-
Η μερα της μαρμοτας
-
Αν διαιρέσουμε ωρες και χλμ ~43χαω βγαίνει ο μέσος όρος
-
Έχεις start stop;
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εδώ ανα έτος.
Στο στρώσιμο είμαστε...7.66€ τα 100χλμ μας πήγε πέρυσι
Για 9€ τουλάχιστον μας βλέπω φέτοςΤο έχω ξαναπεί, πολύ ωραία η εφαρμογή της Citroen. Πολύ καλές πληροφορίες
-
Εγώ θέλω να δω τα ίδια που ποστάρει ο &piliourits σε KWh από αντίστοιχο ηλεκτρικό…ας είναι και Tesla. Κανείς;
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ θέλω να δω τα ίδια που ποστάρει ο &piliourits σε KWh από αντίστοιχο ηλεκτρικό…ας είναι και Tesla. Κανείς;
Ορίστε:
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ορίστε:
Τελικά όντως λίιιγος προγραμματισμός παραπάνω χρειάζεται, για κάνα δυο βδομάδες πριν το ταξίδι, και να χεις φίλο ηλεκτρολόγο.
Που να μην είναι και long range...
-
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε όποιο πρατήριο και να είδα το diesel ήταν φθηνότερο ~15-20 λεπτά από την βενζίνη πάντως στην Αττική. Και κοίταξα πάρα πολλά όπως οδηγούσα, όλων των εταιρείων.
-
Εδώ επαρχία βλέπω 8-12 λεπτά φθηνότερο. Ακόμη.
-
https://popek.gr/ex-factory-fuel-prices/
Από εδώ και πέρα πρέπει να περιμένουμε διαφορά 2-3 σέντς μεταξύ των δύο καυσίμων προ φόρων κ.λ.π.
-
Ειναι μεχρι να ερθει καινουργιο φορτιο για γεμισμα μετα θα αυξηθει
-
Στο σελλ που βάζω, 1.998 η φθηνότερη βενζίνη, 1.754 το φθηνότερο πετρέλαιο πριν λίγο.
2.03 περίπου η ενισχυμένη, 1.88κατι το "καλό" ντίζελ, 2.22κατι η κατοστάρα
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στο σελλ που βάζω, 1.998 η φθηνότερη βενζίνη, 1.754 το φθηνότερο πετρέλαιο πριν λίγο.
To θέμα είναι οτι πήρε ξανα την ανηφόρα η βενζίνη!
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ενώ το WTI είναι στα 82 δολάρια και το Brent στα 88...
https://oilprice.com -
@babisstinson said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ενώ το WTI είναι στα 82 δολάρια και το Brent στα 88...
https://oilprice.comΚαι το ευρώ στα 0,976 δολάρια.
-
Στο "δικο" BP πρατηριο, το καλο πετρελαιο ξεπερασε την βενζινη ηδη, ενω και το απλο ειναι σχεδον ιδια τιμη
-
τωρα
95 1.959
98 2.079
100 2.295μαζουτ 1.927
καλο μαζουτ 2.047...σε εταιρικο σελ που βλεπω απο το παραθυρο μου....
-
Στον Βόλο πάντως οι τιμές είναι ακόμα λίγο κάτω από της βενζίνης.
-
Χημικός δεν είμαι αλλά, έχω την εντύπωση ότι κατά τη διύλιση του αργού πρώτα παράγεται βενζίνη και μετά ντήζελ. Αρα η βενζίνη κοστίζει λογικά λιγότερο. Επίσης λογικά παράγεται "υποχρεωτικά" αν θέλεις να παράξεις ντήζελ. Κάπου θα καταναλωθεί είναι-δεν είναι καλύτερο καύσιμο.
Οι τιμές στην αντλία βέβαια δεν έχουν καμία (μα καμία) σχέση με τα κόστη παραγωγής, όπως παλεύει να μας πείσει ο εκάστοτε εμπορίου που κάθε φορά αποδίδει τις τιμές στον ανάδρομο Ερμή...
Εχω ένα ντήζελ και ένα βενζίνης. Με ενοχλούν οι υψηλές τιμές στα καύσιμΑ και όχι στο καυσιμΟ. -
Το πετρέλαιο είναι βαρύτερο και γενικά κοστίζει λίγο λιγότερο από τη βενζίνη. Η διαφορά είναι μικρή , παλιά που το κοίταγα ήταν 2-3 λεπτά του ευρώ. Από εκεί και πέρα μπαίνουν οι φόροι, οι οποίοι παραμορφώνουν την αρχική τιμή.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά