Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 23
    • Best 7
    • Groups 0

mazda2yaris

@mazda2yaris

8
    Profile views
    23
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

mazda2yaris Unfollow Follow

Best posts made by mazda2yaris

• RE: MazdoYaris hybrid

@monman2 said in MazdoYaris hybrid:

Όσοι πήρατε προσφορές ανεβάστε τες να τις βλέπουμε και αν έχετε κάποιο έντυπο με τις εκδόσεις και τον εξοπλισμό ακόμα καλλίτερα.

https://www.mazda.gr/Portals/4/adam/ModelData/s2v0064y3k26cPY-gL_ajQ/Brochure/Mazda2_hybrid_leaflet_EL_WEB FINAL.pdf

Στις 2 τελευταίες σελίδες έχει τα τεχνικά και τους εξοπλισμούς

Αν δεν θες να πας στη SELECT αλλά θες πλούσιο εξοπλισμό βάζεις πάνω στην AGILE με επιπλέον χρέωση comfort ή και safety και πας στα 23500 με το κλειδί στο χέρι οοοοόταν έρθει.

Σε σύγκριση με τη πλούσια yaris CHIC είσαι πάνω 300€ περίπου.

Κλειδώνεις τιμή αλλά προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καμιά εταιρεία λόγω της κρίσης γενικότερα δεν ξέρουν ούτε οι ίδιες εταιρείες αν θα υφίστανται η ύπαρξή τους κι αν θα μπορούν όντως να τηρήσουν όσα υπόσχονται! Τζόγος έχει καταντήσει κι αυτό με τύχη 🙂
      Σίγουρα είναι πιο θετικό από την TOYOTA που δεν κλειδώνει.
      ΠΡΟΣΟΧΗ: η τιμή μπορεί να μεταβληθεί στη MAZDA από τελωνείο ή Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης (900€ χονδρικά τώρα) παρά το κλείδωμα στο υπόλοιπο της τιμής.

Αλλη μία παράμετρος μεταξύ των 2 dealers είναι αν παίρνουν το παλιό σου αυτοκίνητο σε όσους έχουν άλλο που δίνουν, κι αυτό θα παίξει ρόλο πέρα από τα λίγα σημεία mazda που είπε ο φίλος ορθά.
      Είχε αναφερθεί και το ότι οι τεχνικοί mazda δεν θα τα ξερουν τόσο καλά σίγουρα ισχύει από πείρα, όμως και σε άλλες αντιπροσωπείες πχ citroen peugeot toyota (c1,108,aygo) δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πέσεις και στον άσχετο επειδή απέξω είναι κολλημένο το σήμα της αντιπροσωπειάρας brand.

Σε άλλο αυτοκίνητο είχα πάει για service σε επώνυμο brand αυτοκινήτου με βάση το MANUAL που είχα μελετήσει προσεκτικά χωρίς να ξέρω φυσικά περισσότερα από αυτούς και ο τεχνικός που έπεσα έτυχα πάνω μην πω τι κοτσάνες έλεγε μετά του έδειξα το MANUAL τον ξεφτίλισα, το έκανα θέμα σηκώθηκα έφυγα και τράβηξα για αντιπροσωπεία πιο μακριά από τη περιοχή μου! Κι αυτοί άνθρωποι είναι μέσα στις αντιπροσωπείες πάντα υπάρχει ο παράγοντας αυτός δεν είναι όλοι ίδιοι, όπως και έξω μπορείς να πέσεις σε μάστορα που να ναι πολύ ψαγμένος ή και με ντοκτορά 🙂

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      mazda2yaris
    • RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

@christos-dimou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

@georgemit said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Καλη ιδεα το 1. αλλά στοιχίζει τουλαχιστον 42-45k €, πανελ και αυτοκινητο. Πολλα λεφτα για να κάνεις οικονομία και παλι με πολλούς περιορισμούς.

Σήμερα οι τιμές έχουν ξεφύγει γενικώς. Η γενική αντίληψη είναι ότι τα ηλεκτρικά θα κρατήσουν τις τιμές τους σταθερές ήτοι θα έχουν μία μείωση της πραγματικής τους αξίας κατά 5%~7% το έτος.

Για οχήματα επιδόσεων δεν έχει πια καμία λογική ούτε το PHEV καθώς οι τιμές τους είναι υψηλότερες των ηλεκτρικών με τις ίδιες επιδόσεις.

Ο αριθμός των δημοσίων σημείων φόρτισης αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει ξεπεράσει τους 1300 και έως το τέλος του έτους θα έχουμε φτάσει τους 2000 πρακτικά λύνοντας και το πρόβλημα ανεφοδιασμού όσον αφορά την κίνηση τουλάχιστον στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Δεν υπάρχει περίπτωση φίλε όλα πάνω πάνε κι αυτά επίσης. Ειδικά τα εκτός Ε.Ε. περισσότερο λόγω μεταφορικών.

