-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
To σύστημα εισαγωγής είναι απαράδεκτο. Και το σύστημα φοίτησης ακόμα περισσότερο. Θα έπρεπε να μπαίνεις εύκολα αλλά να βγαίνεις δύσκολα και φυσικά όποιος δεν πηγαίνει, δεν περνάει μαθήματα κλπ. πόδι.
Αυτό θα ήταν καλό αν τα πανεπιστήμια ήταν ανεξάρτητα. Δυστυχώς οι πανεπιστημιακοί είναι διορισμένοι μέσω κομμάτων ή μέσω της οικογένειας τους, οπότε από μη αξιοκρατικά τοποθετημένα άτομα δεν είναι δυνατόν ναπεριμενεις αξιοκρατία. Ξέρω άτομο που έγινε αργότερα υπουργός και έχει πάρει πτυχιο δια τηλεφωνου. Καθηγητες έπαιρναν λίστες από κόμμα ποιους θα περάσουν κοκ. Θα ήταν πλήρως διαβλητο σύστημα.
Μην γενικεύουμε..όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Όταν με το νόμο Διαμαντοπούλου ορίστηκαν εξωτερικοί αξιολογητές υποψηφίων το φαινόμενο σχεδόν εξέλειπε, σε συνδυασμό βέβαια με τον εξοβελισμό των φοιτητών από την εκλογική διαδικασία. Μέχρι το 2011 αν θυμάμαι καλά ουσιαστικά την εκλογή την έκαναν οι φοιτητές και το επιστημονικό έργο του υποψηφίου είχε ελάχιστη σημασία.
-
Υπάρχουν και άλλα, πιο σύγχρονα προβλήματα:
https://www.kathimerini.gr/society/562511068/i-eyfyis-logoklopi-efthase-sta-ellinika-aei/ -
Υπάρχουν και άλλα, πιο σύγχρονα προβλήματα:
https://www.kathimerini.gr/society/562511068/i-eyfyis-logoklopi-efthase-sta-ellinika-aei/Το turnitin τα πιάνει ήδη….
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πιο δίπλα βέβαια ένα δίχρονο που κάτι έπιασε από αυτά που έλεγε το τετράχρονο για τα πόθεν έσχες και την διαφθορά της δεξιάς ακόμη κοίτα απορημένο και σαν χάνος το 40 ΤΑΚΑΤΟ , αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Με το 44 τακατο παρακατι του σημίτη είχε απορήσει το δίχρονο; δεν νομίζω να είχε τέτοιες ανησυχίες...
-
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
To σύστημα εισαγωγής είναι απαράδεκτο. Και το σύστημα φοίτησης ακόμα περισσότερο. Θα έπρεπε να μπαίνεις εύκολα αλλά να βγαίνεις δύσκολα και φυσικά όποιος δεν πηγαίνει, δεν περνάει μαθήματα κλπ. πόδι.
Αυτό θα ήταν καλό αν τα πανεπιστήμια ήταν ανεξάρτητα. Δυστυχώς οι πανεπιστημιακοί είναι διορισμένοι μέσω κομμάτων ή μέσω της οικογένειας τους, οπότε από μη αξιοκρατικά τοποθετημένα άτομα δεν είναι δυνατόν ναπεριμενεις αξιοκρατία. Ξέρω άτομο που έγινε αργότερα υπουργός και έχει πάρει πτυχιο δια τηλεφωνου. Καθηγητες έπαιρναν λίστες από κόμμα ποιους θα περάσουν κοκ. Θα ήταν πλήρως διαβλητο σύστημα.
Ποιος?
Δεν έχει σημασία γιατί δεν είναι ο μόνος.
Είχα εξεταστή στο πανεπιστήμιο, καθηγητή που το ουσιαστικό του προσόν ήταν ότι ήταν φίλος με πθ. Τώρα τι σεβασμό να έχεις σε τέτοιους τυπους... -
Οπότε έχετε καταλάβει γιατί στο greece οι πανελλήνιες είναι μονόδρομος και αυτό το "να μπαίνουν όλοι και να κόβονται μέσα στις σχολές" είναι εκ του πονηρου. Αν γίνει κάτι τέτοιο, παιδί από οικογένεια χωρίς δόντι δεν θα δει πτυχίο στον σιωνα τον απαντα.
-
Ας γίνουν οι εξετάσεις κάθε εξαμήνου στα πρότυπα των πανελληνίων. Δηλαδή με κλειστό όνομα και βαθμολόγηση από άλλον καθηγητή
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε έχετε καταλάβει γιατί στο greece οι πανελλήνιες είναι μονόδρομος και αυτό το "να μπαίνουν όλοι και να κόβονται μέσα στις σχολές" είναι εκ του πονηρου. Αν γίνει κάτι τέτοιο, παιδί από οικογένεια χωρίς δόντι δεν θα δει πτυχίο στον σιωνα τον απαντα.
Να είναι όπως USA, που είναι αδιάβλητα και το φοιτητής έχει δικαίωμα ένστασης και φυσικά η βαθμολογία του σε κάθε γραπτό και εργασία είναι εκεί για να την δει και ο ίδιος αλλά και όποιος άλλος και με σημειώσεις και διορθώσεις του καθηγητή για τον βαθμό που έβαλε. Όλα γίνονται, αλά στην Ελλάδα δεν το θέλουν (όπως και τόσο άλλα πράγματα) λόγω ρουσφετιού και βολέματος.
-
Βασικα,καλησπερα σας.
Το ολο συστημα για μενα ειναι σε λαθος βαση.
Ενας νεος εχει ονειρα,θελει να γινει κατι στην ζωη του,θελει να σπουδασει κατι που να του αρεσει και μετα να βρει μια δουλεια πανω σε αυτο που τελειωσε.
Πολλοι σε αυτην την ηλικια, και οχι μονο, δεν ξερουν τι θελουν να κανουν. δεν εχουν βρει ακομα τι τους αρεσει.
Ψαχνουν κατι που θα τους αποφερει λεφτα,και ενιοτε δοξα,θαυμασμο,κτλ..
Ενα αγγλικο μοντελο προ brexit πιστευω ειναι καλο.
Τους αγγλους παντως τους βοηθησε αρκετα ως ενα προιον που εφερε και συναλλαγμα στη χωρα και αυξηση στο ΑΕΠ ,κτλ.
Ως ενα βαθμο μπορουμε να το εκμεταλευτουμε και προς αυτη τη κατευθυνση.
Σε γενικες γραμμες μπες να σπουδασεις αυτο που θελεις,το θεμα ειναι αν θα βγεις..
Υ.Γ. Ειχα μια κουβεντα με ενα εκπαιδευτικο και μου ειπε οτι εκατσε κατω και εβγαλε το κοστος για την εκπαιδευση ενος παιδιου απο την αρχη του σχολειου(τσαντες,μολυβια,τετραδια,pc,φροντιστηρια,κτλ) μεχρι το τελος + το μεταπτυχιακο.
Τι ποσο λετε οτι ειναι?
Το εχει βγαλει καποιος γονιος που τα περασε? -
@costasbab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βασικα,καλησπερα σας.
Το ολο συστημα για μενα ειναι σε λαθος βαση.
Ενας νεος εχει ονειρα,θελει να γινει κατι στην ζωη του,θελει να σπουδασει κατι που να του αρεσει και μετα να βρει μια δουλεια πανω σε αυτο που τελειωσε.
Πολλοι σε αυτην την ηλικια, και οχι μονο, δεν ξερουν τι θελουν να κανουν. δεν εχουν βρει ακομα τι τους αρεσει.
Ψαχνουν κατι που θα τους αποφερει λεφτα,και ενιοτε δοξα,θαυμασμο,κτλ..
Ενα αγγλικο μοντελο προ brexit πιστευω ειναι καλο.
Τους αγγλους παντως τους βοηθησε αρκετα ως ενα προιον που εφερε και συναλλαγμα στη χωρα και αυξηση στο ΑΕΠ ,κτλ.
Ως ενα βαθμο μπορουμε να το εκμεταλευτουμε και προς αυτη τη κατευθυνση.
Σε γενικες γραμμες μπες να σπουδασεις αυτο που θελεις,το θεμα ειναι αν θα βγεις..
Υ.Γ. Ειχα μια κουβεντα με ενα εκπαιδευτικο και μου ειπε οτι εκατσε κατω και εβγαλε το κοστος για την εκπαιδευση ενος παιδιου απο την αρχη του σχολειου(τσαντες,μολυβια,τετραδια,pc,φροντιστηρια,κτλ) μεχρι το τελος + το μεταπτυχιακο.
Τι ποσο λετε οτι ειναι?
Το εχει βγαλει καποιος γονιος που τα περασε?Δεν τολμάω καν να τα μετρήσω…
-
Πιο δίπλα βέβαια ένα δίχρονο που κάτι έπιασε από αυτά που έλεγε το τετράχρονο για τα πόθεν έσχες και την διαφθορά της δεξιάς ακόμη κοίτα απορημένο και σαν χάνος το 40 ΤΑΚΑΤΟ , αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Με το 44 τακατο παρακατι του σημίτη είχε απορήσει το δίχρονο; δεν νομίζω να είχε τέτοιες ανησυχίες...
Ε προφανώς και όχι , ιεροσυλία τώρα να συγκρίνεις τον Σημιταρο με τον άλλο που δεν κάνει μια τρίχα από τα αυτά του Σιμηταρου.
-
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόλις το 0,81% του συνόλου των επιχειρήσεων πλήρωσε σχεδόν το 60% του φόρου, ήτοι 2.550 επιχειρήσεις με φορολογητέα κέρδη από 900.000 ευρώ και άνω πλήρωσαν φόρο 2,8 δισ. ευρώ.
-
Έχω αναρωτηθεί και εγώ πόσο κοστίζει σε μια οικογένεια η εκπαίδευση, αλλά η απάντηση είναι έντονα μεταβλητή. Δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικό; φροντιστήριο στο Λύκειο ή και πιο νωρίς; Δημόσιο Πανεπιστήμιο ή επί πληρωμή; σπουδές στον τόπο κατοικίας ή εκτός; Μήπως και εκτός Ελλάδας; μεταπτυχιακό ή όχι; πάντως, αν το παιδί πάει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σε δημόσιο σχολείο, τα μεγαλύτερα έξοδά του μέχρι και το γυμνάσιο είναι πιθανό τα πήγαινε έλα του στο σχολείο, αν δε πάει με τα πόδια. Η Γραφική ύλη είναι μια αστειότητα, πες 100 ευρώ το χρόνο.
-
Ε προφανώς και όχι , ιεροσυλία τώρα να συγκρίνεις τον Σημιταρο με τον άλλο που δεν κάνει μια τρίχα από τα αυτά του Σιμηταρου.
Έλα ντε, τι να κλ@σει ο κουλης μπροστά στον σημιταρο. Τρία μέλη του υπουργικό συμβουλίου με καταδίκες, ξεχνάω και κανεναν; Και στην πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση από καταβολής ελληνικού κράτους οι πασοκοι έκαναν ότι δεν ειδαν και έδωσαν 44%. Και οι μόνοι που απορουσαν τότε ήταν κάτι ταλαιπωροι σαν ελογου μας...
-
Για την παιδεία πρέπει να ανοιχτεί νέο topic, είναι απίστευτα πολυ-παραγοντικό θέμα.
Τώρα για τις Πανελλήνιες, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Με τα στραβά τους, με τα καλά τους, παραμένει μια από τις τελευταίες αξιοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας (κατά 99%), μια διαδικασία με την οποία ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, με πολύ προσωπικό κόπο, μπορεί να περάσει πχ. στην ιατρική.
Μην μου πείτε ότι αυτά δεν γίνονται, έχω παραδείγματα μαθητές μου, διαχρονικά.
Οι αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν από τη βάση της πυραμίδας, νήπια, δημοτικό και προς τα πάνω, και όχι το ανάποδο που κάνουν όλοι οι υπουργοί, απλά για εφέ. -
This post is deleted! -
@v_a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για την παιδεία πρέπει να ανοιχτεί νέο topic, είναι απίστευτα πολυ-παραγοντικό θέμα.
Τώρα για τις Πανελλήνιες, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Με τα στραβά τους, με τα καλά τους, παραμένει μια από τις τελευταίες αξιοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας (κατά 99%), μια διαδικασία με την οποία ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, με πολύ προσωπικό κόπο, μπορεί να περάσει πχ. στην ιατρική.
Μην μου πείτε ότι αυτά δεν γίνονται, έχω παραδείγματα μαθητές μου, διαχρονικά.
Οι αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν από τη βάση της πυραμίδας, νήπια, δημοτικό και προς τα πάνω, και όχι το ανάποδο που κάνουν όλοι οι υπουργοί, απλά για εφέ.+1000
-
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος?
Λογικα ο Κικιλιας.
-
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ
https://www.taxheaven.gr/news/64179/14-erwthseis-apanthseis-gia-to-sxedio-nomoy-enisxysh-toy-eisodhmatos-twn-misowtwn-twn-newn-kai-ths-oikogeneias
(ΧΥΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥ ,ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ)Συγκεκριμένα:
Οι παρεμβάσεις που αφορούν τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων συνοψίζονται ως εξής:
• Οριζόντια αύξηση κατά 70 ευρώ τον μήνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους τόσο του Ενιαίου όσο και των Ειδικών Μισθολογίων.
• Αύξηση της οικογενειακής παροχής κατά 20-50 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
• Αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης.
• Αύξηση των επιδομάτων παραμεθορίου, ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των εξόδων διανυκτέρευσης και χιλιομετρικής αποζημίωσης για όλους τους υπαλλήλους.
• Επιπλέον των παραπάνω, αυξήσεις στις αποδοχές των Πανεπιστημιακών κατ΄ εφαρμογή σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ και μέσω της θέσπισης επιδόματος βιβλιοθήκης.2. Ποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους;
Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, .... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΔΩ.3. Τι ισχύει για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;
.................ΛΙΝΚ ΕΠΙΣΗΣ
4. Τι ισχύει με τις αυξήσεις στις απολαβές των μελών ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό);
ΛΙΝΚ ΕΠΙΣΗΣ5. Τα παραπάνω μέτρα είναι τα μόνα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων;
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε ΟΧΙ ΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ !!!!!!!!!!!!!!
ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΛΙ ΛΙΝΚΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ @andya3
12. Γιατί δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο η σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος;
ΑΧΟΥ ΚΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕ , ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ , ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...
PS: Δεν διάβασα την μείωση 30% των τεκμηρίων , λές να την ξεχάσανε , προχθές την ανήγγειλες στις προγραμματικές...
-
Είπαμε και η ΝΔ μπλε ΠΑΣΟΚ είναι στην ουσία, οπότε παλι με το Δημόσιο (και μόνο) θα ασχοληθεί, για να έχει σίγουροα ψηφαλάκια. Όποιος νομίζει κάτι διαφορετικό για την ΝΔ, είναι απλά βαθιά νυχτωμένος (ή βλάκας).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2