-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@georgekn said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καί εγώ πάντως γουστάρω (δεν με χαλάνε οι στενοί τροχοί) i3 μαμά όμως για δεύτερο μτχ λέει...αν κάποια στιγμή έρθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα...
απλά μπες να δεις τιμές και θα αλλάξεις γνώμη.
Θα δω κάνα mobile.de....
-
@cirus said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καί εγώ πάντως γουστάρω (δεν με χαλάνε οι στενοί τροχοί) i3 μαμά όμως για δεύτερο μτχ λέει...αν κάποια στιγμή έρθουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα...
απλά μπες να δεις τιμές και θα αλλάξεις γνώμη.
Θα δω κάνα mobile.de....
εγώ έλεγα για car εδώ. για έξω δεν τα γνωρίζω τα πράγματα και τα φοβαμαι μην μπλέξω
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παίρνει γνωστός με ionic τηλέφωνο να ρωτήσει τι χαρτιά χρειάζεται.
Του απαντάνε, "δεν έχω κάρτες".
Επαναλαμβάνει "τι χαρτιά χρειάζεται σε ρωτάω". Του απαντάνε ότι το πρόγραμμα (δωρεάν φόρτισης) θα λήξει... Επιμένει ο ιδιοκτήτης του χιουνταη, εξελίσσεται ένας τραγελαφικος διάλογος που καλύτερα να μην μεταφέρω. Θα πάει από κει από βδομάδα...Όπως φαίνεται, οι θέσεις υπάρχουν μόνο για την ηλεκτρική Μερσεντες της Κολυνδρίνη και όποιον άλλο έγκριτο ξαδερφομπατζανάκη...
Αυτες οι καρτες τι καρτες ειναι?
Οι κάρτες που λέει το λινκ που έβαλα, φαντάζομαι για τον φορτιστή εκεί να ξεκινάει η φόρτιση. Που μάλλον μέχρι τέλος 2024 είναι δωρεάν.
Ξερεις απο που μπορω να παρω?
-
Παίρνει γνωστός με ionic τηλέφωνο να ρωτήσει τι χαρτιά χρειάζεται.
Του απαντάνε, "δεν έχω κάρτες".
Επαναλαμβάνει "τι χαρτιά χρειάζεται σε ρωτάω". Του απαντάνε ότι το πρόγραμμα (δωρεάν φόρτισης) θα λήξει... Επιμένει ο ιδιοκτήτης του χιουνταη, εξελίσσεται ένας τραγελαφικος διάλογος που καλύτερα να μην μεταφέρω. Θα πάει από κει από βδομάδα...Όπως φαίνεται, οι θέσεις υπάρχουν μόνο για την ηλεκτρική Μερσεντες της Κολυνδρίνη και όποιον άλλο έγκριτο ξαδερφομπατζανάκη...
Αυτες οι καρτες τι καρτες ειναι?
Οι κάρτες που λέει το λινκ που έβαλα, φαντάζομαι για τον φορτιστή εκεί να ξεκινάει η φόρτιση. Που μάλλον μέχρι τέλος 2024 είναι δωρεάν.
Ξερεις απο που μπορω να παρω?
Ότι λέει το λινκ ξέρω.
-
Το i3 το γλυκοκοιτάζω χρόνια. Κάποια στιγμή έπεσε η τιμή του κάτω από τα 20 χιλιάρικα μεταχειρισμενο, αλλά μετά ξανατσίμπησε. Δεν αξίζει στα 30 χιλιάρικα που συνήθως βρίσκεις το τελευταίας γενιάς. Γιατί, άμα τρακάρεις πάει στην ιταλία για φαναρτζή.
-
Εχει αρχισει να γεμιζει η αγορα βλεπω με Yaris Cross,πουλαει σαν ζεστο ψωμακι παρα το γεγονος οτι ειναι ακριβο.
-
@ken11 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εχει αρχισει να γεμιζει η αγορα βλεπω με Yaris Cross,πουλαει σαν ζεστο ψωμακι παρα το γεγονος οτι ειναι ακριβο.
toyota, μικρο, υψηλο και υβριδικο. Το μονο προβλημα ειναι να εχουν αρκετα για να πουλησουν
-
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πω...το ένα πιο άσχημο από το άλλο, i3, CH-R, Prius, GLB, Model Y, Kona, οι μισές BMW, ID3-4-5 κτλ. Η αυτοκίνηση έχει πλέον τσακωθεί με την ομορφιά στο σύνολό της με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πλέον ο πονόματος, η ασχήμια και η κατάθλιψη είναι τρόπος ζωής.
Πάλι καλά που βλέπουμε καμιά Giulia στο δρόμο να ανοίξει το μάτι, καμιά Porsche, κάνα Formentor γιατί αλλιώς χαθήκαμε.
συμφωνω απολυτα. τα περισσοτερα νεα μοντελα αδιαφορα, μονοτονα και βαρετα στον βωμο της οικονομίας καυσιμου.
-
Εγώ πάλι διαφωνώ. Σχεδιαστικά τα τελευταία έτη τα αυτοκίνητα αποκτούν καλές γραμμές. Όπως μακρύ καπό, φαρδιά μετατρόχια με φουσκώματα κτλ
Δείτε το yaris. Είναι πολύ πιο σπορτίφ από το 2000.
Δείτε το 508 είναι πολύ πιο σπορτίφ από το 406-407 που αντικαθιστά
-
Ακόμα και τα πολυμορφικα, οικογενειακά αυτοκίνητα έχουν πολλη καλύτερη σχεδίαση. Καμία σχέση με την εικόνα θλίψης που περιγράφετε.
Κάτω το πρώτο scenic και το τελευταίοΥ.γ Ουραίου είναι το πρώτο....
