-
Δες παραμύθι που σκέφτηκε ο αθεόφοβος
-
Βρε μομμαν πρεπει να εχω βαλει σε καμια 150αρια αυτοκινητα αεριο, με ενα μονο αντιμετωπισα προβλημα και σε αυτο τελικα δεν εφταιγε το αεριο. Αστοχιες βεβαια ειναι πιθανο να υπαρξουν, εδω καινουριο αυτοκινητο αγοραζεις πας βολτα και γυρνας με την οδικη, αλλα ειναι πολυ μικρο το ποσοστο τους.
-
@ilias-a said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
Βρε μομμαν πρεπει να εχω βαλει σε καμια 150αρια αυτοκινητα αεριο, με ενα μονο αντιμετωπισα προβλημα και σε αυτο τελικα δεν εφταιγε το αεριο. Αστοχιες βεβαια ειναι πιθανο να υπαρξουν, εδω καινουριο
αυτοκινητοStellantis αγοραζεις πας βολτα και γυρνας με την οδικη, αλλα ειναι πολυ μικρο το ποσοστο τους. -
@lap said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
Βρε μομμαν πρεπει να εχω βαλει σε καμια 150αρια αυτοκινητα αεριο, με ενα μονο αντιμετωπισα προβλημα και σε αυτο τελικα δεν εφταιγε το αεριο. Αστοχιες βεβαια ειναι πιθανο να υπαρξουν, εδω καινουριο
αυτοκινητοStellantis αγοραζεις πας βολτα και γυρνας με την οδικη, αλλα ειναι πολυ μικρο το ποσοστο τους. -
Πάντως 8 στους 10 μηχανικούς λένε όχι στο αέριο
Για την εργοστασιακή εγκατάσταση δεν έχω αποψη -
@dimitrioskosmas said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
Πάντως 8 στους 10 μηχανικούς λένε όχι στο αέριο
Για την εργοστασιακή εγκατάσταση δεν έχω αποψηΑυτοι οι 8 δεν εχουν δουλεψει το αεριο.
-
@criuser said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
@lap said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
Έχασαν οι πράσινοι πάλι;
Δεν υπάρχει πράσινη οπαδική εφημερίδα, γιατί οι πράσινοι είναι αστοί και κυριλέ...
DPG
Αυτό και μόνο περιγράφει τη νέα γενια πράσινων.
Εσυ Βασίλη είσαι άλλης εποχής, μην κρίνεις τα σημερινά -
@monman2 said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
@criuser said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
@monman2 said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
@dimgeo said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
Τι πιστεύετε;
Ποτε μα ποτέ δεν πρέπει βασίζεσαι σε ευνοϊκή φορολογική συγκυρία για να κάνεις οικονομία.
Ούτε σε ενα καύσιμο που δεν εχει ακόμη σύστημα εισροών εκροών.
Για πλάκα είσαι 30% πιο οικονομικός σε € μόνο απο την κλεψιά , τις κακο συντηρημένες αντλίες και τους άσχετους υπαλλήλους .
Αν δείς απο την κατάλληλη γωνία κατά τον ανεφοδιασμό θα καταλάβεις... πόσο χάνεται στην ατμόσφαιρα !Παθών και μαθών ... υγραέριο ποτε ξανά!
Σχόλιο οπαδικής εφημερίδας, μετά από συντριβή από τον αιώνιο αντίπαλο...
Συγνωμη αλλα παπαριες λεει, τουλαχιστον στο κομματι που χανεται στην ατμοσφαιρα, στην αντλια μπορουν να κλεψουν απο ολα τα καυσιμα.
Εχει 2 μεγαλα πλεονεκτηματα, πρωτο δε μπορει να το νοθευσει ουτε το βυτιο ουτε το πρατηριο, δευτερο αυτοκινητα καυτερα 15+ ετων εχουν γελεια καταναλωση σε χρημα.Πως εξηγείς τότε να εχεις βάλει την ίδια ώρα (5 το πρωί) στην ίδια αντλία ίδια ποσότητα και την μια να κάνεις 300 και την άλλη 400 χλμ πριν γυρίσει σε βενζίνη ;
Πλήρη αναξιοπιστία ομολογώ όμως οτι μου έκανε καλή προπόνηση στον υπολογισμό του range , απο τότε κάνω πανγρήγορους υπολογισμούς απέξω θα φτάσω δεν θα φτάσω ή θα αρχίσω πάλι να καίω βενζίνη Χ2 στην τιμή;
Ω χ στην αντλία που έβαλα πριν η κεφαλή δεν στεγανοποιούσε καλά ,κόψε 50 χλμ και έπεφτα μέσα !Είμαι έτοιμος για ηλεκτρικό!
