-
@zithos said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@ntinaras said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Γιατι ο ελληναρας ειναι πανυβλακας, και θεωρει οτι ειναι καλυτερο να γλιτωσει 15 μετρα περπατημα και να παρκαρει απεξω, αλλα μετα να γκρινιαζει που εχει κινηση (απο τα διπλοπαρκαρισμενα).
Να τα γράψει η τροχαία, έχει πολύ δουλειά να κάνει ειδικά σε όσους παρκάρουν στην μέση του δρόμου και κλείνουν την κυκλοφορία.
Η τροχαια δε γραφει γιατι χαλαει τις δημοσιες σχεσεις του καθε δημαρχου.
-
Γιατι ο ελληναρας ειναι πανυβλακας, και θεωρει οτι ειναι καλυτερο να γλιτωσει 15 μετρα περπατημα και να παρκαρει απεξω, αλλα μετα να γκρινιαζει που εχει κινηση (απο τα διπλοπαρκαρισμενα).
Να τα γράψει η τροχαία, έχει πολύ δουλειά να κάνει ειδικά σε όσους παρκάρουν στην μέση του δρόμου και κλείνουν την κυκλοφορία.
Αυτό για το οποίο απορούμε οι αδαείς, είναι πότε έγιναν οι Δήμαρχοι προϊστάμενοι των Αστυνομικών.
Κάθε χρόνο ο Μπέος κάνει φιέστα ανάματος φωτακίων.
Λίγο πριν, δηλαδή από τη δύση του ήλιου μέχρι τις 9μμ, δύο τρεις ώρες, συσκοτιζει όλα τα φώτα της πόλης, στους κυκλικούς κόμβους και τις κεντρικές οδούς, μιλάμε για πίσσα σκοτάδι μέσα στην πόλη με αυτοκίνητα να κινούνται σε ...λεωφόρους 2 λωρίδων που διασχίζουν πεζοί και ποδήλατα κλπ γιατί είναι καρακεντρο, όπως στα Παλιά.
Και οι μπάτσοι κάθονται αμέριμνοι σε μια γωνιά και κοιτάζουν να δούνε ποιος θα σκοτωθεί πρώτος. -
@piliourits said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Αυτό για το οποίο απορούμε οι αδαείς, είναι πότε έγιναν οι Δήμαρχοι προϊστάμενοι των Αστυνομικών
Δεν έχετε Δημοτική αστυνομία εκεί;
-
Ο αναβάτης της μηχανής στο τραγικό ατύχημα με το βρέφος στον Βόλο άκουσα στην ΕΡΤ το μεσημέρι πως είχε με βάση τις αιματολογικές 1.10 στην σχετική κλίμακα για χρήση αλκοόλ, το οποίο είναι αρκετά πάνω από τα όρια που έχουν τεθεί από τον ΚΟΚ.
Το ατύχημα αυτό οφείλεται στην κλασσική κίνηση του πεζού που σταματά την τελευταία στιγμή ενώ ο εγκέφαλος μας -ειδικά όταν οδηγούμε μηχανή που έχει πολύ μικρό πλάτος- με βάση την σχετική κίνηση έχει θεωρήσει πως ο πεζός θα έχει περάσει μέχρι το σημείο που θα φτάσεις κοντά του.
Είναι αυτή η συνηθισμένη συμπεριφορά οδηγών και πεζών που μπλέκονται μαζί στους δρόμους και οι διαβάσεις πεζών ουσιαστικά δεν γίνονται σεβαστές ούτε από οχήματα ούτε από πεζούς σε υποαναπτυκτες - ινδομπαγκλαντεσιανης φιλοσοφίας χώρες όπως η δική μας.
Από την άλλη όμως θεωρώ πως η επιβάρυνση του αλκοόλ στην αντίδραση ορισμένων κλασμάτων του δευτερόλεπτου είναι και αυτή που έκρινε τελικά την ζωή του βρέφους...
Το 1.10 στην πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού δεν είναι ικανό να αποθαρρύνει τον οδηγαρα να πιάσει το τιμόνι.
Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω σε αυτή την ηλίθια νοοτροπία ειδικά κάποια χρόνια πρίν.
Πλέον κάνω σε σημείο αυθυποβολής μια συγκεκριμένη σκέψη που με αποθαρρύνει πιάσω το τιμόνι ακόμη και αν έχω πιει μόνο μια μπύρα.
Η πιθανότητα να εμπλακώ σε ατύχημα το οποίο ακόμη και εάν ο άλλος συμβαλλόμενος έχει το 101% της ευθύνης και να διαπιστωθεί πως έχω αλκοόλ πάνω από το όριο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ζωή μου δεν αξίζει το παραμικρό ρίσκο.
-
Μπερδεύεις την τροχαία με την εκάστοτε δημοτική αστυνομία η οποία καταργήθηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός επί Σαμαρά.
-
@antonakis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Αυτό για το οποίο απορούμε οι αδαείς, είναι πότε έγιναν οι Δήμαρχοι προϊστάμενοι των Αστυνομικών
Δεν έχετε Δημοτική αστυνομία εκεί;
Δεν ασχολείται κανένας με τις θέσεις αργομισθίας κάποιων ημετέρων που είναι η Δημοτική Αστυνομία.
Λέμε για την Τροχαία, πότε έγιναν προϊστάμενοι της οι Δήμαρχοι;
-
Λέμε για την Τροχαία, πότε έγιναν προϊστάμενοι της οι Δήμαρχοι;
Τι να σε πω. Εδώ στον πολιτισμό πάρκινγκ κόβει η Δημοτική αστυνομία.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
τις αιματολογικές 1.10 στην σχετική κλίμακα για χρήση αλκοόλ
Ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ
Ενώ είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγάλη
Ενώ έκανε προσπέραση.-σφηνα από τα δεξιάΑκόμα συζητάμε αν ο κύριος με το εγγόνι είχε περάσει από διάβαση ή αν είχε παρκάρει σωστά το αμάξι.
Κατι που δεν γνωρίζω : το 1.10 αλκοόλ στο αίμα σε τι αντίστοιχει? 1 μπύρα, 1 ποτήρι ουίσκι?
-
Αντιστοιχεί σε διαφορετική ποσότητα, γιατί ο μεταβολισμός κάθε ανθρώπου (όπως και η μάζα του κλπ) είναι διαφορετικός, κι εξαρτάται πολύ κι απ το χρόνο. Σαν ποσοστό όμως, είναι αρκετά ψηλά, θεωρείται πως επηρεάζει σοβαρά την ικανότητα χειρισμού.
Προφανώς το αλκοόλ νομικά υπερισχύει των υπολοίπων παραγόντων που οδήγησαν στην τραγωδία.
Τους οποίους σχολιάσαμε για να ξέρουμε όλοι ότι μικρές "καθημερινές" παραβάσεις απ τη πλευρά του παθοντα, μπορούν να του στοιχίσουν πολύ ακριβά... και η χρήση αλκοόλ να είναι καταστροφική.Τι γίνεται στα δικαστήρια όσον αφορά την ποινή και τις ασφαλιστικές, με χρήση αλκοόλ απ τον δραστη;
-
Αρα δεν φταίει ο Μπέος ... λύθηκε και αυτό !
Για τα τσιπουράδικα στον Βόλο καθότι πελάτης εδώ και δεκαετίες
Αποφεύγεται τα χύμα και προτιμήστε τα επώνυμα σφραγισμένα ,
τα χύμα δεν εχουν σταθερή ποιότητα , τον χειρότερο πονοκέφαλο στην ζωή μουτον είχα την τελευταία φορά που έκανα το λάθος , μιλάμε αν μου έκαναν αλκοτεστ ακόμα και 48 ώρες μετα θα μου πέρναγαν χειροπέδες !
Απο τότε μόνο εμφιαλωμένο επώνυμο και παραγγελιά μερίδα κανονική και όχι την απάτη με τα πιατάκια ... -
Τα τσιπουράδικα εκεί πού στολίζει ο Μπέος, είναι απάτη.
Να πηγαίνεις στην Νέα Ιωνία και τα πέριξ. -
Τελευταία φορά που ήπια χύμα ήταν στα Παληά, σε ένα τσιπουράδικο πολύ απλό. Με 3 τσιπούρα έκανα δυο μέρες να συνέλθω όταν το προηγούμενο βράδυ είχα πιεί 7 και ήμουν αλφάδι. Από τότε ποτέ πια χύμα και πάντα χωρίς γλυκάνισο.
-
@yem said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Ενώ είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγάλη
Ενώ έκανε προσπέραση.-σφηνα από τα δεξιάΚαλά αυτά είναι όπως λέει και ο Πηλίου μικρές καθημερινές παραβάσεις , στο Ισλαμαμπάντ της Ευρώπης που είμαστε.
Σφήνα από δεξιά με μηχανή ή και με αυτοκίνητο πολλές φορές;
Ταχύτητα 70-80 χλμ μέσα στην πόλη με διπλοπαρκαρισμενα και συνεχείς ελιγμούς;Πφφφ... πταισματάκια.
Θυμήθηκα πάντως τώρα που το καλοκαίρι που διακόπαρα κάποιες μέρες στο μελίσσι πριν το Ξυλόκαστρο, και λόγω αθλιότητας παραλιών με πολύ αέρα όλη μέρα βολταραμε με το αυτοκίνητο πάνω κάτω Κιάτο - Ξυλόκαστρο.
Είχα πολλά χρόνια να πάω και θυμόμουν πως αυτή η διαδρομή ήταν σαν ..ΕΟ.
Ε τώρα κανείς, μα εννοώ κανείς όμως δεν πήγαινε πάνω από max 70χλμ !!!! , ούτε οι μηχανές δεν προσπερνούσαν ενώ υπάρχει άπλετος χώρος.
Εγώ πήγαινα με 60 και για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να πάω πουθενά παραπάνω, πως το κατάφεραν όλοι εκεί αυτό, δεν είδα αστυνόμευση κλπ , αλλά ήταν σαν όλοι να είχαν συμφωνήσει πως λόγω των κατοικιών - ξενοδοχείων έπρεπε να εξαλειφθεί και η ελαχιστοτατη πιθανότητα ατυχήματος!PS: για τσίπουρο χύμα που λέτε, ακόμη και τα πιο δυνατά ποτήρια δεν έχουν ξεφύγει από την καταστροφή όταν με καλή παρέα πάνε και έρχονται τα πλαστικά μπουκάλια με το χύμα τσίπουρο.
Νόμος για εμένα η υποχρεωτική κατανάλωση μεγάλης ποσότητας γουρουνοπουλας με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος για να μπορέσεις να στέκεσαι τουλάχιστον όρθιος χωρίς να σε υποβαστάζουν στο τέλος του τσιμπουσιού
-
Χύμα μονό σε κανένα ξεχασμένο χωριό που το φτιάχνουν ντόπιοι, οπουδήποτε αλλού μόνο εμφιαλωμένο.
-
Τι να σχολιάσουμε πρώτο.....
Τον "παππού" που του ήρθε να διασχίσει τον πιο πολυσύχναστο δρόμο με το μωρό στα χέρια λες και κουβαλούσε πατάτες (σημείωση. στα 20 μέτρα από αριστερά του, υπάρχει διάβαση πεζών) ή τον αναβάτη που απ' ότι αποκαλύφθηκε τα είχε πιεί, έτρεχε και "έφαγε" κλασσικό target fixation......... -
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@sarantism
όντως το ποστ σου είναι παραπάνω μακροσκελές απο οτι θα έπρεπε
αν ήθελες πραγματικά να μετανοήσεις για την ανοησία που έκανες θα έπρεπε να το σταματήσεις πριν τις αναφορές για τα διόδια και την γέφυραΈτσι μοιάζει σαν να προσπαθείς να βρεις δικαιολογία για το όλο σκηνικό
φταίνε τα (ακριβά) διόδια γιαυτό πήγα απο τον παλιό
φταίει ο σβαρνιάρης με το getz που δεν είχε φώτα
φταίει η άτιμη κοινωνία το ανάλγητο κράτος γιατί δεν έχουμε φωτισμένους δρόμους
και μια άσχετη πεσμένη γέφυρα για να υποστηρίξουμε το επιχείρημα πολιτικοί και εργολάβοι τα τρώνε παρέα ...Εγω όμως καταλαβαίνω οτι πραγματικά δεν αισθάνεσαι καλά με το οτι έγινε.
Γιαυτό προτίμησε τον " συντηρητικό " δρόμο της ατομικής ευθύνης του πόνου και της κάθαρσης
ή αυτομαστιγώσου αλύπητα μουσουλμανικά
ή κάνε μια αριστερή ειλικρινή σταλινική αυτοκριτική
μην παίρνεις τον εύκολο δρόμο της μεταφοράς των ευθυνών δεν θα βρεις παρηγοριάDO NOT BLAME OTHERS ROCKY BALBOA
Youtube VideoEντάξει φίλος. Σε έπιασα από το "ή κάνε μια αριστερή ειλικρινή σταλινική αυτοκριτική". Επειδή έγραψα για ιδιωτικό δρόμο οι κομματικές σου παρωπίδες με βάφτισαν αριστερό, μπορεί κρυφοδεξιό και δεν ξέρω τι άλλο.
Έμεινες στα διόδια..
Ok. -
Μπερδεύεις την τροχαία με την εκάστοτε δημοτική αστυνομία η οποία καταργήθηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός επί Σαμαρά.
Η τροχαια σκαει μυτη μονο μετα απο σημα κεντρου και δεν κανει περιπολιες στα στενα και στα δρομακια.
Καθως ειναι υποστελεχωμενη παρολους τους 10.000 μπατσους που παιρνει καθε εξαμηνο ο μητσοτακης, γιατι τους εχει να τον φυλανε και να μας δερνουν αντι να κοβουν κωλους. -
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Ο αναβάτης της μηχανής στο τραγικό ατύχημα με το βρέφος στον Βόλο άκουσα στην ΕΡΤ το μεσημέρι πως είχε με βάση τις αιματολογικές 1.10 στην σχετική κλίμακα για χρήση αλκοόλ, το οποίο είναι αρκετά πάνω από τα όρια που έχουν τεθεί από τον ΚΟΚ.
Το ατύχημα αυτό οφείλεται στην κλασσική κίνηση του πεζού που σταματά την τελευταία στιγμή ενώ ο εγκέφαλος μας -ειδικά όταν οδηγούμε μηχανή που έχει πολύ μικρό πλάτος- με βάση την σχετική κίνηση έχει θεωρήσει πως ο πεζός θα έχει περάσει μέχρι το σημείο που θα φτάσεις κοντά του.
Είναι αυτή η συνηθισμένη συμπεριφορά οδηγών και πεζών που μπλέκονται μαζί στους δρόμους και οι διαβάσεις πεζών ουσιαστικά δεν γίνονται σεβαστές ούτε από οχήματα ούτε από πεζούς σε υποαναπτυκτες - ινδομπαγκλαντεσιανης φιλοσοφίας χώρες όπως η δική μας.
Από την άλλη όμως θεωρώ πως η επιβάρυνση του αλκοόλ στην αντίδραση ορισμένων κλασμάτων του δευτερόλεπτου είναι και αυτή που έκρινε τελικά την ζωή του βρέφους...
Το 1.10 στην πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού δεν είναι ικανό να αποθαρρύνει τον οδηγαρα να πιάσει το τιμόνι.
Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω σε αυτή την ηλίθια νοοτροπία ειδικά κάποια χρόνια πρίν.
Πλέον κάνω σε σημείο αυθυποβολής μια συγκεκριμένη σκέψη που με αποθαρρύνει πιάσω το τιμόνι ακόμη και αν έχω πιει μόνο μια μπύρα.
Η πιθανότητα να εμπλακώ σε ατύχημα το οποίο ακόμη και εάν ο άλλος συμβαλλόμενος έχει το 101% της ευθύνης και να διαπιστωθεί πως έχω αλκοόλ πάνω από το όριο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ζωή μου δεν αξίζει το παραμικρό ρίσκο.
Επιτελους βγηκε το πορισμα, γιατι δεν εβγαινε νοημα με την πορεια της μηχανης. Επεσε αφρεναριστος και και χωρις καν προσπαθεια μανουβρας πανω στους πεζους.
1.10 ειναι ακραια υψηλο και βλεπουμε τον λογο. -
Και εγώ που νόμιζα πως φταίει ο @piliourits ποθ ψηφίζει μΠεο για να παρκάρει όπου να ναι
-
@yem said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Και εγώ που νόμιζα πως φταίει ο @piliourits ποθ ψηφίζει μΠεο για να παρκάρει όπου να ναι
Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους δεν φταίει, γιατί τη ψήφο του δεν την έχει για τον Μπέο που έχει κάνει την πόλη για τον μΠεο.
https://e-thessalia.gr/epithetiki-odigisi-stoys-dromoys-toy-voloy/
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#