-
Το XC40 πήγα να το δω και έφυγα από την αντιπροσωπεία κλείνοντας μια φορά την πόρτα του οδηγού! Ξέρω υπερβολική η αντίδρασή μου αλλά οι απαιτήσεις με τέτοια τιμολόγηση δεν μπορούν παρά να είναι υψηλές.
-
Και η αισθητική του αυτοκινήτου, να μην είναι σαν να το έχει τρακάρει νταλίκα από πίσω...
-
Σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία τους, για "προσφορά" , -2.000€ στις εκδόσεις phev, κάτι μου έλεγε και για γρήγορη παράδοση , με πέτυχε και σε "δύσκολη" επαγγελματική στιγμή δεν έδωσα σημασία....
phev test drive εδώ πάνω δεν έχουν και παρά το ότι το απλό υβριδικό είναι διατεθειμένοι να μου το "δώσουν" για αρκετή ώρα , δεν με βλέπω να τους επισκέπτομαι σύντομα...
Πάντως ένα αδικαιολόγητο μπάχαλο με τις τιμές στο pdf του τιμοκαταλόγου και στο διαμορφωτή του οχήματος , το έχουν. Με αφορμή το τηλεφώνημά τους και την αναφορά του cartalk στις προφορές , χάζεψα λίγο πάλι στο διαμορφωτή και οι τιμές είναι ότι νά' ναι.
Εκτός αν μας προετοιμάζουν για νέες αυξήσεις στο διαμορφωτή... -
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία τους, για "προσφορά" , -2.000€ στις εκδόσεις phev, κάτι μου έλεγε και για γρήγορη παράδοση , με πέτυχε και σε "δύσκολη" επαγγελματική στιγμή δεν έδωσα σημασία....
phev test drive εδώ πάνω δεν έχουν και παρά το ότι το απλό υβριδικό είναι διατεθειμένοι να μου το "δώσουν" για αρκετή ώρα , δεν με βλέπω να τους επισκέπτομαι σύντομα...
Πάντως ένα αδικαιολόγητο μπάχαλο με τις τιμές στο pdf του τιμοκαταλόγου και στο διαμορφωτή του οχήματος , το έχουν. Με αφορμή το τηλεφώνημά τους και την αναφορά του cartalk στις προφορές , χάζεψα λίγο πάλι στο διαμορφωτή και οι τιμές είναι ότι νά' ναι.
Εκτός αν μας προετοιμάζουν για νέες αυξήσεις στο διαμορφωτή...Γνωστό άτομο -alfista με εμπειρία από παλιές Alfa- είχε την phev για ένα 3ημερο και τον εξέπληξε απρόσμενα η πολύ καλή και πιο ευχάριστη συμπεριφορά σε σχέση με τις απλές mildhybrid. Βασικά με esp off είναι αρκετά παιχνιδιάρικη στο πίσω μέρος.
Χωρίς να την φορτίσει σε εξωτ. φορτιστή, μ' ένα γέμισμα βενζίνης έκανε οριακά 500χλμ.αυτονομίας χρησιμοποιώντας μόνο το e-save mode του κινητήρα,αλλά χωρίς προσοχή στο γκάζι υπεραστικά κι αστικά.Όσον αφορά τις τιμές έχει μία καινούρια μπλε Sprint (για μένα είναι καλά εξοπλισμένη) phev στο car με 47.000 (!) . Αν ισχύει, είναι ευκαιρία..
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338524576-alfa-romeo-tonaleΕπίσης, έχει 160άρα ΤΙ (ξέμεινε από πέρσι μάλλον,γιατί το 2024 καταργείται νομίζω αυτή η έκδοση) με 40.500
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340591585-alfa-romeo-tonale -
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
Εκτός αν μας προετοιμάζουν για νέες αυξήσεις στο διαμορφωτή...Γνωστό άτομο -alfista με εμπειρία από παλιές Alfa- είχε την phev για ένα 3ημερο και τον εξέπληξε απρόσμενα η πολύ καλή και πιο ευχάριστη συμπεριφορά σε σχέση με τις απλές mildhybrid. Βασικά με esp off είναι αρκετά παιχνιδιάρικη στο πίσω μέρος.
Χωρίς να την φορτίσει σε εξωτ. φορτιστή, μ' ένα γέμισμα βενζίνης έκανε οριακά 500χλμ.αυτονομίας χρησιμοποιώντας μόνο το e-save mode του κινητήρα,αλλά χωρίς προσοχή στο γκάζι υπεραστικά κι αστικά.Όσον αφορά τις τιμές έχει μία καινούρια μπλε Sprint (για μένα είναι καλά εξοπλισμένη) phev στο car με 47.000 (!) . Αν ισχύει, είναι ευκαιρία..
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338524576-alfa-romeo-tonaleΕπίσης, έχει 160άρα ΤΙ (ξέμεινε από πέρσι μάλλον,γιατί το 2024 καταργείται νομίζω αυτή η έκδοση) με 40.500
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340591585-alfa-romeo-tonaleΤο "μεγάλο" πρόβλημα για εμένα στην sprint είναι τα μπροστινά φώτα . Στους διαμορφωτές του εξωτερικού τη δίνει με τα matrix ενώ Ελλάδα την φέρνει με τα "απλά" Led. Αυτό χαλάει το σχέδιο και δε ξέρω πόσο επιρρεάζει και την απόδοση τους...
Από την άλλη εδώ ( https://4drivers.gr/nea/to-alfa-romeo-tonale-tora-stin-ekdosi-sprint-me-eisagogiki-timi/) αναφέρει : "Tα πιο χαρακτηριστικά σημεία είναι το γυαλιστερό μαύρο body kit, οι ζάντες αλουμινίου 18” με διαμαντέ φινίρισμα και οι ενεργοί 3+3 Full LED Matrix προβολείς. " ( αναφορά στην έκδοση sprint) . Να έκαναν καμία προσθήκη και να μην το έχουμε καταλάβει; Χθες πάντως στο τηλέφωνο καμία αναφορά στο θέμα....
Θέλω να την δοκιμάσω καθώς είμαι ( θεωρητικά) πολύ ψημένος, αλλά μόνο σε phev , την απλή τη "φοβάμαι" τι εντυπώσεις θα μου αφήσει...
Τώρα στις αγγελίες που γράφεις , ποτέ δεν κατάλαβα αν είναι απλά ¨κράχτες" ή ισχύουν. Ένα τηλέφωνο θα σε πείσει θα μου πεις....
-
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340591585-alfa-romeo-tonaleΤο "μεγάλο" πρόβλημα για εμένα στην sprint είναι τα μπροστινά φώτα . Στους διαμορφωτές του εξωτερικού τη δίνει με τα matrix ενώ Ελλάδα την φέρνει με τα "απλά" Led. Αυτό χαλάει το σχέδιο και δε ξέρω πόσο επιρρεάζει και την απόδοση τους...
Από την άλλη εδώ ( https://4drivers.gr/nea/to-alfa-romeo-tonale-tora-stin-ekdosi-sprint-me-eisagogiki-timi/) αναφέρει : "Tα πιο χαρακτηριστικά σημεία είναι το γυαλιστερό μαύρο body kit, οι ζάντες αλουμινίου 18” με διαμαντέ φινίρισμα και οι ενεργοί 3+3 Full LED Matrix προβολείς. " ( αναφορά στην έκδοση sprint) . Να έκαναν καμία προσθήκη και να μην το έχουμε καταλάβει; Χθες πάντως στο τηλέφωνο καμία αναφορά στο θέμα....
Θέλω να την δοκιμάσω καθώς είμαι ( θεωρητικά) πολύ ψημένος, αλλά μόνο σε phev , την απλή τη "φοβάμαι" τι εντυπώσεις θα μου αφήσει...
Τώρα στις αγγελίες που γράφεις , ποτέ δεν κατάλαβα αν είναι απλά ¨κράχτες" ή ισχύουν. Ένα τηλέφωνο θα σε πείσει θα μου πεις....
Στον ιταλικό διαμορφωτή -που ενημερώνεται σαφώς καλύτερα από τον ελληνικό- λέει πως έχει matrix led στη Sprint (κι απ'όσο γνωρίζω πλέον δεν υπάρχουν διαφορές εξοπλισμού στο ίδιο μοντέλο για εδώ και Ιταλία). Πιθανά έγινε αναβάθμιση στο μοντέλο.
-
Μακάρι ( αν και επιμένω η sprint Ιταλία από την πρώτη μέρα είχε τα καλά φώτα , ενώ εδώ σε εμάς όχι) να έχεις δίκιο, μακάρι , γιατί τότε με το πακέτο 960€ για τα paddles ( ακριβό πολύ για χειριστήρια , και διακοσμητικά μπλιμπλίκια) , γίνεται πιο "εύπεπτη" η επιλογή σε σχέση με τη veloce.
Ο.κ. χάνεις την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση ( το πιο σοβαρό απ' όλα) , αλλά μάλλον οι 18αρες είναι προτιμότερες από τις 19αρες και το αυτόματο κλείσιμο αποσκευών και τα λοιπά διακοσμητικά μου είναι αδιάφορα.
-
Η 160Ti γιατί καταργείται φέτος;
-
@sabas_thess said in Alfa Romeo Tonale:
Η 160Ti γιατί καταργείται φέτος;
Δεν γνωρίζω.
Βλέπω όμως στον τιμοκατάλογο -κι εδώ και Ιταλία- πως δεν υπάρχει πια. Έχουν καταργήσει πλέον Super και ΤΙ κι η τελευταία φαίνεται να αντικαθίσταται από την έκδοση Tributo. -
Φαίνεται ότι επιτέλους , ακόμα και η βασική έκδοση sprint φοράει πλέον τα "ακριβά" φώτα των πλούσιων εκδόσεων.
Όσες δοκιμές στον διαμορφωτή επιχείρησα, αυτό δείχνει , παρόμοια και στην ανάλυση του "βασικού" εξοπλισμού σε σχέση με τις πιο ακριβές εκδόσεις.
Από την άλλη το σάϊτ είναι για τα μπάζα ( πολλών εταιριών , αλλά ο.κ.) , καθώς τη μόνη διαφορά στον εξοπλισμό sprint και veloce , που αναγράφει είναι το ηλεκτρικό κάθισμα, κουβέντα για τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση της δεύτερης και τα αλουμινένια παντλς. Ακόμα και για τη sprint γράφει σπορ ανάρτηση , τι εννοεί , μόνο αυτοί ξέρουν. Θα μου πείς η δεύτερη έχει στάνταρ έξτρα πακέτα εξοπλισμού , κοίτα εκεί , αλλά έτσι δε γίνεται δουλίτσα. Καμία αναφορά στη σπριντ για κρυφό φωτισμό , σιγά τα αυγά βέβαια , με τις δύο λεντοταινίες που κότσαρε η άλφα , αλλά ας υπάρχουν, έτσι για το χάζι, θα μου κάνει κακή εντύπωση 50Κ αυτοκίνητο και να μην έχει στις μέρες μας δύο φωτάκια...
Αν παρά τα παραπάνω , υπάρχει και κανένας άλλος "περίεργος" εδώ μέσα που έχει γνώση για τις αλλαγές , ας ενημερώσει , γιατί και να περάσω από αντιπροσωπεία , φοβάμαι ότι μπορεί και να μη γνωρίζουν καν....
Μετά γιατί η Χ1 σας πήρε παραμάζωμα. 50Κ θέλετε ρε παλικάρια για σκαρί 10 ετίας , βοηθήστε το λίγο και από μεριάς σας....
Σήμερα η αγορά ( ή leasing όπως θέλετε) τετρακίνητου μπριζάτου είναι μάλλον μονόδρομος προς την Χ1 ( αντίσταση μέχρι τέλους από εδώ...) . Εν αναμονή έκδοσης μπριζάτου τετρακίνητου 3008 , που ακούγεται ότι θααααα έρθει ....
-
Μετά γιατί η Χ1 σας πήρε παραμάζωμα. 50Κ θέλετε ρε παλικάρια για σκαρί 10 ετίας , βοηθήστε το λίγο και από μεριάς σας....
Σήμερα η αγορά ( ή leasing όπως θέλετε) τετρακίνητου μπριζάτου είναι μάλλον μονόδρομος προς την Χ1 ( αντίσταση μέχρι τέλους από εδώ...) . Εν αναμονή έκδοσης μπριζάτου τετρακίνητου 3008 , που ακούγεται ότι θααααα έρθει ....Εννοείται ότι η X1 είναι ανώτερο αυτοκίνητο σε όλα αλλά συμφέρει μόνο για leasing σε καμία περίπτωση ιδιώτη. 54000 ευρώ είναι η συνολική επιβάρυνση με τη λήξη της χρηματόδοτησης για xline 20i.
Η Tonale ακόμα και στη Sprint έχει πολύ καλό εξοπλισμό με ένα έξτρα πακέτο παίρνεις πανοραμική κάμερα και όλα τα συστήματα υποβοήθησης για παρκάρισμα και πορεία. Άλλα είναι τα προβλήματα στο συγκεκριμένο.
-
Επειδή έφτασα πραγματικά στο τσακ να την πάρω, σε έκδοση Veloce VGT 160hp, δυστυχώς η Tonale είναι αρκετά ακριβή, για να την παρεις στην καλή έκδοση θες 50Κ.
Στην Sprint που ήταν η πιο φθηνή δεν είχε τα ωραία φώτα μπροστά, δεν είχε τις Brembo δαγκάνες, ούτε τα paddles..
Ο καταξιωμένος Γερμανός περιμένει στην γωνία να σου πάρει τα λεφτά. Καλά ειδικά στις εταιρικές πωλήσεις/leasing η Τοναλε δεν υπάρχει καν, όλοι οι συνάδελφοι (άνδρες και γυναίκες ή X1 ή Formentor. Αυτά παίζουν.
Μόνη τους ελπίδα είναι η Junior πλέον. Η Τοναλε στην Ελλάδα δεν περπάτησε, οι πωλήσεις της είναι ελάχιστες. -
@babisstinson said in Alfa Romeo Tonale:
Η Τοναλε στην Ελλάδα δεν περπάτησε, οι πωλήσεις της είναι ελάχιστες.
Δεν έχει ούτε ένα (1) πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμου, οπότε πως και γιατί να πουλήσει?
Επίσης, για εμένα, δεν ειναι καν όμορφη, ειδικά πίσω. Γιατί να την προτιμήσει κάποιος?
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Δεν έχει ούτε ένα (1) πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμου, οπότε πως και γιατί να πουλήσει?
Επίσης, για εμένα, δεν ειναι καν όμορφη, ειδικά πίσω. Γιατί να την προτιμήσει κάποιος?
Εδώ δεν συμφωνώ Φάνη, κούκλα είναι από παντού. Αλλά το σχέδιο είναι υποκειμενικό οκ. Εγώ πάντως θα την έπαιρνα αν:
- Έβγαινε χειροκίνητο (το αυτόματό της δεν μου πολύ-άρεσε πως ανεβοκατέβαζε ταχύτητες - αλλά και πάλι μπορούσα να ζήσω με αυτό)
- Είχε 40-42Κ με τον καλό εξοπλισμό, όχι 50Κ. Το αυτοκίνητο τιμολογήθηκε 5-10Κ πάνω απ' ότι έπρεπε κατά την γνώμη μου. Αλλά ΟΚ οι μανατζαραίοι και οι μαρκετινίστες των εταιρειών ξέρουν καλύτερα.
Ενδεικτικά, όταν είπα στον πατέρα μου ότι η Τοναλε όπως την είδαμε κοστίζει 15Κ παραπάνω από το CX-30 που επίσης είδαμε παρέα μου είπε "α καλά τρελάθηκαν εκεί στην Άλφα Ρομεο, ας το κρατήσουν να το βλέπουν. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά σε ποιότητα, μην σου πω μου φαίνεται πιο καλό το Mazda. Να είχαν 4-5Κ διαφορά να το συζητήσουμε, αλλά με 15Κ δεν έχει νόημα."
-
Εδώ δεν συμφωνώ Φάνη, κούκλα είναι από παντού. Αλλά το σχέδιο είναι υποκειμενικό οκ. Εγώ πάντως θα την έπαιρνα αν:
- Έβγαινε χειροκίνητο (το αυτόματό της δεν μου πολύ-άρεσε πως ανεβοκατέβαζε ταχύτητες - αλλά και πάλι μπορούσα να ζήσω με αυτό)
- Είχε 40-42Κ με τον καλό εξοπλισμό, όχι 50Κ. Το αυτοκίνητο τιμολογήθηκε 5-10Κ πάνω απ' ότι έπρεπε κατά την γνώμη μου. Αλλά ΟΚ οι μανατζαραίοι και οι μαρκετινίστες των εταιρειών ξέρουν καλύτερα.
Ενδεικτικά, όταν είπα στον πατέρα μου ότι η Τοναλε όπως την είδαμε κοστίζει 15Κ παραπάνω από το CX-30 που επίσης είδαμε παρέα μου είπε "α καλά τρελάθηκαν εκεί στην Άλφα Ρομεο, ας το κρατήσουν να το βλέπουν. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά σε ποιότητα, μην σου πω μου φαίνεται πιο καλό το Mazda. Να είχαν 4-5Κ διαφορά να το συζητήσουμε, αλλά με 15Κ δεν έχει νόημα."
Όπως τα λες καλή χρυση αλλά εκτός πραγματικότητας σε χρήματα που ζητάνε .
Επίσης 50K για 160 άλογα είναι κλεψιά, δεν πα να στρίβει καλά είναι πολύ λίγα για τόσα χρήματα
Στα 40 K χωνευοταν
-
Συμφωνώ, είναι η πιο αδιάφορη σχεδιαστικα alfa της τελευταίας 20ετιας. Η giuletta μπροστά της είναι διαμάντι, κι ας είναι 15 χρόνια πίσω. κάτι τέτοιες παπαριές κάνουν οι Ιταλοί και μετά κλαίνε γιατί δεν πουλανε
-
Σήμερα πέτυχα Brera μπλε, στον Γερολιμένα. Κάθισα και χάζεψα κάνα 5λεπτο. Άλλη φάση.
-
Ποιά τονάλε ρειι?
-
Πφφφφ τη βαρέθηκα.
Μόνο brera. Πραγματική λατίνα
https://media.fastestlaps.com/alfa-romeo-brera-3-2-jts-v6-q4.jpg?550x250m
-
Την βλέπεις και της ζητάς ραντεβού για ποτάκι και ότι προκύψει.
Alfa Romeo Tonale