-
@gtsartsal said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@ggab said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος.
Διάβασε λοιπόν την ιστορία του Μαλκωτση και θα καταλάβεις το ρόλο του εθνάρχη......
Ουδείς αλάνθαστος.
Δεν ήταν λάθος. Ήταν εσκεμμένη πτώχευση μίας ελληνικής επιχείρησης,για να φέρει τους γερμανούς και φυσικά να πάρει τις μίζες του. Σε απλά ελληνικά:εθνοπροδοτης.
Ίσως σήμερα να είχαμε μια βαρβάτη εταιρεία κατασκευής μηχανών,αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων.Μπορείς να στείλεις κάποιο λινκ γιατί πραγματικά δεν βρήκα πουθενά ημερομηνία υπογραφής παραγγελίας ΕΛΒΟ.
Στη Wikipedia αναφέρει εξαγορά το 1991 από μια άλλη εταιρεία. -
Ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος.
Διάβασε λοιπόν την ιστορία του Μαλκωτση και θα καταλάβεις το ρόλο του εθνάρχη......
Ουδείς αλάνθαστος.
Δεν ήταν λάθος. Ήταν εσκεμμένη πτώχευση μίας ελληνικής επιχείρησης,για να φέρει τους γερμανούς και φυσικά να πάρει τις μίζες του. Σε απλά ελληνικά:εθνοπροδοτης.
Ίσως σήμερα να είχαμε μια βαρβάτη εταιρεία κατασκευής μηχανών,αυτοκινήτων και γεωργικών μηχανημάτων.Μπορείς να στείλεις κάποιο λινκ γιατί πραγματικά δεν βρήκα πουθενά ημερομηνία υπογραφής παραγγελίας ΕΛΒΟ.
Στη Wikipedia αναφέρει εξαγορά το 1991 από μια άλλη εταιρεία.Δυστυχώς ούτε εδώ λέει έτος..... Στο περίπου τα λέει.
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
εγω ξερω οτι ο συγκεκριμενος εθναρχης ηταν εθναρχης αλα καρτ.
τον πατερα μου τον ειχε αδιοριστο γιατι δεν ειχε λεει χαρτι κοινωνικων φρονηματων. ασχετα αν ηταν αριστουχος! την εποχη που οι ελειψεις εκπαιδευτικων ηταν τραγικες.
και οταν καποτες διοριστηκε, φροντισε με ομορφες μεταθεσεις να προκοψει η οικογενεια, η μανα μου στην κυθνο και ο πατερας μου στην ιθακη
αλλα ξερω, αυτα ειναι παλια κρασια και ξεχασμενα ενω οι ζαιοι καινουργια αξεχαστα μπροστα στις ελευθεριες του κουλι.
αλλωστε κατα δηλωσεις των κατασκευαστων σε ολους υπαρχει μαγια 200000 απο τη γιαγια....Θεόδωρε, πάλι άσχετο με το topic αλλά ας το πούμε "δεν μου αρέσει". Τω καιρώ της δημοκρατίας (προ δεκαετίας;) είχα φίλους καθηγητές ανδρόγυνο που έκαναν περί την τριετία (ίσως και περισσότερο) να βρεθούν στον ίδιο τόπο ευρισκόμενοι επί σειρά ετών ο ένας σε νήσο του νοτίου αιγαίου και ο άλλος του βορείου. Απλά δεν είχαν δόντι...
-
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ή απλά θα μπορούσες να μην βρίζεις και να μην νιώθεις τόσο άσβεστο μίσος (για όποιον έχει πολιτικές απόψεις διαφορετικές απ τις δικές σου) το οποίο σε ωθεί σε αυτές τι ακραίες, δίχως σημασία ενέργειες, "αγαπητέ" @mastoras78.
Με τον Κρούζερ ή άλλους (ξέρω γω, π.χ. τον αμερικανοφιλο στρατιωτικό) έχουμε νομίζω μεγαλύτερη διαφορά γνώμης, αλλά πιστεύω με χαρά θα καθόμασταν γύρω από ένα τραπέζι να πιούμε ένα καφέ ή κάτι παραπάνω και να "μαλωσουμε" για τα πολιτικά, να πούμε για τα αυτοκίνητα μας κλπ.