Δεν ξέρω τι έγινε σε σένα αλλά να σε κλέψουν και να σου βάλουν νοθευμένο καύσιμο στην βενζίνη και στο diesel έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες και εκτός του κλεψιματος κυνδινευει και ο κινητήρας από τις νοθείες. Τουλάχιστον στο Lpg μπορούν να σε κλέψουν αλλά δεν έχει ακουστεί κανένα πρατήριο με νοθευμένο καύσιμο στο αέριο!!!
Τεσπά η τελευταία πρόταση σου είναι η πιο σωστή . Πάρε ηλεκτρικό και ασε όλα τα άλλα με λάδια ξίδια . Και πιο ήσυχο και πιο άνετο και με άλλη εμπειρία οδήγησης γενικά. Ξεκόβεις και με βενζινάδικα και με μαστορατζες αφού θέλουν πολύ μικρότερη συντήρηση.
Η μόνη παραχώρηση που θα κάνεις είναι σε ταξίδια που αν μπορείς να έχεις άλλο για ταξίδια δεν θα σε νοιάζει καθόλου. Ψάξε βρες το παλιό σου modeo και ξαναπαρτο να το έχεις για ταξίδια μονο
-
Κάποιοι παρακολουθούν το φόρουμ και γράφουν άρθρα
https://autogreeknews.gr/afierwmata/autokinita-me-ugraerio-lpg/lytrosi-ta-dacia-lpg-kaine-ligotero-apo-yvridika -
Update: Στα 23.000 χλμ εγω πλεόν έχω 4,2 l/100km (με μπολικο αυτοκινητόδρομο Αθηνα-Θεσσαλονίκη) και ο φίλος με το Sandero LPG 8,4 . Αποφασίσαμε να το λήξουμε ισοπαλία, δεδομένου οτι εχω την μισή κατανάλωση αλλά διπλάσιο κόστος καυσίμου.
Οπότε, το αρθράκι πιο πάνω για τα LPG μπορεί να ισχύει για άλλα υβριδικά, αλλά ΟΧΙ για το yaris, το οποίο ακόμα και στο χειρότερο για υβριδικό αυτοκίνητο σενάριο (ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο) καταφέρνει τουλάχιστον να ισοφαρίσει.
-
Το υγραέριο δεν είναι κάτω του μισού της βενζίνης εδώ και κάμποσο καιρό;
Μάλλον ο φίλος σου με το sandero έκοψε το νήμα πρώτος έστω και οριακά. -
@georgemit said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
Μάλλον ο φίλος σου με το sandero έκοψε το νήμα πρώτος έστω και οριακά.Αν βάλεις το φτηνότερο αέριο απο κάτι ΑΠ του μπαρμπα Μήτσου που σε ρεζερβουαρ 40 λίτρων βάζει 45 ναι. Αν βάλεις καλο αεριο σε σοβαρό βενζινάδικο όχι, γιατί πάει 0,9 +
Το ίδιο ισχύει και για την βενζίνη βεβαια. Υπάρχει με 1,6 που σε κατακλέβουν και μπορεί να εχει και και μαζουτ μέσα, και υπάρχει και η Shell Vpower 98αρα με 1,850 που βάζω εγω.
-
Το ένα καίει 7.77 ευρώ και το άλλο 7.67 για 100χλμ. Η διαφορά είναι αστεία. Το δέντρο είναι αυτοματίκλα?
-
@dimgeo said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
@georgemit said in Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG:
Μάλλον ο φίλος σου με το sandero έκοψε το νήμα πρώτος έστω και οριακά.Αν βάλεις το φτηνότερο αέριο απο κάτι ΑΠ του μπαρμπα Μήτσου που σε ρεζερβουαρ 40 λίτρων βάζει 45 ναι. Αν βάλεις καλο αεριο σε σοβαρό βενζινάδικο όχι, γιατί πάει 0,9 +
Το ίδιο ισχύει και για την βενζίνη βεβαια. Υπάρχει με 1,6 που σε κατακλέβουν και μπορεί να εχει και και μαζουτ μέσα, και υπάρχει και η Shell Vpower 98αρα με 1,850 που βάζω εγω.
Δεν είχα δει πρόσφατες τιμές υγραερίου, έχει περάσει το μισό της βενζίνης όντως.
Άρα είσαι ο νικητής στη μάχη του βενζινάδικου με το sandero.
Toyota Yaris Hybrid vs Dacia Sandero LPG