-
Πάλι καλά που βλέπουμε καμιά Giulia στο δρόμο να ανοίξει το μάτι
Σιγά το σχέδιο....που πίσω τα φανάρια είναι ίδια με Άουδι 10ετίας. Χάλια ειναι η Τζούλια για άλφα ρομέο, μπορούσαν πολύ καλύτερα. Την σχεδιαστική αρτιότητα της 156 δεν την φτάνει καμία σύγχρονη αλφα ρομέο, μην πω για Ζαγκάτο και GTV (την καλή όχι την μούφα).
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σιγά το σχέδιο....που πίσω τα φανάρια είναι ίδια με Άουδι 10ετίας. Χάλια ειναι η Τζούλια για άλφα ρομέο, μπορούσαν πολύ καλύτερα. Την σχεδιαστική αρτιότητα της 156 δεν την φτάνει καμία σύγχρονη αλφα ρομέο, μην πω για Ζαγκάτο και GTV (την καλή όχι την μούφα).
156
Τι καμπύλες θεέ μου 🧡 -
ισχύει οτι μπορουσαν και καλυτερα αλλά από το '15 εως αυτή την στιγμή από τα πιο ωραία sedan για εμενα παντα...
-
This post is deleted! -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ πάλι διαφωνώ. Σχεδιαστικά τα τελευταία έτη τα αυτοκίνητα αποκτούν καλές γραμμές. Όπως μακρύ καπό, φαρδιά μετατρόχια με φουσκώματα κτλ
Δείτε το yaris. Είναι πολύ πιο σπορτίφ από το 2000.
Δείτε το 508 είναι πολύ πιο σπορτίφ από το 406-407 που αντικαθιστά
To yaris ισως. Παντως τα 208, corsa, fiesta, megane τα βρισκω ξεκαθαρα χειροτερα απ'τα αντιστοιχα του 2008-9.
Επισης το 407 για την εποχη του ηταν πανεμορφο, εβγαινε και σε κουπε.Τα τωρινα αυτοκινητα εχουν εντονες ακμες αλλα οχι καλαισθησια, με λιγες εξαιρεσεις, για τα γουστα μου παντα.
-
H 159 ειναι αξιος διαδοχος αισθητικα κι ακομα και σημερα δειχνει συγχρονη και πανεμορφη.
Σιγουρα περισσοτερο απ'τη giulia. Και η giulietta ασχημη ειναι στα ματια μου, καμια σχεση με την πανεμορφη 147. Για να μην πω για το αριστουργημα την gt. Γενικα στα μεσα με τελη του 2000, αντε και στις αρχες της επομενης δεκαετιας, η αυτοκινηση εφτασε στο peak της απ'ολες τις αποψεις, ιδιως σχεδιαστικα και οδηγικα. Τωρα ξαναζεσταμενο φαγητο τρωμε και φικια για μεταξωτες κορδελες (ασυρματες φορτισεις, android auto και τετοια χαζομπιχλιμπιδια) με εξωπραγματικες τιμες. Μονο η μεταβαση προς την ηλεκτροκινηση ειναι κατι καινουριο, ολα τα υπολοιπα μαλλον πισωγυρισματα ειναι παρα τιποτα ουσιαστικο. -
Σχετικά είναι όλα, την αντιπαθούσα πάντοτε την 159, μου θύμιζε μπροστά τη Brera που την θεωρώ ένα από τα πιο overhyped αυτοκίνητα που έχουν βγει, και σαφέστατα πολύ χοντροκομμένο.
Πάντως θα συμφωνήσω, ξαναζεσταμένο φαγητό είναι τα αυτοκίνητα, και οι οθόνες και τα μπλιμπλίκια πιο πολύ distraction είναι παρά προσφέρουν ουσία. Δε νομίζω οτι πάθαμε τίποτα χωρίς εσωτερικό φωτισμό με 10-15 επιλογές χρωμάτων τόσα χρόνια ή χρειαζόμαστε lane keeping assist ή κάποια από αυτές τις αηδίες. Αισθητήρες παρκαρίσματος, ένα αυτόματο φρενάρισμα για κάνα πεζό αν γίνεται και άντε GPS. Που και πάλι δεν είναι απαραίτητο, μια χαρά έχουν και τα κινητά το Google Maps οπότε θες απλά ένα πιαστράκι για να στερεωθούν.
-
Μη πάρεις βρε κατάθλιψη, δεν σε υποχρεώνει κανείς. Πάνε πάρε βασική έκδοση, ή αγόρασε ένα μεταχειρισμένο.
Ο κόσμος εξελίσεται, εσένα δεν σου αρέσει. Μας το είπες εκατομμύρια φορές. -
@cirus said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια
αλλά μολις βλέπω τους τροχούς με ξενερώνει πάρα πολύ σαν εμφανιση γιατι φαίνονται παράτεροι σαν εικόνα στο συγκεκριμένο (και φυσικα είναι και ότι δεν μου εμπνεουν εμπιστοσύνη ειδικά σε βροχη το χειμώνα).
Το στενο πελμα ειναι καλυτερο στην βροχη, απο ενα φαρδυ
-
Σχετικά είναι όλα, την αντιπαθούσα πάντοτε την 159, μου θύμιζε μπροστά τη Brera που την θεωρώ ένα από τα πιο overhyped αυτοκίνητα που έχουν βγει, και σαφέστατα πολύ χοντροκομμένο.
Εύγε, είπες και κάτι σωστό!!! Συμφωνώ 100%, χάλια αμάξι, απορώ ειλικρινά σε ποιους άρεσε. Ατσούμπαλο σχέδιο και χοντροκομένο, ούτε κουπέ ούτε χατσμπακ. Μια αηδία. Και ναι η 159 σαφώς δεν ήταν τόσο αρμονική όσο η 156.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά