-
Στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε σε άλλες τρεις χώρες γραφεία. Στο γραφείο εδώ είμαστε λίγα άτομα. Ανάμεσα σε αυτά έχουμε και μια συνάδελφο. Απόφοιτο τριτοβάθμιας και σε θέση όχι πρώτης γραμμής. Παίρνει 1200 το μήνα καθαρά για 14 μήνες. Εργάζεται όμως τους 11. Ο 12ος μήνας είναι άδεια. Σχεδόν τρεις εβδομάδες το Καλοκαίρι, άλλες 4-5 μέρες τα Χριστούγεννα και 2-3 το Πάσχα. Κάθε χρόνο μπορεί να πάρει κάνα εξτραδακι, όπως και κάτι όπως κοπή τη πίτα γιατί θέλουν και την ψυχραγωγια τους.
Η σύζυγος υπάλληλος και αυτή παίρνει καφέ κάθε πρωί από ένα συνοικιακό καφέ. Το έχουν δύο αδέλφια η κοπέλα εν τω μεταξύ είναι Χημικός Μηχανικός η οποία είχε καλή δουλειά σε εταιρεία την έδιωξαν όμως στην αρχή των μνημονίων. Η κατάσταση σώζεται καθώς το κατάστημα είναι ιδιόκτητο. Σε σχέση με την συνάδελφο τούτη εδώ εργάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τι μεροκάματο να βγάζει ένα συνοικιακό καφέ δηλαδή.
Οι άνθρωποι είναι αλλού. Ο άλλος αν του δείξεις κάτι καρτέλες που έχω με κολημενα ένσημα θα τα μπερδέψει με γραμματόσημα. Αλλού πατάνε αλλού βρίσκονται.
Πριν δύο χρόνια έλεγαν στους μισθωτούς να γίνουν ΕΕ
Τώρα έγινες ΕΕ φτιάξτε μια εταιρεία.
Φτιάξατε μια μικρή εταιρεία, τραβάτε να σας εξαγοράσει καμμία μεγάλη.
Εξαγοράστηκατε; Ξανα μισθωτοί. Ρε Ουστ. -
Κάτι δεν πάει καλά, δεν βγαίνουν τα νούμερα....ένα μαγαζί με τζίρο 28Κ πως προσλαμβάνει υπάλληλο;
Είναι δυνατόν;
Απλά είτε μας λένε ότι ο τζίρος ειναι πλασματικός είτε στο παράδειγμα μιας νέας επιχείρησης δεν υπολογίζουν τον μελλοντικό τζιροΕιδάλλως θέλει να μας πει πως ο τζιρος ειναι τουλάχιστον 50-60Κ.
Μόνο η μισθοδοσία τελείως βασικού είναι 14,5K -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάτι δεν πάει καλά, δεν βγαίνουν τα νούμερα....ένα μαγαζί με τζίρο 28Κ πως προσλαμβάνει υπάλληλο;
Είναι δυνατόν;
Απλά είτε μας λένε ότι ο τζίρος ειναι πλασματικός είτε στο παράδειγμα μιας νέας επιχείρησης δεν υπολογίζουν τον μελλοντικό τζιροΕιδάλλως θέλει να μας πει πως ο τζιρος ειναι τουλάχιστον 50-60Κ.
Μόνο η μισθοδοσία τελείως βασικού είναι 14,5Kδεν γινεται χωρις ανθρωπο για ντελιβερι ή για οταν λειπεις για εργασια ή ασθενεια
-
Είναι δυνατόν;
Μόνο η μισθοδοσία τελείως βασικού είναι 14,5KΜην αναπαράγετε κυβερνητικές φορομπηχτικες ανοησίες. Υπάρχουν μαγαζιά π.χ. ή επιχειρήσεις που δε μπορούν να λειτουργήσουν καλα χωρίς υπάλληλο και ο ιδιοκτήτης έχει βάλει πολύ χρήμα δεν πάει καλά και λυπάται να το κλείσει. Για να καταλάβεις οι ίδιοι τύποι λένε ότι μόνο 30% έχουν υπαλληλους, ε να διώξουν και αυτοί το 30% τους υπαλλήλους τους, θα τους πάρει ο Χατζηδάκης να δουλέψουν στο υπουργείο.
