-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Η διαδρομή που λέτε, πιο αναλυτικά.
Από 1.76 που είχα γεμίσει μας γκαντεμιασε στο 1.90+ ο Λαπ, και ζητάει και τα ρέστα...
O @piliourits όντως ανεβάζει πολύ ωραίες και αναλυτικές εικόνες για τις καταναλώσεις του.
Μία ένσταση έχω που ισχύει για όλους και φαίνεται καθαρά στις τελευταίες αναρτήσεις του.
Αναφέρει στην διαδρομή
3. Λάρισα-Τρίκαλα στις ευθείες που άδειασε ο δρόμος με 140 (125-160)και όντως η διαδρομή έχει καλές ευθείες και σχετικά ομαλό ανάγλυφο.
αλλά όταν ανέβασε τις λεπτομέρειες της διαδρομής φαίνεται 96 χλμ μ.ο., κάτι που απέχει αισθητά από τα 140.
Οπότε το 5.8 που έχει μια χαρά είναι για 96 χλμ/ωρα.Υ.γ Τα παραπάνω δεν ισχύουν για μοτέρ με 30.000 χλμ + και για crossclimate 2
Ακριβώς γι αυτό δημοσιεύω να υπάρχει ένα αντικειμενικο τεκμήριο.
Όμως οι συγκρίσεις που κάνουν οι άλλοι δεν είναι το ίδιο αντικειμενικες.Η διαδρομή ήταν για όσους την ξέρουν, από το Λιντλ Λάρισας στο ράουνταμπάουτ μέχρι τη γέφυρα στην Πύλη.
Αν νομίζετε πως 96χαω ΜΕΣΗ ταχύτητα σημαίνει "πάω με 100" πρέπει να το ξανασκεφτειτε.
Βγαίνοντας απο Λάρισα υπάρχουν φανάρια σε διπλής κυκλοφορίας δρόμο, μαζί με φορτηγά κλπ κι ο δρόμος ανοίγει με στροφές λίγο πρίν τη διασταύρωση για Ελασσόνα, απ όπου ξεκίνησα να το πατάω με σκοπό και λίγο "ξεκαπνισμα" απ την εβδομαδιαία κυκλοφορία στην πόλη. Όταν φτάνουμε Τρίκαλα υπάρχουν πλέον κι εκεί roundabouts και φανάρια, σε κάποια απ τα οποία έπρεπε να σταματήσω, και φυσικά δεν θα οδηγούσα με 140 στο δρόμο για την Πύλη Τρικάλων, μεταξύ των φαναριών και διασταυρωσεων.Ας κάνει κάποιος άλλος με βενζινοκίνητο και μια εφαρμογή στο κινητό, που να καταγράψει το ίδιο αναλυτικά τη συγκεκριμένη διαδρομή (Λιντλ Λάρισας - Γεφύρι Πύλης) με 96χαω ΜΕΣΗ ταχύτητα και ας μας πει αναλυτικά μετρημένη κατανάλωση.
Έτσι ή αλλιώς πάντως, εγώ δεν τα γράφω για διαγωνισμό κατανάλωσης, αλλά για πληροφόρηση όσων την ψάχνουν.
-
Αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω κι εγώ.... Σε όλη αυτή τη διαδρομή εννοείται οτι δεν πήγαινες με 140 συνέχεια, αλλά και με 110 και με 100 και με 70....
-
Ελπίζω να ξέρει που στήνονται τα ραντάρ, γιατί ο δρόμος έχει όριο 90 και η τροχαία την στήνει πολύ συχνά...
-
@tgd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ελπίζω να ξέρει που στήνονται τα ραντάρ, γιατί ο δρόμος έχει όριο 90 και η τροχαία την στήνει πολύ συχνά...
Μεγάλη προσοχή γιατί πριν τα πολλά φανάρια /διασταυρώσεις που έχει το όριο πέφτει στα 50 ,εκει την στήνουν και πέφτει κλάμα..
-
Αντε και μερικά δικά μου...
-
Περιμένω τον Λαπ να σχολιάσει, αλλά που...
Θα έχει πάθει σοκ...
Αντε τώρα ανέβηκε λίγο το ντίζελ.
-
Δεν σχολιάζω, το έκοψα....για σήμερα.
-
Πάρα πολύ καλές οι καταναλώσεις του κρου..
Με πολύ καλές ταχύτητες και σε διαφορετικές διαδρομές κάθε φορά.... -
Όπως αναφέρω εδώ:
https://cartalk.gr/sti-vargiani-opel-mokka-petrelaio/ταξιδεύοντας με 2 ενήλικες και 2 παιδιά, από Ελευσίνα μέχρι τον Μπράλο, η κατανάλωση ήταν 3.9! Όταν πας με 70-80-90 με 6η και στρωτή οδήγηση, τέτοια νούμερα βλέπεις.
-
@dimsabas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
η κατανάλωση ήταν 3.9! Όταν πας με 70-80-90 με 6η και στρωτή οδήγηση, τέτοια νούμερα βλέπεις.
Κινδυνεύεις βέβαια με πλήρη εγκεφαλική παράλυση...
