-
Χα, αυτό ακριβώς λέω στη γυναίκα. Ότι σε λίγα χρονάκια όλα τα αμάξια θα είναι ντε φάκτο αυτόματα. Ζούμε ιστορικές στιγμές, έίναι ρεαλιστικό πλέον ένας νέος να μην χρειάζεται να ξέρει από μηχανικά σαζμάν.
-
Στα παιδια παιρνουμε
καινουργιο και το οσον το δυνατον ασφαλεστερο
αν δεν εχουμε την δυνατοτητα , του δινουμε το δικο μας καλο και οδηγουμε εμεις το χρεπι .
Ειναι λαθος να μην δινουμε το καινουργιο δικο μας στο παιδι και να του δινουμε 15 ετιας για να μην γρατζουνισει το καλο της οικογενειας .
Οταν θα χρειαστει αν χρειαστει το θεμα ειναι να επιζησει το παιδι και οχι να χασουμε το παιδι και να εχουμε το καλο αυτοκινητο στην αυλη μας .
Αυτο γενικα γνωμη μου , δεν απευθυνεται στον συμφορουμιτη που εκανε την ερωτηση. -
Συμφωνώ με τον Οτσο, ιδιαίτερα για τα παιδιά που δεν γουστάρουν την αυτοκίνηση και είναι πολλά σήμερα.
Σκεφτείτε ότι ως φοιτητές τους ενδιαφέρει να βγούν να διασκεδάσουν. Ποιος θα είναι ο μ.... που δεν θα πιει για να ποιούν οι υπόλοιποι.
Ασε που αν πληρώσεις και πάρκινγκ, σε συμφέρει το ταξί.
Αλλιώς πάντα υπάρχει το τελευταίο, ή και το πρώτο μετρό και μετά πόδια ή ταξί.
Ενα καινούργιο αμάξι, ή σχετικά καινούργιο με κάποια βοηθήματα, όχι πολλά και μπερδεύονται είναι μία καλή λύση.
-
@dstou said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
ΠΡΟΣΟΧΉ
Νέο αίμα στο τόπιξΕίμαστε σε φάση να πάρουμε ένα ακόμη ιχ, αυτή τη φορά 'για τα παιδιά', 18-22 χρονώνΕ, παγερά αδιάφορα για την αυτοκίνηση, ιδιαίτερα ο μεγάλος.
Χρήση: 8-10.000 χλμ. το χρόνο για τα επόμενα 7-8-βαριά 10 χρόνια. Ήτοι οι σπουδές τους, τα μεταπτυχιακά τους, τα στρατιωτικά τους και ο πρώτος χρόνος δουλειάς δηλαδή, μέχρι να στρώσει το πράμα.
Προάστεια Αθήνας 70%, εκδρομαί-βίλλατζ-Ωρωπός τα υπόλοιπα.Βρίσκω Κλιό 2 1.400 με 100.000 χλμ. από την αδερφή της γυναίκας, σε εξαιρετική κατάσταση με 3 χιλιάρικα. Καλό, αλλά παλιό σχέδιο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Να πω την αλήθεια εγώ θα έπαιρνα άλλο ένα Πρίους 2. Με 7-8 χήνες βρίσκεις ένα μετάχειρο με αλλαγμένη μπαταρία, μια επιλογή που σε βάθος 8ετίας, γιατί για τόσο το θέλουμε, θα έρθει στα ίδια κοστολόγια με το Κλιό.
Μόνο τα 230 ευρώ το χρόνο τέλια που θα γλιτώνει, χώρια τη διαφορά στην κατανάλωση, ήρθαμε στα ίσια σε Total cost of ownership που λέμε και στο χωριό.
Η γυναίκα φωνάζει ότι δεν θα μάθουν ποτέΣ να οδηγούν με ένα αυτόματο, εγώ αντιλέγω ότι θα έχουν στα ίδια συνολικά λεφτά με τη Ρένα, τα κάτωθι ως μπόνους :
-αυτοματίκλα
-εσπ
-ασφάλεια
-δακτύλιο
-πρίμιουμ διάκοσμο
-ένα σκασμό αυτοματισμούς και τεμπέληδεςΟι εναλλακτικές, όλα 5θ και βενζίνες :
Κάτι πιο μεγάλο και λίγο πιο σύγχρονο από το Κλιό 2, ήγουν :
-Φόκους ΜΚ2
-C4 MK1
-Tiida, αλλά είναι 1.6
-κάτι αντίστοιχο1 κλικ μεγαλύτεροι χώροι, 1 κλικ καλύτερη ασφάλεια, 1 κλικ πιο νέα σχεδίαση (το Κλιό είναι σχέδιο του 1998!), 1 κλικ καλύτερα κρατήματα, με μόνο μισό κλικ μεγαλύτερα κοστολόγια, πιθανόν και πιο αξιόπιστα, χωρίς να ξεφεύγουμε αισθητά σε μέγεθος.
Άνω όριο αγοράς : 5 χήνες, 20 ετών, 200.000χλμ.
Τούρμπο, ρόταρυ, αεροτομαί, κοιλόβερ, κάμπριο, σακαράκες, 2.000 κυβικά, τετρακούνες, α-πο-κλεί-ο-νται άμα τη εμφανίσει.Όριο κυβικών;
Σε ρωτάω γιατί ψάχνοντας αυτόν τον καιρό διαπίστωσα πως π.χ. τα Fiesta 1.6 τα βρίσκεις σε καλές τιμές.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343447270-ford-fiesta -
Δεν υπάρχει δυνατότητα για 23-25 χιλιάρικα για καινούργιο. Πήρε μια ανιψιά μου με 17,5 χήνες το space star και γέλασε και το παρδαλό.
Το φιέστα είναι μικρό, γι αυτό πρότεινα φόκους. -
Πρίους προφανώς!
-
ΠΡΟΣΟΧΉ
Νέο αίμα στο τόπιξΕίμαστε σε φάση να πάρουμε ένα ακόμη ιχ, αυτή τη φορά 'για τα παιδιά', 18-22 χρονώνΕ, παγερά αδιάφορα για την αυτοκίνηση, ιδιαίτερα ο μεγάλος.
Χρήση: 8-10.000 χλμ. το χρόνο για τα επόμενα 7-8-βαριά 10 χρόνια. Ήτοι οι σπουδές τους, τα μεταπτυχιακά τους, τα στρατιωτικά τους και ο πρώτος χρόνος δουλειάς δηλαδή, μέχρι να στρώσει το πράμα.
Προάστεια Αθήνας 70%, εκδρομαί-βίλλατζ-Ωρωπός τα υπόλοιπα.Βρίσκω Κλιό 2 1.400 με 100.000 χλμ. από την αδερφή της γυναίκας, σε εξαιρετική κατάσταση με 3 χιλιάρικα. Καλό, αλλά παλιό σχέδιο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Να πω την αλήθεια εγώ θα έπαιρνα άλλο ένα Πρίους 2. Με 7-8 χήνες βρίσκεις ένα μετάχειρο με αλλαγμένη μπαταρία, μια επιλογή που σε βάθος 8ετίας, γιατί για τόσο το θέλουμε, θα έρθει στα ίδια κοστολόγια με το Κλιό.
Μόνο τα 230 ευρώ το χρόνο τέλια που θα γλιτώνει, χώρια τη διαφορά στην κατανάλωση, ήρθαμε στα ίσια σε Total cost of ownership που λέμε και στο χωριό.
Η γυναίκα φωνάζει ότι δεν θα μάθουν ποτέΣ να οδηγούν με ένα αυτόματο, εγώ αντιλέγω ότι θα έχουν στα ίδια συνολικά λεφτά με τη Ρένα, τα κάτωθι ως μπόνους :
-αυτοματίκλα
-εσπ
-ασφάλεια
-δακτύλιο
-πρίμιουμ διάκοσμο
-ένα σκασμό αυτοματισμούς και τεμπέληδεςΟι εναλλακτικές, όλα 5θ και βενζίνες :
Κάτι πιο μεγάλο και λίγο πιο σύγχρονο από το Κλιό 2, ήγουν :
-Φόκους ΜΚ2
-C4 MK1
-Tiida, αλλά είναι 1.6
-κάτι αντίστοιχο1 κλικ μεγαλύτεροι χώροι, 1 κλικ καλύτερη ασφάλεια, 1 κλικ πιο νέα σχεδίαση (το Κλιό είναι σχέδιο του 1998!), 1 κλικ καλύτερα κρατήματα, με μόνο μισό κλικ μεγαλύτερα κοστολόγια, πιθανόν και πιο αξιόπιστα, χωρίς να ξεφεύγουμε αισθητά σε μέγεθος.
Άνω όριο αγοράς : 5 χήνες, 20 ετών, 200.000χλμ.
Τούρμπο, ρόταρυ, αεροτομαί, κοιλόβερ, κάμπριο, σακαράκες, 2.000 κυβικά, τετρακούνες, α-πο-κλεί-ο-νται άμα τη εμφανίσει.Υπαρχουν και αρκετα σιβικ hybrid τα εχεις δει?
Δεν ειναι ασχημη επιλογη το prious ειδικα αν ειναι αδιαφοροι περι αυτοκινησης. Απο βλαβες κοστος πως ειναι?
Εψαχνα και εγω ενα δευτερο αυτοκινητο να κυκλοφορει δακτυλιο αλλα ειχα αποριψει τα prius λογω κοστους μπαταριων. Εχεις εικονα για αντοχη/κοστος τους? -
Το ασφαλέστερο που μπορείς να αγοράσεις
-
prius για οικονομία και ασφάλεια.. συν οτι ειναι σκυλιά!
