@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Νομικά οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν ανταλλακτικά για 10 χρόνια μετά την 1η κυκλοφορία. Αυτό ισχύει για όλα τα μηχανήματα, όχι μόνο για τα αυτοκίνητα. Άρα ο καθένας μπορεί να υπολογίσει τον ελάχιστο χρόνο που θα υποστηρίζεται επισήμως το αυτοκίνητό του.
Ανεπισήμως αυτό δεν ισχύει. Η vw π.χ. πουλάει ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά σχεδόν οποιασδήποτε παλαιότητας. Ή απευθύνεσαι σε προμηθευτές after market και μάντρες μεταχειρισμένων. Αυτές οι δυνατότητες όμως θα φθίνουν διαρκώς μετά την επίσημη κατάργηση των θερμικών.
Το ιδανικό θα ήταν κάποιος να πάρει ένα euro7 κατά το '24-'25 που λογικά θα κυκλοφορήσουν επισήμως και να το κρατήσει καμιά 10ετία. Και κοντά στο '35 που θα έχει ωριμάσει η αγορά των ηλεκτρικών και θα έχει βγάλει και τα λεφτά του το θερμικό, το σκοτώνει στην ανάγκη.
Τουλάχιστον εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι να κινηθώ. Καλά να 'μαστε μέχρι τότε βέβαια...
Μόνο που θα έχει φτάσει 30.000 ένα B suv τότε, και θα έχουν πέσει τόσο τα ηλεκτρικά που θα σε βάζουν σε σκέψεις..
Με το σκεπτικό αυτό (τελευταίο καινούργιο θερμικό) πήραμε το 2020, εγώ βάζω ένα βάθος χρόνου 8ετια για χρήση (άλλο αν κάποια τα κρατάμε πολύ περισσότερο), πιστεύω εκεί στο 2027-28, ΑΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, θα δώσω κάνα Saxo για κάποιο μικρό ηλεκτρικό (ανάλογα και που θα μένω και τι θα κάνω γιατί κάνω διάφορα παλαβά) και θα κατεβάσω "χωριό" το C3 diesel, επαρχία θα φύγουν τελευταία τα diesel γενικώς και ειδικώς.
Τώρα το 2008 diesel το πήραμε για οικογενειακά ταξίδια, νομίζω αυτό θα είναι το τελευταίο οχυρό που θα πέσει, λογικά εκεί θα κολλαγε κάποιο υδρογόνο σε 10-12 χρόνια από τώρα..
Με τις μηχανές έχω μπερδευτεί, μήπως πρέπει και εκεί να πάρω την τελευταία θερμική, και μετά κάνα scooter ηλεκτρικό για την πόλη.. είναι και πανάκριβες οι καλές..