-
@mastoras78 said in Toyota Corolla 2019:
Αιςμαν και εσύ Τέσλα πάρε
Προτιμώ να κυκλοφορώ με το μετρό αδελφέ από το να μπλέξω με τοστιέρες.
Αυτό που μας έχουν κανει να ακριβαινουν τα κανονικά αμάξια και να φθηναινουν οι τοστιέρες είναι ανήκουστο -
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
@mastoras78 said in Toyota Corolla 2019:
Αιςμαν και εσύ Τέσλα πάρε
Προτιμώ να κυκλοφορώ με το μετρό αδελφέ από το να μπλέξω με τοστιέρες.
Αυτό που μας έχουν κανει να ακριβαινουν τα κανονικά αμάξια και να φθηναινουν οι τοστιέρες είναι ανήκουστοΚαι το μετρό ηλεκτρικό είναι! Μετανοείτε!
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Κύριοι θα υπάρξει μετακύλιση πωλήσεων σε άλλες επιλογές, δεν υπάρχει περίπτωση. 31k για σχετικά καλά εξοπλισμένο hatchback με τα θετικά και τα αρνητικά του και χώρους πίσω/αποσκευών κατηγορίας "B". Η Ts την οποία θεωρώ ιδανική για ελληνική οικογένεια για να την πάρεις αξιοπρεπώς εξοπλισμένη (1.8) με μεταλλικό χρώμα έχει πάνω απο 32,5κ (2.0L δε πάνω απο 35κ!). Όσο δηλαδή ένα καλά διαμορφωμένο Golf, ένα υπερπλήρες Octavia ή το ασύγκριτο Mazda3 SkyactiveX 186ps GT-Plus το οποίο είναι μια κατηγορία μόνο του σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Παραμένουν τα δυνατά σημεία των Corolla χωρίς αντίκρισμα στον ανταγωνισμό αλλά κακά τα ψέματα η τιμολόγησή του έπαιζε ρόλο στις πωλήσεις. Τώρα πλέον δεν θα είναι το ίδιο.
Το "καλα διαμορφωμενο Golf" εαν το παραγγειλεις σημερα,σε ποσο καιρο θα το εχεις και ποσα "καπελα" στην τιμη θα εχει παρει ως τοτε? Η Skoda απο την αλλη ειναι πρωτοπορα στη φλου τιμη.Πριν 1.5 χρονο ηδη πουλουσε χωρις κλειδωμενη τιμη.
Για μενα θα παιξει πολυ μεγαλο ρολο ποιος θα σεβαστει τον πελατη του και ποιος θα κλεισει μια τιμη και θα φερει αμαξι + 1-2 χιλιαρικα. -
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
Όταν άλλαξα δίσκοπλακες πολύ νωρίς στο Ford Cmax, γελούσε και με κορόιδευε γιατί δεν είχε αλλάξει ποτέ τακάκια...
Συλλυπητήρια για τον πατέρα σου, αλλά τα τακάκια (και γενικά τα υλικά τριβής) είναι περισσότερο θέμα χρήσης. Παίζει και κάτι άλλο βέβαια. Από τότε που τα υλικά έγιναν πιο οικολογικά (απαγορεύοντας ορισμένα υλικά), η αντοχή τους έγινε μικρότερη. Αλλά αυτό είναι θέμα οικολογίας και νομοθεσίας, όχι Ford vs Toyota.
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Κύριοι θα υπάρξει μετακύλιση πωλήσεων σε άλλες επιλογές, δεν υπάρχει περίπτωση. 31k για σχετικά καλά εξοπλισμένο hatchback με τα θετικά και τα αρνητικά του και χώρους πίσω/αποσκευών κατηγορίας "B". Η Ts την οποία θεωρώ ιδανική για ελληνική οικογένεια για να την πάρεις αξιοπρεπώς εξοπλισμένη (1.8) με μεταλλικό χρώμα έχει πάνω απο 32,5κ (2.0L δε πάνω απο 35κ!). Όσο δηλαδή ένα καλά διαμορφωμένο Golf, ένα υπερπλήρες Octavia ή το ασύγκριτο Mazda3 SkyactiveX 186ps GT-Plus το οποίο είναι μια κατηγορία μόνο του σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Παραμένουν τα δυνατά σημεία των Corolla χωρίς αντίκρισμα στον ανταγωνισμό αλλά κακά τα ψέματα η τιμολόγησή του έπαιζε ρόλο στις πωλήσεις. Τώρα πλέον δεν θα είναι το ίδιο.
Το "καλα διαμορφωμενο Golf" εαν το παραγγειλεις σημερα,σε ποσο καιρο θα το εχεις και ποσα "καπελα" στην τιμη θα εχει παρει ως τοτε? Η Skoda απο την αλλη ειναι πρωτοπορα στη φλου τιμη.Πριν 1.5 χρονο ηδη πουλουσε χωρις κλειδωμενη τιμη.
Για μενα θα παιξει πολυ μεγαλο ρολο ποιος θα σεβαστει τον πελατη του και ποιος θα κλεισει μια τιμη και θα φερει αμαξι + 1-2 χιλιαρικα.Αυτή την στιγμή οι μόνοι που ξέρω ότι παραγγέλνεις με κλειστή τιμή είναι χιουνται κια. Δεν ξέρω για άλλους.
-
@tkin73 said in Toyota Corolla 2019:
Για μενα θα παιξει πολυ μεγαλο ρολο ποιος θα σεβαστει τον πελατη του και ποιος θα κλεισει μια τιμη και θα φερει αμαξι + 1-2 χιλιαρικα.Αυτή την στιγμή οι μόνοι που ξέρω ότι παραγγέλνεις με κλειστή τιμή είναι χιουνται κια. Δεν ξέρω για άλλους.
Και η Ρενω
-
Έχω αρχίσει να αισθάνομαι πολύ τυχερός που πήρα το i30 στους 3,5 μήνες και 1 χιλιάρικο κάτω από τη σημερινή τιμή.
Θεωρητικά, πιστεύω πως στο μέλλον τα σημερινά καινούρια θα έχουν και πολύ καλή μεταπώληση αφού δε θα υπάρχουν πολλά μετάχειρα της ηλικίας τους. -
Αυτή την στιγμή οι μόνοι που ξέρω ότι παραγγέλνεις με κλειστή τιμή είναι χιουνται κια. Δεν ξέρω για άλλους.
Δεν το ήξερα , άλλο ένα τεράστιο + στους Κορεάτες
-
Βλεπω οσοι ηθελαν κορολα θα πανε για το yaris.
Οχι πως δεν αξιζει τα λεφτα της(με τα σημερινα δεδομενα) απλα εχασε αυτο το value for money που ειχε πριν συν εκανε αποτομα την αυξηση και μας ηρθε κατακεφαλα. -
@alex-mix said in Toyota Corolla 2019:
Οχι πως δεν αξιζει τα λεφτα της(με τα σημερινα δεδομενα) απλα εχασε αυτο το value for money που ειχε πριν συν εκανε αποτομα την αυξηση και μας ηρθε κατακεφαλα.Προσωπική μου άποψη, κανένα αυτοκίνητο δεν αξίζει τα λεφτά του σήμερα, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, i30, xceed, vitara. Των υπολοίπων οι τιμές οφείλονται σε στρεβλώσεις της αγοράς. Αν δε μου άρεσε το i30 απλά δε θα αγόραζα καινούριο, θα έπαιρνα κάποιο μεταχειρισμένο. Κι αυτά ακρίβυναν αλλά οι τιμές τους δεν έχουν φτάσει ακόμα στα όρια του γελοίου.
-
Οχι πως δεν αξιζει τα λεφτα της(με τα σημερινα δεδομενα) απλα εχασε αυτο το value for money που ειχε πριν συν εκανε αποτομα την αυξηση και μας ηρθε κατακεφαλα.Ποιο yaris...
Και αυτό πανάκριβο είναι.
Γενικά μιλώντας ένας μέσος οικογενειάρχης με 2 παιδιά που κάποτε , οχι πολύ μακριά , 2-3 χρόνια πριν δηλαδή, βόλευε πολύ καλά τις ανάγκες του με καλά εξοπλισμένες επιλογές στα 22-23κ σε όλα τα C hatch ακόμη και σε κάποια λίγα C SUV (grandland , tuscon , Sportage , Duster ,Vitara) το 2023 ξεχνάει όχι μόνο τα ΒSUV αλλά πλέον και τα C hatchback και πάει καρφί στα Supermini δηλαδή στο εξης ένα και μοναδικό νομίζω που αξίζει στην αγορά αυτή την στιγμή απο σχέση τιμης/εξοπλισμού/χώρων Skoda Fabia στα 21κ περίπου.Α...βλέπω τώρα και το Scala στην ίδια τιμή με το fabia σε style , ακόμη καλύτερο σε χώρους.
Και ποιό αλλο υπάρχει; Το Sandero ίσως;
-
Οι τιμές αυτές ήρθαν για να μείνουν. Σε όλα τα αυτοκίνητα.
-
Και η Ρενω
Η Ρενώ από την διαφήμιση τους που έχω ακούσει αναφέρεται σε περιορισμένο αριθμό. Στους κορεάτες είναι για όλα.
Το κορολα το χατς γιατί έχει αφαιρεθεί από τα μοντέλα στο σάιτ; -
@realzeus said in Toyota Corolla 2019:
Οι τιμές αυτές ήρθαν για να μείνουν. Σε όλα τα αυτοκίνητα.
Ναι δυστυχώς , απλά ήταν αφορμή οι απίστευτες τιμές αυτές και απο την φιλική και συμπαθή toyota να μου γυρίσει το κεφάλι .
Και τώρα που τα γράφω θυμάμαι και παρα πολλούς εδώ μέσα να λένε πως οι τιμές θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα και φταέι η πανδημία και οι αλυσίδες παραγωγής και προμηθευτών λόγω πανδημίας και κουραφέξαλα.
@lap εσένα παίρνει η μπάλα , εσένα θυμήθηκα που τα έλεγες . Τώρα λογικά περιμένεις άυξηση μισθών 40% να επέλθει ισορροπία, ε;
Α...και έτσι μέσα σε όλα αυτά θυμήθηκα και τον @dimsabas πριν 2-3 χρόνια που ως ένθερμος υπέρμαχος της ηλεκτροκίνησης σε πολλές τοποθετήσεις του έλεγε και ξανάλεγε πως θα έχουμε σε 3-4 χρόνια μεταχειρισμένο ΕΝΥΑQ με 16-18 χιλιάρικάκια , με μηδενικό κόστος καυσίμου και ας είχε και 40% πτώση η απόδοση της μπαταρίας, έτσι σαν να παίρνουμε πολυμορφικό μτχ 10ετίας απλά για να κάνουμε την δουλειά μας μέσα στην πόλη.
Τέλος πάντων , αρκετά συγχύστηκα σήμερα , πάω να πιω κανα ποτάκι μου φαίνεται.
-
Συμπέρασμα για το αν οι τιμες παραμείνουν στα ύψη ή πέσουν θα βγάλετε όταν αποκατασταθεί η προσφορά. Όσο παραγγέλνεις αυτοκίνητο και το παραλαμβάνεις μετά από 15 μήνες ασφαλές συμπέρασμα δε μπορεί να βγει.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι οι τιμές θα πέσουν, δε ξέρω πόσο αλλά το άστρα 1.2 130 απλά ΔΕΝ μπορεί να κάνει 40.000. -
Θα επέλθει μια ισορροπία. Θα πέσουν και οι τιμές των αυτοκινήτων και θα ανέβουν και οι μισθοί όπου θα βρεθεί ένα νέο επίπεδο ισορροπίας. Όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Απλώς ακόμα ζούμε στην πρώτη φάση του πληθωρισμού που σημαίνει πως πολλοί επισπεύουν τις αγορές τους για να γλυτώσουν επερχόμενες αυξήσεις ενώ η προσφορά παραμένει σταθερή για πολλούς παράγοντες. Δηλαδή υπάρχει μια ανατροφοδότηση του πληθωρισμου. Όταν αυτός θα πέσει κάτω από διψήφια νούμερα είτε λόγω παγκόσμιας ηρεμίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, είτε διότι θα τελειώσουν οι αποταμιεύσεις οσω σπεύδουν σε αγορές κτλ τότε οι αγοραστές δεν θα προσδοκούν πολύ υψηλές μελλοντικές τιμές, δηλαδή δεν θα κάνουν προληπτικές αγορές, ετσι η ζήτηση θα πέσει σε σταθερά επίπεδα οποτε και θα περάσουμε στην επόμενη φάση της σταδιακής αποκλιμάκωσης και των τιμών και της ισορροπίας της ζήτησης και προσφοράς.
Και εγώ θέλω να πάρω κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Αλλά κρατιέμαι. Μη κάνετε σαν λυσαρες και αγοράζετε για να πέσουν οι τιμές να πάρουμε και εμείς...αμάν πια!
Αν έρθει baleno πάνω από 20Κ θα μου στρίψει
-
Οι τιμές δεν θα πέσουν, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πέσουν. Αφού τις έχουν ανεβάσει όλοι, γιατί να τις ρίξεις κάποιος? Όποιος θέλει να πουλήσει περισσότερο, τιμολογεί 1-2k κάτω από τους άλλους, πάλι ακριβά θα μείνουν τα αυτοκίνητα.
Η seat έχει κλειστές τιμές και κάνει και κάποιες ψιλο-εκπτώσεις. Παρήγγειλε φίλος χθες το ibiza fr με κλειστή τιμή και παράδοση σε 8 μήνες. Τελική τιμή 22k και τούμπανο το αυτοκίνητο, τα πάντα όλα από extra. Όλα τα seat είναι εξαιρετικές επιλογές. Παίρνεις όλη τη σύγχρονη τεχνολογία της vw με κάποιες μικρές παραχωρήσεις σε ηχομόνωση, πλαστικά κλπ.
Όσον αφορά το Corolla και τα κοντά 30k τι να πω. Έως τώρα έδινε οικονομικά αυτοκίνητα και από άποψη τιμής και κατανάλωσης.
Τώρα δηλαδή θα δώσει κάποιος κοντά 30k για να έχει οικονομία καυσίμου στην πόλη? Ουσιαστικά για αυτοκίνητο πόλης? Στα ταξίδια δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα στην κατανάλωση το Corolla.
Και δεν παίρνει ένα dacia υγραέριο καλύτερα με 18k? Γλυτώνει 10k στην τιμή αγοράς και καίει τα ίδια και λιγότερα στην πόλη. -
Και μέσα σε αυτό τον παροξυσμό τιμών, έρχεται η Tesla και τραβάει ένα μείον 9.000! Και ξαφνικά αγοράζεις Tesla με λιγότερα από A-Class και Astra βενζίνη με τα μισά άλογα.
-
@andya3 said in Toyota Corolla 2019:
Και δεν παίρνει ένα dacia υγραέριο καλύτερα με 18k? Γλυτώνει 10k στην τιμή αγοράς και καίει τα ίδια και λιγότερα στην πόλη.
Σε έχω κόψει εσένα εδώ και καιρό. Και καλά δεν είναι ποιοτικά και άλλα τέτοια....αλλά όλο γύρω από τα dacia γυρίζεις
Μια χαρά είναι. Πάρε ένα αν και θα περίμενα το full hybrid, να έχεις και ωραίο αυτόματο κιβώτιο, ψηφιακούς πινακες και 140 άλογα!
Βασικά περίμενε το fl μήπως βάλουν μεσαίο αερόσακο που θα είναι νομίζω standard όπως και η αναγνώριση πεζών και lane assist
Πάντως δεν έχεις δίκιο κατ εμέ. Θα βρεθεί κάποια στιγμή ένας ανταγωνιστής που θα ρίξει τις τιμές του για να αποκτήσει μερίδιο της αγοράς που δεν είχε, αυτό θα φέρει αναταράξεις και θα αναγκάσει την αγορά να ακολουθήσει. Ως τότε οι μισθοί σταδιακά θα ανεβαίνουν και θα συναντηθούν όλοι σε μια νέα ισορροπία.
Εξυπακούεται ότι όλα αυτά θα συμβούν αν ο ανταγωνισμός λειτουργεί και δεν τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους οι κατασκευαστές
-
@andya3 said in Toyota Corolla 2019:
Οι τιμές δεν θα πέσουν, γιατί δεν υπάρχει λόγος να πέσουν. Αφού τις έχουν ανεβάσει όλοι, γιατί να τις ρίξεις κάποιος? Όποιος θέλει να πουλήσει περισσότερο, τιμολογεί 1-2k κάτω από τους άλλους, πάλι ακριβά θα μείνουν τα αυτοκίνητα.
Η seat έχει κλειστές τιμές και κάνει και κάποιες ψιλο-εκπτώσεις. Παρήγγειλε φίλος χθες το ibiza fr με κλειστή τιμή και παράδοση σε 8 μήνες. Τελική τιμή 22k και τούμπανο το αυτοκίνητο, τα πάντα όλα από extra. Όλα τα seat είναι εξαιρετικές επιλογές. Παίρνεις όλη τη σύγχρονη τεχνολογία της vw με κάποιες μικρές παραχωρήσεις σε ηχομόνωση, πλαστικά κλπ.
Όσον αφορά το Corolla και τα κοντά 30k τι να πω. Έως τώρα έδινε οικονομικά αυτοκίνητα και από άποψη τιμής και κατανάλωσης.
Τώρα δηλαδή θα δώσει κάποιος κοντά 30k για να έχει οικονομία καυσίμου στην πόλη? Ουσιαστικά για αυτοκίνητο πόλης? Στα ταξίδια δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα στην κατανάλωση το Corolla.
Και δεν παίρνει ένα dacia υγραέριο καλύτερα με 18k? Γλυτώνει 10k στην τιμή αγοράς και καίει τα ίδια και λιγότερα στην πόλη.Μπερδευεσαι..το Ibiza νομίζω είναι μοντέλο 2017.. κάτσε να έρθει η καινούργια γενιά και το συζητάμε για την τιμή..
Για τα άλλα καύσιμα συμφωνώ, και επαυξάνω.. οποίοι βλέπουν μονοδιάστατα τα πράγματα, στενεύουν τον κόσμο γύρω τους..
Toyota Corolla 2019