-
Δηλαδή εμείς που ήμασταν παιδιά αλλά και γαϊδούρια δικαιούμαστε τίποτα;
-
Για τα μουλάρια δεν γνωρίζω.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 γύρνα πίσω!
Μην είσαι μεμψοίμοιρος, όλοι μας έχουμε απογοητευτεί κατά καιρούς εδώ , αλλά σφίγγουμε τα δόντια, κάνουμε υποχωρήσεις και συνεχίζουμε!
Αυτό προστάζει ο πολιτισμός μας , στο τέλος μια κάποια συνισταμένη βγαίνει παρά τις διαφωνίες και αυτό αξίζει.
Η πρόσφατη τιμωρία μου. Μου έδωσε την αφορμή να επιταχύνω την απόφαση που είχα λάβει μετά την αποβολή του pgs.
Ο τρόπος διαχείρισης του forum, από το γνωστό πλέον σε όλους σταλινικό παράρτημα Περισσού Βορείου Ελλάδος. Είναι αντίθετος με τα πιστεύω μου και τον τρόπο σκέψης μου. Τα έχω αναλύσει σε παλαιότερο post περί αστυνομίας στα καφενεία και επιβολής ποινών.
Οπότε για λόγους αρχών δεν μπορώ να συνεχίσω στο forum.
schalom!
@andya3 , @criuser , @kkostask , @storm : Οι ποινές έχουν να κάνουν μόνο με την συμπεριφορά, όχι με τις απόψεις (εκτός από αυτές που απαγορεύονται, π.χ. ρατσιστικές). Η τελευταία ποινή σας επιβλήθηκε διότι αποκαλέσατε έναν συνομιλητή σας "τσουτσέκι" (κάτι που μας επισημάνθηκε με report από διαφορετικούς χρήστες), ενώ γνωρίζετε καλά ότι αυτό παραβαίνει τον Κανονισμό, έχοντας ήδη δεχθεί προειδοποιήσεις. Οι πολιτικές σας απόψεις παραμένουν δημοσιευμένες στο Forum, όπως μπορούν να δούνε άπαντες. Αν δεν σας αρέσουν οι κανόνες συμπεριφοράς του Forum όμως, η απόφασή σας για αποχώρηση είναι ορθή. Το να κατηγορείτε την Διαχείριση ότι λαμβάνει πολιτική θέση και για αυτό σας τιμωρεί, δεν αξίζει καν σοβαρής απάντησης. {Admin}
-
Μάλιστα.
Φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς -
-
@andya3 .... Έλα όλοι έχουμε φάει πολλές αποβολές. Ξεφεύγεις μερικές φορές, προσβάλεις οπως και εγώ όπως και όλοι. Συμβαίνουν αυτά.
Υ.γ Μη φύγεις, διότι αν φύγεις δεν θα μάθουμε σε πόσα χιλιόμετρα θα κάψει λαδακι το vw
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 γύρνα πίσω!
Μην είσαι μεμψοίμοιρος, όλοι μας έχουμε απογοητευτεί κατά καιρούς εδώ , αλλά σφίγγουμε τα δόντια, κάνουμε υποχωρήσεις και συνεχίζουμε!
Αυτό προστάζει ο πολιτισμός μας , στο τέλος μια κάποια συνισταμένη βγαίνει παρά τις διαφωνίες και αυτό αξίζει.
Η πρόσφατη τιμωρία μου. Μου έδωσε την αφορμή να επιταχύνω την απόφαση που είχα λάβει μετά την αποβολή του pgs.
Ο τρόπος διαχείρισης του forum, από το γνωστό πλέον σε όλους σταλινικό παράρτημα Περισσού Βορείου Ελλάδος. Είναι αντίθετος με τα πιστεύω μου και τον τρόπο σκέψης μου. Τα έχω αναλύσει σε παλαιότερο post περί αστυνομίας στα καφενεία και επιβολής ποινών.
schalom!
Εγώ θα έλεγα να γυρίσεις...
Για το τι έχει γίνει, όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, αλλά το να φεύγουμε δεν είναι λύση...
Επειδή είναι ιστορικό το φόρουμ.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 γύρνα πίσω!
schalom!
Εγώ θα έλεγα να μην τους κάνεις τη χάρη….γύρνα για να σβήσει το κλασικό χαιρέκακο χαμογελάκι από τους γνωστούς αγνώστους…
-
Μειώνεται επικίνδυνα η ακροδεξιά/Νεοδημοκρατικη πολυφωνία του φόρουμ, αλλά δεν ανησυχούμε παρόλα αυτά, γιατί τα ποσοστά παραμένουν πολύ πάνω απ το 41%.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θα έλεγα να γυρίσεις...
Για το τι έχει γίνει, όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, αλλά το να φεύγουμε δεν είναι λύση...
Επειδή είναι ιστορικό το φόρουμ.Ιστορικό είναι το περιοδικό.
Το φόρουμ πάντα ήταν παιχνιδάκι παρεών.
Πριν την μαζική αποχώρηση μελών (με τις πυραμίδες και τα γνωστά περιστατικά) η διαχείριση είχε και αρκετούς mods που ήταν ακραία αντικειμενικοί. Μπορούσε κάποιο μέλος αν είχε πρόβλημα να απευθυνθεί σε κάποιους από τους mods που δεν είχαν παρωπίδες και αποστολές. Αντικειμενικοί Mods πλέον δεν υπάρχουν.Από το 2019 και μετά άλλαξε εντελώς το φόρουμ. Τόσο πολύ άλλαξε που η παρέα που το διαχειρίζεται επιτρέπει να βρίζουν και να χυδαιολογούν το περιοδικό στο οποίο ανήκει το φόρουμ. Γιατί; Μα για ιδεολογικούς/πολιτικούς και κομματικούς λόγους. Εκεί έχει φθάσει το φόρουμ.
Τώρα θα μου πεις γιατί τα γράφω αυτά. Έλα ντε. Μήπως θα αλλάξει κάτι;
Ο @andya3 δεν έχει κάποιο προσωπικό λόγο για να επιστρέψει. Εκτός αν είναι βιτσιόζος. Και επειδή δεν είναι από εκείνους που γουστάρουν το φίμωτρο (όπως και εγώ) καλά κάνει και αποχωρεί.
Εγώ στο χώρο παρευρίσκομαι με μία λίστα μπλοκαρίσματος που έχει φθάσει στα όρια της. Οπότε αυτά που διαβάζω είναι πλέον από συγκεκριμένα μέλη και αφορούν μόνο την αυτοκίνηση.
-
Και αυτοί που έφυγαν τότε σκάνε από αντικειμενικότητα...
Εδώ έχουμε λίγους που γράφουν αριστερών αντιλήψεων, είναι ομαδούλα, αλλά εντάξει σαν τον γαύρο. Οσο βοηθάει η διαιτησία... Αμα υπάρχει το βάρ τρώνε 4, ή 41...
Αλλού φροντίζουν να μην υπάρχει καν βαρ και να κινούνται σαν κύμα.
Οπότε καλό είναι γυρίσουμε και να βλέπουμε την αγωνία των αριστερών που χάνουν παντού. Ιδεολογικά πρώτα που έχουν καταστραφεί και πολιτικά μετά...
Οσο για το 41 %, μάλλον θα μειωθεί, αλλά θα χάσει προς την σωστή πλευρά, έστω και αν δεν υπάρχει ηγεσία εκεί, αλλά κόμματα και αποκόμματα. Για ψήφο διαμαρτυρίας μια χαρά είναι.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
*#ypourgiou_paradigma
Νέος επιχειρηματίας στον χώρο του λιανικού εμπορίου καφέ με έναρξη το 2022 με τζίρο 28.253€ και υπάλληλο δήλωνε κέρδη 0€ και είχε μηδενικό φόρο και τέλος επιτηδεύματος. Με το νέο σύστημα, το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 11.716€ και ο φόρος του θα είναι μηδενικός για τα έτη 2023 και 2024 (2ο και 3ο έτος λειτουργίας). Το έτος 2025 (4ο έτος λειτουργίας) θα πληρώσει το 33% του αναλογούντος φόρου, δηλαδή 422€. Το έτος 2026 (5ο έτος λειτουργίας), ο φόρος του θα ανέλθει σε 856€ (67% του αναλογούντος φόρου), ενώ από το έτος 2027 (6ο έτος λειτουργίας) κ.ε. ο φόρος θα ανέλθει σε 1.278€.*
Αν είναι αλήθεια ο τζίρος που μάλλον δεν.
Εχουμε και λέμε.
28.000/ 300μέρες=93,3 ευρω τζιρο τη μέρα
δλδ 46 καφέδες τη μέρα...Αν ισχύει ο τζίρος έχει κλείσει ήδη και δεν το ξέρει...
Αν αναλύσουμε και τα έξοδα του, μάλλον τα νύχια του τρώει όταν γυρίζει σπίτι
-
Ωχ πάλι σε καναπέ με βάλατε, είναι τουλάχιστον πιο άνετος.
Λέει ο κασελακης.Επειδή ειναι πράσινος, λέει ο Ανδρουλάκης
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
*#ypourgiou_paradigma
Νέος επιχειρηματίας στον χώρο του λιανικού εμπορίου καφέ με έναρξη το 2022 με τζίρο 28.253€ και υπάλληλο δήλωνε κέρδη 0€ και είχε μηδενικό φόρο και τέλος επιτηδεύματος. Με το νέο σύστημα, το φορολογητέο του εισόδημα θα ανέλθει σε 11.716€ και ο φόρος του θα είναι μηδενικός για τα έτη 2023 και 2024 (2ο και 3ο έτος λειτουργίας). Το έτος 2025 (4ο έτος λειτουργίας) θα πληρώσει το 33% του αναλογούντος φόρου, δηλαδή 422€. Το έτος 2026 (5ο έτος λειτουργίας), ο φόρος του θα ανέλθει σε 856€ (67% του αναλογούντος φόρου), ενώ από το έτος 2027 (6ο έτος λειτουργίας) κ.ε. ο φόρος θα ανέλθει σε 1.278€.*
Εχουμε και λέμε.
δλδ 46 καφέδες τη μέρα...Αν ισχύει ο τζίρος έχει κλείσει ήδη και δεν το ξέρει...
το θεμα ειναι οτι ειναι νεο καταστημα
προφανως δεν εχει προλαβει να 'πιασει'. μπορει να μην πιασει ποτε και να κλεισει.
οταν επιχειρεις, δεν βγαζεις ουτε τον πρωτο καιρο και ισως ουτε σε καποιες αλλες περιπτωσεις. δεν ειναι ολες οι χρονιες θετικες. στην δικη μου περιπτωση, εβγαλα τα πρωτα χρηματα 10 χρονια μετα και με ζουσε η γατα, ειμαι ωραιος γκομενος, το ξερω. ταυτοχρονα ζουσα σε ημιυπογειο, αλλα για τους 'αριστα' αρχιδακια, αυτο ηταν ψιλα γραμματα.
η οριζοντια αντιμετωπιση, οπως τα αντικειμενικα των 90s, οδηγουν σε μαλακιες συμπερασματα και ειναι φερμενα απο ανεπαγγελτους, τι αλλο, χαρτομαλακες. -
αληθεια τωρα, θελω συναισθηματα που σας βγαζει η φωτο...
ψυχη βαθεια -
*#ypourgiou_paradigma
Εχουμε και λέμε.
προφανως δεν εχει προλαβει να 'πιασει'. μπορει να μην πιασει ποτε και να κλεισει.
οταν επιχειρεις, δεν βγαζεις ουτε τον πρωτο καιρο και ισως ουτε σε καποιες αλλες περιπτωσεις. δεν ειναι ολες οι χρονιες θετικες. στην δικη μου περιπτωση, εβγαλα τα πρωτα χρηματα 10 χρονια μετα και με ζουσε η γατα, ειμαι ωραιος γκομενος, το ξερω. ταυτοχρονα ζουσα σε ημιυπογειο, αλλα για τους 'αριστα' αρχιδακια, αυτο ηταν ψιλα γραμματα.
η οριζοντια αντιμετωπιση, οπως τα αντικειμενικα των 90s, οδηγουν σε μαλακιες συμπερασματα και ειναι φερμενα απο ανεπαγγελτους, τι αλλο, χαρτομαλακες.Για νέα καταστήματα έχεις δίκιο.
Το πρόβλημα είναι όταν η ίδια φορολογική εικόνα υπάρχει για αρκετά χρόνια χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. -
*#ypourgiou_paradigma
Εχουμε και λέμε.
η οριζοντια αντιμετωπιση, οπως τα αντικειμενικα των 90s, οδηγουν σε μαλακιες συμπερασματα και ειναι φερμενα απο ανεπαγγελτους, τι αλλο, χαρτομαλακες.Για νέα καταστήματα έχεις δίκιο.
Το πρόβλημα είναι όταν η ίδια φορολογική εικόνα υπάρχει για αρκετά χρόνια χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.ειναι μια συζητηση αυτη.
ομως το ιδιο το υπουργειο, αν ειναι δυνατον, τη φερνει σαν παραδειγμα φοροδιαφυγης (!!!) χωρις να εχει καποια αποδειξη, ουτε καν ενδειξη, και σημειωνοντας οτι προκειται για νεα επιχειρηση. δειχνει ξεκαθαρα μαλακες να αποφασιζουν για τη φορολογικη πολιτικη με αγνοια της αγορας και της πραγματικοτητας. οποτε οτι και να λενε δειχνει εν δυναμει επικινδυνο. οχι? -
Είπαμε βρε γατε, θα ξέχασαν να γράψουν πως ο τζίρος θα αυξάνεται ειδάλλως δεν γίνεται να προσλάβει υπάλληλο.
Δεν μπορεί να είναι τόσο εκτός πραγματικότητας.
28Κ θα είναι ο τζιρος το πρώτο έτος! Δεν βγαίνει αλλιώς.
-
Εννοείται ότι το παράδειγμα είναι μαλακία, όπως και ο τρόπος αντιμετώπισης - φορολογίας.
Και για να συνδέσω την κουβέντα και με προηγούμενα ποστ σχετικά με φορολογία - κράτος - κλέψιμο - λαμόγια κλπ...
Οι περισσότεροι πολιτικοί από την κοινωνία έχουν βγει, δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι...
Όταν το μόνο που μας νοιάζει ειναι η τσέπη μας και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα...θουν τότε δεν θα απέχει και ο πολιτικός απο αυτό!
Το ερώτημα είναι λοιπόν:
Αλλάζουμε εμείς και ένας ένας γινόμαστε πολλοί ή περιμένουμε το κράτος να αλλάξει πριν από εμάς .
Πως θα αλλάξει όμως όταν εμείς δείχνουμε οτι μια χαρά μας βολεύει η λαμογιά απλωμένη παντού. -
Εννοείται ότι το παράδειγμα είναι μαλακία, όπως και ο τρόπος αντιμετώπισης - φορολογίας.
Και για να συνδέσω την κουβέντα και με προηγούμενα ποστ σχετικά με φορολογία - κράτος - κλέψιμο - λαμόγια κλπ...
Οι πεςρισσότεροι πολίτικοί από την κοινωνία έχουν βγει, δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι...
Οταν το μόνο που μας νοιάζει η τσέπη μας και όλοι οι άλλι να πάνε να γα...θουν τότε δεν θα απέχει και ο πολιτικός απο αυτό!
Το ερώτημα είναι λοιπόν:
Αλλάζουμε εμείς και ένας ένας γινόμαστε πολλοί ή περιμένουμε το κράτος να αλλάξει πριν από εμάς .
Πως θα αλλάξει όμως όταν εμείς δείχνουμε οτι μια χαρά μας βολεύει η λαμογιά απλωμένη παντού.συμφωνω και επαυξανω. στο εμεις πρεπει και πιεζουμε και τους αλλοι.
επι του πρακτεου. βαζω χερι στους υπερασπιστες των μαυρων εδω και καιρο. α-ν-ε-τ-α θα μπορουσα να μην πληρωνω γιουρο εφορια. διακινηση άυλων προς το εξωτερικο - τριτες χωρες = πχ τιμολογηση απο τη θυγατρικη στη κυπρο προς τη τριτη χωρα και δεν τρεχει καστανο. ομως δεν ειναι ετσι.
οχι γιατι αριστερα. κλπ. αυτα εαν η πολιτικη κατασταση ηταν διαφορετικη, θα ηταν και αυτα διαφορετικα.
ειναι γιατι θελω να κοιμαμαι ησυχος αλλα και γιατι πρωτιστα θεωρω οτι η σωστη αντιμετωπιση σε ολα τα θεματα επιχειρηματικα στο μετρο των μικρομεσαιων (καθως δεν ειμαι αρκετα αιδοιοπανο για να γινω μπλουζιος με κοτερα), σωστη σημαινει σιγουρα εντιμη, ειναι κλειδι ακομη και σε διεφθαρμενη πολιτεια για μακροπροθεσμη επιβιωση. ειδικα λειτουργωντας εξαγωγικα. οι αιτιολογιες 'που πανε τα λεφτα απο τους φορους, εγω δεν δινω να μην πανε εκει' ειναι πολυ κουτες και μικροφθαλμες, αντιθετα με το 'να ειμαι εγω οκ και να πιεζω και την πολιτεια προς αυτο'.
βλεπεις βεβαια οι παντεληδες τι επιθυμουν δηλωτικα εδω μεσα και ειναι φαινεται σαρανταενατακατο. και πολυ παραπανω μη σου πω.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2