Ε όχι και ταξίδι με 70-90 για να γράψουμε απλώς εντυπωσιακά νούμερα κατανάλωσης! Αυτοκινητιστικός αυνανισμός... -
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πήρα ταξί σήμεα Λεόν CNG 1.5 130 άλογα....2 ετών αμάξι. Έχει απηυδήσει ο άνθρωπος, μου έλεγε άπειρα προβλήματα και πόσο απογοητευμένος ήταν. Συνάδλεφοί του με Σκόντα CNG DSG πολλές ζημιές σοτ 6μηνο και Audi CNG το ίδιο, κάθε μέρα στο εξειδικευμένο στην Κλεισθένους....κάτι χαλάει. Και επέκταση εγγύησης στα επαγγλεματικά δεν έχει.
Καλά και αυτοί όμως μέσα στην δουλειά είναι και τα βλέπουν κάθε μέρα απο άλλους επαγγελματίες τι πάνε και παίρνουν dsg? Εδώ τα αποφεύγουμε εμείς με το 1/10 της χρήσης του ταρίφα !
-
@harisma23 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
η κατανάλωση ήταν 3.9! Όταν πας με 70-80-90 με 6η και στρωτή οδήγηση, τέτοια νούμερα βλέπεις.
Ε όχι και ταξίδι με 70-90 για να γράψουμε απλώς εντυπωσιακά νούμερα κατανάλωσης! Αυτοκινητιστικός αυνανισμός...Δεν πήγαινα έτσι για χαμηλή κατανάλωση, άλλωστε τα καύσιμα είναι πληρωμένα. Αυτή ήταν η φυσιολογική ταχύτητα κίνησης με την οικογένεια μέσα σε επαρχιακό δρόμο χωρίς νησίδα.
-
Δεν έχω πέσει ποτέ σε ταρίφα με dsg. Και χρησιμοποιώ συχνά ταξί. Όλοι χειροκίνητο έχουν.
-
Βλέπω από το πρωί στον ΣΚΑΙ το " Άβολη Αλήθεια ΙΙ" του πρώην Αντιπροέδρου Αλ Γκόρ , τα στοιχεία υπερ της κλιματικής αλλαγής είναι συντριπτικά , το ντοκιμαντέρ είναι του 2017 βλέπουμε τι γίνεται το ΄22 , οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και η αυτοκίνηση ως δικαίωμα θα είναι περιορισμένο .
Το πρώτο που βλέπω πανευρωπαϊκά όρια ταχύτητας με αφορμή την ενεργειακή κρίση μέσα στο φθινόπωρο μαξ 100 χλμ /ωρα στις εθνικές και θα έρθουν για να μείνουν πολύ καιρό, οπότε αγοράστε το πιο ελαφρύ με τις λιγότερες μονώσεις για να νοιώθετε την ταχύτητα!
Ιδανικά cabrio ...υπάρχει άραγε 4θέσιο ντίζελ ή υβριδικό ; άκυρο το ντίζελ δεν θα μπορείς να ξυλώσεις το DPF και να το επαναπρογραμματίσεις γιατί θα τα αναπνέεις πρώτος , υβριδικό cabrio θέλω να πηγαίνω με 100 και να το νοιώθω! -
@andya3 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν έχω πέσει ποτέ σε ταρίφα με dsg. Και χρησιμοποιώ συχνά ταξί. Όλοι χειροκίνητο έχουν.
Εχω πετυχει και δεν τον πείραζε καθόλου η συντήρηση του.. του είχα ανοίξει κουβέντα ειδικά για το dsg
-
Εγώ πάντως τους ταξιτζήδες δεν τους έχω για σημείο αναφοράς.
Οι περισσότεροι είναι της σπουδής "αν παίρνει μπρος δεν έχει ανάγκη".
Η συντήρηση είναι άγνωστη λέξη.
Νομίζουν ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σαν τα παλιά bluebird και Mercedes. -
Ε όχι και ταξίδι με 70-90 για να γράψουμε απλώς εντυπωσιακά νούμερα κατανάλωσης! Αυτοκινητιστικός αυνανισμός...Δεν πήγαινα έτσι για χαμηλή κατανάλωση, άλλωστε τα καύσιμα είναι πληρωμένα. Αυτή ήταν η φυσιολογική ταχύτητα κίνησης με την οικογένεια μέσα σε επαρχιακό δρόμο χωρίς νησίδα.
Αν ο δρόμος είναι επαρχιακός και δεν επιτρέπει υψηλές ταχύτητες, είναι φυσιολογική αυτή η κατανάλωση...
Εγώ Ξάνθη - Φανάρι για μπάνιο το καλοκαίρι με 90 είμαι 4 - 4,5 -
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει...
-
Δημήτρη, για να είμαι ειλικρινής δεν είχα διαβάσει το άρθρο και θεώρησα ότι θα είχες πάει από την εθνική. Στους επαρχιακούς που κινήθηκες, είναι πολύ λογικές αυτές οι ταχύτητες.
Απλώς για μένα και για πολλούς άλλους είναι αδιάφορη η κατανάλωση σε αυτές τις ταχύτητες, γιατί ούτως ή άλλως θα είναι χαμηλή με οποιοδήποτε όχημα και γιατί δεν είναι αντιπροσωπευτική κατανάλωση ταξιδιού. -
Καθως επεστρεφα σπιτι σήμερα δε πιστευα στα ματια μου. 1,877 η βενζινη 1,876 το πετρελαιο, με 15 λεπτα επιδότηση το diesel και ανοδικές τάσεις.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά