-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Eγώ λέω λίγο πιο μετά. Πριν 9-10 χρόνια με γέρους κτλ. Πριν 20 δεν είχα τελειώσει το σχολείο ακόμα.
Στο roi mat ερχόσουν;
-
Στο εντελώς μποτιλιάρισμα παίζει να χειροτερεύει η κατάσταση. Εμένα πχ στο πρίους, μέχρι νομίζω τα 25 χαω, δεν κάνει ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα. Κάπου πρέπει να έχει κατώφλι λειτουργίας και το ψψ. Ποιό είναι αυτό, άγνωστο.
-
@andreas72 said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Παραδεχτείτε το και εσείς να απολαύσετε την ηρεμία σας.
Lap, μάλλον δεν κατάλαβες το σχόλιο μου.
Δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την πολύ χαμηλή κατανάλωση των υβριδικών, ειδικά μέσα στην πόλη. Όμως από περιέργεια προβληματίζομαι με τις μετρήσεις του χρόνου και της απόστασης που λέγεται ότι 4κινούνται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα (ως ποσοστό της συνολικής διαδρομής).
Για παράδειγμα, στις αρχές Δεκεμβρίου ο @kpaiss ανέφερε μέση κατανάλωση 4,3λ/100κμ με YC, σε διαδρομή στο Πήλιο με θετική υψομετρική διαφορά. Για διευκόλυνση στους υπολογισμούς, ας θεωρήσουμε ότι τόσο ο χρόνος όσο και η απόσταση αποκλειστικής κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα ήταν 66% δηλ. τα 2/3 (η αναφορά ήταν λίγο διαφορετική). Από αυτό καταλαβαίνω ότι:- Κατά το υπόλοιπο 1/3 της διαδρομής η κατανάλωση θα έπρεπε να είναι 12,9λ/100κμ. Νούμερο μάλλον εξωπραγματικό για έναν βενζινοκινητήρα με απόδοση 40% ο οποίος υποβοηθαται και από τον ηλεκτροκινητήρα και μάλιστα σε τμήμα διαδρομής απαλλαγμένο από τα ενεργοβορα ξεκινήματα αφού αυτά τα αναλαμβάνει ο ηλεκτροκινητήρας.
- Κατά το 1/3 της διαδρομής, ανακτάται ενέργεια (μόνο από το φρενάρισμα) που θα κινήσει το όχημα για τα υπόλοιπα 2/3 της διαδρομής!!!
Τίποτα από τα παραπάνω δεν μου φαίνεται ακριβές. Βεβαίως, ίσως να μην αντιλαμβάνομαι καλά τη λειτουργία των υβριδικών. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, τα παραπάνω μεγέθη (όχι η κατανάλωση την οποία επαναλαμβάνω ότι δεν αμφισβητώ) δείχνουν πλασματικά.
Λίγο δύσκολο το 4,3 πρέπει να πήγαινε αργά, αλλά πάλι δε ξέρω
Το δικό μου YC awd μια που το αναφέρεις είχα γράψει 5.6 αν κατάλαβα καλά το θετική υψομετρική διαφορά, ανάβαση?
Και το 12,9 είναι πάλι υπερβολικό και δεν ανακτάται ενέργεια μόνο από το φρενάρισμα, όταν αφήνεις το γκαζι και ρολαρει πάλι γεμίζει η μπαταρία, είχαν βάλει βίντεο που εξηγούσε για MG1-MG2
Σε πραγματικές συνθήκες όπως μποτιλιάρισμα στο Κηφισό που ξέμενα από βενζίνη το έβαλα στο EV και έκανα κάμποσα χλμ αλλά αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό για να βάλω σκριν σοτ για να λένε ουαου πως το έκανες αυτό -
Στα test drive που έκανα στις cc, ανάκτηση ενέργειας γινόταν στο άφημα του γκαζιού, στο φρενάρισμα, στην κατηφόρα και φυσικά σε έντονη κατηφόρα με τον λεβιέ στο B.
Το Γιαρις 2019 σε αντίστοιχη χρήση δεν ήταν τόσο εφίσιεντ -
Για τις ελληνικές μεγάλες πόλεις τα υβριδικά της Τογιότα είναι ότι καλύτερο.
Χωρίς απαιτήσεις φόρτισης.
Αν το νέο αυτό 5 γενιάς σύστημα μπεί σε μικρά αυτοκίνητα πόλης, που θα κινούνται αποκλειστικά σε αστικό ιστό θα γράφουν συνεχώς κάτω από 3 λίτρα. -
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Για τις ελληνικές μεγάλες πόλεις τα υβριδικά της Τογιότα είναι ότι καλύτερο.
Χωρίς απαιτήσεις φόρτισης.
Αν το νέο αυτό 5 γενιάς σύστημα μπεί σε μικρά αυτοκίνητα πόλης, που θα κινούνται αποκλειστικά σε αστικό ιστό θα γράφουν συνεχώς κάτω από 3 λίτρα.Tο δικό μου YC σε επίπεδες διαδρομής που πάω όπως πάει η κυκλοφορία εντός της Θεσσαλονίκης πιάνει ήδη καταναλώσεις 2,7-2,8. Μιλάω για μέση κατανάλωση διαδρομής με παρκάρισμα ξεπαρκάρισμα !
Προϋπόθεση να εχει προηγηθεί άλλη διαδρομή που ζέστανε τον κινητήρα και στην οποία η κατανάλωση είναι γύρω στα 4 -4,5 λίτρα .
Εντύπωση μου εχει κάνει οτι ακόμα και μετα απο 3-4 ώρες σβηστός με εξωτερική θερμοκρασία κάτω απο 10 βαθμούς ο κινητήρας κρατάει θερμοκρασία και πετάει κατευθείαν ζεστό αέρα στην καμπίνα η οποία λόγω των υφασμάτινών καθισμάτων εχει θερμή "αίσθηση" ... μάλλον εκείνα τα δερμάτινα recaro στο mondeo μου εχουν αφήσει τραύματα
Υπόψη η κυκλοφορία τον χειμώνα δεν είναι το φόρτε του υβριδικού στην κατανάλωση οπότε όταν σε δυο τρείς μήνες ζεστάνει ο καιρός ελπίζω σε καλλίτερα αποτελέσματα και μόνιμα καταναλώσεις με ζεστό κρύο το μοτερ γύρω στα 3 λίτρα στα 100 χλμ .
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Στα test drive που έκανα στις cc, ανάκτηση ενέργειας γινόταν στο άφημα του γκαζιού, στο φρενάρισμα, στην κατηφόρα και φυσικά σε έντονη κατηφόρα με τον λεβιέ στο B.
Το Γιαρις 2019 σε αντίστοιχη χρήση δεν ήταν τόσο εφίσιεντΕπιβεβαιώνω ότι με το άφημα του γκαζιού χωρίς φρένο σβήνει ο κινητήρας πάντα σε κατηφορικό κομμάτι ακόμα και με 133 χλμ έσβησε. Χωρίς να το θυμάμαι αν το τσεκαρα 100% και σε ευθείες γινόταν αυτό.
-
Σε ιδιες συνθηκες αλλα διαδρομη 12χλμ, το Σεατ σημερα ελεγε 16λτ οταν εφτασα γραφειο!
ΟΚ τώρα που είδα το βίντεο ολοκληρο το παίρνω πίσω το σχόλιο. Αυτός βρίσκει αρκετό δρόμο ανοιχτό μπροστά του. Καμία σχέση με αττική οδό χθες που για 10χλμ ήθελες 25-30'.
-
Όσοι αναμένουν την άφιξη του αυτοκινήτου τον Ιανουάριο έχουν κάποια ενημέρωση; Εγώ ρώτησα τον πωλητή την προηγούμενη εβδομάδα και μου είπε ότι αναμένεται μέχρι τις 15 η άφιξη του πλοίου. Ωστόσο, ακόμη καμία περαιτέρω πληροφόρηση. Γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο;
-
Εγώ δεν έχω ρωτήσει εδώ και 3 βδομάδες περίπου γιατί παίρνω κάτι απαντήσεις κονσέρβα και μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι. Οπότε το χω αφήσει και απλά περιμένω να χτυπήσει το τηλ να παω να πληρώσω να τελειώνω. Που να μην ήταν και θείος φίλου ο αντιπρόσωπος...όλοι τα ίδια σκατά.
Στεφαν: έχω δει ότι μπορεί να μπει η εξέλιξη παραγγελίας στην εφαρμογή. Θες να το κάνουμε για να μη σε ζαλίζω κι εγώ συνέχεια?