Για τα ηλεκτρικά αν γνωρίζεις από λίγα χρόνια πίσω λέγανε ότι θα πάνε σε τιμές χαμηλότερες οι μπαταρίες τους αλλά δεν πέσανε μέσα κι άσε που ακριβαίνουν όλα τα γύρω-γύρω lap που είσαι;;

posted in Περί αυτοκίνησης
      M
      mazda2yaris

@sargus said in MazdoYaris hybrid:

Τι εγγύηση δίνει η Μαζντα ρε παιδιά;

Νέο MAZDA 2 hybrid
      Εγγύηση 3+3 έτη της ελληνικής. Ιδια δηλαδή με της ΤΟΥΟΤΑ.

Ομως εγγύηση για τη μπαταρία mazda 8 έτη από τα 11 της toyota. Χάνουμε δηλαδή 3 έτη.

Ομως οδική βοήθεια mazda 15 έτη με σέρβις στα δικά τους εννοείται από τα 3 μόνο της toyota.

Διαβάζοντας στα του εξωτερικού είδα είναι 12 έτη για το αμάξωμα περί διάβρωσης και τα λοιπά.

Από το κεντρικό mazda Αθήνας αυτά

Διαπίστωσα όμως διαφορά στο set-up look κλπ μεταξύ mazda και yaris!

Για μένα παράδειγμα που ήμουν μεταξύ mazda2 την έκδοση AGILE με comfort/safety επιπλέον και του yaris την έκδοση chic ότι η mazda το δίνει με 15'' ζάντα ενώ η toyota με 17''. Ρώτησα και δεν γίνεται να επιλέξεις μικρότερη κρίμα.

Το θέμα είναι αν τσεκάρετε και στο WLPT που εφαρμόζεται από 1/1/2021 και στη χώρα μας τα αυτοκίνητα με μεγαλύτερες ζάντες έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση και ρύπους. Για τους ρύπους δεν σκάμε αφού είναι δωρεάν τα τέλη αλλά και να κατέβαιναν στο μέλλον τα όρια ρύπων είναι πολύ πιο κάτω. Η κατανάλωση όμως σε κάθε 100km η ρεζερβουάρ γεμίσματος θα έχει διαφορά. Κρίμα γιατί αν πάρεις τη μικρότερη έκδοση με τις μικρές ζάντες δεν θα έχεις τα συστήματα, ευκολίες, ανέσεις που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Επειτα το θέμα είναι ότι έχει αισθήτηρες στα ζαντολάστιχα που δυσχεραίνει την αλλαγή και πείραγμα σε καινούριο αυτοκίνητο αλλά και μικραίνοντας τη ζάντα του yaris πας σε άλλο ελαστικό πράγμα που πιστεύω μετά άλλα θα δείχνει το ταχύμετρο κι άλλα θα είναι τα πραγματικά χιλιόμετρα ταχύτητας.

Αφήστε που τα μεγαλύτερα ελαστικά έχουν μεγαλύτερο κύκλο στροφής που είναι αρνητικό για αυτοκίνητο που θέλει να λέγεται πόλης.

Τέλος, το yaris δυστυχώς με τη 17'' ζάντα δίνει προφίλ 45 στο ελαστικό!! Με αποτέλεσμα να χάνεις από τη άψογη απορρόφηση του υπόλοιπου στησίματος του αμαξώματος στους απαράδεκτους δρόμης των Αθηνών.

Το αναφέρω γιατί έκανα test drive αλλά με απογοήτευσαν που δεν μπορώ να επιλέξω εξ' αρχής τη διάσταση της επιλογής μου σε μικρότερη ζάντα αφού το δίνει στις χαμηλότερες εκδόσεις active/style νομίζω.

Παρόλο που στη toyota μου είπαν ότι το παραγγέλνεις πριν μπει στη παραγωγή δηλαδή προτού φτιαχτεί!! Κρίμα που δεν σκέφτηκαν την ιδέα αφού περιμένουμε που περιμένουμε τόσους μήνες ή χρόνια να μπορούμε να το διαμορφώσουμε όπως το θέλουμε σε περισσότερα πράγματα που είναι τεχνικώς δυνατόν. Δεν λέω για άλλες παράλογες απαιτήσεις όπως καταλαβαίνετε.

M
      mazda2yaris
    • RE: Μικρο φθηνο ηλεκτρικο για την πολη.

@groover1972 said in Μικρο φθηνο ηλεκτρικο για την πολη.:

@swiftachy said in Μικρο φθηνο ηλεκτρικο για την πολη.:

@lap said in Μικρο φθηνο ηλεκτρικο για την πολη.:

Τι λέτε ρε παιδιά, το θέμα αν θυμάμαι καλά το πειραν προσωπικά οι κυβερνώντες. Ποιος δημ υπάλληλος θα τολμούσε να ζήτησε τίποτα σε τέτοιο πρότζεκτ και να σταματήσει μεγάλα διεθνή κεφαλαια. Δεν είναι πολυκατοικία ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων που θα κολλήσει σε εναν υπαλληλακο της πολεοδομίας ή της ΔΕΗ. Τετοιες επενδύσεις αλλάζουν και τους νόμους προκειμένου να γίνουν.

Εντωμεταξυ πήγαν στις μοναδικές χώρες με μεγαλύτερη διαφθορά από εμάς. Δεν ειναι και πολλές οι χειρότερες χώρες από εμάς στον τομέα αυτόν, και αυτοί επέλεξαν αυτές.
      Τεσπά, καλές δουλειές τους ευχόμαστε. Μακάρι να υπάρξουν προμηθευτές και από την ελληνική πλευρά που να επωφεληθούν από την δημιουργία εργοστασίου και να προσφέρουν θέσεις εργασίας εδώ στην Ελλάδα. Όπως συμβαίνει και στην κεντρική Ευρώπη. Έστω αυτό.

ξεκινώντας να γράφω αφιέρωμα στα ηλεκτροκίνητα που μπορεί να βρει κάποιος στην Ελλάδα.....
      είχα γράψει ΜΠΡΑΒΟ στο 4τροχοι για το κατατοπιστικό αφιέρωμα πλήρες που δυστυχώς εγώ είχα αρχίσει να ψάχνω από τον Μάη πριν γραφτεί για το ποια υπάρχουν & ποια έρχονται.....
      https://www.4troxoi.gr/dokimes/7-microcars-sto-kentro-tis-athinas/
      ΟΜΩΣ όλες μα όλες οι ιστοσελίδες αυτοκινήτου & τα περιοδικά του χώρου έγραφαν περί του "ελληνικού" αυτοκινήτου της NEXT σαν παπαγαλάκια ότι πει ο μεγάλος της χώρας λες & πρόσφερε & θα γραφτεί με χρυσα γράμματα στην ιστορία. αφού δεν τους ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ η υστεροφημία τους. κι αν ερχόταν το εργοστάσιο θα ήταν μικρότερο λέει απο αυτό της Βουλγαρίας 😞
      καθόλου δεν διευκόλυναν την ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ στην Ελλάδα. με εξαίρεση κάτι ράλι εντός πόλης πέρυσι......απαράδεκτο εντός κέντρου λες & είμαστε ΜΟΝΑΚΟ κλπ
      και τώρα που σκάνε τόσα πέριξ του ΟΑΚΑ για αγώνες.......αλήθεια έλληνα οδηγό έχουμε ρε παιδιά;;;
      https://www.newsit.gr/athlitika/rali-akropolis-arxisan-ta-erga-gia-tin-ypereidiki-diadromi-tou-oaka/3588586/
      ΔΕΙΤΕ εικόνα, διαβάστε έξοδα από υλικά, εργάτες κλπ
      εδώ ο κόσμος καίγεται και.........

αγαπητέ lap είσαι καλό παιδί αλλά μικρός ακόμα!
      θεωρητικά καλά λες δεν πρόκειται για ένα σπίτι με υπαλληλάκο της πολεοδομίας.....όμως δεν έχεις καταλάβει ότι πέφτει χοντρό δούλεμα;;
      έταζε εργοστάσιο ο δικός μας & πράσινη ανάπτυξη (μόνο Αστυπάλαια για να μαι δίκαιος) και θα έλθει η microsoft.......λες και έχει μαγαζιά οπως ο κωτσος ή η media πλασιο κλπ? ειναι ΗΔΗ στην Ελλάδα πριν τον κούλη & στην υποστήριξη μιλούν κι ελληνικά! χααχχαχχαα

θα έλθει η amazon? σοβαρά ήλθε? πέρα από τις μεγάλες χωρες ευρώπης και η ολλανδία απέκτησε το amazon.nl
      είδες πουθενά amazon.gr?;;; μην αφήνουμε να μας εμπαίζουν με το να μην γνωρίζουμε ΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ!
      ακόμα & για άλλες υπηρεσίες μου ειχε τραβήξει λεφτά το amazon & τελικώς ΔΕΝ υποστηριζόταν στη ΧΩΡΑ μας!!!!!!!! χεχεχεεεεχε
      φυσικά που επιστράφηκαν τα λεφτά, είναι σοβαρή εταιρεία. να έλθουν στο Ελλαδισταν (δυστυχως) να κάνουν τι?;;

στα Βαλκάνια πάνε αδελφέ για τους φτηνότερους φόρους, κίνητρα που δίνουν κλπ
      για τη διαφθορά επίσημα έχει η Αλβανία γι'αυτό & δεν μπαίνει στην Ε.Ε.

τελικώς κάποιος έλεγε για ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ τζαμπατζήδες αντι..... κλπ ΑΛΛΑ τελικώς εκ του αποτελέσματος ο ίδιος είναι ένας ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ ψωροπερήφανος αΧριστος που κοκορεύεται για το τίποτα & καθόλου επιτελικός δυστυχώς για τη πλειοψηφία του τόπου μας

για να ξέρουμε τι λέμε & που πάμε επιτέλους.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ off topic
      εξάλλου είδα ότι υπάρχει άλλο νήμα για τα τεκταινόμενα πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικά θέματα που αφορούν νομίζω τη πλειοψηφία των λογικών ανθρώπωνbolded text

Μην ανησυχείς, μόνος σου τα έλεγες και μόνο εσύ τα διάβαζες (και τα καταλάβαινες).

Ανάλογα το επίπεδο γνώσεων και αντίληψης που έχει ο καθένας για να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του κύριε. Ξέφυγε αλλά πήγε στο άλλο νήμα είπε περί αυτών των θεμάτων συνεπώς όλα καλά.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι όσοι δεν σκεφτόμασταν πολιτικά μετά την πανδημία και την κρίση στα οικονομικά και άλλα θέματα τώρα έχουμε αρχίσει να το φιλοσοφούμε λίγο παραπάνω και πιστεύω πολλοί είναι που θα προσέχουν περισσότερο τη κάθε αγορά τους, πόσο δε μάλλον την αγορά ενός αυτοκινήτου ηλεκτροκίνητου που είναι και κάτι νέο συνεπώς εγκυμονεί κινδύνους κι έχουν επιφυλάξεις, λογικά όλα.

Προσωπικά είδα όλα τα ηλεκτροκίνητα αλλά δεν με κάλυψαν, ενώ πιστεύω θα έρθουν πολλά περισσότερα με πιο πολλές επιλογές στο μέλλον οπότε τώρα ψήνομαι για το mazd@yaris.

Θα ήταν καλό πιστεύω αν έγραφαν εμπειρίες χρήστες που έχουν ήδη ηλεκτρικά οχήματα μικρά για να μας πουν καλύτερα.

M
      mazda2yaris

@mitsel said in MazdoYaris hybrid:

Εγγύηση 6 έτη. Εγγύηση για τη μπαταρία 8 έτη. Οδική βοήθεια mazda 15 έτη. Όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο με σέρβις στην mazda.

Πιο συγκεκριμένα που πιστεύω το ξανάγραψα είναι 3+3 έτη η κανονική εγγύηση. Ολα τα ιαπωνικά από όσο ξέρω έχουν 3 έτη και τα άλλα 3 τα συμπληρώνει η ελληνική αντιπροσωπεία για να είναι πιο ελκυστικό για τους φοβιτσιάρηδες ας το πω έτσι.

Χάνεις 3 έτη μπαταρίας από τα 11 της toyota αλλά στην οδική βοήθεια κερδίζεις 12 έτη από την toyota. Εννοείται εάν είσαι γκαντέμης σε αυτοκίνητα πας στη toyota λόγω μπαταρίας εγγύηση. Αν δεν έχεις φίλο ασφαλιστή όπως εγώ για τζαμπα ή δώρο οδική πας στη mazda 🙂

Πάντως όποιος θέλει τον φουλ εξοπλισμό σε συστήματα και ανέσεις πάει στη mazda. Αν δειτε τη comfort/safety σε σχέση με τη chic θα καταλάβετε τι εννοώ!
      Να συμπληρώσω ότι το νέο yaris ακόμα και στη πιο ακριβή από όλες έκδοση δεν έχει το blind spot mirror για τις νεκρές γωνίες σε οδήγηση και ξεπαρκάρισμα (cross traffic alert) όπως δεν έχει τον ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη και τους αισθητήρες μπροστά που στη πόλη αν το οδηγάει κι άλλος πιο άπειρος στην οικογένεια χρειάζονται πιστεύω.

Αλλά φυσικά ο καθένας έχει άλλα θέλω κι ανάγκες. Συμφωνώ για τις καγκουριές που λένε κι οι άλλοι φίλοι της toyota δυστυχώς! Τα look δεν είναι πλέον στα θέλω και τις ανάγκες της πλειοψηφίας που δεν τους περισσεύουν χρήματα να σκορπάνε για αέρα κοπανιστό.

Αναφέρομαι σε αυτοκόλλητα gr sport, μούρες, σε μεγάλες ζάντες που καίνε αλλά και τρώγονται στα πεζοδρόμια της πόλης όπως σωστά ανέφερε άλλος, σε ραφές καθισμάτων κι άλλα που πιστεύω ότι μετά από λίγο καιρό ως κάτοχος ξεχνάς αν τα έχεις ή όχι άσε που απέξω το αυτοκίνητο οι άλλοι το κοιτάνε όταν οδηγείς, όχι εσύ.

Ενώ οι εξοπλισμοί άλλοι σε βοηθάνε στην οδήγηση ή σώνουν εσένα το αυτοκινητάκι ή άλλους πεζούς ή οχήματα στη τρελή πόλη ενώ άλλοι σου προσφέρουν ανέσεις εντός ή κυρίως σε ταξίδακια.

M
      mazda2yaris

@dstou said in MazdoYaris hybrid:

Άσε τις διαφορές σε εξοπλιστικά πακέτα, το ερώτημα ήταν το μοτέρ του μαζντογιαρις είναι το 1500 της τουότα ή κάποιο άλλο από μάζντα. Είναι της τουότα.

Φιλε κι εγω τογιοτακιας japanistas είμαι αλλά η ελληνική τουλάχιστον TOYOTA εχει λάθος επιλογές τουλάχιστον για όσους το κοιτάνε πρακτικά το θέμα. Τι να τα κάνω τα look όταν σε φουλ υβριδικό πάω για την οικονομία.

M
      mazda2yaris

@alexandros-k said in MazdoYaris hybrid:

@dimmad said in MazdoYaris hybrid:

Η τιμή που έλαβα για το select είναι 23855 μετ το κλειδί στο χέρι.

Χωρις μεταλλικο χρωμα ε?

μόνο το απλό λευκό είναι δωρεάν!

M
      mazda2yaris

Latest posts made by mazda2yaris

Αλλά.... αυτοί είστε χαχαχ

Αυτοί τώρα εχουν να περιφανεύονται άλλα και με αλλότρια ασχολούνται καθ' όπως φαινεται. Για δειτε:

https://www.carandmotor.gr/agora/o-ellinikos-omilos-poy-igeitai-stis-poliseis

https://www.newsauto.gr/news/to-neo-iper-katastima-tou-omilou-singelidi-filoxeni-polles-markes/

M
      mazda2yaris

@swiftachy said in MazdoYaris hybrid:

https://www.mazda.gr/configurator/MAZDA2 Hybrid/5HB/equipment

στον εξοπλισμό επίλεξε την έκδοση AGILE & θα δεις ότι στα εμφανίζει όλα. τον πρώτο καιρό δεν υπήρχε ο διαμορφωτής & ήταν δύσκολο να καταλάβεις ποια έχει τι

η πιο value4money θεωρώ είναι η AGILE με comfort + safety ειδικά αν δεις πχ πόσο έκανε η απλή στην Ισπανία για παράδειγμα
      τώρα βλέπω έχει ανέβει γύρω στα 600€

Το απλό λευκό AGILE +comfort + safety έχει πάει 24917€ πλεον!!!!! 25 χιλιάρικα δηλαδή

https://www.mazda.gr/configurator/24a60c4f-fa2e-4d11-81b7-64a144fcfa81

Για να δείτε τα πλήρη χαρακτηριστικά πηγαίνετε λίγο πιο κάτω που γράφει: ΕΜΦΑΝΙΣΗ / ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΟΛΩΝ

Αν παρατηρήσετε προσθέτοντας τη comfort+safety δίνει πραγματάκια που υπάρχουν και στη SELECT εκτός από HUD, μαγνητική φόρτιση, φιμέ πίσω τζάμια, 16άρες ζάντες

1. ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΑΠΟ ΥΦΑΣΜΑ/ΔΕΡΜΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ, ΜΑΥΡΗ, αντί για το σκέτον ύφασμα

2. ζάντες 185/65 R15

3. Ψηφιακό Ταχύμετρο

4. Είσοδος χωρίς κλειδί Προβολείς LED

5. Αυτόματος έλεγχος μεγάλης σκάλας φωτών (AHB)

6. Κλιματισμός 2πλης ζώνης (DUAL)

M
      mazda2yaris

@ss_76 said in MazdoYaris hybrid:

547ace62-6860-4282-a140-e2557a2531d0-image.png

Ωραίος
      Λογικά 7 το πρωΐ θα μπει μέσα το GRANDE EUROPA
      Γιατί το APOLLON highway δεν είναι διότι ερχόταν από βόρειο Αιγαίο κι όχι από Antwerp (Αμβέρσα)

M
      mazda2yaris

G2 car terminal
      σήμερα;;0.jpg

https://www.google.com/maps/place/Car+Terminal+G2/@37.9602268,23.61093,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x14a1ba49bf66d0b9:0xfbfdf77a50d36d14!8m2!3d37.9602226!4d23.6135049!16s%2Fg%2F11g6vx4xyv?authuser=0

