-
@katafractos17 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
@cirus said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Δες το KUGA που είναι ίδια κατηγορία
To Kuga με το CH-R είναι ίδια κατηγορία;
Μόνο στα χαρτιά θα έλεγα.και όμως είναι και τα 2 στην C-SUV κατηγορία
γενικά το CHR σε χώρους είναι μικρότερο από τα περισσότερα της B-SUV αλλα εφόσον οι διαστάσεις του ανήκουν στην C-SUV εκεί το εντάσω
στα χαρτια ή όχι έχεις ένα μακρύ όχημα με όλα τα μειονεκτηματα που έχει αυτό αλλά μένεις με τους χώρους της μικρότερης κατηγορίας
με λίγα λόγια ότι χειροτερο σε πρακτικότητα
Φαντάσου αυτό με 2 θέσεις μόνο, τι θα κάνουμε θα το βάλουμε στην κατηγορία smart? (θα έχει μεγάλο πορτ μπαγκάζ πάντως)
-
Καταρχήν να ζήσετε και να ευτυχήσετε!
Το XCeed έχασε 20 άλογα αλλά με ένα ξεφίμωμα λογικά θα πηγαίνει πάλι 160-170 άκοπα.
Το νέο CH-R προσωπικά δεν μου αρέσει, προτιμώ το προηγούμενο σε σχέδιο. Το καινούριο απλά δεν. Επίσης χώροι και CH-R είναι αστείο να μπαίνουν στην ίδια πρόταση.
Από αυτά που έβαλες με διαφορά το XCeed. Το έχει κολλητός με μικρό παιδί 3 ετών και πάει διακοπές 15 μέρες με πράγματα φουλ. Και το στρίβει κιόλας όταν είναι μόνος.
Με γυναίκα/παιδί μέσα δεν θα κάνεις τίποτε. Και τα 170 τελικής του υβριδικού Αρκανα υπερβολικά θα είναι.
Αν δεν υπήρχε το "όχι VW" στην σκέψη σου θα πρότεινα και Forementor που είναι και το πιο ωραίο, μαζί με το Arkana, που σε mild hybrid θα σε καλύπτει λογικά.Για τα Totota, λες ότι θέλεις "να διατηρεί προαιρετικά έναν σπορ χαρακτήρα". Τα έκαψες δηλαδή μόνος σου.
Για Kuga ή CX-30 ενδαιφέρεσαι;
-
γενικά το CHR σε χώρους είναι μικρότερο από τα περισσότερα της B-SUV αλλα εφόσον οι διαστάσεις του ανήκουν στην C-SUV εκεί το εντάσω
Για εμένα είναι ένα μεγάλο B-SUV περισσότερο, παρόλο τα νούμερα που μπορεί να επικαλεστούν κάποιοι.
Δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους χώρους της C κατηγορίας, στην οποία απ' ότι καταλαβαίνω εντάσσεται εντελώς οριακά. -
Πάρε το hyundai το κονα.Καταναλωση κάτω από 8 δε θα δεις αλλά σε 2 μήνες θα το εχεις.Και φτηνότερο από c-hr.Και μάλλον πιο φτηνά σερβις
-
@babisstinson said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Το XCeed έχασε 20 άλογα αλλά με ένα ξεφίμωμα λογικά θα πηγαίνει πάλι 160-170 άκοπα.
Το νέο CH-R προσωπικά δεν μου αρέσει, προτιμώ το προηγούμενο σε σχέδιο. Το καινούριο απλά δεν. Επίσης χώροι και CH-R είναι αστείο να μπαίνουν στην ίδια πρόταση.
Από αυτά που έβαλες με διαφορά το XCeed. Το έχει κολλητός με μικρό παιδί 3 ετών και πάει διακοπές 15 μέρες με πράγματα φουλ. Και το στρίβει κιόλας όταν είναι μόνος.
Με γυναίκα/παιδί μέσα δεν θα κάνεις τίποτε. Και τα 170 τελικής του υβριδικού Αρκανα υπερβολικά θα είναι.
Αν δεν υπήρχε το "όχι VW" στην σκέψη σου θα πρότεινα και Forementor που είναι και το πιο ωραίο, μαζί με το Arkana, που σε mild hybrid θα σε καλύπτει λογικά.Για τα Totota, λες ότι θέλεις "να διατηρεί προαιρετικά έναν σπορ χαρακτήρα". Τα έκαψες δηλαδή μόνος σου.
Και τα δύο τρομερά εργαλεία, το Kuga δεν το έχω δει από κοντά, ούτε έχω πάρει κάποια προσφορά γιατί από το site της ford βλέπω ότι ξεφεύγει σε τιμή και το mazda είναι διλιτρο ρε συ, θα είμαι αγκαλιά με το βενζινάδικο θεωρώ..
Αν ήμουν μόνος, θα είχα ήδη το xceed. Αλλά σε χώρους δεν με τρέλανε. Και επίσης σκέφτομαι τι μεταπωλητικη αξία θα έχει.
Το CHR που επίσης δεν έχει μεγαλους χώρους με κάνει να νιώθω μια ασφάλεια από την άποψη ότι θα μπορέσω εύκολα να το μεταπουλησω χωρίς να χάσει πολύ από την τιμή του.Πάντως αν μπορούσα να δώσω το παλιό, να βάλω άλλα 4-5 χιλιάρικα στην προκαταβολή, το Kuga θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή..
-
Για εμένα είναι ένα μεγάλο B-SUV περισσότερο, παρόλο τα νούμερα που μπορεί να επικαλεστούν κάποιοι.
Δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους χώρους της C κατηγορίας, στην οποία απ' ότι καταλαβαίνω εντάσσεται εντελώς οριακά.Εγώ βλέπω 4,360 οπότε ξεκάθαρα για μένα μπαίνει στην C-SUV
Συμφωνούμε οτι δεν μπορεί. Εδώ δεν μπορεί της B, της C θα ανταγωνιστεί?οπως είπα και πριν και μακρυ και μη πρακτικο!!! τελειο φαίνεται
εμφανισιακα και μονο μαρέσει πάντως το νεο
-
Οι ειδικοι το μετρησαν 420λτ...
-
@sirtasos said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
@babisstinson said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Και τα δύο τρομερά εργαλεία, το Kuga δεν το έχω δει από κοντά, ούτε έχω πάρει κάποια προσφορά γιατί από το site της ford βλέπω ότι ξεφεύγει σε τιμή και το mazda είναι διλιτρο ρε συ, θα είμαι αγκαλιά με το βενζινάδικο θεωρώ..
Αν ήμουν μόνος, θα είχα ήδη το xceed. Αλλά σε χώρους δεν με τρέλανε. Και επίσης σκέφτομαι τι μεταπωλητικη αξία θα έχει.
Το CHR που επίσης δεν έχει μεγαλους χώρους με κάνει να νιώθω μια ασφάλεια από την άποψη ότι θα μπορέσω εύκολα να το μεταπουλησω χωρίς να χάσει πολύ από την τιμή του.Πάντως αν μπορούσα να δώσω το παλιό, να βάλω άλλα 4-5 χιλιάρικα στην προκαταβολή, το Kuga θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή..
Αν ο ενδοιασμός σου είναι η κατανάλωση για το CX-30 δες το αντίστοιχο θέμα τις ρεαλιστικές καταναλώσεις των κατόχων. Από αυτά που έχω δει μαξ 1 λίτρο παραπάνω στα 100χλμ είναι από το XCeed, σε αντίστοιχες συνθήκες οδήγησης. Τις περισσότερες φορές είναι και ίδια. Αν σε ενδιαφέρει βέβαια η μεταπωλητική αξία τότε δύσκολα τα πράγματα για δίλιτρο στην Ελλάδα οπότε και το ξεχνάμε.
-
Δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους χώρους της C κατηγορίας, στην οποία απ' ότι καταλαβαίνω εντάσσεται εντελώς οριακά.Εγώ βλέπω 4,360 οπότε ξεκάθαρα για μένα μπαίνει στην C-SUV
Συμφωνούμε οτι δεν μπορεί. Εδώ δεν μπορεί της B, της C θα ανταγωνιστεί?οπως είπα και πριν και μακρυ και μη πρακτικο!!! τελειο φαίνεται
εμφανισιακα και μονο μαρέσει πάντως το νεο
Τογιοτα και πρακτικότητα και εξοικονόμηση χωρών δεν πάνε μαζί!
Έχουν ταλέντο στο να δίνουν αχρείαστα μεγάλα μήκη με στενάχωρα εσωτερικά και μικρούς χώρους αποσκευών. -
@chrisk6 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
κλαίω!!!! χαχαχαχαχαχαχ ελεος
Γιατι οχι 580λτ? γιατι το λυπήθηκαν?
εγω σταματάω. αν κάνει σε χώρους αυτο το αμάξι στον αγοραστή εγώ πάω πάσο
στον επόμενο που θα ζητησει χώρους θα προτείνω το fiat 500 το παλιό που βγαίνει και 7θέσιο
με λίγο στρίμωγμα και 14 χωράει:
The most people crammed into an original FIAT 500 is 14 and was achieved by the students from ESSCA Business School, in Paris, France, on 2 April 2011. The car used is an original Fiat 500 from 1972. The event was organised by IKEA France in order to promote car pooling during 'Green Week' in France.
-
@chrisk6 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
κλαίω!!!! χαχαχαχαχαχαχ ελεος
Γιατι οχι 580λτ? γιατι το λυπήθηκαν?
εγω σταματάω. αν κάνει σε χώρους αυτο το αμάξι στον αγοραστή εγώ πάω πάσο
στον επόμενο που θα ζητησει χώρους θα προτείνω το fiat 500 το παλιό που βγαίνει και 7θέσιο
με λίγο στρίμωγμα και 14 χωράει:
The most people crammed into an original FIAT 500 is 14 and was achieved by the students from ESSCA Business School, in Paris, France, on 2 April 2011. The car used is an original Fiat 500 from 1972. The event was organised by IKEA France in order to promote car pooling during 'Green Week' in France.
Καλά ο καθένας σπρώχνει ότι τον βολέυει ή ανάλογα με το κόλλημα του. Αν δεν πας εκει με μια βαλιτσα κ ενα καρότσι δεν καταλαβαίνεις. Επίσης δεν είανι μονο τα λιτρα αλλα και η διαρυθμιση. Τι να τα κανεις 500 λιτρα αν ο χωρος ειναι σπασμενος με γωνιες κλπ. Αφρολεξ θα φορτωνεις; Τα πραματα συνηθως ειναι τετραγωνισμενα κ ετσι ειναι και τα καλα πορτπαγκαζ.
Παντως αν μιλαμε για χωρους κοιταμε σε λαθος κατηγορια. Πηγαινε σε στεισον και παρε οποιο σου κανει κεφι. Αν δεν εχεις θεμα παρκαρισματος νμζ ειναι ταμαμ για οικογενεια. Ασε την πολυ καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο οποιοδηποτε σουβ. Χανεις λιγο σε πουλ-μουρ(*) κερδιζεις σε πρακτικοτητα.
(*) Σιγα το πουλ-μουρ εντωμεταξυ. Κ η κουτση μαρια σουβ εχει πια. Σε 3-4 χρονακια θα ειναι τα νεα σοσονια που θα τα κοιταει η επομενη γενια αγοραστων και θα στραβωνει την μυτη της γιατι κουλ θα ειναι οι κουρσες(**) παλι. Γιατι γενικοτερα το πουλ-μουρ ειναι ενα δολωματακι που αγει και φερει χωρις να πολυσκαει για τις δικες σου πραγματικες αναγκες.
(**) Ήδη είναι. Ρώτα οποιον έχει τεσλα ή ζαχαρώνει BYD.
-
Να πω κι εγω τα δικα μου..... Επαρχια που μενεις , κοιτα να εχουν και αξιοπρεπες συνεργειο για τα σερβις κι οτι άλλο . Γιατι μπορει να παρεις το καλυτερο αμαξι και να βλαστημησεις απο το after sales . Οποτε εχε το νου σου και σ αυτο
To CHR ειναι Τουρκικο , μην το παρεις
-
Και μόνο που ο καθένας γράφει "το κοντό του και το μακρύ του" για το C-HR, αρκεί για να κατανοήσει ο ενδιαφερόμενος ότι το C-HR είναι τελικά η καλύτερη πρόταση για τις ανάγκες του και τα κριτήρια που έχει θέσει, ιδίως όταν μιλάμε για ιδιωτική (όχι leasing) αγορά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Το αυτοκίνητο είναι "πασπαρτού" για πολλές και διάφορες χρήσεις και είμαι σίγουρος ότι εφόσον το αγοράσει ο νηματοθέτης, όσο το γνωρίζει, τόσο θα το εκτιμά και περισσότερο.
Δηλώνω λάτρης του 1ης γενιάς C-HR, το 2ης γενιάς C-HR δεν με συγκινεί ούτε σχεδιαστικά, ούτε ποιοτικά, αλλά ασφαλώς και αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση στα Crossovers.
Υ.Γ. Δόξα τω Θεώ μέχρι σήμερα έχουν περάσει από τα χέρια μου διάφορα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, οπότε τα standards μου παραμένουν υψηλά. Η πραγματική οικονομία καυσίμου του C-HR είναι το κερασάκι στην τούρτα και στην ουσία δεν αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για εμένα, ώστε να το επιλέξω ανάμεσα σε άλλα αντίστοιχης αξίας C-SUVs/Crossovers. -
Ενω οι αλλοι δεν ξερουμε απο αμαξια , ουτε εχουμε κατι καλυτερο . Ευτυχως υπαρχετε κι εσεις να φωτιζετε τον κοσμο της αυτοκινησης
-
Είναι όλες οι γνώμες και τα σχόλια αποδεκτά, ο καθένας σχολιάζει με βάση τις εμπειρίες που έχει, δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις.
Έχω κλείσει αύριο να δω το Qashqai, αλλά όπως το κόβω αν μπορέσω να βρω παράδοση σχετικά σύντομα μάλλον προς CC θα πάω. Θα βάλω λίγο στην άκρη τις προσωπικές προτιμήσεις και θα πάω στο πιο πρακτικό.
Εντάξει άσχημο αυτοκίνητο δεν το λες, απλά ίσως είχα κάτι διαφορετικό στο μυαλό μου όταν ξεκίνησα αυτήν την αναζήτηση για καινούριο αυτοκίνητο που αισθάνομαι τώρα πως κάπως συμβιβάζομαι... -
Chr 1ης γεννιας μεταχειρο καλη επιλογη γ αυτα που ζητας για 2-3 χρονια..
Δεν εχεις και παρκινγκ οποτε οχι σε αμαξι 30 χιλ απο μενα -
Το θέμα είναι όσοι τα πουλάνε ζητάνε όσο έκανε καινούργιο και ας έχουν 50-60 χιλιάδες χλμ…
-
Λοιπόν, θα πω και γω την επιλογή μου και ιστορία μου για να βοηθήσω κάπως από την πλευρά μου.
Σε 1.5 μήνα περιμένουμε το 4ο μέλος της οικογένειας.
Μου άρεσε υπερβολικά το CHR και έκανα 3 φορές test drive.
Μόλις έβαλα μέσα και την γυναίκα μου και το παιδί με το καρεκλακι 6 χρόνων, άρχισα να βλέπω τις δυσκολίες που θα έχω από θέμα χώρων και ειδικά με το καροτσάκι που θα μπαίνει πίσω.
Παρόλο ότι έχει πολύ μικρότερο χρόνο παράδοσης από το CC, τελικώς προτίμησα το CC. Αλλά δυστυχώς θα αργήσει περίπου 9 μηνες.... -
BYD atto3
Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι θα στο παίρνει και η γυναίκα σου.
-
@george1977 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
BYD atto3
Το μόνο μειονέκτημα είναι οτι θα στο παίρνει και η γυναίκα σου.
Αυτό είναι μια καλή πρόταση αν του κάνουν οι χώροι. Ειδικά με την τιμή προσφοράς που το έχει τώρα
Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV