-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
η αριστερα ειναι αυτη που προστατεψε και προστατευει τα εργατικα δικαιωματα.
Ποιανού;
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή η αριστερά ξεκίνησε με τον Αλέξη ?
Κάτι σταμουλοκολλάδες, κάτι γενοπδεηδες, κάτι ολμεδες κάτι γσεεδες, που σε αγαστή συνεργασία με τους πασόκους, κατέστρεφαν τον κόσμο της εργασίας, όταν δεν πήγαιναν διακοπές στο μπαλί με τα λεφτά μας, είναι άγνωστα στους αριστερούς ?
Η είναι ο ορισμός της επιλεκτικής μνήμης ?
ακομη και οταν καποιοι την καπηλευονται ειναι ο μοναδικος παραγοντας ζυγοσταθμισης της εργοδοτικης ασυδοσιας
οκ, ξερω, υμεις βρεθηκαμε μονιμα απο τους εργοδοτες μερια. και ημεις προσωρινα. ετσι νομιζουμε. καθως δεν εφτασε ακομη η ωρα μας. να ψαχνουμε που ειναι η αριστερα να μας προστατευσει απο την παγκοσμοιοποιηση και την ομογενοποιηση πλουσιων με 30000 το χρονο ολοι μαζι.Ναι τα εργατικά δικαιώματα των εργατοπατέρων και των ξυστών...
Να δείτε κάτι εθελούσιες που πέτυχαν κάτι εργατοπατέρες, με απολυτήριο Γυμνασίου , ως μόνο προσόν, να πάθετε πλάκα...
Είχα ένα τελειωμένο διαμέρισμα και έκανε κάτι μαζέματα ένας υδραυλικός 25-28 χρονών τότε, κοντά 50 σήμερα. Εποχές Σημίτη του Χρηματιστηρίου...
Ερχονταν βόλτα 2 τύποι που έμεναν κοντά και δεν είχαν τι να κάνουν καθότι ο ένας 52 χρονών συνταξιούχος και ο άλλος 53 χρονών συνταξιούχος ήδη 5+ χρόνια.
Ελεγε λοιπόν πόσα πήρε ο 52άρης εργατοπατέρας, πολλά πάρα πολλά και θύμωνε ο άλλος που ήταν λιγότερο εργατοπατέρας γιατί δεν είχε πάρει τόσα στα 45 του που βγήκε στην σύνταξη..Τους άκουγε το παλληκάρι ο υδραυλικός και μου λέει να τους πετάξω κανένα κάβουρα στο κεφάλι...
Του λέω άσε γιατί θα το θεωρήσουν εργατικό ατύχημα και θα μας πάρουν και άλλα...
20+ χρόνια μετά μια χαρά είναι και έχουν επενδύσει και τις εθελούσιες...
-
Καλό το παραμυθάκι με τις αριστερο/κομμουνιστικές φανφάρες, αλλά δράκο δεν έχει...
Θα διαβάζει και η Λιάνα τώρα, τέτοια ώρα που τρώει το σούσι της...και θα γελά.
-
Ταξιδευτή είσαι όντως αυτή η γενιά.
Ποια μαλθακά παιδιά ρε συ, που στο περιβάλλον μου έχω παιδιά που ειναι στο τρίτο μεταπτυχιακό και δύσκολα μάλιστα μεταπτυχιακά όχι ανθοκομίας και ιχθυοκαλλιέργειας, και ούτε σε ιδιωτικά του κώλου, με δύο ξένες γλώσσες σε επίπεδο proficiency και δουλεύουν δύο δουλειές. Μια κανονική και μια παρτ ταϊμ;
Ούτε στα δαχτυλακια δεν φτάνει η γενιά σας αυτά τα παιδιά. Και μιλάω για τους μέτριους προς καλούς. Οι πραγματικά καλοί είναι εξωγήινοι για τη γενιά σας. Αλλά είναι αυτοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Ούτε το 1/10 των γνώσεων μας δεν έχετε η γενιά σας και ούτε το 1/2 των δυσκολιών μας.
Είσαι πέρα για πέρα νυχτωμενος Δεν έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα. Το πολύ τσιμέντο και τα χώματα σε έχουν κάνει να μην έχεις επαφή με τη νέα γενιά και το επίπεδο των δυσκολιών τους.Ποια δικαιολογία του Ανδρέα;;;; Δεν τον θυμάμαι καν ως εικόνα τον Ανδρέα. Παρά μόνο σε ιστορικά στο youtube.
Άλλη μια φορά λες υπερβολές, και βάζεις ταμπέλες για να απομειώσεις τα δεδομένα. Τα νούμερα είναι εκεί. Τα νούμερα είναι δεδομένα. Όλα τα άλλα είναι λόγια βαμμένων κομματικά εγκεφάλων.Δεν ξέρω τι να απαντήσω από ολο το παραλήρημα. Ντρέπομαι για λογαριασμό σου για αυτά που γράφεις. Για τον τρόπο που κοιτάς την πατρίδα σου και πώς την πετάς στα σκουπίδια για μια κομματική αντεκδίκηση. Χαίρεσαι με την οικονομική καταστροφή της χώρας για να πάρεις εκδίκηση από ένα κόμμα και ανθρώπους που δεν ζουν. Τι άλλο θα ακούσουμε από αυτήν την γενιά, θεέ μου;;; Τι σκατα έχετε στο κεφάλι σας;
Μη θυμώσεις με αγάπη στα λέω!!!
-
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ευτυχώς που ψήφισαν Κούλη. Εγώ τρέμω και μόνο στην ιδέα να είχε κατσικωθεί στην χώρα το αριστερό καρναβάλι με τα επαναστατικά ταγάρια και τις στολές μπαλαρίνας για τις αριστοτεχνικές κ@λοτούμπες υπό τον ήχο ζουρνάδων και νταουλιών.
Συμπέρασμα: Υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Τα "γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ..."
Αν βλέπεις την πολιτική μέσα από τα μάτια του Άρη και του Μπάμπη, είναι λογικό να τρέμεις. Η έλλειψη επιχειρημάτων οδηγει στην προσπάθεια να πιαστείς από υποθετικά σενάρια που τα πλάθεις όπως σε βολεύει.
Για να μην απλώσω το σεντόνι με πραγματικά γεγονότα που εκθέτουν όσους πιστεύουν τα παραμύθια με δράκους που αραδιαζουν σωρηδόν το ΜΜΕ, θα θέσω ένα πολύ απλό αλλά θεμελιώδες ερώτημα:
Ποιοι έριξαν τη χώρα στα βράχια και την οδήγησαν στις περιπέτειες των μνημονίων τα οποία στάθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν παραδίδοντας χάος, και ποιοι είναι εκείνοι που την έβγαλαν από τα μνημόνια παραδίδοντας μια χώρα ικανή να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες όπως πχ η πανδημία.
Και για να το κάνω πιο εύκολο επειδή σου αρέσουν οι υποθέσεις, σκεψου τι θα είχε συμβεί εάν η πανδημία είχε χτυπήσει το 2015-16, τοτε που ο Αντωνάκης παρέδωσε (λέμε τώρα) δημόσια ταμεία που δεν είχαν χρήμα ούτε για τα κ@λ@χαρτα της Βούλτεψη.αγαπητε ανδρεα. δεν βλεπω πως μια κυβερνηση με κατρουγκαλο βοηθησε σε κατι την χωρα. μια ακομη προσπαθεια και μαλιστα επιτυχημενη ηταν για να περασουν οι αντιλαικες πολιτικες. με προβεια αριστερη. και διακοπες στα κοτερα.
οσο για τα χρηματα μαξιλαρι, μαντεψε τινος ειναι τα χρηματα αυτα και πως μαζευτηκαν, ποσο υπεφερε η μικρομεσαια επιχειρηση μη διαπλεκομενη με οικοπεδα στην ιθακη. ειχαν βλεπεις ορισει το κατωφλι του πλουσιων χαμηλοτερα απο ετουτους που βλεπουν προνομιουχους στα 30 χιλιαρικα οικογενειακο εισοδημα με 3 παιδια.
η ιδια οψη του νεοφιλελευθερισμου με μανον κοκκινοΕυτυχώς μου απευθύνεσαι σε στρεϊτ ελληνικά. Γιατί την αργκό που χρησιμοποιείς συνήθως δεν την καταλαβαίνω ούτε με με γκουγκλε τρανσλέιτ (όπως φαντάζομαι ότι θα έλεγες).
Κανείς δεν είπε ότι ο Τσίπρας τα εκανε όλα καλά. Κυβέρνησε έχοντας ένα αγγούρι στον... και μάλιστα μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι προηγούμενοι αφού ο Σαμαράς φρόντισε να παραδώσει καμμένη γη.
Πήρε σκληρά μέτρα που έπληξαν ετεροβαρως την κοινωνία. Είμαι ενας από τους τριτεκνους που περιγράφεις οπότε ξέρω πολύ καλά τι εννοείς και συμμερίζομαι όλους όσους επλήγησαν.
Η διαφορά όμως με τους προηγούμενους είναι ότι επί Τσίπρα το υστέρημα (καταχρηστικώς) της μεσαίας τάξης έγινε πλεόνασμα 37δις ενώ με όλους τους άλλους το υπερυστερημα των πολιτών έγινε υπερτιμολογησεις σε φάρμακα και "αδιευκρίνιστα ποσά" σε τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως παλιότερα γινόταν υποβρύχια που έγερναν.
Κατά τα λοιπά, το μανό που θα φορούν οι κυβερνώντες αλλά και το όνομα τους δεν με πολυενδιαφερει. Αν η πλειοψηφία συνειδητά επιλέξει Κουτσουμπα ή Τζημερο ή ότι άλλο, εξυπακούεται ότι θα πρέπει να το αποδεχτούμε. Αλλά όπως ξαναεγραψα, αυτός ο υπαρκτός μητσοτακισμος δεν αντέχεται... -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ούτε στα δαχτυλακια δεν φτάνει η γενιά σας αυτά τα παιδιά. Και μιλάω για τους μέτριους προς καλούς. Οι πραγματικά καλοί είναι εξωγήινοι για τη γενιά σας. Αλλά είναι αυτοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Ούτε το 1/10 των γνώσεων μας δεν έχετε η γενιά σας και ούτε το 1/2 των δυσκολιών μας.Λαπ εκτίθεσαι...καμμία σχέση. Όντως είναι μαλθακά και καλομαθημένα τα σημερινά παιδιά. Μην συγκρίνεις....κάποτε περπατούσαν 2 ώρες στις λάσπες και στο κρύο να πάνε σχολείο και τώρα γκρινιάζουν γιατί δεν έχει AC το λεωφορείο. Αστο να παει....η σημερινή νεολαία είναι όσο καλομαθημένη δεν πάει.
ΥΓ: Δεν είπε για γνώσεις ο Κρούζερ, για μαλθακότητα είπε και έχει 1000 δίκια!
-
Άσε μας ρε Φάνη. Αυτά τα έχουν τα παιδιά στο δικό σου περιβάλλον και με αυτούς που κάνεις παρέα.
Καμία σχέση υπερβολές με βλακείες για σαντιγί.
Δεν συνεχίζω. Είστε εκτός ζωης.
Φοιτητές Πολυτεχνείου/ πανεπιστήμιου,( όχι ιδιωτικών με λεφτα του μπαμπά) αλλά με την αξία τους, που δουλεύουν 10 ώρα στη ζέστη είναι.
Και στο τέλος και τη σχολή τους βγάζουν και μεταπτυχιακά κάνουν και παράλληλα δουλεύουν και μέλλον δεν έχουν... -
Δηλαδή η αριστερά ξεκίνησε με τον Αλέξη ?
Κάτι σταμουλοκολλάδες, κάτι γενοπδεηδες, κάτι ολμεδες κάτι γσεεδες, που σε αγαστή συνεργασία με τους πασόκους, κατέστρεφαν τον κόσμο της εργασίας, όταν δεν πήγαιναν διακοπές στο μπαλί με τα λεφτά μας, είναι άγνωστα στους αριστερούς ?
Η είναι ο ορισμός της επιλεκτικής μνήμης ?
ακομη και οταν καποιοι την καπηλευονται ειναι ο μοναδικος παραγοντας ζυγοσταθμισης της εργοδοτικης ασυδοσιας
οκ, ξερω, υμεις βρεθηκαμε μονιμα απο τους εργοδοτες μερια. και ημεις προσωρινα. ετσι νομιζουμε. καθως δεν εφτασε ακομη η ωρα μας. να ψαχνουμε που ειναι η αριστερα να μας προστατευσει απο την παγκοσμοιοποιηση και την ομογενοποιηση πλουσιων με 30000 το χρονο ολοι μαζι.Ναι τα εργατικά δικαιώματα των εργατοπατέρων και των ξυστών...
Να δείτε κάτι εθελούσιες που πέτυχαν κάτι εργατοπατέρες, με απολυτήριο Γυμνασίου , ως μόνο προσόν, να πάθετε πλάκα...
Είχα ένα τελειωμένο διαμέρισμα και έκανε κάτι μαζέματα ένας υδραυλικός 25-28 χρονών τότε, κοντά 50 σήμερα. Εποχές Σημίτη του Χρηματιστηρίου...
Ερχονταν βόλτα 2 τύποι που έμεναν κοντά και δεν είχαν τι να κάνουν καθότι ο ένας 52 χρονών συνταξιούχος και ο άλλος 53 χρονών συνταξιούχος ήδη 5+ χρόνια.
Ελεγε λοιπόν πόσα πήρε ο 52άρης εργατοπατέρας, πολλά πάρα πολλά και θύμωνε ο άλλος που ήταν λιγότερο εργατοπατέρας γιατί δεν είχε πάρει τόσα στα 45 του που βγήκε στην σύνταξη..Τους άκουγε το παλληκάρι ο υδραυλικός και μου λέει να τους πετάξω κανένα κάβουρα στο κεφάλι...
Του λέω άσε γιατί θα το θεωρήσουν εργατικό ατύχημα και θα μας πάρουν και άλλα...
20+ χρόνια μετά μια χαρά είναι και έχουν επενδύσει και τις εθελούσιες...
Μια χαρά τα λες Κριου. Εδώ που μένω, έχω δει τρισχειροτερα. Ανθρώπους που δεν "βαρεσαν μια' σε όλη τη ζωή τους και βρέθηκαν με εξοχικά και ... πριμια...
Μαζί, να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που διόριζαν στρατούς ημετερων. Αρκεί να τους εντοπίσουμε ορθολογικά -
Ευτυχώς που ψήφισαν Κούλη. Εγώ τρέμω και μόνο στην ιδέα να είχε κατσικωθεί στην χώρα το αριστερό καρναβάλι με τα επαναστατικά ταγάρια και τις στολές μπαλαρίνας για τις αριστοτεχνικές κ@λοτούμπες υπό τον ήχο ζουρνάδων και νταουλιών.
Αν βλέπεις την πολιτική μέσα από τα μάτια του Άρη και του Μπάμπη, είναι λογικό να τρέμεις. Η έλλειψη επιχειρημάτων οδηγει στην προσπάθεια να πιαστείς από υποθετικά σενάρια που τα πλάθεις όπως σε βολεύει.
Για να μην απλώσω το σεντόνι με πραγματικά γεγονότα που εκθέτουν όσους πιστεύουν τα παραμύθια με δράκους που αραδιαζουν σωρηδόν το ΜΜΕ, θα θέσω ένα πολύ απλό αλλά θεμελιώδες ερώτημα:
Ποιοι έριξαν τη χώρα στα βράχια και την οδήγησαν στις περιπέτειες των μνημονίων τα οποία στάθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν παραδίδοντας χάος, και ποιοι είναι εκείνοι που την έβγαλαν από τα μνημόνια παραδίδοντας μια χώρα ικανή να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες όπως πχ η πανδημία.
Και για να το κάνω πιο εύκολο επειδή σου αρέσουν οι υποθέσεις, σκεψου τι θα είχε συμβεί εάν η πανδημία είχε χτυπήσει το 2015-16, τοτε που ο Αντωνάκης παρέδωσε (λέμε τώρα) δημόσια ταμεία που δεν είχαν χρήμα ούτε για τα κ@λ@χαρτα της Βούλτεψη.Εντάξει μπορεί κάποιους εδώ μέσα να τους πείθεις. Όχι όμως εμένα.
Και δεν φημίζομαι για αστικές ευγένειες τύπου κολεγίου Κούλη, Δένδια κλπ...Το 2015-2019 δεν ξεχνιέται. Ούτε φυσικά το παρελθόν των ταγαριών καταληψιών. Εγώ έχω προηγούμενα με τους Τσιπραίους πολύ πριν πάει στο στράτευμα το αμούστακο αλέξι (της καρδιάς σας). Το 1988-1990 δεν το ξεχνώ, όσο και να χτυπιέστε 2-3 νοματαίοι εδώ μέσα.
Αυτό λέγεται επιλεκτική μνήμη και οδηγεί με απόλυτη ακρίβεια στην απογοητευτική Ελλάδα του Κούλη εν έτει 2022.
Επιλέγεις να διυλιζεις τον κωνωπα και να μην ξεχνάς το '88-'90 (τι σχέση είχε άραγε με αυτό το αμουστακο αλεξι) και να καταπίνεις τον καμηλον των σιμητοκαραμανληδοπαπανδρεοβενιζελοσαμαραδων!
Τι ελπιδες έχει να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα μια τέτοια λογική; ΚΑΜΙΑ. Αν δεν το καταλάβουμε δεν υπάρχει ελπίδα.Ας λέγεται όπως θέλει. Και σιγά μην κάτσω να απολογηθώ (όπως κάνουν άλλα μέλη επειδή νοιώθουν ενοχές) στον κάθε andreas72 για τις απόψεις μου.
Και όπως έχω επαναλάβει πολλάκις το 1ο πληθυντικό για μένα δεν υπάρχει. Δεν ανήκω σε κοπάδι, ούτε είμαι πρόβατο.Αμάν! Storm όνομα και πράγμα! Ψευδώνυμο είναι αυτό ή προειδοποίηση;
Κουβέντα κάνουμε. Κανένας andreas72 δεν σου ζήτησε να απολογηθείς. Όλες οι απόψεις σεβαστές. Και κυρίως οι τεκμηριωμένες. -
Φοιτητές Πολυτεχνείου/ πανεπιστήμιου,( όχι ιδιωτικών με λεφτα του μπαμπά) αλλά με την αξία τους, που δουλεύουν 10 ώρα στη ζέστη είναι.
Αυτό (εαν υπάρχει) είναι το 10% και πολύ λέω....ζω στον πραγματικό κόσμο.
Επίσης τι σχέση έχει αυτό με το πως σπούδαζαν και ζούσαν τα παιδιά το 1950 και 1960? Συμφοιτητές του πατέρα μου ζούσαν σε πλυσταριά, με κρύο και ζέστη αντίστοιχα, διάβαζαν με λάμπα πετρελαίου (όταν είχαν λεφτά για πετρέλαιο) και έτρωγαν ότι τους έδιναν οι γείτονες. Αυτά σήμερα δεν υπάρχουν. Μάθε λοιπόν πρώτα πους ζούσε ο κόσμος το '60 και '70 και μετά συζητάμε για τα σημερινά παιδια. Ακόμα και οι δικιά μου με γενικά νούλες και καλομαθημένα είμαστε.
-
This post is deleted! -
Σήμερα αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .
Γιατί δεν υπάρχει!?!? Ίσα ίσα σήμερα υπάρχει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, με την παγκοσμιοποίηση. Ο νέος μπορείς να εργαστεί κυριολεκτικά οπουδήποτε (εδώ μπορούσες και πριν 25 χρόνια), ακόμα και απομακρυσμένα. Υπάρχουν απίστευτες προοπτικές σήμερα.
-
Και για να το κάνω πιο εύκολο επειδή σου αρέσουν οι υποθέσεις, σκεψου τι θα είχε συμβεί εάν η πανδημία είχε χτυπήσει το 2015-16, τοτε που ο Αντωνάκης παρέδωσε (λέμε τώρα) δημόσια ταμεία που δεν είχαν χρήμα ούτε για τα κ@λ@χαρτα της Βούλτεψη.Εντάξει μπορεί κάποιους εδώ μέσα να τους πείθεις. Όχι όμως εμένα.
Και δεν φημίζομαι για αστικές ευγένειες τύπου κολεγίου Κούλη, Δένδια κλπ...Το 2015-2019 δεν ξεχνιέται. Ούτε φυσικά το παρελθόν των ταγαριών καταληψιών. Εγώ έχω προηγούμενα με τους Τσιπραίους πολύ πριν πάει στο στράτευμα το αμούστακο αλέξι (της καρδιάς σας). Το 1988-1990 δεν το ξεχνώ, όσο και να χτυπιέστε 2-3 νοματαίοι εδώ μέσα.
Αυτό λέγεται επιλεκτική μνήμη και οδηγεί με απόλυτη ακρίβεια στην απογοητευτική Ελλάδα του Κούλη εν έτει 2022.
Επιλέγεις να διυλιζεις τον κωνωπα και να μην ξεχνάς το '88-'90 (τι σχέση είχε άραγε με αυτό το αμουστακο αλεξι) και να καταπίνεις τον καμηλον των σιμητοκαραμανληδοπαπανδρεοβενιζελοσαμαραδων!
Τι ελπιδες έχει να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα μια τέτοια λογική; ΚΑΜΙΑ. Αν δεν το καταλάβουμε δεν υπάρχει ελπίδα.Ας λέγεται όπως θέλει. Και σιγά μην κάτσω να απολογηθώ (όπως κάνουν άλλα μέλη επειδή νοιώθουν ενοχές) στον κάθε andreas72 για τις απόψεις μου.
Και όπως έχω επαναλάβει πολλάκις το 1ο πληθυντικό για μένα δεν υπάρχει. Δεν ανήκω σε κοπάδι, ούτε είμαι πρόβατο.Αμάν! Storm όνομα και πράγμα! Ψευδώνυμο είναι αυτό ή προειδοποίηση;
Κουβέντα κάνουμε. Κανένας andreas72 δεν σου ζήτησε να απολογηθείς. Όλες οι απόψεις σεβαστές. Και κυρίως οι τεκμηριωμένες.Ο διάλογος (ή κουβέντα πέσ'το όπως θες) έχει ενδιαφέρον όταν προτείνονται και λύσεις σε αυτά που ο καθένας καταλογίζει.
Αυτό δεν συμβαίνει. Απεναντίας διαπιστώνω μόνο κριτική.
Αν κάποιος έχει να προτείνει ρεαλιστικές εφαρμόσιμες ιδεολογικές/κομματικές εναλλακτικές, ας τις αναφέρει.
Όσο όμως η αντιπρόταση είναι η Αντικουλιάδα, έχω και εγώ το κάθε δικαίωμα για Αντιτσιπριάδα...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σήμερα αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .
Γιατί δεν υπάρχει!?!? Ίσα ίσα σήμερα υπάρχει περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, με την παγκοσμιοποίηση. Ο νέος μπορείς να εργαστεί κυριολεκτικά οπουδήποτε (εδώ μπορούσες και πριν 25 χρόνια), ακόμα και απομακρυσμένα. Υπάρχουν απίστευτες προοπτικές σήμερα.
Δεν υπάρχουν εργασίες στο αντικείμενο σπουδών , δεν υπάρχουν προοπτικές παροχών. Στο εξωτερικό συμφωνώ πως υπάρχουν άλλωστε για αυτό φεύγουν όλοι έξω.
Τότε ήταν πολύ εύκολο για έναν καλά καταρτισμένο άνθρωπο να αναπτυχθεί.
Σήμερα δίνουν 1100 ευρώ σε παιδιά με μεταπτυχιακά και με 500-600 ευρώ ενοίκιο. Αν βάλεις όλα τα έξοδα μέσα μαζί και καύσιμο από κάποιο παλιό αυτοκινήτου του μενουν. 50 ευρώ στην άκρη για να βγάλει ένα τραπέζι το αμόρε του.
Τότε ΔΕΝ έμεναν μόνο 50 ευρώ στην άκρη για έναν καταρτισμένο άνθρωπο. Ούτε καν για έναν εργάτη.
είτε οι μισθοί είναι ανακολουθοι του κόστους ζωής είτε το κόστος ζωής είναι υψηλό. Ένας νέος δεν έχει προοπτική. -
Αν έχουν πτυχίο βιβλιοθηκονομίας ή θεατρικών σπουδών, λογικό να μην βρίσκουν δουλειά.
Ούτε είσαι υποχρεωμένος να δουλέψεις με βάση το πτυχίο σου
-
Ο Lap , σωστά τα γράφει, δεν πρέπει να μπερδεύεται το επίπεδο του 50 με σήμερα , αλλά να γίνεται η αναλογικότητα.
Βέβαια και ΔΕΝ είχαν να φάνε τό 50 , αυτό καθόριζε τα όρια της φτώχειας σε μία ριμαγμένη χώρα , σήμερα τα όρια της φτώχειας καθορίζονται αλλιώς και δεν είμαι και σίγουρος αν το ποσοστό κάτω από τα όρια της φτώχειας έχει μείνει ίδιο. Τι σήμαινει αυτό ότι είναι μαλθακοί σήμερα, επειδή τουλάχιστον έχουν να φάνε;
Για μια γενιά που δούλεψε επί σχεδόν δεκαετία με τον υποκατώτο;
Για μια γενιά που βλέπει ποσοστά ανεργίας κοντά στο 50%;
Είναι μαλθακοί και προτιμούν να μένουν οι νέοι στο πατρικό μέχρι τα 40 τους ; ή απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα βγάλουν πέρα;
Παιδιά τα οποία πάνε σεζόν και μένουν σε κοντέϊνερ , παιδιά που δουλεύουν σε ενοικιαζόμενες εταιρίες; Δουλειές τετράωρες , υποπληρωμένες και με μαύρες υπερωρίες είναι η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας σύμφωνα με τα στοιχεία της γσεε. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ (τα στοιχεία που επίσημα δηλώνονται δηλαδή ) , ένας στους τρεις υπαλλήλους λαμβάνουν μισθό που ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 451,2 ευρώ, χαμηλότερο δηλαδή και από τον κατώτατο.