Το αυτοματο κιβωτιο και τις ανοησίες περι κουτάλας, δεν μπορω να τις ακουω!
Τσακώνομαι και με τη δικιά μου για το αν πρεπει η κορη, που κανει μαθηματα, να μαθει σε αυτοματο απευθείας και αντιμετωπίζω σθεναρή αντιδραση, ενω οικογενειακώς από το 2016 ειμαστε σε αυτόματα και ΔΕΝ ξαναγυρίζουμε σε κουτάλα!
Οι κουταλες πεθαναν και η νεα γενιά πρεπει μόνο σε αυτόματα να μαθαίνει -
@iceman7 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
prius για οικονομία και ασφάλεια.. συν οτι ειναι σκυλιά!
Το αυτοματο κιβωτιο και τις ανοησίες περι κουτάλας, δεν μπορω να τις ακουω!
Τσακώνομαι και με τη δικιά μου για το αν πρεπει η κορη, που κανει μαθηματα, να μαθει σε αυτοματο απευθείας και αντιμετωπίζω σθεναρή αντιδραση, ενω οικογενειακώς από το 2016 ειμαστε σε αυτόματα και ΔΕΝ ξαναγυρίζουμε σε κουτάλα!
Οι κουταλες πεθαναν και η νεα γενιά πρεπει μόνο σε αυτόματα να μαθαίνειΚάποια στιγμή θα βρεθεί εκτακτη ανάγκη να οδηγήσει χειροκινητο, τι θα κάνει τότε;; θα πει περιμενε μπαρμπα να διαβάσω το μανιουαλ να σε παω στο νοσοκομείο;;(Χτύπα ξύλο)
Το 80 τοις εκατό είναι με την κουτάλα,δεν είμαστε USA -
Σε χειροκίνητο. Είναι σαν να λες εάν χρειάζεται να μάθει αριθμητική αφού υπάρχουν τα κομπιουτερακια
-
Δεν χρειάζεται να είναι καινούργιο αλλά προσπάθησε να είναι τουλάχιστον C κατηγορίας μετα το 2005 έως το 2008 , οι προδιαγραφές των crash test είναι σχεδόν το ίδιο αυστηρές με τις σημερινές αν εξαιρέσουμε τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.
Ιδανικά κατά την άποψη μου θα ήταν μάλιστα τριπορτα της C κατηγορίας όπως τα Golf , focus , Astra , ο Άσσος της BMW , το Leon που βγήκε ένα φεγγάρι τριπορτο κλπ που είναι πιο μανιτζεβελα από άποψη μήκους και πιο σπορ , νεανικά , εργενικα ας πούμε σε εμφάνιση.
Προς Θεού μην πέσεις στους κουβαδες supermini της εποχής αυτής τύπου Clio , fiesta , Corsa, Polo ,κλπ , δεν μας φταίνε σε τίποτα τα παιδιά μας.
-
Όχι και κουβάδες ένα σούπερμινι της κλάσης του clio
-
Γκουβαδες
-
Συμφωνώ στο όσο πιο ασφαλές, διαφωνώ στο ακριβό, δίνεις λάθος μηνύματα σε ένα άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει ποτέ
-
το ασφαλέστερο και σε καλύτερη κατάσταση που μπορουν τα οικονομικά σου ειναι ενας καλός κανόνας ανεξαρτητου μαρκας και προτιμήσεων
-
Τα 3πορτα, πάντως, τα βρίσκεις σε χαμηλότερη τιμή ανεξαρτήτως μάρκας.
-
@n-k-9 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Τα 3πορτα, πάντως, τα βρίσκεις σε χαμηλότερη τιμή ανεξαρτήτως μάρκας.
και είναι και ασφαλέστερα (στιβαρότερα)
-
Δεν θέλουμε 3πορτα.
Στο σιβικ ΙΜΑ φοβάμαι τον Σ
Ναι βαγκιρκ, γιαυτό λέω όχι σε κλιό, αλλά ναι σε φώκια, C4, κοκ, χρονολογίας 2004-2009. Παίρνεις ένα μέγεθος επάνω και μια γενιά νεώτερο, απλώς με λίγο παράπάνω έξοδα.
Ένα Φλουένς του 2010 έχασα πριν από 2 μήνες στα 5 στρογγυλά, αλλά με πολλά χλμ. , αν και όλα εθνική. -
Δεν θέλουμε 3πορτα.
εσεις ξερετε καλύτερα τι θα πάρετε, εγώ απλά επισημανα οτι τα 3πορτα εχουν μεγαλύτερη ακαμψια και είναι στοιβαρότερα, ασφαλέστερα από τα αντιστοιχα 5πορτα μοντελα. Βεβαια είναι και λιγοτερα πρακτικα δεν αντιλεγω σε αυτό
Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.