-
@zoom_out said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Ford 12m, μεταχειρισμένο από Γερμανία.
Ταχύτητες δίπλα από το τιμόνι. Ζώνες ασφαλείας μπήκαν μετά από χρόνια.
Αυτό μοιάζει πολύ στο Sunbeam Hunter που είχε ο θείος μου και μετά πήραν τα ξαδέρφια μου.Θυγατρική της Chrysler
-
Τάουνους το γερμανικό, Κορτίνα το Αγγλικό αν θυμάμαι καλά για το Αγγλικό και δεν ήταν μικρότερη η κορτίνα εκείνης της εποχής.
-
@bassstarlet said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@106s16 said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
Σας έχω όλους DKW junior 900cc δίχρονο τρικύλινρο με ταχύτητες στο χέρι, σειρά μου (δλδ γεννηθείς το 63) του μελοντικού πεθερού [link text](https://www.youtube.com/watch?v=c0y6Fzsx-08
link textΈνα από τα πρώτα μου αυτοκίνητα, σε κακή κατάσταση βέβαια, πουλήθηκε για απόσυρση, με ανάμειξη λαδιού/βενζίνης και μόνο 3ταχυτο, γιατί τη τέταρτη την «πέταγε» ή δεν έμπαινε καθόλου, δεν θυμάμαι.
Απίστευτα βαρύ τιμόνι, όταν ήταν σταματημένο και είχα συνοδηγό, βοήθαγε κι'αυτός να στρίψει το τιμόνι!και ταμπούρα μπρος πίσω, πρόδρομος των αουντι, έτρεχε και σε αγώνες ![alt text]( image url)Ραπτόπουλος και για την ιστορία και εγώ, μου το είχε μεταβιβάσει πριν ο πεθερός, το έδωσα για απόσυρση το 91 και πήρα καινούργιο το άσχημο πλην εκπλητικό σε όλα τα άλλα (για την σειρά του ) citroen BX 1.4 kat
-
Σε dacia 1300 71' ξεκινησα να μαθαινω. Φοιτητης πια, ειχα δωρο απο τον πατερα μου ενα simca chrysler 1100. Αμαξαρα στην εποχη του με μπολικη ποιοτητα μεσα και σαλονι οχι για ενα στα πεταχτα μα για πολυ περισσοτερα... Κρατηματα και ανεση επιπεδου οταν κατι 3αρες δε κρατιοντουσαν με τπτ στο δρομο.
-
Αυτό που είχα, ήταν το χάτσμπακ (ας το αποκαλέσω έτσι) με το κεκλιμένο πορτ παγκάζ.
-
Με τα ηλεκτρικά παράθυρα και air-condition?
-
Εγώ έμαθα στο Nissan sunny με ηλιοροφή 5πορτο του πατέρα μου σε κόκκινο απίθανο χρώμα το 1995.
Και το δίπλωμα το πήρα με ένα starlet! -
Σ'ενα Datsun -κλασσικό περτικαλί- φορτηγάκι,εργολαβικό πολ.μηχανικού του συγχωρεμένου πατέρα μου κι ένα σαν το παρακάτω 3πορτο κόκκινο Fiat Uno 45s,μεταχ., έμαθα το 1992...
-
Το είδα χθες, εδώ στο Χαλάνδρι και θυμήθηκα τις πρώτες βόλτες με αυτοκίνητο... Φυσικά Γαλλικό, φυσικά PSA με στυλ Αμερικανιάς...
Και μάχιμο, όταν δεν ανέβαζε θερμοκρασία στο θεό... -
Suzuki Maruti 800cc 34 ολόκληρα άλογα.
Service 18 χρόνια στο γκαράζ του νονου, το πήγα οδηγώντας για απόσυρση -
Birmingham Peugeot 106 πετρέλαιο 1500
-
το έδωσα για απόσυρση το 91 και πήρα καινούργιο το άσχημο πλην εκπλητικό σε όλα τα άλλα (για την σειρά του ) citroen BX 1.4 kat
Η σχολή οδήγησης είχε -φυσικά- Starlet. Αλλά το αμάξι της οικογένειας που αγοράσαμε τότε ήταν ένα ZX. Το BX είχε μολις καταργηθεί και το είχαν στην ίδια τιμή, αλλά ήταν μεγάλο για τα γούστα των γονιών μου. Από όλα τα παλιά τουτού της φαμίλιας (104, Kadett made in Volos, ZX, Punto) μόνο το ZX ευχαριστιόμουν πραγματικά να οδηγώ.
-
@tgd said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
το έδωσα για απόσυρση το 91 και πήρα καινούργιο το άσχημο πλην εκπλητικό σε όλα τα άλλα (για την σειρά του ) citroen BX 1.4 kat
Η σχολή οδήγησης είχε -φυσικά- Starlet. Αλλά το αμάξι της οικογένειας που αγοράσαμε τότε ήταν ένα ZX. Το BX είχε μολις καταργηθεί και το είχαν στην ίδια τιμή, αλλά ήταν μεγάλο για τα γούστα των γονιών μου. Από όλα τα παλιά τουτού της φαμίλιας (104, Kadett made in Volos, ZX, Punto) μόνο το ZX ευχαριστιόμουν πραγματικά να οδηγώ.
Η ΖΧ, ακόμη και με τον οριακά επαρκή 1.4 με τα 75 άλογα, ήταν ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο. Με την παθητική τετραδιεύθυνση που προσέφερε ο έξυπνος σχεδιασμός της πίσω ανάρτησης, "χόρευε" ευχάριστα στις στροφές.
-
ΖΧ είχα 2 του 1991 και του 1997, ΒΧ επίσης 2 Ατου του 1987, 1.4 καταλυτική του 1991.
Ωραία και τα δύο μοντέλα με τις χάρες τους.
Το ΖΧ του 91 από ότι είδα στο σύστημα αποσύρθηκε το 2021, ενώ το ΖΧ του 97 κυκλοφορεί ακόμα.
Η ΒΧ του 91 μετά το 2002 που την δώσαμε είχε με τον νέο ιδιοκτήτη ατύχημα και αποσύρθηκε 2-3 χρόνια μετά μια και δεν άξιζε η επισκευή ενός αυτοκινήτου 12-13 ετών.
-
Εγώ τα αγόρασα από την Παλλήνη από αντιπρόσωπο.
-
@pgp737ng said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@criuser said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
ΖΧ είχα 2 του 1991 και του 1997, ΒΧ επίσης 2 Ατου του 1987, 1.4 καταλυτική του 1991.
Το ΖΧ του 91 από ότι είδα στο σύστημα αποσύρθηκε το 2021, ενώ το ΖΧ του 97 κυκλοφορεί ακόμα.
Η ΒΧ του 91 μετά το 2002 που την δώσαμε είχε με τον νέο ιδιοκτήτη ατύχημα και αποσύρθηκε 2-3 χρόνια μετά μια και δεν άξιζε η επισκευή ενός αυτοκινήτου 12-13 ετών.
Εγώ έκανα κατά κύριο λόγο τις παραδόσεις στον Συγγελιδη εκείνη την εποχή!
και κοντεψε να κλεισει....
και τελικα οχι, τα σιτροε δεν πανε οπως το 737 οσο και να το προσπαθησες. ετσι? -
@gatoz said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@criuser said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
και τελικα οχι, τα σιτροε δεν πανε οπως το 737 οσο και να το προσπαθησες. ετσι?Εκείνη την εποχή χτύπαγαν πρωτιές σε πωλήσεις στην Ελλάδα τα σιτροέν.
-
@gatoz said in Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε:
@
και τελικα οχι, τα σιτροε δεν πανε οπως το 737 οσο και να το προσπαθησες. ετσι?Όχι ρε… η οικογένεια είχε μεγάλη δύναμη, ρευστότητα, και αίσθηση της αγοράς. Ποτέ μα ποτέ δεν είχαν πρόβλημα.
> Ειδικά τα ΑΧ 1.4 αλλά και τα ΖΧ 1.9 στον περιφερειακό του Φιλοππάπου, πετάγανε!αυτο ακριβως λεω....
το πηγαινες για παραδοση αερα-σπασμενο και δινοντας το κλειδια τους ελεγες να μην πατανε μεχρι να το στρωσουν? ε? χαχαχαχ
-
Το αγαπημένο Fiat Panda της οικογενείας, έτους 2004, ξεκίνησα το 2008 με 2009 την πρώτη επαφή με την οδήγηση και το οποίο, τώρα πρόσφατα άλλαξε δίσκο πλατό, πιθανόν αν δεν το καταπονούσα με τις αδέξιες αλλαγές ταχυτήτων στην αρχή της οδηγικής μου πορείας, να μην χρειαζόταν ακόμα αλλαγή. Μετά από λίγο είχα δοκιμάσει το Lancia Y του 2000 το οποίο επίσης είχαμε στην κατοχή μας αλλά το "επίσημο" αυτοκίνητο στο οποίο έμαθα να οδηγώ, ήταν Toyota Yaris του 2001 η 2002.
-
Μέσα σε ένα τέτοιο αμάξι πέρασα μεγάλο μέρος της παιδικής μου ηλικίας και σε αυτό έμαθα να οδηγώ.
Οι δάσκαλοι οδήγησης είχαν ο πρώτος ένα Morris κι ο δεύτερος ένα Cherry!!
Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε