-
Τόση ώρα παρέθετες επιχειρήματα με το να ρωτάς όταν σε ρωτούν;
Συγνώμη δεν το κατάλαβα, νόμιζα έπαιζες την κολοκυθιά...
Να σου απαντήσω λοιπόν, ρωτώ ως νέος με αγωνία για την προοπτική και το μέλλον μου, ως φίλος δεκάδων τέτοιων νέων και ως φίλος των γονιών τους που τρέμουν μην πάρει την απόφαση το παιδί τους και φύγει για πάντα στα ξένα.
Πως ήταν ; Καλό; Σε καλύπτει;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν σου παρέθεσα κανένα επιχείρημα. Εσύ με ρώτησες αν έχω παιδιά, και σου απάντησα με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβεις (που δεν κατάλαβες απ'ότι φάνηκε), πως είναι αδιάφορο για σένα αν έχω ή αν δεν έχω παιδιά, εφόσον εσύ δεν έχεις και προσπαθείς να στηρίξεις την επιχειρηματολογία σου με το πως (πρέπει να) σκέφτεται κάποιος που έχει παιδιά.
Το τι ανησυχίες έχει ένας γονιός και πως πρέπει να τις διαχειριστεί, μπορείς να τις επεξεργαστείς ίσως σε κάποιο βαθμό μέσω εμπειριών φίλων και γνωστών, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνεις υποδείξεις και νουθεσίες.
Ναι, με κάλυψε. Πιστεύω να σε κάλυψε και η δική μου απάντηση.
-
επί τη ευκαιρία να πω στον Φάνη για το 10% που είπε χθες πως είναι οι φοιτητές που εργάζονται και σπουδάζουν. Δεν το απηντησα, ξέχασα.
Κανείς λάθος Φάνη, στην εποχή μου στον δικό μου μικρόκοσμο οι εργαζόμενοι φοιτητές ήταν 20-25%. Μετά από εμενα στα μεγαλα ντουζενια της κρίσης οι φοιτητές που εργάζονταν θεωρούσα πως ήταν το 50% από συζητήσεις με φίλους και συγγενείς σε αυτές τις ηλικίες. Τελικά οι έρευνες δείχνουν πως είναι πολλοί παραπάνω..
"Η πλειονότητα των φοιτητών επιλέγει να εργαστεί για λόγους οικονομικούς ενώ μειοψηφία αποτελούν όσοι επιλέγουν την εργασία ως μέσο για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται και στη φοιτητική πύλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου myaegean το 75,4% του δείγματος δήλωσε πως εργάζεται για οικονομικούς λόγους, ενώ το 24,6% για να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του."
Οπότε δεν ισχύει η πρόταση σου πως θεωρείς το 10% των φοιτητών και δουλεύουν και σπουδάζουν και κάνουν μεταπτυχιακά. Δεν ειναι ο πραγματικός κόσμος αυτός που πιστεύεις. Είναι πολύ πιο μεγάλο το ποσοστό. Είναι η πλειοψηφία.
Ορίστε λοιπόν η μαλθακή γενιά. Που διαβάζει, περνά σε πανελλήνιες, δουλεύει, σπουδάζει, αποκτά γνώσεις που οι προηγούμενοι ούτε στα όνειρα τους δεν είχαν και δεν έχουν προοπτική, και στο τέλος την ειρωνεύονται.
Μαλθακά κωλοπαιδα.
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν σου παρέθεσα κανένα επιχείρημα. Εσύ με ρώτησες αν έχω παιδιά, και σου απάντησα με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλάβεις (που δεν κατάλαβες απ'ότι φάνηκε), πως είναι αδιάφορο για σένα αν έχω ή αν δεν έχω παιδιά, εφόσον εσύ δεν έχεις και προσπαθείς να στηρίξεις την επιχειρηματολογία σου με το πως (πρέπει να) σκέφτεται κάποιος που έχει παιδιά.
Το τι ανησυχίες έχει ένας γονιός και πως πρέπει να τις διαχειριστεί, μπορείς να τις επεξεργαστείς ίσως σε κάποιο βαθμό μέσω εμπειριών φίλων και γνωστών, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνεις υποδείξεις και νουθεσίες.
Ειρωνευτηκες ανθρώπους που προσπαθούν να βελτιώσουν την θέση τους στην αγορά εργασίας καταφεύγοντας σε υπερβολές με το να μαζεύουν μεταπτυχιακά.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της μη προοπτικής στον τόπο τους και πάνω σε αυτην την ειρωνία σου εξέφρασα την απορία αν έχεις παιδιά για να καταλάβω αν μπορείς να έχεις μια κάποια ενσυναίσθηση των δυσκολιών τους μιας και τους ειρωνευτηκες.
Τώρα ποιος ρώτησε και ξανά ρώτησε και ξανά απάντησε, και μου είπε του είπα και αλλα τέτοια.... Τα βαριέμαι.
Ας πούμε με κάλυψε η απάντηση σου. Βαριέμαι να το αναλύσω παραπάνω.
-
Παίρνεις φόρα Lapη.
Άσε το παν/μιο Αιγαίου. Δες το γενικό ποσοστό.
Είναι κάπου 20%
https://www.foititikanea.gr/φοιτητής/10357-έρευνα-της-ελστατ-για-την-φοιτητική-εργασίαΚαι περιλαμβάνει και όσους είναι άνω των 25 (που θα έπρεπε να έχουν αποφοιτήσει) και προφανώς δουλεύουν πλέον γιατί δεν τους παίρνει να κάθονται. Στο 20-24 που είναι η βασική φοιτητική ηλικία, ήταν κάπου 18% μέσα στην κρίση.
Δεν θα μιλήσω για μαλθακή γενιά. Αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ολίγον αδιάφορη. Η παρακολούθηση στα παν/μια σε μαθήματα επιλογής (ειδικά μετά τις καραντίνες) έχει πάρει την κάτω βόλτα. Δεν πιστεύουν σε υατό που κάνουν; Θεωρούν ότι δεν έχουν προοπτική; Δεν ξέρω. Δύσκολο όμως να θεωρήσω ότι ένας φοιτητής σε σχόλή πληροφορικής βλέπει να μην έχει προοτική.
-
επί τη ευκαιρία να πω στον Φάνη για το 10% που είπε χθες πως είναι οι φοιτητές που εργάζονται και σπουδάζουν. Δεν το απηντησα, ξέχασα.
Που το είπα εγώ αυτό!?!?! Δεν έγραψα κατι τέτοιο ποτέ...εκτός εαν λόγω κοβιντ δεν ξέρω τι γράφω!
-
Ειρωνευτηκες ανθρώπους που προσπαθούν να βελτιώσουν την θέση τους στην αγορά εργασίας καταφεύγοντας σε υπερβολές με το να μαζεύουν μεταπτυχιακά.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της μη προοπτικής στον τόπο τους και πάνω σε αυτην την ειρωνία σου εξέφρασα την απορία αν έχεις παιδιά για να καταλάβω αν μπορείς να έχεις μια κάποια ενσυναίσθηση των δυσκολιών τους μιας και τους ειρωνευτηκες.
Τώρα ποιος ρώτησε και ξανά ρώτησε και ξανά απάντησε, και μου είπε του είπα και αλλα τέτοια.... Τα βαριέμαι.
Δεν ειρωνεύτηκα αυτούς που μαζεύουν μεταπτυχιακά, και πολύ καλά κάνουν.
Ειρωνεύτηκα εσένα, που θεωρείς πως αντίβαρο στην μαλθακότητα των νέων είναι η συγκέντρωση γνώσεων.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Που το είπα εγώ αυτό!?!?! Δεν έγραψα κατι τέτοιο ποτέ...εκτός εαν λόγω κοβιντ δεν ξέρω τι γράφω!
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φοιτητές Πολυτεχνείου/ πανεπιστήμιου,( όχι ιδιωτικών με λεφτα του μπαμπά) αλλά με την αξία τους, που δουλεύουν 10 ώρα στη ζέστη είναι.
Αυτό (εαν υπάρχει) είναι το 10% και πολύ λέω....ζω στον πραγματικό κόσμο.
-
Δεν ειρωνεύτηκα αυτούς που μαζεύουν μεταπτυχιακά, και πολύ καλά κάνουν.
Ειρωνεύτηκα εσένα, που θεωρείς πως αντίβαρο στην μαλθακότητα των νέων είναι η συγκέντρωση γνώσεων.
Και απαντάω, το να δουλεύεις σε δουλειές του ποδαριού μέσα στη ζέστη και τον ήλιο όχι σε γραφεία με κλιματισμό και παράλληλα να διαβάζεις, να παραθέτεις μελέτες και εργασίες , να γράφεις εξετάσεις , να ετοιμάσεις διδακτορικες εργασίες, να μαζεύεις όπως λες χαρτιά και κάποια μάλιστα δύσκολα, σας φαίνονται για πράγματα που δεν φτάνουν στο όριο τον οργανισμό ενός ανθρώπου;
Τι θέλετε να φουσκώνει τους μυς του για να πείτε πως φτάνει στα όρια του;
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παίρνεις φόρα Lapη.
Άσε το παν/μιο Αιγαίου. Δες το γενικό ποσοστό.
Είναι κάπου 20%
https://www.foititikanea.gr/φοιτητής/10357-έρευνα-της-ελστατ-για-την-φοιτητική-εργασίαΚαι περιλαμβάνει και όσους είναι άνω των 25 (που θα έπρεπε να έχουν αποφοιτήσει) και προφανώς δουλεύουν πλέον γιατί δεν τους παίρνει να κάθονται. Στο 20-24 που είναι η βασική φοιτητική ηλικία, ήταν κάπου 18% μέσα στην κρίση.
Δεν θα μιλήσω για μαλθακή γενιά. Αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι ολίγον αδιάφορη. Η παρακολούθηση στα παν/μια σε μαθήματα επιλογής (ειδικά μετά τις καραντίνες) έχει πάρει την κάτω βόλτα. Δεν πιστεύουν σε υατό που κάνουν; Θεωρούν ότι δεν έχουν προοπτική; Δεν ξέρω. Δύσκολο όμως να θεωρήσω ότι ένας φοιτητής σε σχόλή πληροφορικής βλέπει να μην έχει προοτική.
Δεν μπορώ να την ανοίξω τη μελέτη από κινητό και είναι όλα πολύ μικρά, αλλά αν το εύρος του ηλικίας είναι μεγαλύτερο από αυτό των ετών των σπουδών τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι 100% αντιπροσωπευτικό για τους φοιτητές. Διότι περιλαμβάνει και τις ηλικίες των αποφοίτων που είναι η εποχή με την ανεργία κοντά στο 60% χωρίς όμως και τον φόρτο των σπουδών ,ή τουλάχιστον ένα μέρος αυτών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάλυση στο σημείο αυτό αν αυτά είναι τα αποτελέσματα.
Δηλαδή έχουμε εξαρτημένες μεταβλητές που αλλάζουν το αποτέλεσμα.
Όπως είπα τελείως εμπειρικα μέσα από τον μικρόκοσμο μου το ποσοστό πίστευα είναι στο 50% . Το πανεπιστήμιο Αιγαίου που έχει νομίζω τμήμα στατιστικής, σε δείγμα 200 (φοιτητών και μόνο, αλλά όντως μικρό) έβγαλε 75%.
Στ άλλα που λες δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια. Αλλά φαντάζομαι είναι αυτή η μη προοπτική στα πάντα που οδηγεί σε απαξίωση.
-
Εκτός από μαλθακά, το ερώτημα είναι πως μαζεύουν μεταπτυχιακά που έχουν ένα κόστος στην Ελλάδα από 2-15000 ?
Δουλεύοντας ? Η πληρώνοντας οι γονείς και ασκούν οι γόνοι την χλιδανεργία ?
Συχνά δε στο εξωτερικό, σε ακριβές πόλεις, που κάνουν διδακτορικά σε θεωρητικές σπουδές και μετά απορούν που δεν βρίσκουν δουλειές ενώ έχουν καβατζάρει τα 30 με μηδενική εργασιακή εμπειρία.Οσο για το τι ξέρουν οι σημερινοί νέοι σε σχέση με τους παλαιούς , μην έχεις τόσο μεγάλη ιδέα....
-
Πάντως αφού είναι απλά θέμα μαλθακότητας
1ον. θα έπρεπε κάποιος που έχει γεννηθεί γύρω στο 2000 (με καισαρική για να μη κουραστεί η μαμά του και τράφηκε με γάλα σκόνη για να μην κρεμάσουν τα βυζάκια της) ανάμεσα στο proficiency Αγγλικών, τα Γαλλικά και το γυμναστήριο, να περνάει να τσαπίζει και το μποστάνι, να ποτίζει τα ζα και να μαζεύει τις ελιές, όπως κάνει ο παππούς του κι ο πατέρας του όταν δεν γράφουν στο 4T Forum, να τους βοηθάει.
2ον. τί ανησυχείτε για το μέλλον τους, αν δεν θέλουν να πάρουν μείνουν στο πόδι του μπαμπά στην εταιρεία, ας πάνε στο χωράφι να δουλέψουν... -
Τα προγράμματα μεταπτυχιακών στα δημόσια στην Ελλάδα έχουν δόσεις αποπληρωμής των διδάκτρων αλλά και στα ιδιωτικά συμβαίνει αυτό. Συνήθως στα δημοσια έχουν ένα μέσο κόστος 7.000 ευρώ. Εαν είσαι καλός μαθητής έχεις εκπτώσεις στα δίδακτρα και αν είσαι κορυφαίος το κάνεις τζάμπα με υποτροφία. Εάν είσαι απλά νορμάλ μαθητής το πληρώνεις όλο το ποσό.
Για αυτό το λόγο για να καλύψουν αυτά τα έξοδα τα παιδιά εργάζονται, συνήθως σε δύσκολες συνθήκες σε δουλειές του ποδαριού. Μάλιστα πολλά έχουν και σπίτια να ενοικιάσουν και να συντηρήσουν, δεν ζουν όλα με τους γονείς τους.
Οπότε τα προγράμματα αυτά των μεταπτυχιακών έχουν και την δυνατότητα να τα σπάσεις σε λιγότερα μαθήματα ανά εξάμηνο έτσι ώστε να μπορείς να δουλεύεις το πρωι και αργά το απόγευμα προς βράδυ να παρακολουθείς τα μαθήματα των μεταπτυχιακών. Στο ενδιάμεσο της ημέρας καθώς θα τρως στο ποδι θα διαβάζεις τόμους θεωρίας και θα λύνεις ασκήσεις. Επιπελον έχεις να κάνεις και εργασίες εξαμήνου για κάθε ένα μάθημα. Βέβαια ο χρόνος αποφοίτησής περνά τα δύο έτη σπουδών διότι τα μαθήματα είναι τα ίδια απλά τα σπας σε περισσότερα εξάμηνα. Στα δημόσια μεταπτυχιακά, στα περισσότερα, υπάρχει εξεταστική περίοδος οπου αν κοπείς με κάτω απο τη βάση δύο φορές στο ίδιο μάθημα σε πεταν έξω από το πρόγραμμα. Σε αυτό το σημείο τα δημόσια διαφέρουν από πολλά ιδιωτικά κολέγια.Η θεωρητική κατάρτιση και η εισαγωγή και γνώση νέων τεχνολογιων κτλ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν μπορεί να συγκριθεί με την γενιά της εποχής σου.
Αυτό που λείπει είναι η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας. Πολλά παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες επιχείρησης ή βιομηχανίας όσων σπούδασαν.Η προοπτική στην Ελλάδα δεν τους το προσφέρει αυτο, δυστυχώς.
Υπάρχουν όμως και άλλα παιδιά που δεν εργάζονται κατά το μεταπτυχιακό τους αλλά μόνο τα καλοκαίρια. Αυτά εργάζονται ατελείωτες ώρες σε νησιά και ξενοδοχεία μαζεύοντας αρκετά είναι η αλήθεια λεφτά ώστε να τελειώσουν χωρίς χρονικά εμπόδια γρήγορα το μεταπτυχιακό τους, με σκοπό συνήθως να αφήσουν τη χώρα πίσω τους μια ώρα νωρίτερα, και να έρχονται μόνο για διακοπές.
Οπότε ταξιδευτή, ναι υπάρχουν παιδιά που ακόμα και στην κρίση έχουν μια οικονομική ευχέρεια λόγω των γονιών τους και κάνουν χλιδατες σπουδές στα εξωτερικά παριστάνοντας τους γκόμενους και γκόμενες. ( καθόλου κατακριτέο) υπάρχουν όμως και παρα πολλά που γίνονται λάστιχο, και μόνο μαλθακά δεν τα λες. Που πιάνουν τη ζωή με στιβαρά χέρια και σπουδάζουν και δουλεύουν σε γαλέρες. Και είναι πάρα πολλά όχι λίγα.
-
Που 'σαι criu:
Είπαμε να μην πηγαίνει κόντρα στο Σαμαρά το παιδί μη γίνει κάνα ατύχημα αλλά το παραξηλωσε...λες να ξαναφοβομαστε τα μπλόκα της τροχαίας οι ΕΕ;
Για πες τώρα, προς τι η υπογραφή; Άμα την είχε κανας αριστερουλης θα ήτο συντροφοφασιστας ή όχι;
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ερώτημα έχει πανεύκολη απάντηση, αν αντί να ρωτάς γιατί δεν πάνε να δουλέψουν μεροκάματο στα χωράφια τα παιδιά των άλλων, αναρωτηθεις γιατί δεν στέλνεις μεροκάματο στα χωράφια τα δικά σου παιδιά.
Μια δοκιμή εργασίας 1-2 μεροκάματα σε χωράφια, θα σας πείσει...
Αν θεωρήσουμε ότι αυτός που κάνει την ερώτηση έχει παιδιά* τότε την απάντηση για τα δικά του παιδιά την έδωσε ο Gatoz παραπάνω. Οράματα.
*αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θεωρείται δεδομένο σε ένα αυτοκινητιστικό φόρουμ ότι όλοι έχουν οικογένειες και παιδιά. Γιατί πάντα αυτή είναι η αφετηρία σε έναν διάλογο στο φόρουμ;
Εδώ δεν είναι το φόρουμ του https://parents.org.gr/ με μανούλες και μπαμπάδες.Επειδή δεν κάνουμε συζήτηση για τον θηλασμό, αλλά για το μέλλον της χώρας, που εξ ορισμού ανήκει στα παιδιά. Κι αν δεν έχεις παιδιά, έχεις ανίψια, ξαδέρφια, γείτονες. Κι οι καλόγεροι, προσεύχονται για τα παιδιά. Υπήρξαμε όλοι παιδιά και ανήκαμε όλοι σε οικογένειες.
Τί σχέση έχει αν το φόρουμ είναι αυτοκινητιστικό ή για το πλέξιμο;Εξαιρετικος Πηλιου, στα καλυτερα του. Θα κοιταξω βεβαια στο αστυνομικο Δελτιο αν γκρεμιστηκε καποιος φουρνος. Χι χι χι!
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Που 'σαι criu:
Είπαμε να μην πηγαίνει κόντρα στο Σαμαρά το παιδί μη γίνει κάνα ατύχημα αλλά το παραξηλωσε...λες να ξαναφοβομαστε τα μπλόκα της τροχαίας οι ΕΕ;
Για πες τώρα, προς τι η υπογραφή; Άμα την είχε κανας αριστερουλης θα ήτο συντροφοφασιστας ή όχι;
H υπογραφή είναι γενικής χρήσεως και όχι του συγκεκριμένου θέματος.
Αφορά κοινωνικά και πολιτικά θέματα.Για την περίθαλψη απλά για λίγους μήνες μας έδωσε αβάντα. Αλλιώς μήνα μήνα μας πήγαινε...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκτός από μαλθακά, το ερώτημα είναι πως μαζεύουν μεταπτυχιακά που έχουν ένα κόστος στην Ελλάδα από 2-15000 ?
Δουλεύοντας ? Η πληρώνοντας οι γονείς και ασκούν οι γόνοι την χλιδανεργία ?
Συχνά δε στο εξωτερικό, σε ακριβές πόλεις, που κάνουν διδακτορικά σε θεωρητικές σπουδές και μετά απορούν που δεν βρίσκουν δουλειές ενώ έχουν καβατζάρει τα 30 με μηδενική εργασιακή εμπειρία.Οσο για το τι ξέρουν οι σημερινοί νέοι σε σχέση με τους παλαιούς , μην έχεις τόσο μεγάλη ιδέα....
22 χιλιάρικα μου κόστισαν δύο μεταπτυχιακά. Τα οποία προφανώς τα έκανα ενώ εργαζόμουν. Το 1ο στα 33 ώστε να έχω μία επαγγελματική εμπειρία 8 ετών, να έχω μαζέψει τα χρήματα και να καταφέρω να ξεφύγω από το αμιγώς τεχνικό κομμάτι της ειδικότητάς μου.
Το 2ο στα 44 για να περάσω σε τεχνικά πεδία που έβλεπα ότι έρχονται με γοργά βήματα (δηλ. ασφάλεια δεδομένων, cloud, collaboration systems κλπ...)Αν έλεγα στους γονείς μου να κάνω μεταπτυχιακό μετά την σχολή στα 24 έτη μου...θα έτρωγα μία κλωτσά που θα με εκσφενδόνιζε στην Λιβύη. Ένα φροντιστήριο στην Αθήνα (Ηράκλειτος) για πανελλήνιες και μέχρι εκεί. Και φυσικά σχολές μόνο Αθήνα. Επαρχία ούτε για αστείο και φυσικά εξωτερικό δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο.
Αποτυχία στις πανελλήνιες; Απλά τα πράγματα. Το "πηλοφόρι το μυστρί και μην βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες"...
-
Πάντως αφού είναι απλά θέμα μαλθακότητας
1ον. θα έπρεπε κάποιος που έχει γεννηθεί γύρω στο 2000 (με καισαρική για να μη κουραστεί η μαμά του και τράφηκε με γάλα σκόνη για να μην κρεμάσουν τα βυζάκια της) ανάμεσα στο proficiency Αγγλικών, τα Γαλλικά και το γυμναστήριο, να περνάει να τσαπίζει και το μποστάνι, να ποτίζει τα ζα και να μαζεύει τις ελιές, όπως κάνει ο παππούς του κι ο πατέρας του όταν δεν γράφουν στο 4T Forum, να τους βοηθάει.
2ον. τί ανησυχείτε για το μέλλον τους, αν δεν θέλουν να πάρουν μείνουν στο πόδι του μπαμπά στην εταιρεία, ας πάνε στο χωράφι να δουλέψουν...Το χωράφι το υποτιμάτε, ενώ έπρεπε να υποτιμάτε αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα γιατί έχουν βολευτεί.
Το γεγονός ότι εμείς σαν χώρα, δεν έχουμε κάνει χρήσεις γης, ότι δεν χώσαμε φυλακή αυτούς που έκλεβαν συνεταιρισμούς και επιδοτήσεις τις δεκαετίες του 80 και του 90, μας καταδικάζει στο να θεωρούμε τους αγρότες παρακατιανούς, να βγάζουμε τηλεσκουπίδια αγρότης μόνος ψάχνει, αντί να έχουμε επιχειρηματίες αγρότες με σύγχρονο εξοπλισμό και σωστό κλήρο μετά από αναδασμό, όπως γίνεται στον κακό καπιταλισμό, εκεί που η αριστερά είναι στα μουσεία, τα απλά και της μαντάμ Τισσό.
Οπότε οι υπαίτιοι είναι πολλοί, αλλά και γνωστοί σε όλους μας.
-
Λαπ ρώτα κανένα 55άρη μαθηματικό και φυσικό και χημικό, να σου πει τι γνώσεις είχαν εκείνοι στο σχολείο τους και τι γνώσεις έχουν τα σημερινά παιδιά στο σχολείο τους...
Και ανάλογα και στα πανεπιστήμια...
Γιατί άμα μπαίνεις τούβλο, πάλι τούβλο θα βγαίνεις...
-
Βαριέμαι ταξιδεύτη. Βάζεις μια κασέτα που σε ευχαριστεί. Δεν έχει σχέση με την πράγματικοτηα αλλά εσύ αφού αυτό πιστεύεις αυτό θα είναι και η πραγματικότητα.
Δεν ισχύουν αυτά που λες. Στο λέω να το ξέρεις.
Για την ιστορία οι γνώσεις σε πολλά μαθήματα είναι ανώτερες και σε κάποια είναι κατωτερες.
Οι εποχές αλλάζουν, η ανάγκη για σύγχρονες γνώσεις καλύπτουν τις διδακτικές ώρες άλλων μαθηματων.Για παράδειγμα μπορεί στην εποχή σου να έκανες ένα έξτρα κεφάλαιο της διδακτέας ύλης των μαθηματικών ( που δεν συμβαίνει αυτό στην Γ λυκείου θετικής κατεύθυνσης, αλλά αφού αυτό πιστεύεις οκ) και σήμερα να αντικαταστάθηκε αυτή η διδακτική ώρα από μαθήματα πληροφορικής, ή κάτι άλλο που έχουν σήμερα που και εγώ δεν το γνωρίζω πλέον.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2