-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Όταν εχει 100% υγρασία ή ομίχλη ισχύει ,συνηθισμένα και τα δυο εδώ στην Θεσσαλονίκη .
Ναι αλλα αν βγει Βαρδαρης κατι γινεται, εκει στον Λαγκαδα που ειναι τοπιο στην ομιχλη ειναι δυσκολο... Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα λογο αλλαγης κλιματος... Βαρυ το κλιμα παντως σε συγκριση με το Λεκανοπεδιο.
Εννοεις οτι συμβαινει και σε αυτοκινητα με θερμικο κινητηρα η χωρις τη μονωση?
-
Λογικο ειναι να κρατα υγρασια. Λογω της υβριδικης λειτουργιας η χρηση του θερμικου κινητηρα ειναι πολλη λιγοτερη. Ετσι ποαραγονται πολυ μικροτερα θερμικα φορτια ωστε να μην ειναι αρκετα να ζεστανουν το καπο οπως θα συνεβαινε με ενα βενζινης.
-
Ευκαιρία να περιγράψω λίγο το Adaptive Cruise Control , είναι πολύ έξυπνο !
Οδηγείς στον παλιό επαρχιακό δρόμο Λάρισας -Βόλου , το ACC στα 110 , φτάνεις Στεφανοβίκειο που εχει κάμερα στην είσοδο απο Λάρισα και μοιράζει κλήσεις αβέρτα , το επόμενο ο Ριζόμυλος εχει κάμερα απο την μεριά του Βόλου ,σημειώστε τα κάπου ευχαριστήστε αργότερα ...
Η κάμερα του αυτοκινήτου εχει αναγνωρίσει την πινακίδα των 70 αρχικά και μετα των 50 πατάς μία κάτω το - στο τιμόνι παρατεταμένα και αυτόματα πέφτεις στα 70 και μετα στα 50 . Πριν ρωτήσει κάποιος ανάβουν κανονικά τα στοπ των φρένων πίσω , το εχω ελέγξει.
Συμφωνω... Πολυ βολικο για να τηρεις τα ορια...
Τυχεροι οσοι δεν ειχαν συμβατικο αυτοκινητο εδω και χρονια...Δε μου αρεσει ομως το αντιθετο ομως...
Αν το οριο αυξηθει αμεσως η το ξαναεπιλεξεις σε παει στα 120 (πχ) πολυ γρηγορα απο οσο θα ηθελες...Θα επρεπε να το ειχαν κανει να το κρατας πατημενο πιο πολλα δευτερολεπτα για να το κανει αυτο... Γιατι μετα απο δυο φορες που θα αυξησεις το ACC 5χλμ/ωρα σε παει στο οριο με τη μια...
Εισαι σε ημιαστικο περιβαλλον με μεγαλη κυκλοφοριας με 50, πιεζεις το κουμπι του, παει 55, πιεζεις 60 και αν γινει 90 σε παει απο 60 στα 90. Συνηθως στα ορια της μεσαιας γραμμης του ECO αλλα παντα αυτοματα πηγαινοντας στο κινητηρα εσωτερικης καυσης. Αυτο δεν ειναι ενα θεμα το οποιο ανεβαζει τη καταναλωση (θα μου πειτε τωρα πια καταναλωση???) χωρις λογο?
Εχω δοκιμασει τα παντα με το ACC... Mακαρι να βρω χρονο να σας το αναπτυξω, οπως τα αντιλαμβανομαι γιατι εχω και καποιες αποριες.
Στην διαδρομή είσαι στο κέντρο της λωρίδας και πίνεις το καφεδάκι σου που πήρες απο το SISILY στον κυκλικό κόμβο με το self servise πλυντήριο δίπλα και τα φθηνά βενζινάδικα στην Λάρισα . Αν ο μπροστά πάει σιγότερα απαλά (χωρίς να χυθεί ο καφές) το αυτοκίνητο κόβει ... αξία ανεκτίμητη ... να μην χύνεται ο καφές !
Μετά απο αυτές τις πληροφορίες και υπενθυμίζοντας πως ο παλιός δρόμος σε γλυτώνει 8 € πήγαινε ελα διόδια και σίγουρα κανα 2€ βενζίνη πάμε σε ενα άλλο κόλπο που το παρατήρησα χθες.
Εκεινα τα διοδια Λαρισα-Αθηνα εννοεις πριν την εξοδο του Βολου? Πολυ Αλμυρα, κοντα στον Αλμυρο επρεπε να ειχαν τοποθετησει το σταθμο.
Σε ήρεμες επιταχύνσεις απο τα 115 στα 120 πχ αν πατήσεις γκάζι οσο απαλά και να το κάνεις η ροή της ενέργειας είναι μόνο απο τον κινητήρα
αν το κάνεις απο το ACC , με το κουμπί του + ανεβάζεις ενα ενα τα χιλιόμετρα , τότε βλέπεις και την μπαταρία να σπρώχνει ταυτόχρονα με τον κινητήρα
ε και θα πεί κάποιος ...στην πρώτη περίπτωση η στιγμιαία κατανάλωση παίζει 8-10 και στην δεύτερη 5-6! -
@City-Pop κατάλαβα τι λες ...
δοκίμασε τα προγράμματα οδήγησης , εγω εχω καταλήξει πως το eco είναι το ιδανικό σε συνδυασμό με το acc στον αυτοκινητόδρομο , είναι πιο απαλό στις επιταχύνσεις . -
@City-Pop κατάλαβα τι λες ...
δοκίμασε τα προγράμματα οδήγησης , εγω εχω καταλήξει πως το eco είναι το ιδανικό σε συνδυασμό με το acc στον αυτοκινητόδρομο , είναι πιο απαλό στις επιταχύνσεις .Ναι αυτο εχω παντα και βαζω το NORMAL οταν φτανω σε πολη για να μπορω να ειμαι πιο σβελτος σε διαστραυρωσεις με πολυ κινηση. Θελω να δοκιμασω και το POWER σε ανηφορες (και εκτος δρομου). Ενας χρηστης το σχολιασε εδω... Και ανυπομονω, μου εδωσε θεμα (για σκεψη)... Λιγο οι βροχες και οι λασπες με αποθαρρυνουν οταν εχω το αυτοκινητο καθαρο για τα βουνα και χωματα...
-
Αρχιζουν και μειώνονται οι χρόνοι παράδοσης.
-
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Όπως ;;;
Τι εννοείς όπως; Οπως οτι μειώνονται! Αρχισαν οι παραδόσεις πριν το 12μηνο και μαθαίνω οτι εαν δεν σκάσει τιποτε αλλο απρόοπτο θα μειωθούν και άλλο, ισως και κάτω απο 9 μήνες.
-
Είναι ωραίο να βλέπεις νέους κατόχους να ανταλλάσουν εμπειρίες από τα συστήματα των αυτοκινήτων τους. Νιώθω την χαρά τους.
Σκέφτομαι να μη γράψω τίποτα για suzuki να σας αφήσω έτσι για λίγες σελίδες ακόμα να χαρείτε.
-
Ισχύει άραγε και για τις υπάρχουσες παραγγελίες ή μόνο για καινούργιες;
-
@katafractos17 said in Toyota Yaris Cross:
Με τη σειρά πάνε αυτά λογικά.
-
@katafractos17 said in Toyota Yaris Cross:
Kαι για τις υπάρχουσες. Απο υπάρχουσες το έχω μάθει, το γράφουν και στην ομάδα στο ΦΒ αλλά και από γνωστούς που το παράγγειλαν και ενημερώθηκαν για παραλαβή αρκετούς μήνες νωρίτερα. Ίδωμεν....
-
Εγώ παρήγγειλα 5/1/2022 με αρχική παραλαβή 8/2/2023. Σε ένα μήνα μετά, με δικό μου τηλέφωνο με ενημερώνουν ότι παραλαμβάνω 5/2023. Το καλοκαίρι περνάω από αντιπροσωπεία και παραμένει η παραλαβή 5/2023. Το Δεκέμβριο ξαναπερνάω από αντιπροσωπεία παραμένει 5/2023. Το προηγούμενο Σάββατο με ενημέρωσαν ότι το αμάξι είναι τελωνείο. Σήμερα με ενημέρωσαν ότι αμάξι ήρθε στην αντιπροσωπεία και παραλαμβάνω την άλλη εβδομάδα. Την Δευτέρα το ελέγχω, πληρώνω, και ξεκινάμε διαδικασία πινακίδων. Δηλαδή παραλαβή στους 12.5 μήνες, και 2 εβδομάδες πριν την αρχική εκτίμηση που έδωσε το σύστημα.
Ήδη μου έδωσαν το VIN και το έβαλα και στο MyT -
Όταν ο Steve Jobs παρουσίαζε το 1ο iPad νομίζω, ξεκίνησε λέγοντας ότι η αξία του προϊόντος θα έπρεπε να είναι 990, σύμφωνα με τα διάφορα τμήματα και τις προτάσεις μέσα στην εταιρία, μετά αφού συνεχίζει για 2-3 προτάσεις ακόμη και εξηγεί πόσο καταπληκτικοί είναι αυτοί και το προϊόν,. ανακοινώνει 490$..
Χαμός στην αίθουσα!
Όλοι ευχαριστημένοι, and the rest is history!
Ο άνθρωπος ήξερε να πουλά τεχνολογικά προϊόντα, και η Toyota είναι εκπληκτική στο να πουλά αυτοκίνητα.
-
Δηλαδη τι θέλεις να πεις; Δεν το επιασα.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Δηλαδη τι θέλεις να πεις; Δεν το επιασα.
Θεωρίες συνομωσίας - καμία ακύρωση θα έπαιξε και δεν ξέρανε σε ποιον να το δώσουν.
-
Πω πω η πενιχρότητα με αυτό το αμάξι παίρνει άλλη διάσταση! Ελπίζω να καταφέρω να γίνω κι εγώ μέλος του club….
-
Το Περιφημο προβλημα με τους τριγμους παραμενει αλυτο.....
Η ταλαιπωρια συνεχιζεται και συνεχίζεται.....
Πραγματικα κριμα για τους κατοχους....
Επιεικως ανεπαρκης η Οδηγια αντιμετωπισης της Μαμας Toyota για την επισκευη οπως φαινεται....
-
@anergos13 said in Toyota Yaris Cross:
Το Περιφημο προβλημα με τους τριγμους παραμενει αλυτο.....
Η ταλαιπωρια συνεχιζεται και συνεχίζεται.....
Πραγματικα κριμα για τους κατοχους....
Επιεικως ανεπαρκης η Οδηγια αντιμετωπισης της Μαμας Toyota για την επισκευη οπως φαινεται....
Δεν πειράζει
Έχω φίλο που παρόλο που έμαθε για το πρόβλημα συνέχισε την παραγγελία κανονικά.....
Toyota είναι και να κάνει και λίγο κριτς κρατς δεν πειράζει.... -
Πάμε πάλι με τον τριγμό
είμαι περίεργος πόσα είναι τελικά 2; 5; 10;
Γιατί στην σελίδα του φεις ένας γράφει και οι υπόλοιποι που απαντάνε από κάτω δεν έχουν καν παραγγείλει !
Toyota Yaris Cross