Με τον Δία τις μισές φορές διαφωνούμε, και όσο ξέρω εσένα ξέρω κι αυτόν.Το φόρουμ είναι βήμα να συναντηθούν αντίθετοι άνθρωποι να ανταλλάξουν απόψεις, με κάποια όρια κοσμιοτητας, που μπορεί όλοι να παραβουμε κάποια στιγμή, αλλά μέχρι ενός σημείου.
Αλλιώς ας πηγαίνετε μόνο σε γραφεία εθνικιστικων συνδέσμων οι δεξιοί και γιάφκες οι αριστεροί, να οργανωθούμε για τον επόμενο εμφύλιο...Κανένα μίσος, ίσα ίσα πάγια επιδίωξη μου είναι να είμαι αμερόληπτος, για αυτό το λόγο και οι προσωπικές μου συναναστροφές είναι με συνανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων, οικονομικού και κοινωνικού status και ακαδημαικής-κοινωνικής μόρφωσης. Αρκεί να μην είναι #malakes (να με έπιασες, πάλι βρίζω). Μια σοφή παροιμία λέει "ακούγοντας μαθαίνεις, όχι μιλώντας". Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν...
Το πρόβλημα προκύπτει όταν κάποιος είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει το αφήγημα του, όπως ο Κουφοντίνας. Εσύ μείνε στις γελοιογραφίες..
Με τον Κρούζερ να κάνετε ότι θέλετε, εδώ του αρέσουν τα Σιτρονέλ οπότε δε θα μου έκανε εντύπωση ακόμα και να έπαιζε μπιρίμπα με τον Πούτιν
Φυσικά για ακόμα μια φορά υποτιμάς την νοημοσύνη μας και προσπαθείς να πολιτικοποιήσεις/αποπροσανατολίσεις την συζήτηση διότι για την ταμπακιέρα τι να πείς (άστο καλύτερα μη πείς τίποτα, μπόρα είναι θα περάσει )
Τέλος, όσο "ακραίες" κι αν είναι για εσένα οι διαδικτυακές μου μη κόσμιες ενέργειες όπως τις αποκαλείς, σου υπόσχομαι "αγαπητέ" ότι ουδέποτε θα πέσω τόσο χαμηλά ώστε εργαλοιοποιήσω νεκρά ανήλικα αμερικανάκια για να προωθήσω το δόγμα μου. Over and out
-
@fiverg said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
εγω ξερω οτι ο συγκεκριμενος εθναρχης ηταν εθναρχης αλα καρτ.
τον πατερα μου τον ειχε αδιοριστο γιατι δεν ειχε λεει χαρτι κοινωνικων φρονηματων. ασχετα αν ηταν αριστουχος! την εποχη που οι ελειψεις εκπαιδευτικων ηταν τραγικες.
και οταν καποτες διοριστηκε, φροντισε με ομορφες μεταθεσεις να προκοψει η οικογενεια, η μανα μου στην κυθνο και ο πατερας μου στην ιθακη
αλλα ξερω, αυτα ειναι παλια κρασια και ξεχασμενα ενω οι ζαιοι καινουργια αξεχαστα μπροστα στις ελευθεριες του κουλι.
αλλωστε κατα δηλωσεις των κατασκευαστων σε ολους υπαρχει μαγια 200000 απο τη γιαγια....Θεόδωρε, πάλι άσχετο με το topic αλλά ας το πούμε "δεν μου αρέσει". Τω καιρώ της δημοκρατίας (προ δεκαετίας;) είχα φίλους καθηγητές ανδρόγυνο που έκαναν περί την τριετία (ίσως και περισσότερο) να βρεθούν στον ίδιο τόπο ευρισκόμενοι επί σειρά ετών ο ένας σε νήσο του νοτίου αιγαίου και ο άλλος του βορείου. Απλά δεν είχαν δόντι...
6 χρονια ανεργια και οταν προεκυψε, το 1964, συνεχισαν οι αναλογες μεταθεσεις μεχρι το 1978, ε μαλλον η δεξα φορουσε τοτες το πραγματικο της ενδυμα....
-
@mastoras78 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ή απλά θα μπορούσες να μην βρίζεις και να μην νιώθεις τόσο άσβεστο μίσος (για όποιον έχει πολιτικές απόψεις διαφορετικές απ τις δικές σου) το οποίο σε ωθεί σε αυτές τι ακραίες, δίχως σημασία ενέργειες, "αγαπητέ" @mastoras78.
Με τον Κρούζερ ή άλλους (ξέρω γω, π.χ. τον αμερικανοφιλο στρατιωτικό) έχουμε νομίζω μεγαλύτερη διαφορά γνώμης, αλλά πιστεύω με χαρά θα καθόμασταν γύρω από ένα τραπέζι να πιούμε ένα καφέ ή κάτι παραπάνω και να "μαλωσουμε" για τα πολιτικά, να πούμε για τα αυτοκίνητα μας κλπ.
Με τον Δία τις μισές φορές διαφωνούμε, και όσο ξέρω εσένα ξέρω κι αυτόν.Το φόρουμ είναι βήμα να συναντηθούν αντίθετοι άνθρωποι να ανταλλάξουν απόψεις, με κάποια όρια κοσμιοτητας, που μπορεί όλοι να παραβουμε κάποια στιγμή, αλλά μέχρι ενός σημείου.
Αλλιώς ας πηγαίνετε μόνο σε γραφεία εθνικιστικων συνδέσμων οι δεξιοί και γιάφκες οι αριστεροί, να οργανωθούμε για τον επόμενο εμφύλιο...Κανένα μίσος, ίσα ίσα πάγια επιδίωξη μου είναι να είμαι αμερόληπτος, για αυτό το λόγο και οι προσωπικές μου συναναστροφές είναι με συνανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων, οικονομικού και κοινωνικού status και ακαδημαικής-κοινωνικής μόρφωσης. Αρκεί να μην είναι #malakes (να με έπιασες, πάλι βρίζω). Μια σοφή παροιμία λέει "ακούγοντας μαθαίνεις, όχι μιλώντας". Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν...
Το πρόβλημα προκύπτει όταν κάποιος είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει το αφήγημα του, όπως ο Κουφοντίνας. Εσύ μείνε στις γελοιογραφίες..
Με τον Κρούζερ να κάνετε ότι θέλετε, εδώ του αρέσουν τα Σιτρονέλ οπότε δε θα μου έκανε εντύπωση ακόμα και να έπαιζε μπιρίμπα με τον Πούτιν
Φυσικά για ακόμα μια φορά υποτιμάς την νοημοσύνη μας και προσπαθείς να πολιτικοποιήσεις/αποπροσανατολίσεις την συζήτηση διότι για την ταμπακιέρα τι να πείς (άστο καλύτερα μη πείς τίποτα, μπόρα είναι θα περάσει )
Τέλος, όσο "ακραίες" κι αν είναι για εσένα οι διαδικτυακές μου μη κόσμιες ενέργειες όπως τις αποκαλείς, σου υπόσχομαι "αγαπητέ" ότι ουδέποτε θα πέσω τόσο χαμηλά ώστε εργαλοιοποιήσω νεκρά ανήλικα αμερικανάκια για να προωθήσω το δόγμα μου. Over and out
Τους μ@λακες που λες όλοι προσπαθούμε να τους αποφύγουμε, αλλά δεν το πετυχαίνουμε πάντα, οπότε απλά τους ανεχόμαστε.
Αυτό με την εργαλειοποίηση που ξαναγραφεις δεν βγάζει νόημα.
Οπλοκατοχή χωρίς έλεγχο οδηγεί στα δεκάδες κι εκατοντάδες νεκρά παιδιά, που στην Αμερική είναι μάστιγα.
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. -
Μου αρέσει που σε κάποιο καιρό η αυτοκίνηση δεν θα έχει συνέταιρο τους βενζινάδες.
Δεν μου αρέσει η υψηλή τιμή καυσίμων μαζί με το γεγονός ότι η κίνηση αυξάνεται σχεδόν με το ρυθμό αύξησης της τιμής των καύσιμων -
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ομως εις γνωσην μου απέχω από αυτό το section γιατί το βρίσκω τοξικό. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα ακόμα και με κάποιον ποθυ εχει αντιθετες απόψεις. Αλλά παραείναι μεγάλη η ειρωνία και η επιθετικότητα χωρίς λόγο. Απέχω λοιπόν όχι από την πολιτική αλλά από την κουβέντα
Εγώ από την άλλη απέχω συνειδητά από τα θέματα αυτοκίνησης. Ο οπαδισμός για μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων δεν αντέχεται με τίποτα.
Στον αντίλογο παρόλο που συχνά/πυκνά τα παίρνω στο κρανίο με διάφορα που διαβάζω ή μου λένε, πατώ φρένο και αδιαφορώ.