M
      mazda2yaris

@mazda2yaris said in MazdoYaris hybrid:

Κι όμως τύπου τελωνείου είναι @Dimmad

Αφού εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία εκτιμώ ότι θα χεις και προχωρημένη μόρφωση, διάβασε αν θες εδώ τί γίνεται με τα κοινοτικά οχήματα:

https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-07/09.aftolikita_oximata_forologia.pdf

Μόνη επιφύλαξη που έχω είναι ως προς το up2date του θέματος γιατί δεν είμαι λογιστής και δυστυχώς αλλάζουν συνεχώς πολλά, δεν ξερω αν έχει δηλαδή βγει κάτι νεότερο από την ΑΑΔΕ που ειναι ο συνδεσμος που παραθέτω άνωθεν.

Υπόψη στην ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένες οι αντιπροσωπείες ξέρω να δηλώνουν τις τιμές ανά μοντέλο και έκδοση.
      Αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό να μας διαφωτίσει παρακαλώ.

Ακριβώς στήσιμο μόνη η διαφορά το ζαντολαστιχο.
      Οδήγησα yaris chic 17άρα και mazda2 agile comfort/safety με 15άρα.

Συν ότι το λάστιχο με προφιλ νομίζω 45 ήταν δεν κάνει καλές αποσβέσεις στις κακοτεχνίες των πόλεων από ό,τι λένε οι περισσότεροι κατά καιρούς.
      Πάντα βέβαια υπάρχουν οι fan που λένε ότι τιιιιι δεν ξερει καλύτερα η εταιρεια που το φέρνει;;

Στην ουσία η SELECT χωρίς πανοραμική οροφή έχει τα 3 πισω τζάμια φιμέ μαμίσια, αλλά μπαίνουν 3Μ φανταστικές μεμβράνες χωρίς μεταλλικά στοιχεία για όσους έχουν ποτέ βάλει θα ξέρουν.
      Κι έχει το μαγνητικό φορτιστή που πόσοι διαθέτουν τέτοιο κινητό; Προσωπικά με βόλεψε η full AGILE γιατί θα χει το αντιολισθητικό εκεί πέρα!

Ισως να έχει κάποια άλλη λεπτομέρεια ή κατι αισθητικό που μου διαφεύγει τώρα αλλά είναι ελάχιστη η διαφορά και παίρνεις τη 16αρα με περισσότερη κατανάλωση και ρυπους. Για ρυπους δεν μας νοιαζει αφου δεν πληρωνει τελη, αλλά όπως και να το κάνουμε πιο λίγο καιει η 15αρα μέσα στο μήνα, βάλε και χρόνο. Δεν τα λέω εγώ αλλά το WLTP. O χρόνος θα δείξει.

Σου έχω στείλει chat Γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά μαζί με το τηλέφωνο μου αν θες με χαρά να τα πούμε.

Ότι μετέφερα σαν πληροφορία είναι ότι είπε η Αντιπροσωπεία του Χαΐδαρίου τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Αμ δεν είναι ακριβώς αντιπροσωπεία φίλε.
      Είναι dealer της κεντρικής.
      Μακάρι να μας έρθουν στους 8 μήνες αν και χλωμό, εξάλλου καμία συνέπεια υπό την έννοια της ζημιάς δεν έχουν, αν δεν το τηρήσουν σου δινουν τα λεφτά πίσω δεν σκάνε.

Να ξέρεις η τιμή του Ε.Τ.Τ. μπορεί να διαμορφώσει διαφορετικά την τιμή στο τέλος & το Φ.Π.Α αν τυχόν αλλάξει μην το γκαντεμιάζω, εξάλλου τα υβριδικά όπως & το LPG τα υποστηρίζουν.

10% προκαταβολή ή όσο παραπάνω θες δεν σου είπαν κι εσένα?
      Δεν ξέρω γιατί σου είπαν έτσι αλλά πιο γρήγορα έρχεται μόνο κάποιο άλλο μοντέλο στη mazda ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ μου ειπαν στα κεντρικά αλλά μεγάλου όγκου!

Πάμε PM ok

M
      mazda2yaris

Χωρις μεταλλικο χρωμα ε?

μόνο το απλό λευκό είναι δωρεάν!

M
      mazda2yaris

https://www.gocar.gr/news/feed/32298,Pws_8a_ypologisete_to_neo_telos_taxinomh.html

Προοδευτική κλιμάκωση φορολόγησης.
      Κι αν θυμάμαι καλά τα υβριδικά full ή mild έχουν κάποια έκπτωση!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ: -50% και ακόμα -5% έπειτα.
      Θα βγει λάθος αν αφαιρέσουμε συνολικά 55%.

"Για τα επιβατικά αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα -CO2 (συνδυασμένος κύκλος) είναι:
      α) μικρότερη ή ίση των εκατό (100) γρ./χλμ, οι συντελεστές του τέλους ταξινόμησης μειώνονται κατά 5%"

"Τα υβριδικά μηχανοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα με εκπομπές CO2 άνω των 50 gr/km απαλλάσσονται από το 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης. Τα υβριδικά αυτοκίνητα με εκπομπές έως 50 gr/km απαλλάσσονται από το 75% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης."

M
      mazda2yaris

@realzeus said in MazdoYaris hybrid:

Εχει κανεις κανεις test drive τα 2 αδερφακια (Μazda 2 και Yaris) , να μας πει αν καταλαβε καποια διαφορα ?

Εγώ, καμία απολυτός καμία ακόμα και την ίδια μυρωδιά έχουν.

χαχαχα, ιδια μυρωδια λεει 😁 😁

Εχεις παραγγειλει το Mazda ?

Χωρίς Πλάκα. Δεν έχουν όλα τα οχήματά την ίδια οσμή όταν είναι καινούρια λόγο διαφοράς υλικών.

Είμαι στη διαδικασία ναι.

Ναι ακριβως ιδια δεν ειναι , συμφωνω. Μ αρεσει αυτη η μυρωδια του καινουριου αυτοκινητου

Πέρα από εξοπλιστικά που έχει άλλους συνδυασμούς και τα λογότυπα και το firmware στο Infoteinment που πιστεύεις ότι έχει διαφορά?

Δεν αποκλείεται να έχουν κάποιες διαφορές και στο στήσιμο. Η Mazda, που έβγαζε και το Fiat 124, είχε διαφορετικό στήσιμο στο δικό της μοντέλο, από ότι στο Fiat, όπου οι Ιταλοί είχαν επιλέξει άλλες ρυθμίσεις (νομίζω και αμορτισέρ). Διαφορές στην ανάρτηση έχουν και τα Toyobaru (προηγούμενο BRZ-GT 86 και καινούριο BRZ-GR 86) μεταξύ τους.

Αν υπαρχει κάποια διαφορά σε ρύθμιση ανάρτησης θα ειναι μονο λογο μεγέθους ζαντας στο Select που εχει 16inc ενώ αν δεν κάνω λάθος τα yaris ειναι 15 ,17 και 18 ενο τα μαζντα 15 και 16.

Ξέρω οτι το λογισμικό του infotainment ειναι διαφορετικό με τα ιδια γραφικά γιατι γιατι την Toyota 1 μερος το φτιάχνει η εταιρία που δουλεύω.

Μετα οι συνδυασμοί του εξοπλισμού ειναι διαφορετική σε 3 κύριες κατηγορίες και για την 2ρη την μεσαία εχει + 2 έξτρα πακέτα ενώ η Select η 3τη η μεγάλη εχει τα πάντα.

Ψάχνοντας τα manual σε Αγγλίες και Αυστρίες που ανήκει η δική μας mazda με βαλκάνια, και ταυτόχρονα έχοντας το manual του yaris, είδα ότι κάπου έγραφε MyT!!
      Δηλαδή η mazda το ΑΡΡ μάι τουότα 🙂

Καλά βέβαια αναγκαστικώς και στα certifications των συσκευών-εξαρτημάτων, αν ψαχτεί κάποιος θα βρει τη toyota στο manual της φιλης της ΠΡΟΦΑΝΩΣ.

M
      mazda2yaris

Κι όμως τύπου τελωνείου είναι @Dimmad

Αφού εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία εκτιμώ ότι θα χεις και προχωρημένη μόρφωση, διάβασε αν θες εδώ τί γίνεται με τα κοινοτικά οχήματα:

https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-07/09.aftolikita_oximata_forologia.pdf

Μόνη επιφύλαξη που έχω είναι ως προς το up2date του θέματος γιατί δεν είμαι λογιστής και δυστυχώς αλλάζουν συνεχώς πολλά, δεν ξερω αν έχει δηλαδή βγει κάτι νεότερο από την ΑΑΔΕ που ειναι ο συνδεσμος που παραθέτω άνωθεν.

Υπόψη στην ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένες οι αντιπροσωπείες ξέρω να δηλώνουν τις τιμές ανά μοντέλο και έκδοση.
      Αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό να μας διαφωτίσει παρακαλώ.

Ακριβώς στήσιμο μόνη η διαφορά το ζαντολαστιχο.
      Οδήγησα yaris chic 17άρα και mazda2 agile comfort/safety με 15άρα.

Συν ότι το λάστιχο με προφιλ νομίζω 45 ήταν δεν κάνει καλές αποσβέσεις στις κακοτεχνίες των πόλεων από ό,τι λένε οι περισσότεροι κατά καιρούς.
      Πάντα βέβαια υπάρχουν οι fan που λένε ότι τιιιιι δεν ξερει καλύτερα η εταιρεια που το φέρνει;;

Στην ουσία η SELECT χωρίς πανοραμική οροφή έχει τα 3 πισω τζάμια φιμέ μαμίσια, αλλά μπαίνουν 3Μ φανταστικές μεμβράνες χωρίς μεταλλικά στοιχεία για όσους έχουν ποτέ βάλει θα ξέρουν.
      Κι έχει το μαγνητικό φορτιστή που πόσοι διαθέτουν τέτοιο κινητό; Προσωπικά με βόλεψε η full AGILE γιατί θα χει το αντιολισθητικό εκεί πέρα!

Ισως να έχει κάποια άλλη λεπτομέρεια ή κατι αισθητικό που μου διαφεύγει τώρα αλλά είναι ελάχιστη η διαφορά και παίρνεις τη 16αρα με περισσότερη κατανάλωση και ρυπους. Για ρυπους δεν μας νοιαζει αφου δεν πληρωνει τελη, αλλά όπως και να το κάνουμε πιο λίγο καιει η 15αρα μέσα στο μήνα, βάλε και χρόνο. Δεν τα λέω εγώ αλλά το WLTP. O χρόνος θα δείξει.

M
      mazda2yaris

Σχετικά με τα 900 ευρό τέλος ταξινόμησης και τελωνείο Είναι για τα Mazda που έρχονται από Japan το Hybrid Άρχετε από Γαλλία και θα έρθει πριν το 8μηνο μιλάω για την έκδοση SELECT πάντα και όχι την απλή που είναι εδώ και μπορείς να την πάρεις άμεσα από την άλλη αντιπροσωπία και όχι εκεί που κάναμε Test drive.

Φιλε μου , εχουν τελος ταξινομισης και τα hybrid . Συγκεκριμενα το Mazda 2 Hybrid εχει απο 363€ εως 1166€, αναλογα την εκδοση

https://mazda.gr/Portals/4/adam/Contents/BVHonWYpJEa9nx2Oifq5IQ/Link/Mazda pricelist 29 07 2022.pdf
      (3η σελιδα)

Προφανώς, αλλά όχι κάποια κρυφή χρέωση τύπου τελωνείο.
      Ότι γράφει είναι +100ε πινακίδες.

Βγάζεις πρώτα τα φίδια λες και γω δεν ξέρω τι διάβασα και μετά λες εντάξει χαλαρά άλλα 100 από την αναγραφόμενη. Συνεπώς δεν γνωρίζεις προφανώς!

Αυτό που έλεγες εκτός Ε.Ε. είναι οι επιπλέον ΔΑΣΜΟΙ. Μην μπερδεύουμε όσους μας διαβάζουν αν δεν γνωρίζουμε τι λέμε παρακαλώ.
      Λες να με βρήκαν κορόιδο να μου έδωσαν λογαριασμό αναλυτικό με ΕΕΤ που δεν έπρεπε;
      Το ανέφερα γιατί είναι το ποσό που ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ αν δεν το κατάλαβες.

Επίσης λες κι άλλα φίδια περί ετοιμοπαράδοτης αλλού αλλά δεν λες ούτε συνθηματικά να καταλάβουμε. Δεν ξέρω αν σκόπιμα το κάνεις πραγματικά.

Η απλή αν ενθυμούμαι καλώς είναι η PURE.
      Αναφέρθηκα για 8 μηνες στην AGILE comfort/safety δεν ειναι απλή. Μόνο φιμέ και μαγνητικός φορτιστής λείπει στην ουσία αντε και καμια λεπτομέρια ακόμα σε σχεση με τη SELECT.

Αν θες να αλληλοβοηθούμαστε να εξηγείς κανονικά όχι να πετάγεσαι για να ανάψεις φωτιές ή για δημιουργια εντυπώσεων.

Αν ψάξεις ρωτήσεις μάθεις πολλοί στην επαρχία επίσης έλεγαν ότι θα έχουν νωρίτερα από άλλους, εξυπνάδες δηλαδή, απευθύνθηκαν πιο μακριά ορισμένοι και πάλι περίμεναν παράδοση με καθυστέρηση στη καθυστέρηση.

Μακάρι να μικρύνει ο χρόνος αλλά επειδή όλα προς το χειρότερο πάνε για να μαστε πραγματιστές μην περιμένουμε πιο νωρίς και πέσουμε έξω στους χρόνους.

Οπως και με την κλειδωμενη τιμή όπως ξαναγραψα αν τελικώς δεν μπορεί να την τηρήσει τότε δεν θα πάνε και φυλακή ούτε ποινή έχουν. Απλώς σου δινουν τα λεφτα σου πίσω οι ψευτόμαγκες. Εχουν την πιτα έχουν και το μαχαίρι βλέπετε

M
      mazda2yaris
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