-
Καλημέρα σας,
Είμαστε στη διαδικασία επιλογής αυτοκινήτου κυρίως για ΝΕΟ οδηγό και ηλικιακά και από άποψη εμπειρίας.
Ο προϋπολογισμός είναι τα 20.000€.
Κριτήρια επιλογής:- ασφάλεια, παθητική και ενεργητική,
- οικονομία στη διάρκεια ζωής του οχήματος (κατανάλωση, service, κόστος επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος, αξία μεταπώλησης κ.λπ.).
Καταλήξαμε σε δυο μοντέλα:
Α) Opel Corsa
Β) Hyundai i20
Με κινητήρα βενζίνης και τα δυο και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.
Δεν είμαστε βέβαιοι για τον κινητήρα, ποιον να προτιμήσουμε μεταξύ του ατμοσφαιρικού και του turbo που προσφέρουν ως επιλογές και τα δυο μοντέλα.Στα ίδια χρήματα το Hyundai δίνει περισσότερα ως προς τον εξοπλισμό σε σχέση με το Opel.
Αυτά όμως τα «καθρεφτάκια» για ορισμένους δεν είναι τόσο σημαντικά όσο τα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, δηλαδή η ασφάλεια και η οικονομία στη χρήση.
Πράγματα τα οποία δεν μπορείς να δεις και να διαπιστώσεις σε καμία έκθεση και με κανένα test drive.Απευθυνόμαστε λοιπόν στην κοινότητα του φόρουμ ζητώντας τη βοήθειά σας.
Ποιο από τα δυο και με ποιο κινητήρα;
Ευχαριστούμε! -
Με βάση τα κριτήρια, καλοτάξιδο το Hyundai.
Εγώ θα επέλεγα το Opel γιατί έχω άλλα κριτήρια.
-
@cpapadop said in Hyundai i20 ή Opel Corsa;:
Κριτήρια επιλογής:
- ασφάλεια, παθητική και ενεργητική,
- οικονομία στη διάρκεια ζωής του
- Την ίδια ασφάλεια προσφέρουν και τα 2 δεν θα δεις διαφορές. Οδήγησέ τα για να έχεις και προσωπική άποψη.
- Θα πόνταρα στο i20, ότι σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί περισσότερο αξιόπιστο και άρα λιγότερο κοστοβόρο από το κόρσα.
-
@storm said in Hyundai i20 ή Opel Corsa;:
Έχει και το i20 σναδιπλουμενους καθρέπτες.
-
@georgemit said in Hyundai i20 ή Opel Corsa;:
@storm said in Hyundai i20 ή Opel Corsa;:
Έχει και το i20 σναδιπλουμενους καθρέπτες.
Το ξέρω. Όπως ξέρω και για το Bayon Premium και το Picanto X-Line. Τα έχω μελετήσει όλα τα αυτοκίνητα.
Η λογική λέει Hyundai που δίνει φουλ εξοπλισμό, αλλά το Corsa μου αρέσει περισσότερο.
Το Corsa υπολείπεται σε εξοπλισμό και γενικά η Opel ποιο πολύ μπερδεύει τον πελάτη παρά τον βοηθά. Αυτά τα pdf με τους εξοπλισμούς που έχει είναι για δυνατούς λύτες.
Φυσικά ενώ θα προτιμούσα το Corsa θα ξενέρωνα εντελώς με τον εξοπλισμό του και θα έφευγα από την εμπορία όπως και το έχω κάνει ήδη δυο-τρεις φορές. -
Προφανώς το i20.
-
Κοίταξε, το i20, αν είσαι εντάξει με τον σχεδιασμό του, πιστεύω ότι είναι μια καλή επιλογή, ειδικά αν είναι και φθηνότερο, αν το δούμε καθαρά με βάση το Value For Money. Από κει και πέρα, στο θέμα ασφάλειας, πιστεύω οτι είναι αντάξια, δεν είμαστε στην εποχή όπου η Opel πιθανόν ήταν υπέρτερη έναντι στη Hyundai και στα χρήματα αυτά, αν έχει και περισσότερα συστήματα ασφαλείας το Hyundai, πηγαίνεις εκεί.
Ως νέος οδηγός, δε νομίζω να κυνηγάς τόσο τα της ποιότητας εσωτερικού, αν έχει μαλακά πλαστικά κτλ συνεπώς, το i20 σε καλύπτει αλλά για καλό και για κακό, μια δοκιμή των δύο αυτοκινήτων, θα βοηθήσει στην απόφαση, να δεις πως αισθάνεσαι μέσα στην καμπίνα, αν η θέση σε βολεύει, αν έχεις καλή ορατότητα κτλ. Το Opel μπορεί να μοιάζει πιο αυτοκίνητο αλλά, είναι λίγο ρίσκο, σε θέμα αξιοπιστίας, η πλάστιγγα γέρνει προς το Hyundai και αν είναι για αμάξι που πρόκειται να κρατήσεις για πολλά χρόνια, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς....
-
Κάνε τους ένα td ή ιδανικά νοίκιασε από εταιρίες ενοικιάσεων, άμα τα οδηγήσεις συνήθως παίρνεις μια εντελώς διαφορετική εικόνα του αυτοκινήτου από αυτήν που νομίζεις.
-
Εμένα το i20 δεν μου αρέσει σχεδιαστικά. Αλλά σε σχέση με το οπελ θα το επέλεγα γιατί είναι πιο ολοκληρωμένο ως προϊόν. Τιμή συν εγγύηση, συν εξοπλισμός.
-
@atari70 said in Hyundai i20 ή Opel Corsa;:
Εμένα το i20 δεν μου αρέσει σχεδιαστικά. Αλλά σε σχέση με το οπελ θα το επέλεγα γιατί είναι πιο ολοκληρωμένο ως προϊόν. Τιμή συν εγγύηση, συν εξοπλισμός.
παρε το κορσα να δωσεις αλλα τοσα σε συνεργεια
-
και από μένα είναι i20 οδηγικά καλύτερο και εξοπλιστικά με κάλυπτε περισσοτερο! τεστ ντραιβ το 1.0 100 ίππους είχα κάνει και με εντυπωσίασε!
-
-
το άι 20 που ειχα καμει τεστ ντραιβ για τη κορακλα μου φανηκε κακο οδηγικα, βαρετο τα μαλα.
αντιθετα το κορσακι ειναι οδηγικα εξαιρετα στημενο.αλλα χαλαει και μονο στο κοιταγμα
τοσα, μα τοσα συνεργεια σε λιγοτερα απο 4 χρονια και 60k. μονο το τριοοχτω το περναει -
Επειδή ο νηματοθέτης ήταν συγκεκριμένος δεν ήθελα να προσθέσω κάποια επιπλεον επιλογή.
Ας ρίξει μια ματιά και στο Mazda 2, γιατί καλύπτει πολλά από τα κριτήρια του. -
Mazda 2 εξαιρετικό, αλλά μόνο με τον 115 ίππων. Με τον 90αρη χαιρετάς την υποτίθεται χαμηλή κατανάλωση επειδή πρέπει να μαρσάρεις σαν διάολος.
-
@jammamon said in Hyundai i20 ή Opel Corsa;:
Mazda 2 εξαιρετικό, αλλά μόνο με τον 115 ίππων. Με τον 90αρη χαιρετάς την υποτίθεται χαμηλή κατανάλωση επειδή πρέπει να μαρσάρεις σαν διάολος.
Φίλος εδώ στο φόρουμ έχει αναφέρει πολύ καλή κατανάλωση με τα 90.
-
Μπορείς άμα θες να πιάσεις εύκολα τα 5,5λ αλλά δε θα φχαριστηθείς τίποτα. Θέλει σοβαρές στροφές για να προχωρήσει γενικά.
Είναι κρίμα βασικά γιατί κατά τα άλλα είναι κλάσεις ανώτερο από οτιδήποτε κυκλοφορεί στην κατηγορία.
-
This post is deleted! -
Ίδια εννοείς μεταξύ 90 και 115 ίππων;
-
This post is deleted!
Hyundai i20 ή Opel Corsa;