Στην αυτοκίνηση όμως αισθάνομαι, όταν πάω να γράψω κάτι, ότι χώνομαι σε χώρο όπου κάνουν διάλογο πωλητές και έμποροι.
-
@storm said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ομως εις γνωσην μου απέχω από αυτό το section γιατί το βρίσκω τοξικό. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα ακόμα και με κάποιον ποθυ εχει αντιθετες απόψεις. Αλλά παραείναι μεγάλη η ειρωνία και η επιθετικότητα χωρίς λόγο. Απέχω λοιπόν όχι από την πολιτική αλλά από την κουβέντα
Εγώ από την άλλη απέχω συνειδητά από τα θέματα αυτοκίνησης. Ο οπαδισμός για μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων δεν αντέχεται με τίποτα.
Στον αντίλογο παρόλο που συχνά/πυκνά τα παίρνω στο κρανίο με διάφορα που διαβάζω ή μου λένε, πατώ φρένο και αδιαφορώ.
Στην αυτοκίνηση όμως αισθάνομαι, όταν πάω να γράψω κάτι, ότι χώνομαι σε χώρο όπου κάνουν διάλογο πωλητές και έμποροι.
whatever makes you feel better. εγω το αντίθετο
-
Μου αρέσει που έμαθα ότι αφοπλίστηκε προσωρινά μία "τραπεζική βόμβα" επειδή πρώτα θα πρέπει να γίνουν εκλογές (το φθινόπωρο). Φουλ τα τηλεφωνήματα από βουλευτές για να μπει προσωρινά η βόμβα στο συρτάρι .
Δεν μου αρέσει που ψήνεται η αποβολή μου... Καθόλου δεν μου αρέσει, αλλά όλα έχουν και ένα όριο. Καλός, καλός και τηρώ τους κανόνες λειτουργίας αλλά μέχρι ένα σημείο.
-
Αρκετά τα ήξερα. Μερικά τα είδα εδώ:
https://naftemporiki.gr/story/1871405/nazi-disekatommuriouxoi-mia-skoteini-istoria
Τα περισσότερα έτσι κι αλλιώς δεν θα τα μάθω.
Δεν μ΄αρέσει. -
Μόλις τώρα είδα ότι αναφέρθηκα (με ενημέρωσαν δηλαδή) κι εγώ, ενώ δεν είχα καμία σχέση με όλα αυτά τα σκηνικά.
Μου αρέσει που ξυδιάστηκε λοιπόν ο ενδιαφερόμενος μάστορας.
-
@manast said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
https://naftemporiki.gr/story/1871405/nazi-disekatommuriouxoi-mia-skoteini-istoria
Δεν μ΄αρέσει.Πω πω ο Ολλανδός τα γράφει τσεκουρατα , κάποιος έπρεπε να τα καταγράψει για υπάρχουν ως ιστορικά ντοκουμέντα. Μπράβο του.
Αντίστοιχα ήταν τα πράγματα και εδώ , μακάρι κάποιος να είχε τα κακαλα να γράψει για τις οικογένειες που σήμερα είναι κυρίαρχες οικονομικά και πολιτικά όπου ουσιαστικά δημιούργησαν τις βάσεις του πλούτου τους ως συνεργάτες των Γερμανών Ναζί. -
Δεν μ΄αρέσει.Είναι γνωστά όλα αυτά. Και δεν είναι μόνο αυτοί που αναφέρονται. Είναι π.χ. ο κ. Thyssen, ο κ. krupp που είχαν τη μεγαλύτερη χαλυβουργία και έδιναν το χάλυβα για τα όπλα των Ναζί. Αυτοί που έφτιαξαν και τα δικά μας τα υποβρυχιάκια ντε, τα αόρατα τα 214. Όλοι αυτοί κατηγορήθηκαν αλλά λίγοι έως κανένας δεν έφτασε στη Νυρεμβέργη.
Οι φήμες λένε ότι τους πήραν αγκαζέ οι Αμερικάνοι και τους έδωσαν τα κλειδιά της Γερμανίας για να προχωρήσουν στην ανοικοδόμησή της μετά τον πόλεμο. Καλώς ή κακώς αυτός είναι ο κόσμος μας. Κάποιοι άνθρωποι θα είναι πάντα αναγκαίοι, είτε είναι με τους Ναζί, είτε με τους νικητές του Β' ΠΠ, ή με τους εξωγήινους στο μέλλον... -
H Krupp ακόμα και σήμερα φτιάχνει όπλα.
-
Εξηγεί λιγάκι και τον δυσνόητο όρο: primium.
Πρέπει δηλαδή να είσαι από συγκεκριμένη ιδεολογία-γενιά!
Αντε να χωθεί τώρα άλλος εκεί... -
@vagkirk said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μ΄αρέσει.Πω πω ο Ολλανδός τα γράφει τσεκουρατα , κάποιος έπρεπε να τα καταγράψει για υπάρχουν ως ιστορικά ντοκουμέντα. Μπράβο του.
Αντίστοιχα ήταν τα πράγματα και εδώ , μακάρι κάποιος να είχε τα κακαλα να γράψει για τις οικογένειες που σήμερα είναι κυρίαρχες οικονομικά και πολιτικά όπου ουσιαστικά δημιούργησαν τις βάσεις του πλούτου τους ως συνεργάτες των Γερμανών Ναζί.Τα γράφει ο Ολλανδός, που π.χ. η Αμερικάνικη ΙΒΜ έγινε αυτή που ήταν (είναι ακόμη αλλά στο παρασκήνιο) χάρη στην εργολαβία να μηχανογραφήσει το γενεαλογικό δέντρο των Ολλανδών μέχρι 7 γενιές πίσω, για να διαχωρισουν τους Εβραίους και να τους οδηγήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης...
Και να πάμε λιγάκι πιο πίσω, στις Companies των Άγγλων, Ολλανδών, που ξεζουμισαν επί αιώνες τις Ινδίες, Βέλγους και υπόλοιπους στην Αφρική; Που να τους πιάσεις και που να τελειώσεις; Και δεν μιλάμε απλά για Ιστορία, συνεχίζονται μέχρι σήμερα...Και εδώ τους συνεργάτες των Γερμανών, αυτοί οι Ευρωπαίοι τους εγκατέστησαν και τους λουζόμαστε.
-
Ούτε το ξέπλυμα μου αρέσει.
Ναι, αλλά οι άλλοι είναι χειρότεροι. -
Μ' αρέσει που ο μικρός μου αντιλαμβάνεται τα πάντα και μου ζήτησε να πάρουμε κάτι για τη μάνα με τα δύο παιδιά που ζητούσε τρόφιμα έξω από το Σ/Μ.
Ποσό δε μ' αρέσει που φτανουμε σε αυτές τις καταστάσεις (αυτοί που ζητούν και αυτοί που δίνουν). Τα παιδιά τουλάχιστον το κάνουν λιγότερο αβολο όλο αυτο._ -
δεν μου αρεσει το πουστριλικι
το πρωι εβλεπα καποιο βοθροκαναλι περιμενοντας να γινει το φρεντο και το σαντουιτς σε καφε
ενα πρωιναδικο ειχε συνεντευξη στον Μανωλη Μητσια
ηρεμος, ανετος ανθρωπος χωρις προκλησεις, πολυ καθημερινος μιλουσε για την τιμη να γνωρισει μεγαλους Ελληνες καλλιτεχνες και για τα εγγονια του
τελευταια ερωτηση ριχνει το αρχιδ@κι απο τα επιδοτουμενα του οαεδ για ανεργους μαλακες 'τι εχετε να πειτε για τους τραγουδιστες ομοφυλοφυλους'
ο ανθρωπος απλα και καθημερινα απαντησε οτι ο καθενας μπορει να κανει οτι γουσταρει στο κρεβατι του και δεν αφορα κανενα, αρκει να μην προκαλει. ετσι γενικα και ορθα, το πως πηδιεται ή πηδαει ο καθεις δεν ειναι αντικειμενο προβολης και αποδειξης καλλιτεχνισμου. εκτος προιοντων τσοντας ισως.
ε, πεσανε μολις εκλεισε το βιντεακι οι πουτανιτσες του πρωιναδικου (πουστρακοπουτανες και αυτες καθοτι ο πουστης δεν οριζεται απο τη σεξουαλικοτητα του αλλα απο τη πουτανια, το πουλημα της ψυχης του και του κορμιου του για λιγα παραπανω γιουρα) να πουνε ποσο λαθος και οπισθοδρομικος και δεν ξερω εγω τι αλλο ειναι. εχει παραγινει η προβολη της ομοφυλοφιλιας που εχει γινει κριτηριο αποδοχης απο τους σελεμπριτις λες και αφορα το 97% της κοινωνιας.
α ρε καπουτζιδη....
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]