Είναι οι ίδιοι που λένε γιατί δεν κάνουν παιδιά,
και ταυτόχρονα έχουν κάνει το γάμο και τα παιδιά τεκμήριο (έχουμε ξεσκιστει στις μονογονεϊκές). -
Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων ανησυχεί για το μέλλον των δέντρων που επρόκειτο να μεταφυτευθουν. Σε καλό δρόμο είμαστε!
-
Είναι δυνατόν;
Μόνο η μισθοδοσία τελείως βασικού είναι 14,5KΜπορείς να το δουλέψεις και μόνος, αλλά αν σε πιάσει κανένα κόψιμο και πας τουαλέτα υπάρχει ο κίνδυνος όταν θα βγεις να μην βρεις ούτε την ταμειακή.
Βλέπεις κάτι κατάδικοι πήγαν στην Αυστραλία και φτιάξανε κράτος. Εμείς εδώ οι απόγονοι του Περικλή μια αποικία χρέους. -
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι δυνατόν;
Μόνο η μισθοδοσία τελείως βασικού είναι 14,5KΜην αναπαράγετε κυβερνητικές φορομπηχτικες ανοησίες. Υπάρχουν μαγαζιά π.χ. ή επιχειρήσεις που δε μπορούν να λειτουργήσουν καλα χωρίς υπάλληλο και ο ιδιοκτήτης έχει βάλει πολύ χρήμα δεν πάει καλά και λυπάται να το κλείσει. Για να καταλάβεις οι ίδιοι τύποι λένε ότι μόνο 30% έχουν υπαλληλους, ε να διώξουν και αυτοί το 30% τους υπαλλήλους τους, θα τους πάρει ο Χατζηδάκης να δουλέψουν στο υπουργείο.
και ταυτόχρονα έχουν κάνει το γάμο και τα παιδιά τεκμήριο (έχουμε ξεσκιστει στις μονογονεϊκές).Δεν εχεις και πολύ άδικο σε ότι λες.
-
.
και ταυτόχρονα έχουν κάνει το γάμο και τα παιδιά τεκμήριο (έχουμε ξεσκιστει στις μονογονεϊκές).Εγώ φέρθηκα έξυπνα. Αντί παιδιά πήρα γαϊδούρια και αντί τεκμήριο τώρα παίρνω επιδότηση.
-
Δηλαδή εμείς που ήμασταν παιδιά αλλά και γαϊδούρια δικαιούμαστε τίποτα;
-
Για τα μουλάρια δεν γνωρίζω.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 γύρνα πίσω!
Μην είσαι μεμψοίμοιρος, όλοι μας έχουμε απογοητευτεί κατά καιρούς εδώ , αλλά σφίγγουμε τα δόντια, κάνουμε υποχωρήσεις και συνεχίζουμε!
Αυτό προστάζει ο πολιτισμός μας , στο τέλος μια κάποια συνισταμένη βγαίνει παρά τις διαφωνίες και αυτό αξίζει.
Η πρόσφατη τιμωρία μου. Μου έδωσε την αφορμή να επιταχύνω την απόφαση που είχα λάβει μετά την αποβολή του pgs.
Ο τρόπος διαχείρισης του forum, από το γνωστό πλέον σε όλους σταλινικό παράρτημα Περισσού Βορείου Ελλάδος. Είναι αντίθετος με τα πιστεύω μου και τον τρόπο σκέψης μου. Τα έχω αναλύσει σε παλαιότερο post περί αστυνομίας στα καφενεία και επιβολής ποινών.
Οπότε για λόγους αρχών δεν μπορώ να συνεχίσω στο forum.
schalom!
@andya3 , @criuser , @kkostask , @storm : Οι ποινές έχουν να κάνουν μόνο με την συμπεριφορά, όχι με τις απόψεις (εκτός από αυτές που απαγορεύονται, π.χ. ρατσιστικές). Η τελευταία ποινή σας επιβλήθηκε διότι αποκαλέσατε έναν συνομιλητή σας "τσουτσέκι" (κάτι που μας επισημάνθηκε με report από διαφορετικούς χρήστες), ενώ γνωρίζετε καλά ότι αυτό παραβαίνει τον Κανονισμό, έχοντας ήδη δεχθεί προειδοποιήσεις. Οι πολιτικές σας απόψεις παραμένουν δημοσιευμένες στο Forum, όπως μπορούν να δούνε άπαντες. Αν δεν σας αρέσουν οι κανόνες συμπεριφοράς του Forum όμως, η απόφασή σας για αποχώρηση είναι ορθή. Το να κατηγορείτε την Διαχείριση ότι λαμβάνει πολιτική θέση και για αυτό σας τιμωρεί, δεν αξίζει καν σοβαρής απάντησης. {Admin}
-
Μάλιστα.
Φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς -
-
@andya3 .... Έλα όλοι έχουμε φάει πολλές αποβολές. Ξεφεύγεις μερικές φορές, προσβάλεις οπως και εγώ όπως και όλοι. Συμβαίνουν αυτά.
Υ.γ Μη φύγεις, διότι αν φύγεις δεν θα μάθουμε σε πόσα χιλιόμετρα θα κάψει λαδακι το vw
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 γύρνα πίσω!
Μην είσαι μεμψοίμοιρος, όλοι μας έχουμε απογοητευτεί κατά καιρούς εδώ , αλλά σφίγγουμε τα δόντια, κάνουμε υποχωρήσεις και συνεχίζουμε!
Αυτό προστάζει ο πολιτισμός μας , στο τέλος μια κάποια συνισταμένη βγαίνει παρά τις διαφωνίες και αυτό αξίζει.
Η πρόσφατη τιμωρία μου. Μου έδωσε την αφορμή να επιταχύνω την απόφαση που είχα λάβει μετά την αποβολή του pgs.
Ο τρόπος διαχείρισης του forum, από το γνωστό πλέον σε όλους σταλινικό παράρτημα Περισσού Βορείου Ελλάδος. Είναι αντίθετος με τα πιστεύω μου και τον τρόπο σκέψης μου. Τα έχω αναλύσει σε παλαιότερο post περί αστυνομίας στα καφενεία και επιβολής ποινών.
schalom!
Εγώ θα έλεγα να γυρίσεις...
Για το τι έχει γίνει, όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, αλλά το να φεύγουμε δεν είναι λύση...
Επειδή είναι ιστορικό το φόρουμ.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 γύρνα πίσω!
schalom!
Εγώ θα έλεγα να μην τους κάνεις τη χάρη….γύρνα για να σβήσει το κλασικό χαιρέκακο χαμογελάκι από τους γνωστούς αγνώστους…
-
Μειώνεται επικίνδυνα η ακροδεξιά/Νεοδημοκρατικη πολυφωνία του φόρουμ, αλλά δεν ανησυχούμε παρόλα αυτά, γιατί τα ποσοστά παραμένουν πολύ πάνω απ το 41%.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θα έλεγα να γυρίσεις...
Για το τι έχει γίνει, όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, αλλά το να φεύγουμε δεν είναι λύση...
Επειδή είναι ιστορικό το φόρουμ.Ιστορικό είναι το περιοδικό.
Το φόρουμ πάντα ήταν παιχνιδάκι παρεών.
Πριν την μαζική αποχώρηση μελών (με τις πυραμίδες και τα γνωστά περιστατικά) η διαχείριση είχε και αρκετούς mods που ήταν ακραία αντικειμενικοί. Μπορούσε κάποιο μέλος αν είχε πρόβλημα να απευθυνθεί σε κάποιους από τους mods που δεν είχαν παρωπίδες και αποστολές. Αντικειμενικοί Mods πλέον δεν υπάρχουν.Από το 2019 και μετά άλλαξε εντελώς το φόρουμ. Τόσο πολύ άλλαξε που η παρέα που το διαχειρίζεται επιτρέπει να βρίζουν και να χυδαιολογούν το περιοδικό στο οποίο ανήκει το φόρουμ. Γιατί; Μα για ιδεολογικούς/πολιτικούς και κομματικούς λόγους. Εκεί έχει φθάσει το φόρουμ.
Τώρα θα μου πεις γιατί τα γράφω αυτά. Έλα ντε. Μήπως θα αλλάξει κάτι;
Ο @andya3 δεν έχει κάποιο προσωπικό λόγο για να επιστρέψει. Εκτός αν είναι βιτσιόζος. Και επειδή δεν είναι από εκείνους που γουστάρουν το φίμωτρο (όπως και εγώ) καλά κάνει και αποχωρεί.
Εγώ στο χώρο παρευρίσκομαι με μία λίστα μπλοκαρίσματος που έχει φθάσει στα όρια της. Οπότε αυτά που διαβάζω είναι πλέον από συγκεκριμένα μέλη και αφορούν μόνο την αυτοκίνηση.
-
Και αυτοί που έφυγαν τότε σκάνε από αντικειμενικότητα...
Εδώ έχουμε λίγους που γράφουν αριστερών αντιλήψεων, είναι ομαδούλα, αλλά εντάξει σαν τον γαύρο. Οσο βοηθάει η διαιτησία... Αμα υπάρχει το βάρ τρώνε 4, ή 41...
Αλλού φροντίζουν να μην υπάρχει καν βαρ και να κινούνται σαν κύμα.
Οπότε καλό είναι γυρίσουμε και να βλέπουμε την αγωνία των αριστερών που χάνουν παντού. Ιδεολογικά πρώτα που έχουν καταστραφεί και πολιτικά μετά...
Οσο για το 41 %, μάλλον θα μειωθεί, αλλά θα χάσει προς την σωστή πλευρά, έστω και αν δεν υπάρχει ηγεσία εκεί, αλλά κόμματα και αποκόμματα. Για ψήφο διαμαρτυρίας μια χαρά είναι.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
*#ypourgiou_paradigma
Νέος επιχειρηματίας στον χώρο του λιανικού εμπορίου καφέ με έναρξη το 2022 με τζίρο 28.253€ και υπάλληλο δήλωνε κέρδη 0€ και είχε μηδενικό φόρο και τέλος επιτηδεύματος. Με το νέο σύστημα, το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 11.716€ και ο φόρος του θα είναι μηδενικός για τα έτη 2023 και 2024 (2ο και 3ο έτος λειτουργίας). Το έτος 2025 (4ο έτος λειτουργίας) θα πληρώσει το 33% του αναλογούντος φόρου, δηλαδή 422€. Το έτος 2026 (5ο έτος λειτουργίας), ο φόρος του θα ανέλθει σε 856€ (67% του αναλογούντος φόρου), ενώ από το έτος 2027 (6ο έτος λειτουργίας) κ.ε. ο φόρος θα ανέλθει σε 1.278€.*
Αν είναι αλήθεια ο τζίρος που μάλλον δεν.
Εχουμε και λέμε.
28.000/ 300μέρες=93,3 ευρω τζιρο τη μέρα
δλδ 46 καφέδες τη μέρα...Αν ισχύει ο τζίρος έχει κλείσει ήδη και δεν το ξέρει...
Αν αναλύσουμε και τα έξοδα του, μάλλον τα νύχια του τρώει όταν γυρίζει σπίτι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2