Πωλητής: εεεε ναι μωρέ...εντάξει γίνεται...αλλά δε θα βλέπεις και τίποτα...ότι βλέπω κι εγώ θα βλέπεις...ΝΑΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ? ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ?? ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ.
-
Οπότε τίποτα νέο στον ορίζοντα, θα τον φάμε και τον Γενάρη...
-
Εγώ δεν έχω ρωτήσει εδώ και 3 βδομάδες περίπου γιατί παίρνω κάτι απαντήσεις κονσέρβα και μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι. Οπότε το χω αφήσει και απλά περιμένω να χτυπήσει το τηλ να παω να πληρώσω να τελειώνω. Που να μην ήταν και θείος φίλου ο αντιπρόσωπος...όλοι τα ίδια σκατά.
Στεφαν: έχω δει ότι μπορεί να μπει η εξέλιξη παραγγελίας στην εφαρμογή. Θες να το κάνουμε για να μη σε ζαλίζω κι εγώ συνέχεια?
Πωλητής: εεεε ναι μωρέ...εντάξει γίνεται...αλλά δε θα βλέπεις και τίποτα...ότι βλέπω κι εγώ θα βλέπεις...ΝΑΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ? ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ?? ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ.
και γω στα ίδια είμαι... νιώθω να εξαντλείται η αστική μου ευγένεια και να αρχίσουν τα #@%^@^@
-
Μόνο που εγώ έχω ήδη φάει 9.5 μήνες αναμονής από άλλο αμάξι που ακύρωσα για να παραγγείλω το ΨΨ και τώρα κλείσαμε τους 3 μήνες γι αυτό. Με άλλα λόγια παλεύω να πάρω ένα κωλάμαξο 1 χρονο. Γεννάει δελφίνι σε τόσο.
-
Και εγώ με γνωριμία έχω παέι αλλά κλαιν μαλλον!
Τελικά υπάρχουν μακράν πιο εξυπηρετικοί -
Μόνο μέσω toyota ελλάς (τμήμα logistics) θα βγάλουμε άκρη (οι πωλητές δεν ασχολούνταν καν) αλλά αυτόν που γνωρίζω τον έχω πάρει ουκ ολίγες φορές και κολλάω να τον ενοχλήσω ξανά.
-
Μόνο που εγώ έχω ήδη φάει 9.5 μήνες αναμονής από άλλο αμάξι που ακύρωσα για να παραγγείλω το ΨΨ και τώρα κλείσαμε τους 3 μήνες γι αυτό. Με άλλα λόγια παλεύω να πάρω ένα κωλάμαξο 1 χρονο. Γεννάει δελφίνι σε τόσο.
7 μήνες αναμονή από οπελ και άκυρο μετά.. και τώρα άλλους 8 για το CC...
κάπου έλεος ρε π#^@^τη μου.Κερνάω καφέ της παρηγοριάς...
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Όσοι αναμένουν την άφιξη του αυτοκινήτου τον Ιανουάριο έχουν κάποια ενημέρωση; Εγώ ρώτησα τον πωλητή την προηγούμενη εβδομάδα και μου είπε ότι αναμένεται μέχρι τις 15 η άφιξη του πλοίου. Ωστόσο, ακόμη καμία περαιτέρω πληροφόρηση. Γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο;
Εγώ που περίμενα 5/1, με ενημέρωσαν προχθες (9/1) ότι το αμάξι έφτασε στο λιμάνι. Style FWD
-
Μακάρι να είναι και τα υπόλοιπα στην παρτίδα αυτή. Και εγώ την style (skyview) fwd περιμένω. Ποια ημερομηνία είχες παραγγείλει το αυτοκίνητο;
-
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ που περίμενα 5/1, με ενημέρωσαν προχθες (9/1) ότι το αμάξι έφτασε στο λιμάνι. Style FWD
Πολύ περίεργα πράγματα...ποιος ειναι ο αντιπρόσωπος αν επιτρέπεται?
Κι εγώ στη φουρνιά της 5/1 είμαι υποτίθεται αλλά που εδώ και κάποιες βδομάδες έχει πάει για τέλος(?) Γενάρη. Τι διάολο, κάθε βδομάδα έρχεται καράβι? Ήρθε καράβι και τέλη Δεκέμβρη.
-
Παίζει ρόλο η έκδοση (lounge και τετρακίνηση έχουν πάει πολύ πίσω απ' ότι μου είπαν)
Toyota Corolla Cross