-
@ss_76 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Πραγματικά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατον το yaris cross των 4,2m να θεωρείται "χαμάλης" ή 2ο αυτοκίνητο για την πόλη, όταν τα κατ' εξοχήν οχήματα για αυτή την χρήση είναι hyundai i10 ή kia picanto ή έστω αν θέλει κανείς toyota, το aygo X αν και είναι σχεδόν αυστηρά διθέσιο λόγω ανύπαρκτων χώρων πίσω
Το ζητούμενο είναι να μπορείς να βγεις και παραέξω.
Με ένα σαν αυτά που αναφέρεις άντε να πας μέχρι Χαλκίδα. Είχα 4 χρονια ένα 108.
Με ένα γιαρις στα 4 περίπου μέτρα έχει περισσότερες επιλογές.
Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα 3 αυτοκινήτων να έχεις ένα c για ταξίδια, b για τη γυναίκα και σχολεία (θες b για ασφάλεια με τα παιδιά καλύτερα) και ένα a για χαμάλη.
Δυστυχώς αυτό όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι αδύνατο.Άρα δεν χρειάζεσαι χαμάλη αλλά ένα αυτοκίνητο για όλα. Δεν έχεις ακόμα το X1 για ταξίδια;
Θέλω ένα b suv για όλες τις χρήσεις που είτε θα αντικαταστήσει το παλιό γιαρις της γυναίκας είτε τη Χ1 που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ καθημερινά.
Δεν έχω καταλήξει ακόμα άλλωστε το YC έρχεται 12/2023 και αν. Γράφω αν γιατί αν πάρει κανα χιλιάρικο αύξηση θα πέσει ακύρωση.Άρα χρειάζεσαι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Δεν θα είναι χαμάλης
Αν ορίζεις το χαμάλη ως a και το οικογενειακό από b και πάνω ναι.
Ένα a είναι ιδανικό για οπουδήποτε καθημερινά, αλλά λειψό για οτιδήποτε παραέξω.
Ένα όχημα κατηγορίας Α είναι ορίζεται εξ' ορισμού ως χαμάλης, λόγω ευελιξίας και χαμηλής κατανάλωσης. Τα b είναι πλέον overall οχήματα που μπορούν άνετα να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες για μικρές οικογένειες, όπως έχουν σχεδιαστεί από τους κατασκευαστές
H μικρή κατανάλωση στα a ειναι πλέον μύθος. Ενα υβριδικό ή πετρέλαιο b εχει μικρότερη κατανάλωση.
Ενα b φυσικά πια μπορεί να παίξει το ρόλο all around αμαξιού. Ακόμα και 2 b να υπαρχουν στην οικογένεια, εφόσον οι αναγκες του ζευγαριού για αυτοκίνητο είναι καθημερινές -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Αλλά για όποιον ΔΕΝ χρειάζεται αμάξι ΣΗΜΕΡΑ, αλλά ΘΑ ΗΘΕΛΕ ένα αυτοκίνητο σε 2 χρόνια.
- 1 χρόνο.
- ενώ εαν θέλει αυτοκίνητο σήμερα που θα το βρεί!?!? Κάτω από 6μηνο δεν έχει κανείς....εκτός εξαιρέσεων ή leasing.
1,5 χρονο!
Δεν το λές και λίγο.... και φυσικά με ξεκλέιδωτη τιμή οπότε πιθανό πρόβλημα!
Βασικά το YC το παραγγέλνεις σημερα αν δεν έχεις ανάγκη απο αυτοκίνητο... για να ερθει καποια στιγμή και να δεις τότε τι θα κάνεις και τι αναγκη θα έχεις!
Παλαβό αν το σκεφτείς αλλά απόλυτα ενδεικτικό της παρανοιας που ζούμε -
1,5 χρονο!
Βασικά το YC το παραγγέλνεις σημερα αν δεν έχεις ανάγκη απο αυτοκίνητο... για να ερθει καποια στιγμή και να δεις τότε τι θα κάνεις και τι αναγκη θα έχεις!Επιμένω....1 χρόνο! Δεν το λές λίγο, αλλά όλα εκεί γύρω είναι (είδαμε και τα 6μηνα πως έγιναν 10μηνα και "άγνωστη" ημερομηνία). Οπότε οποιοδήποτε αυτοκίνητο σήμερα το παραγγέλενεις εφόσον δεν έχεις ανάγκη από αυτοκίνητο άμεσα. Αλλά και άμεσα να έχεις, πάλι παραγγέλνεις και περιμένεις....δεν έχεις άλλη επιλογή εαν θες καινούργιο.
Και ο κολλητός μου πήρε το XC40 PHEV (εταιρικό...κράξε ελεύθερα...αχαχα) με παράδοση Φερβουάριο 2022 και έτσι πούλησε την DS τον Δεκέμβριο που βρήκε. Τελικά το παρέλαβε πριν 15 μέρες...!!
-
1,5 χρονο!
Βασικά το YC το παραγγέλνεις σημερα αν δεν έχεις ανάγκη απο αυτοκίνητο... για να ερθει καποια στιγμή και να δεις τότε τι θα κάνεις και τι αναγκη θα έχεις!Επιμένω....1 χρόνο! Δεν το λές λίγο, αλλά όλα εκεί γύρω είναι (είδαμε και τα 6μηνα πως έγιναν 10μηνα και "άγνωστη" ημερομηνία). Οπότε οποιοδήποτε αυτοκίνητο σήμερα το παραγγέλενεις εφόσον δεν έχεις ανάγκη από αυτοκίνητο άμεσα. Αλλά και άμεσα να έχεις, πάλι παραγγέλνεις και περιμένεις....δεν έχεις άλλη επιλογή εαν θες καινούργιο.
Και ο κολλητός μου πήρε το XC40 PHEV (εταιρικό...κράξε ελεύθερα...αχαχα) με παράδοση Φερβουάριο 2022 και έτσι πούλησε την DS τον Δεκέμβριο που βρήκε. Τελικά το παρέλαβε πριν 15 μέρες...!!
Δεν ισχύει αυτό που λες. Απλά θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις κοντινή ή και άμεση σε ορισμένες περιπτώσεις παράδοση. Έχω παραδείγματα παράδοσης κατά τη δική μου πρόσφατη αναζήτηση όπου υπήρχαν κάτω από μήνα σε VW, Opel, Dacia, Citroen.
Κανένα υβριδικό βέβαια στη λίστα αυτή.
-
@zaxosm said in Toyota Yaris Cross:
Δεν ισχύει αυτό που λες. Απλά θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις κοντινή ή και άμεση σε ορισμένες περιπτώσεις παράδοση. Έχω παραδείγματα παράδοσης κατά τη δική μου πρόσφατη αναζήτηση όπου υπήρχαν κάτω από μήνα σε VW, Opel, Dacia, Citroen.
Φυσικά και ισχύει, απλά με κάποιες εξαιρέσεις όπως αναφέρεις, π.χ. τα 300 Πούμα που ήρθαν σε Design, ορισμένα Μόκα, κάποια Xceed κλπ. Και όλα φυσικά σε χρώμα και εξοπλισμό προεπιλεγμένα, εαν θές κάτι διαφορετικό....αναμονή. Ο κανόνας όμως σήμερα είναι αναμονή 6+ στην καλύτερη (εαν κοιτάξεις τα διάφορα θέματα, όλοι έχουν καθυστερήσεις).
-
Καλησπέρα παιδια
Χθές πηγα να παραγγείλω το Yaris Cross την εκδοση style και μου ειπαν οτι δεν μπορω να βαλω εργοστασιακές μπαρες οροφής και θα πρεπει να βολευτω με τα ποδια του εμποριου αλλιως να παρω την εκδοση adventure που εχει τα αλουμινενια ποδια που πιανουν πανω οι εργοστασιακες.
Ξερεις κανεις τι μπορουμε να κανουμε; Κριμα ειναι καινουργιο αυτοκινητο να μην εχει ποδια να πιασουν οι μπαρες, ειδικα ενα suv που υποτιθεται μπορει να το παρει καποιος για μια X δραστηριοτητα χιονοδρομια κτλ.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων!
-
@biga said in Toyota Yaris Cross:
Χθές πηγα να παραγγείλω το Yaris Cross την εκδοση style και μου ειπαν οτι δεν μπορω να βαλω εργοστασιακές μπαρες οροφής και θα πρεπει να βολευτω με τα ποδια του εμποριου αλλιως να παρω την εκδοση adventure που εχει τα αλουμινενια ποδια που πιανουν πανω οι εργοστασιακες.
Τα χουμε ξαναπεί για τον άνθρωπο που σχεδιάζει τις εκδόσεις...
Σημαντική έλλειψη, αλλά και πάλι βάζεις after market μπάρες οροφής. -
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Σημαντική έλλειψη, αλλά και πάλι βάζεις after market μπάρες οροφής.Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Δεν καταστρεφει το χρώμα οπου πατάει και τα λαστιχα στην εσοχή της πορτα; -
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Σημαντική έλλειψη, αλλά και πάλι βάζεις after market μπάρες οροφής.Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Δεν καταστρεφει το χρώμα οπου πατάει και τα λαστιχα στην εσοχή της πορτα;Συνήθως είναι σχεδιασμένες για να πιάνουν σωστά.
https://www.driveden.com/product/farad-wing-silver-aluminium-roof-bars-to-fit-toyota-yaris-cross-2021-2022-no-roof-rails-11344 -
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Με πηραν τηλ σημερα απο την αντιπροσωπεία. 2 service δωρο επειδή αργησε η παράδοση του οχήματος (εκανε 10μηνες στην περίπτωση μου). Μεγάλη toyota!
Μπράβο σε εσένα που παρήγγειλες τις προ πολέμου εποχές με την (πιο) φθηνή βενζίνη και μπράβο στην αντιπροσωπεία , αλήθεια ποια είναι;
-
Προχθές βγήκαμε φίλοι, μετά από καιρό, για τα πούμε και να ευχηθούμε καλορίζικο το καινούργιο Toyota Yaris cross του φίλου Σωκράτη. Μετά από 22 χρόνια με το Corolla, ήρθε η ώρα να περάσει από το παρελθόν στο μέλλον.
Η χαρά του απερίγραπτη και δικαιολογημένα.
Αλλά η τοποθέτηση του ότι "χρόνια ήθελα να αγοράσω ένα τζιπ", ήταν λίγο άτοπη για εμένα.
Φυσικά είπε τα αυτονόητα, που ακούμε δεξιά και αριστερά τα τελευταία χρόνια και που έχουν γίνει μόδα, για τζιπ, SUV, 4χ4, εργαλεία, θηρία, που ανεβαίνουν πεζοδρόμια και πάνε σε μια απομακρυσμένη παραλία.
Όχι ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν τέτοια οχήματα, αλλά είναι ελάχιστα αυτά που πουλιούνται στον τόπο μας και σίγουρα δεν χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που έχουν κατασκευαστεί. Συνήθως αγοράζονται για να "δείξουμε" ότι είμαστε ανώτεροι από την πλέμπα.
Με αυτή την λογική, όλοι θέλουμε ένα SUV-τζιπ-εργαλείο-θηρίο για αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς όπως οι άλλοι.
Τελικά το μπίρι μπίρι έχει αποτέλεσμα. Αλλά αν τελικά πεις τα πράγματα με το όνομα τους, σε θεωρούν, αιρετικό, αδιάβαστο, περιθωριακό, μέχρι και ψεκασμένο.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Με πηραν τηλ σημερα απο την αντιπροσωπεία. 2 service δωρο επειδή αργησε η παράδοση του οχήματος (εκανε 10μηνες στην περίπτωση μου). Μεγάλη toyota!
