-
Πάντως η αναμονή είναι μεγάλη και όταν το αμάξι φθάσει στην Ελλάδα υπάρχει αναμονή και στο τελωνείο. Ακόμα και 1,5 χρόνο μπορεί να φθάσει αν και τώρα οι αντιπροσωπίες υπολογίζουν γύρω στο 9 μηνο. Πάντως στις αντιπροσωπείες Toyota υπάρχει αρκετή κίνηση μέχρι και πέρσι και στις VW που κοίταζα το Tiguan από φέτος που ανεβάσανε αρκετά τις τιμές η VW έχει πέσει και η Toyota ανέβηκε και άλλο. Σχεδόν παίζει μόνη της στις πωλήσεις και αυτό και λόγω των τιμών που είναι ας πούμε πιο νορμάλ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και για αυτό πολλές παραγγελίες και μεγαλύτερη καθυστέρηση ακόμα και στην παραγωγή από το εργοστάσιο.
-
Σήμερα παρατήρησα το εξής. Μόλις ξεκινάει το αυτοκίνητο είτε εμπρός είτε όπισθεν ακούγεται ένα θόρυβος σαν τρίξιμο πόρτας. Πολύ χαμηλός σε ένταση. Με κλειστά παράθυρα δεν το αντιλαμβάνεσαι. Για να προλάβω τους βιαστικούς δεν μιλάω για τον ήχο ηχείου που ακούγεται όταν το αυτοκίνητο κινείται ηλεκτρικά. Ο θόρυβος που λεω ακούγεται πριν μπει σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός ήχος και έχοντας αφήσει το πεντάλ του φρένου. Μόλις το αυτοκίνητο κινηθεί πιο γρήγορα σταματάει.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα παρατήρησα το εξής. Μόλις ξεκινάει το αυτοκίνητο είτε εμπρός είτε όπισθεν ακούγεται ένα θόρυβος σαν τρίξιμο πόρτας. Πολύ χαμηλός σε ένταση. Με κλειστά παράθυρα δεν το αντιλαμβάνεσαι. Για να προλάβω τους βιαστικούς δεν μιλάω για τον ήχο ηχείου που ακούγεται όταν το αυτοκίνητο κινείται ηλεκτρικά. Ο θόρυβος που λεω ακούγεται πριν μπει σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός ήχος και έχοντας αφήσει το πεντάλ του φρένου. Μόλις το αυτοκίνητο κινηθεί πιο γρήγορα σταματάει.
Κάτι είχε αναφέρει ένας κάτοχος Corolla taxi πριν μερικές μέρες.
Έλεγε ότι το καταλαβαίνει από τα φρένα. -
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως η αναμονή είναι μεγάλη και όταν το αμάξι φθάσει στην Ελλάδα υπάρχει αναμονή και στο τελωνείο. Ακόμα και 1,5 χρόνο μπορεί να φθάσει αν και τώρα οι αντιπροσωπίες υπολογίζουν γύρω στο 9 μηνο. Πάντως στις αντιπροσωπείες Toyota υπάρχει αρκετή κίνηση μέχρι και πέρσι και στις VW που κοίταζα το Tiguan από φέτος που ανεβάσανε αρκετά τις τιμές η VW έχει πέσει και η Toyota ανέβηκε και άλλο. Σχεδόν παίζει μόνη της στις πωλήσεις και αυτό και λόγω των τιμών που είναι ας πούμε πιο νορμάλ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και για αυτό πολλές παραγγελίες και μεγαλύτερη καθυστέρηση ακόμα και στην παραγωγή από το εργοστάσιο.
Αναμονή πάνω από χρόνο....
-
Προς διευκόλυνση όσων έκαναν το update. Ως προς την ενεργοποίηση των δεδομένων μετά το τελευταίο update, αυτά μένουν μονίμως ενεργοποιημένα εφόσον γίνει επαναφορά των ρυθμίσεων του λογαριασμού μας, και στη συνέχεια συνδέουμε εκ νέου τον λογαριασμό μας με το αυτοκίνητο βάζοντας το username και το password του λογαριασμού που έχουμε φτιάξει. Όταν συνδεθεί μετά την επαναφορά ο λογαριασμός μας με το αυτοκίνητο, τα δεδομένα μένουν μονίμως ενεργοποιημένα. Σημειωτέον ότι το update δεν αναιρείται (δεν γίνεται εξάλλου) αλλά μόνο επαναφορά των ρυθμίσεων του αυτοκινήτου σε σχέση με τον λογαριασμό που έχουμε φτιάξει πραγματοποιείται (δηλαδή δεν έχει σχέση με το software του αυτοκινήτου).
-
ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΟΤΑ,
αλλά και αναμονή στο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας τόσες μέρες..??!!
Το αυτοκίνητο ήρθε στις 10-03-2024 όπως μου είπαν και το είδα κι εγώ την επόμενη μέρα, ΞΟΦΛΗΘΗΚΕ το πρωί στις 12-03-24, σήμερα μία εβδομάδα μετά, στις 19-03-2024 ακόμα περιμένω τηλέφωνο να πάω να το παραλάβω...!!!
ΜΗΠΩΣ κάτι δεν τσουλάει καλά...???!!! ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......Δεν ξέρω αν τελικά φύσαγε καλά χθες για να πετάξει ο χαρταετός...!!!
Όσο και να μην το θέλω,δεν γίνεται να μη το σχολιάσω...
Άλλο το τι αγοράζω γιατί το εμπιστεύομαι σαν προιόν και άλλο πόσο με βασανίζουν για να μου το φέρουν και να μου το δώσουν..!! Καλώς ή κακώς και το μετά είναι ένα σημαντικό κομμάτι που επηρεάζει αρκετά τον αγοραστή..!!
Αν φυσικά ήταν να πάω σε παραγγελία , ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ στη διαδικασία να περιμένω ένα χρόνο, ποιος ζει ποιος πεθαίνει, ακούγεται από τραγικό έως γελοίο,όποια και να είναι η δικαιολογία...!!! -
Εμένα πάντως μου είπαν πως θέλει 12 εργάσιμες ημέρες από την πληρωμή μέχρι την παραλαβή του αυτοκινήτου
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Το αυτοκίνητο ήρθε στις 10-03-2024 όπως μου είπαν και το είδα κι εγώ την επόμενη μέρα, ΞΟΦΛΗΘΗΚΕ το πρωί στις 12-03-24, σήμερα μία εβδομάδα μετά, στις 19-03-2024 ακόμα περιμένω τηλέφωνο να πάω να το παραλάβω...!!!
ΜΗΠΩΣ κάτι δεν τσουλάει καλά...???!!! ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......Δεν ξέρω αν τελικά φύσαγε καλά χθες για να πετάξει ο χαρταετός...!!!
Άλλο το τι αγοράζω γιατί το εμπιστεύομαι σαν προιόν και άλλο πόσο με βασανίζουν για να μου το φέρουν και να μου το δώσουν..!! Καλώς ή κακώς και το μετά είναι ένα σημαντικό κομμάτι που επηρεάζει αρκετά τον αγοραστή..!!
Αν φυσικά ήταν να πάω σε παραγγελία , ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ στη διαδικασία να περιμένω ένα χρόνο, ποιος ζει ποιος πεθαίνει, ακούγεται από τραγικό έως γελοίο,όποια και να είναι η δικαιολογία...!!!Τους πηρες τηλεφωνο; Ισως θελουν λιγο χρονο να το προετοιμασουν και απλα εχουν και αλλα να κανουν. Δεν νομιζω οτι οικονομια τους συμφερει να το εχουν στην αντιπροσωπεια απο την στιγμη που εξοφληθηκε. Και χωρο τους πιανει και αν κυκλοφορησει θα βγαλουν χρηματα ποιο γρηγορα απο τα σερβις και αναλωσιμα.
-
Αν φυσικά ήταν να πάω σε παραγγελία , ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ στη διαδικασία να περιμένω ένα χρόνο, ποιος ζει ποιος πεθαίνει, ακούγεται από τραγικό έως γελοίο,όποια και να είναι η δικαιολογία...!!!Υπομονή. Το 12 με 19 ακούγεται λες και είναι πολλές μέρες αλλά στην πραγματικότητα είναι 3 εργάσιμες..
Πότε να προλάβουν να βγάλουν πινακίδες και άδεια? -
Απλά μαζεύουν αρκετά νέα αυτοκίνητα κ τα δίνουν μαζικά στον διεκπεραιωτη, γι'αυτό καθυστερουν. Πέρυσι τέλη Ιανουαρίου ήρθε το δικό μου, εξόφλησα κ σε τρεις ημέρες από την εξόφληση το παρέλαβα. Πινακίδες άδεια απαιτούν μια ημέρα ακομη κ χωρίς διεκπεραιωτη.
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Αν φυσικά ήταν να πάω σε παραγγελία , ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ στη διαδικασία να περιμένω ένα χρόνο, ποιος ζει ποιος πεθαίνει, ακούγεται από τραγικό έως γελοίο,όποια και να είναι η δικαιολογία...!!!Υπομονή. Το 12 με 19 ακούγεται λες και είναι πολλές μέρες αλλά στην πραγματικότητα είναι 3 εργάσιμες..
Πότε να προλάβουν να βγάλουν πινακίδες και άδεια?Εγώ πάντως τις έβγαλα 6 τις εργάσιμες, εννοείται πως το Σάββατο είναι εργάσιμη για τέτοιου είδους επιχειρήσεις...!!
Οι άδειες δε στην περιοχή που ζω βγαίνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω gov...!!!
Σε πολλές περιφέρειες πλέον της χώρας εκδίδονται με αυτόν τον τρόπο..!! -
εννοείται πως το Σάββατο είναι εργάσιμη για τέτοιου είδους επιχειρήσεις...!!
Δεν είναι, γιατί πολύ απλά δεν δουλεύουν ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες ούτε το σέρβις (για να γίνει το PDI). Το συνηθισμένο (σε όσα αυτοκίνητα έχω αγοράσει καινούργια και από φίλους που έχουν αγοράσει) ειναι περίπου 4-5 εργάσιμες. Εαν έχουν δουλειά ή πετάνε χαρταετό στο υπουργείο μπορεί να γίνουν και 10, ενώ εαν πιέσεις και σταθείς και τυχερός μπορεί να γίνουν και 2-3.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν είναι, γιατί πολύ απλά δεν δουλεύουν ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες ούτε το σέρβις (για να γίνει το PDI). Το συνηθισμένο (σε όσα αυτοκίνητα έχω αγοράσει καινούργια και από φίλους που έχουν αγοράσει) ειναι περίπου 4-5 εργάσιμες. Εαν έχουν δουλειά ή πετάνε χαρταετό στο υπουργείο μπορεί να γίνουν και 10, ενώ εαν πιέσεις και σταθείς και τυχερός μπορεί να γίνουν και 2-3.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πιστεύω πως εφόσον πουλάς τρελά το Σάββατο, θα έπρεπε να βρεις και τον τρόπο να κάνεις και το όποιο PDI το Σάββατο για να είσαι συνεπής από μέρους σου προς τον καταναλωτή...!!!
Δε γίνεται να μαζεύονται τα αυτοκίνητα στην αυλή. Εάν π.χ. έπεφτε ένα χαλάζι και το έκανε ένα αυτοκίνητο ρημαδιό, ένα αυτοκίνητο που θα ήταν πληρωμένο και ξοφλημένο από τον πελάτη, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..??!! ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙ αυτός ο άνθρωπος που έχει ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ..??!!
Δεν φταίει για όλα , ΜΟΝΟ το Δημόσιο...!!!
ΓΙΑΤΙ να χρειάζεται να πιέσεις και να σταθείς τυχερός για αυτό που πλήρωσες ήδη και θα έπρεπε να σου το παραδίδουν με την πληρωμή..??!! -
Παίζει ρόλο και το που είσαι, μεγάλη πόλη ή επαρχεία.
Εμείς εδώ πχ για να είμαστε βλαχακια το αυτοκίνητο ήρθε Πέμπτη και Παρασκευή μεσημέρι το καβάλησα κι έφυγα. -
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πιστεύω πως εφόσον πουλάς τρελά το Σάββατο, θα έπρεπε να βρεις και τον τρόπο να κάνεις και το όποιο PDI το Σάββατο για να είσαι συνεπής από μέρους σου προς τον καταναλωτή...!!!
Δε γίνεται να μαζεύονται τα αυτοκίνητα στην αυλή. Εάν π.χ. έπεφτε ένα χαλάζι και το έκανε ένα αυτοκίνητο ρημαδιό, ένα αυτοκίνητο που θα ήταν πληρωμένο και ξοφλημένο από τον πελάτη, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..??!! ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΕΙ αυτός ο άνθρωπος που έχει ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ..??!!
ΓΙΑΤΙ να χρειάζεται να πιέσεις και να σταθείς τυχερός για αυτό που πλήρωσες ήδη και θα έπρεπε να σου το παραδίδουν με την πληρωμή..??!!Ψυχραιμία.
Σάββατο δεν έχει σερβις κανεις εξουσιοδοτημένος.
Μόνο ελάχιστα συνεργεία εξουσιοδοτημένα έχουν και αυτά μεμονωμενα όπως οι φίλοι στου Μουστάκα στα πατησια που πάω 25 χρονια (και το ότι είναι Σάββατο ανοιχτά είναι ένας επιπλέον λόγος να πηγαίνω σε αυτους.)
Ούτε καν άνθρωπο να δει μτχ δεν έχει. -
Το ΨΨ το πήρα σε 3 εργάσιμες από την ώρα που ηρθε στον dealer. Αυτό τον 1/23. Τον Γενάρη που μας πέρασε είχε έρθει το όχημα της συζύγου και έκαναν 14 (!) εργάσιμες να το παραδώσουν. Και θα έκανε περισσότερο αν δεν έκανα φασαρία.
Έχουν πολλές πωλήσεις και δεν μπορούν να τις διαχειριστούν, αφού έχουν ακόμη προσωπικό μειωμένο όπως την περίοδο covid. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτή την τακτική δημιουργούν αρνητική εντύπωση στον πελάτη από την πρώτη μέρα. -
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτή την τακτική δημιουργούν αρνητική εντύπωση στον πελάτη από την πρώτη μέρα.
Και τι έγινε, έμεινε τίποτα απούλητο;
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
ΓΙΑΤΙ να χρειάζεται να πιέσεις και να σταθείς τυχερός για αυτό που πλήρωσες ήδη και θα έπρεπε να σου το παραδίδουν με την πληρωμή..??!!Ψυχραιμία.
Σάββατο δεν έχει σερβις κανεις εξουσιοδοτημένος.
Μόνο ελάχιστα συνεργεία εξουσιοδοτημένα έχουν και αυτά μεμονωμενα όπως οι φίλοι στου Μουστάκα στα πατησια που πάω 25 χρονια (και το ότι είναι Σάββατο ανοιχτά είναι ένας επιπλέον λόγος να πηγαίνω σε αυτους.)
Ούτε καν άνθρωπο να δει μτχ δεν έχει.ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ, που θα την αδικούσαμε εάν προσπαθούσαμε να την κάνουμε εδώ μέσα και αυτήν και το φόρουμ του corolla cross...!!
Όμως αλλοίμονο αν θεωρούσαμε πως το κάθε πράγμα που δεν ήταν απαραίτητο για την υγεία ,όπως τα νοσοκομεία ,τα φαρμακεία κ.λπ...
θα επέλεγε πότε θα λειτουργήσει, Σάββατο Κυριακή ή Δευτέρα π.χ...!!
Η άποψη μου είναι πως οι ανάγκες δημιουργούν τα ωράρια σε μία ελεύθερη αγορά, όπως και η επιθυμία για το κέρδος.
Γιατί βγήκαν για παράδειγμα και ανακοίνωσαν ότι τα πολυμάγαζα θα δουλεύουν τις Κυριακές..?? Εσύ γιατί πας Σάββατο σε συνεργείο που βρήκες..??
Όταν λοιπόν πουλάς τρελά εννοείται και τα Σάββατα, μετά οφείλεις εάν ΣΕΒΕΣΑΙ αυτόν που του πουλάς , αν χρειαστεί να βρεις και Σάββατα για να τον καλύψεις και να τον εξυπηρετήσεις. -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Από αμαξάρα σε αμαξάρα το πας.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ COROLLA CROSS.
Εδώ και 200 σελίδες θάβεις με πάθος το αυτοκίνητο. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι άβυσσος και περί ορέξεως..........................
Όμως θα μπορούσες να μου πεις τι ήταν αυτό που σε έκανε να το επιλέξεις παρά όλα αυτά για τα οποία το βγάζεις σχεδόν άχρηστο..??!!
Με τόση εμπειρία που επικαλείσαι ότι έχεις, σίγουρα δεν θα ανακάλυψες όλα αυτά τα στραβά αφού το πήρες πρώτα.
Εγώ πάντως επειδή γράφεις ότι από αμαξάρα σε αμαξάρα πάω, αυτά που ήθελα και περίμενα και από τα δύο Τουότα που επέλεξα το ένα μετά το άλλο, αυτά βρήκα..!! Δεν ψάχνω να βάλω μόνωση στους θόλους...!!!
Εννοείται φυσικά ότι απέρριψα αρκετά αυτοκίνητα της κατηγορίας, άλλα γιατί δεν μου πρόσφεραν αυτά που ζητούσα και άλλα γιατί τα θεωρώ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ και δεν θα ήθελα να τρέχω στα συνεργεία με αυτά που διάβασα...!!! Τρία χρόνια με το hatchback, 3 φορές πήγα για τα τρία σέρβις, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...!!!
Δεν θα πω το τι έχουν δει τα ματάκια μου γιατί θα φάω μήνυση...!!!
Επίσης θεωρώ τραγική και αυτή την τρέλα του να αγοράσω ένα αυτοκίνητο και να το κάνω φύλλο και φτερό μπας και γίνει πιο αθόρυβο, μήπως έχω πιο ποιοτική μουσική λες και είμαι στο μέγαρο κ.λπ....
Αν είναι έτσι ρε φίλε, ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, πήγαινε αλλού...!!!
Να δίνεις 35000 ευρώ και μόλις το πάρεις να αρχίσεις να το ξηλώνεις, ε ας έπαιρνες κάτι άλλο...!!!
Εδώ αισθητήρες παρκαρίσματος λέω να βάλω και το σκέφτομαι..!!
Όποιος δεν μπορεί να εκτιμήσει αυτά που προσφέρει η Τουότα και πουλάει 10+ μύρια αυτοκίνητα το χρόνο προσφέροντας σούπερ τιμή και αξιοπιστία, οικονομία , τεχνολογία υβριδική, αξία και ταχύτητα μεταπώλησης, ας πάει σε αυτούς που βάζουν στα συνεργεία τους ολοκαίνουργια αυτοκίνητα με χίλια προβλήματα, αλλά κυριλέ σου προσφέρουν όχημα αντικατάστασης...!!!
Και κάτι τελευταίο ,το hatchback που δεν είναι ένα εύκολο αυτοκίνητο σαν επιλογή, το πούλησα σε 2 μέρες πριν προλάβω να βάλω φωτό, ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ...!!!
Όπως έγραψα τα στραβά, έτσι πρέπει να λέμε και τα καλά...!!!
Αν ήθελα πάντως να αυτομαστιγωθώ θα επέλεγα άλλον τρόπο και όχι με το να αγοράσω ένα αυτοκίνητο που μετά θα το έκανα κομμάτια προσπαθώντας να το τελειοποιήσω κατά την άποψη μου, αποδεικνύοντας περίτρανα σε μένα τον ίδιο, ότι έκανα ΛΑΘΟΣ επιλογή...!!!
Στη χειρότερη περίπτωση , θα το πουλούσα τον άλλο μήνα...!!!
Θα γινόταν ανάρπαστο, ένα χρόνο υπομονή κάνει ο κόσμος για το κκ....!!! -
Ο στεφαν οδηγει αυτοκινητα σε μεγαλη ποικιλια ωστε να εχει αποψη.
Οπως πχ τι ειναι εργατης-απλο μεσο μεταφορας και τι ειναι αυτοκινητο κανονικο.
Οι περισσότεροι τουοταιοι δεν εχετε καταλαβει τι πηρατε και κατω απο ποιους περιορισμούς το κανατε γραφωντας ιαμβους για ενα αδιαφορο τρολευ, οχι ο στεφαν
Toyota Corolla Cross