-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δυστυχώς μπίζνα χοντρή βρωμάει η υπόθεση και εδώ, ποιος φορέας ή επιχειρηματίας θα φτιάξει πανεπιστήμιο καλό στην Ελλάδα αυτή την στιγμή;
Τα υπάρχοντα κολλέγια θα πάρουν καμία πιστοποίηση παραπάνω και θα μοιράζουν χαρτιά πανεπιστημίου.
Ή νομίζει κανείς πως θα κάνουν παραρτήματα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου;;;;
Με το σχετικό άρθρο του Συντάγματος που πρέπει να αλλάξει το θα γίνει;
Έχουν την πλειοψηφία;
Πόσοι ψήφοι χρειάζονται, δεν ξέρω.Για το άρθρο του συντάγματος έχω ακούσει την αποψη ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερτερεί του κρατικου (ελληνικου).
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ μία απορία έχω, μέσα σε πολλές άλλες , αλλά ας γράψω για αυτή.
Όταν η κεραμεως επανέφερε τη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια διακήρυττε με στόμφο ότι προστατεύουμε το επίπεδο της παιδείας μας καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει γράψει κάτω από δέκα να γίνει επιστήμονας.
Τώρα τι άλλαξε; θα του έρθει η Θεία Φώτιση;;; θα αναφερθεί άραγε η πρώην υπουργός ή οποιοσδήποτε είχε ψηφίσει εκείνο το νομοσχέδιο στη συγκεκριμένη παράμετρο;
Και τελικά με ποιο κριτήριο θα γίνονται δεκτοί οι συγκεκριμένοι σπουδαστές;
Είναι προφανές ότι αν δεν υπάρξουν αντίστοιχα κριτήρια (η τουλάχιστον ανάλογα με αυτά των πανεπιστημίων εξωτερικού) και γίνεται δεκτός ο οποιοσδήποτε, θα μιλάμε προκαταβολικα για ιδρύματα,της πλάκας.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δυστυχώς μπίζνα χοντρή βρωμάει η υπόθεση και εδώ, ποιος φορέας ή επιχειρηματίας θα φτιάξει πανεπιστήμιο καλό στην Ελλάδα αυτή την στιγμή;
Τα υπάρχοντα κολλέγια θα πάρουν καμία πιστοποίηση παραπάνω και θα μοιράζουν χαρτιά πανεπιστημίου.
Ή νομίζει κανείς πως θα κάνουν παραρτήματα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου;;;;
Έχουν την πλειοψηφία;
Πόσοι ψήφοι χρειάζονται, δεν ξέρω.Για το άρθρο του συντάγματος έχω ακούσει την αποψη ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερτερεί του κρατικου (ελληνικου).
A...ok , καταλάβαμε , γαλάζια παπάτζα δηλαδή , κουρελόχαρτο πάλι το Συνταγμα της Ελλάδος...
Πώς θα γίνει αυτό νομικά;
με νομοσχέδιο και υπουργική απόφαση που θα την εγκρίνει η Προεδράρα μας που είναι και εμπειρότατη νομικός;;;;Και μετά μου αρέσει που ασχολούμαστε με την κοπέλα που έφτιαξε την σημαία απο σερβιέτες ή κατι τέτοιο δεν θυμάμαι ενώ εδώ παραβιάζεται το σύνταγμα της πατρίδας μας...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχουν την πλειοψηφία;
A...ok , καταλάβαμε , γαλάζια παπάτζα δηλαδή , κουρελόχαρτο πάλι το Συνταγμα της Ελλάδος...
Πώς θα γίνει αυτό νομικά;
με νομοσχέδιο και υπουργική απόφαση που θα την εγκρίνει η Προεδράρα μας που είναι και εμπειρότατη νομικός;;;;Και μετά μου αρέσει που ασχολούμαστε με την κοπέλα που έφτιαξε την σημαία απο σερβιέτες ή κατι τέτοιο δεν θυμάμαι ενώ εδώ παραβιάζεται το σύνταγμα της πατρίδας μας...
Δεν ξέρω αν είναι γαλάζια παπατζα, αλλά για να το δούμε από άλλη σκοπιά πχ δεν μπορεί ένα κράτος της εε να εχει θανατική ποινή λογω κοινοτικου δικαιου ακομη και αν υπηρχε στο δικο του δικαιο. Σωστα;
Anyway, αυτά θα φανούν στα δικαστήρια, φαντάζομαι θα υπάρξουν οι ανάλογες προσφυγες
-
Πριν από 20 χρόνια δυο χώρες στην Ευρώπη δεν είχαν Κτηματολόγιο, η Ελλάδα και η Αλβανία. Τώρα είμαστε οι μοναδικοί που απαγορεύουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η μόνη μου ένσταση είναι το πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου αφού όλοι ξέρουμε πως ο έλεγχος δεν είναι το φόρτε της δημόσιας διοίκησης.
-
Όλες οι σοβαρές χώρες έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και σαφώς και τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ειναι ιδιωτικά. Τώρα εαν στην Ελλάδα θα δουλέψουν σωστά, προφανώς και όχι αφού ειμαστε ένα απέραντο κολωχανίο και τίποτα δεν δουλεύει σωστά, αυτό γιατί να δουλέψει.
Στην Ελλάδα το μόνο σοβαρό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ειναι το Αμερικάνικο Κολλέγιο (το Deree ειναι το πανεπιστήμιο - έχει σε όλες τις βαθμίδες και είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα 150+ ετών και το βασικότερο και η Λιάνα είναι απόφοιτος, άρα ειναι ΚΚΕ approved) που τελεί υπο την αιγίδα των Αμερικάνων και φυσικά των ελέγχων των ΗΠΑ για να πάρει την ανάλογη πιστοποίηση.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όλες οι σοβαρές χώρες έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και σαφώς και τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ειναι ιδιωτικά. Τώρα εαν στην Ελλάδα θα δουλέψουν σωστά, προφανώς και όχι αφού ειμαστε ένα απέραντο κολωχανίο και τίποτα δεν δουλεύει σωστά, αυτό γιατί να δουλέψει.
Στην Ελλάδα το μόνο σοβαρό ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ειναι το Αμερικάνικο Κολλέγιο (το Deree ειναι το πανεπιστήμιο - έχει σε όλες τις βαθμίδες και είναι εκπαιδευτικό ίδρυμα 150+ ετών και το βασικότερο και η Λιάνα είναι απόφοιτος, άρα ειναι ΚΚΕ approved) που τελεί υπο την αιγίδα των Αμερικάνων και φυσικά των ελέγχων των ΗΠΑ για να πάρει την ανάλογη πιστοποίηση.
Αν ψάξεις την ερευνητική συνεισφορά του deree στην παγκόσμια κοινότητα, φαντάζομαι θα βρεις το απόλυτο μηδέν. Συνεπώς μιλάμε για ένα απλα καλό ξεντρο σπουδών, το πανεπιστήμιο είναι άλλο πράγμα.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
πανεπιστήμια του κόσμου ειναι ιδιωτικα
Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι πως τα μεγάλα και κορυφαία της Ευρώπης δεν είναι ιδιωτικά και χρηματοδοτούνται και από τον προϋπολογισμό του κράτους και από ιδιωτικές επιχορηγήσεις, από επενδύσεις που έχουν κάνει και από ιδρύματα. Δηλαδή έχουν ένα καλάθι που δέχονται από πολλές πλευρές χρηματοδότηση.
Απλώς είναι μη κρατικά. Αλλά όχι και ιδιωτικά και φυσικά όχι κερδοσκοπικά. Και αυτο διότι πολλά από αυτά υπήρχαν πριν από την σύσταση των σύγχρονων κρατών με τη μορφή που υπάρχει σήμερα το κράτος. Οπότε δεν τα ίδρυσε ένας δημόσιος φορεας όπως το υπουργείο Παιδείας μιας χώρας, και έτσι δεν έχουν αυτήν την νομική υπόσταση. Παρόλα αυτά χρηματοδοτούνται και από το κράτος.
Για πείτε μου, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πιστεύετε θα συμβάλουν στην κοινωνική κινητικότητα της χώρας;
-
Τις τελευταίες μέρες απέκτησα την ίσως κακή για μερικούς συνήθεια να μιλάω με καταστηματάρχες φίλους για την οικονομική κατάσταση….ιδιοκτήτης καθαριστηρίου μου ανέφερε αύξηση τζίρου γύρω στο 100%,δύο ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ/καφέ πάνω από 50%, εγώ στη δουλειά μου +80%…..τελικά αυτή η κρίση που είναι τελικά? Βάλτε και στην εξίσωση την πώληση 40% περισσότερων αυτοκινήτων που διάβασα σε άλλο άρθρο μαζί με την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης σχεδόν 11%.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απλώς είναι μη κρατικά.
Συμφωνώ σε όσα λες, απλά προσθέτω ότι πολλά είναι κρατικά (π.χ. η Οξφόρδη και το Κέμπριτζ).
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τις τελευταίες μέρες απέκτησα την ίσως κακή για μερικούς συνήθεια να μιλάω με καταστηματάρχες φίλους για την οικονομική κατάσταση….ιδιοκτήτης καθαριστηρίου μου ανέφερε αύξηση τζίρου γύρω στο 100%,δύο ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ/καφέ πάνω από 50%, εγώ στη δουλειά μου +80%…..τελικά αυτή η κρίση που είναι τελικά? Βάλτε και στην εξίσωση την πώληση 40% περισσότερων αυτοκινήτων που διάβασα σε άλλο άρθρο μαζί με την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης σχεδόν 11%.
Έτσι είναι, δεν υπάρχει καμία κρίση, αυτά είναι ψέματα της αντιπολίτευσης!
-
Υπάρχουν τομείς της οικονομίας, όπου κάποιος μπορεί να ασκεί παράνομα, χωρίς να φαίνεται πουθενά συνήθως, οικονομική δραστηριότητα σχετική με αγοραπωλησίες, όπου όσοι έχουν ανάγκη μετρητά πωλούν κι όσοι έχουν χρήματα που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, ειδικά αν είναι μαύρα, αγοράζουν.
Όντως, αυτές οι μπίζνες ακμαζουν αυτή την εποχή. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπάρχουν τομείς της οικονομίας, όπου κάποιος μπορεί να ασκεί παράνομα, χωρίς να φαίνεται πουθενά συνήθως, οικονομική δραστηριότητα σχετική με αγοραπωλησίες, όπου όσοι έχουν ανάγκη μετρητά πωλούν κι όσοι έχουν χρήματα που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, ειδικά αν είναι μαύρα, αγοράζουν.
Όντως, αυτές οι μπίζνες ακμαζουν αυτή την εποχή.Τα καταστήματα δουλεύουν μαύρα? Έχεις χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα τελικά….ή μήπως και οι αντιπροσωπείες πουλάνε τα αυτοκίνητα «μαύρα»…..
-
-
Όντως, αυτές οι μπίζνες ακμαζουν αυτή την εποχή.Τα καταστήματα δουλεύουν μαύρα? Έχεις χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα τελικά….ή μήπως και οι αντιπροσωπείες πουλάνε τα αυτοκίνητα «μαύρα»…..
Ρε συ λαπη για αλλο πραγμα μιλαει.
Ειδικα μετα το καλοκαιρι το γραμμαριο επεσε κατω απο το .μισό στα καφενεια, δεν εχει μεινει βερα. και πλεον παίζουν και ακινητα. -
Ιδιωτικά πανεπιστήμια κρατικά επιδοτούμενα...
Τέτοια σαπιλα δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει... -
Γενικώς έχουμε αρκετά κρατικά πανεπιστήμια της πλάκας παντελώς ανυποληπτα, επιπεδου ΙΕΚ, που τρώνε λεφτά των φορολογουμενων "συνεισφεροντας" απλά εισόδημα σε ντόπιους σουβλατζηδες και ιδιοκτήτες γκαρσονιερων. Το μόνο που δεν μας χρειάζεται ως κοινωνια είναι αντί να τα κλείσουμε, να ανοίξουμε και αντίστοιχα ιδιωτικά.
-
Ποια είναι τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος που είναι για πλάκα; Αν εννοείς τα τμήματα των πρώην ΤΕΙ , που εξισώθηκαν ετσιθελικά με Πανεπιστημιακούς τίτλους , με το έγκλημα του Γαβρόγλου , 6 χρόνια είχε στη διάθεση της η κυβέρνηση , να αλλάξει κάτι , δεν το ακούμπησε το θέμα. Καμία μα καμία πρόνοια για την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Έπρεπε να βρεθεί επαγγελματικός χώρος δικαιωμάτων για τα ΙΕΚ , οπότε στρίμωξε τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ και άστους να κουρεύονται.
Προϋποθέσεις εισαγωγής, γιατί πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Άπασα τα Βαλκάνια , με τη Σλοβακία συμπεριλαμβανομένης που τελευταία έχει γίνει κορυφαίος
τουριστικόςφοιτητικός προορισμός, βάζουν ( έβαζαν , από όταν ήξερα) τον πήχη βάση του απολυτηρίου. Για να μην τον πιάσεις απλά θα κινδύνευες να μείνεις στην ίδια τάξη. Επίσης , ( εδώ κρατάω επιφυλάξεις) , τα προγράμματα σπουδών των παραρτημάτων , ακούγεται ότι είναι πιο εύκολα να σε δεχτούν από τα τοπικά τους Πανεπιστήμια. Κύπρο όσο έψαξα , μία γενικότητα ότι γίνεσαι δεκτός με το απολυτήριο και εκεί και μετά από 6 χρόνια χειρουργείς π.χ.Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα ζηλέψει τις υποδομές μας το Χαρβαρντ και το Κολούμπια και θα έρθει εδώ να επενδύσει και θα ξεδιαλέγει για να δεχτεί τους κορυφαίους; Όταν μάλιστα, ο γειτονικός ανταγωνισμός της αγοράς της εκπαίδευσης έχει τον πήχη τόσο χαμηλά;
Καλά ότι το Σύνταγμα το αναγνώσκουμε κατά πως μας συμφέρει , τι να γράψεις....
Τέλος , η ανώτατη εκπαίδευση έχει και αποτέλεσμα στην αγορά εργασίας, Μπορεί να μας φαντάζει αδιάφορο στην πλειοψηφία μας , έστω ότι είμαστε επιτυχημένοι πλέον επαγγελματικά, αλλά η είσοδος σε μία αγορά εργασίας με τόσο απροσδιόριστα επαγγελματικά διακαιώματα , απροσδιόριστου αριθμού αποφοίτων θα φέρει την απόλυτη αποδιοργάνωση.
-
Ο γατος και εχει δουλεψει σε κολεγια τις εποχες αφραγκιασης αλλα τυχαινει στη στενη οικογενεια να ανηκει κολέγιο και μαλιστα απο το 1962 σε διαφορες μορφες.
Προσφατα πηρε και υποσχετικη πανεπιστημιοποιησης.Μιλάμε για ντιπ μπουρδελο.
Ντιπ ομως.
Οπως και καθε ειδος νιου γιορκ κολετζ, με εδρα την αθηνα και τον ιδιοκτητη να μην εχει παει καν μεχρι τη λαμια, μετροπολιτικα fkk, ξυνη ταξυνει, λεμοντε που βγαζει σεφ για τη βουλη με επωνυμο πρωθυπουργικο.
Στην κυπρο επισης, αυτα που ανοιξανε ηδη βγαζουνε πυριμαχα καο εχουν σκισει καθε εννοια παιδειας.Ειναι ντροπη και μονο ντροπη αυτη η ιστορια
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε συ λαπη για αλλο πραγμα μιλαει.
Ειδικα μετα το καλοκαιρι το γραμμαριο επεσε κατω απο το .μισό στα καφενεια, δεν εχει μεινει βερα. και πλεον παίζουν και ακινητα.Τι σχέση έχει ο Λαπης με το άνωθεν ποστ;;;;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2