Μπράβο σε εσένα που παρήγγειλες τις προ πολέμου εποχές με την (πιο) φθηνή βενζίνη και μπράβο στην αντιπροσωπεία , αλήθεια ποια είναι;
Νεος Κηφισός , Λεωφ. Βουλιαγμένης
-
@ektoras said in Toyota Yaris Cross:
Προχθές βγήκαμε φίλοι, μετά από καιρό, για τα πούμε και να ευχηθούμε καλορίζικο το καινούργιο Toyota Yaris cross του φίλου Σωκράτη. Μετά από 22 χρόνια με το Corolla, ήρθε η ώρα να περάσει από το παρελθόν στο μέλλον.
Αλλά η τοποθέτηση του ότι "χρόνια ήθελα να αγοράσω ένα τζιπ", ήταν λίγο άτοπη για εμένα.
Φυσικά είπε τα αυτονόητα, που ακούμε δεξιά και αριστερά τα τελευταία χρόνια και που έχουν γίνει μόδα, για τζιπ, SUV, 4χ4, εργαλεία, θηρία, που ανεβαίνουν πεζοδρόμια και πάνε σε μια απομακρυσμένη παραλία.
Όχι ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν τέτοια οχήματα, αλλά είναι ελάχιστα αυτά που πουλιούνται στον τόπο μας και σίγουρα δεν χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που έχουν κατασκευαστεί. Συνήθως αγοράζονται για να "δείξουμε" ότι είμαστε ανώτεροι από την πλέμπα.
Με αυτή την λογική, όλοι θέλουμε ένα SUV-τζιπ-εργαλείο-θηρίο για αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς όπως οι άλλοι.
Τελικά το μπίρι μπίρι έχει αποτέλεσμα. Αλλά αν τελικά πεις τα πράγματα με το όνομα τους, σε θεωρούν, αιρετικό, αδιάβαστο, περιθωριακό, μέχρι και ψεκασμένο.
Εχεις δικιο σε αυτο που λες. O μεσος ανθρωπος νιωθει οτι ειναι πιο "πετυχημένος"¨πανω σε ενα SUV και ας μην το χρειαζεται.
Αν δεν καναμε snowboard και να γυρναμε ολα τα χιονοδρομικα της Ελλαδος και της Βουλγαριας δεν θα κοιτουσα καν το Yaris Cross στα ιδια λεφτα σχεδον παιρνεις ενα ωραιοτατο Υaris ή Corolla σε Hatchback ή Sedan αλλα φαινεσαι λες και εισαι ο χαμηλομισθος οικογενειαρχης και δεν κανει καλο στο image. -
@ektoras said in Toyota Yaris Cross:
Συμφωνώ και επαυξανω
-
@zaxosm said in Toyota Yaris Cross:
Φυσικά και ισχύει, απλά με κάποιες εξαιρέσεις όπως αναφέρεις, π.χ. τα 300 Πούμα που ήρθαν σε Design, ορισμένα Μόκα, κάποια Xceed κλπ. Και όλα φυσικά σε χρώμα και εξοπλισμό προεπιλεγμένα, εαν θές κάτι διαφορετικό....αναμονή. Ο κανόνας όμως σήμερα είναι αναμονή 6+ στην καλύτερη (εαν κοιτάξεις τα διάφορα θέματα, όλοι έχουν καθυστερήσεις).
Δεν διαφωνώ επί της ουσίας.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο στο σήμερα υπάρχουν - περιορισμένες σίγουρα - επιλογές. Εγώ ξεκίνησα τη γύρα απογοητευμένος αλλά εν τέλει βρήκα κάτι που μου ταίριαζε σε πολύ λογική αναμονή. Στην toyota ούτε που πέρασα απ'έξω (τρόπος του λέγειν, σαφώς και πήγα) μιας και δεν μπορούσα να περιμένω τόσο μεγάλο διάστημα.
-
Αν δεν καναμε snowboard και να γυρναμε ολα τα χιονοδρομικα της Ελλαδος και της Βουλγαριας δεν θα κοιτουσα καν το Yaris Cross στα ιδια λεφτα σχεδον παιρνεις ενα ωραιοτατο Υaris ή Corolla σε Hatchback ή Sedan αλλα φαινεσαι λες και εισαι ο χαμηλομισθος οικογενειαρχης και δεν κανει καλο στο image.
Όταν πήρα την Κορόλα η 1η ερώτηση όλων (φίλων, γνωστών, συγγενών) ήταν η ίδια (με παραλλαγές στην διατύπωση): "Πολύ ωραίο είναι, αλλά γιατί πήρες τέτοιο και δεν πήρες ψηλο/τζιπ/suv." Και όλοι λένε το ίδιο, ότι δείχνεις πιο "περιπετειώδης", ότι κάνει καλό στο ίματα, στα πεζοδρόμια και γενικά είναι τελείως εκτός μόδας τα χαμηλά. Άντε να εξηγήσω μετά....απλά έλεγα "δεν είχα λεφτά για αψηλό" και τελείωνε η υπόθεση....!!
-
Αν δεν καναμε snowboard και να γυρναμε ολα τα χιονοδρομικα της Ελλαδος και της Βουλγαριας δεν θα κοιτουσα καν το Yaris Cross στα ιδια λεφτα σχεδον παιρνεις ενα ωραιοτατο Υaris ή Corolla σε Hatchback ή Sedan αλλα φαινεσαι λες και εισαι ο χαμηλομισθος οικογενειαρχης και δεν κανει καλο στο image.
Όταν πήρα την Κορόλα η 1η ερώτηση όλων (φίλων, γνωστών, συγγενών) ήταν η ίδια (με παραλλαγές στην διατύπωση): "Πολύ ωραίο είναι, αλλά γιατί πήρες τέτοιο και δεν πήρες ψηλο/τζιπ/suv." Και όλοι λένε το ίδιο, ότι δείχνεις πιο "περιπετειώδης", ότι κάνει καλό στο ίματα, στα πεζοδρόμια και γενικά είναι τελείως εκτός μόδας τα χαμηλά. Άντε να εξηγήσω μετά....απλά έλεγα "δεν είχα λεφτά για αψηλό" και τελείωνε η υπόθεση....!!
Και εγώ ορκιζόμουν ότι θα πήγαινα για c-station και τελικά ξέπεσα σε suv...
Έχει πολύ μέλι στα suv δυστυχώς ή ευτυχώς. -
Φανή το βλέπω ότι επιμένεις, δεν χρειάζεται να το τονίζεις. Ο Φεβρουάριος του 24 λοιπόν που μου είπανε προχθες είναι 1 χρόνος. Και το αμάξι τους πατάει όλους της κατηγορίας. Κι είναι και κουκλί. Σαν τη Χαλκιδική περίπου
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Φανή το βλέπω ότι επιμένεις, δεν χρειάζεται να το τονίζεις. Ο Φεβρουάριος του 24 λοιπόν που μου είπανε προχθες είναι 1 χρόνος. Και το αμάξι τους πατάει όλους της κατηγορίας. Κι είναι και κουκλί. Σαν τη Χαλκιδική περίπου
Έχει διαφορά το τι λένε και το τι συμβαίνει. Και αλλού λένε 6 μήνες και έχει χρονίσει και αμάξει δεν έχουν δει. Υποθέτω δεν μας ενδιαφέρει η θεωρία αλλά η πράξη, δλδ. πότε θα παραλάβει όποιος παραγγείλει.
Η ομορφιά ειναι υποκειμενική...εμένα μου αρέσει μέτρια, κάποιοι το βρίσκουν κουκλί άλλοι το σιχαίνονται...γούστα ειναι αυτά. Αντικειμενικά τα έχω γράψει...μην σας κουράζω!
-
Προσωπικα σου ειπα πολυ καλη επιλογη και μπραβο. Ποτε δεν ημουν υπερ των Σουβ , ειδικα αν δεν το χρειαζεται καποιος , δλδ το 98%.
Αμα παρεις το YC , δεν θα πω το ιδιο
Toyota Yaris Cross