Για ποια μαλθακότητα μιλάμε όταν έφυγαν χιλιάδες στο εξωτερικό ως σύγχρονοι μετανάστες; -
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν έχουν πτυχίο βιβλιοθηκονομίας ή θεατρικών σπουδών, λογικό να μην βρίσκουν δουλειά.
Ούτε είσαι υποχρεωμένος να δουλέψεις με βάση το πτυχίο σου
Υπάρχει και το άλλο πρόβλημα. Έχουν πτυχία και εξειδίκευση για πράγματα που δεν υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα..
Όχι αυτά που σας λέω είναι σε πτυχία με σχετική απορρόφηση από την αγορά εργασίας. Τα πτυχία σε φιλολογικά και ιχθυοκαλλιέργειας αν δεν εργαστούν στο αντικείμενο τους αμοίβονται με τον βασικό των (750 ευρώ μικτά )σε άλλες εργασίες όπως γραμματειακές, κούριερ κτλΔεν είναι κακοί ή χαζοί άνθρωποι, απλά δεν αναγνωρίζεται ούτε η οποια σπουδή τους.
Δηλαδή είτε έχεις τελειώσει γυμνάσιο είτε φιλοσοφικο με διδακτορικο θεωρούν πως η αντίληψη της σκέψης σου και ικανότητα λύσης προβλημάτων είναι ίδια με τον απόφοιτο γυμνασίου και σου δίνουν το βασικό μισθό. Το να κάνεις μεταπτυχιακά/διδακτορικο σε μια ανθρωπιστική επιστήμη είναι ένα και το αυτο με το να βιδωνεις βίδες. Τις ίδιες ικανότητες αντίληψης σου δίνει.
Ως αποτέλεσμα αυτού, δουλεύουν δύο δουλειές για να κάνουν οικογένεια.Μαλθακά παιδιά
-
Εγώ πάντως που βλέπω τζίρους και κέρδη μικρών και μικρομεσαίων η σύγκριση 2016-2019 με την κατάρα του Τουταγχαμών 2020- και μεχρι σήμερα είναι σοκαριστική.
(Εννοείται δεν ξεχνάμε ποτέ Κατρουγκαλο και αιματηρή φοροεισπρακτικη πολιτική Τσίπρα )
Φυσικά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που μας βρήκαν αλλά η επικοινωνιακή κυρίως αντιμετώπιση όλων των θεμάτων της οικονομίας και της κοινωνίας , καταστροφών , καιρικών συνθηκών , διεθνών συγκυριών κλπ εμένα προσωπικά με έχουν κάνει να αηδιάζω με αυτή την επιφανειακή διαχείριση χωρίς καμία μακροπρόθεσμη στρατηγική.
Οκ μπορεί να χαίρονται οι IT και 2-3 άλλες κατηγορίες καλοπληρωμενων στελεχών , μερισματουχοι κλπ που είδαν να καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και να πέφτει ο φόρος στο εταιρικό Quasqai τους αλλά με την αγορά σε αυτή την τραγική κατάσταση και τον καταστροφικό πληθωρισμό δεν νομίζω πως θα υπάρχουν αυτές οι δουλειές σε 2-3 χρόνια από σήμερα. -
Κουβέντα κάνουμε. Κανένας andreas72 δεν σου ζήτησε να απολογηθείς. Όλες οι απόψεις σεβαστές. Και κυρίως οι τεκμηριωμένες.Ο διάλογος (ή κουβέντα πέσ'το όπως θες) έχει ενδιαφέρον όταν προτείνονται και λύσεις σε αυτά που ο καθένας καταλογίζει.
Αυτό δεν συμβαίνει. Απεναντίας διαπιστώνω μόνο κριτική.
Αν κάποιος έχει να προτείνει ρεαλιστικές εφαρμόσιμες ιδεολογικές/κομματικές εναλλακτικές, ας τις αναφέρει.
Όσο όμως η αντιπρόταση είναι η Αντικουλιάδα, έχω και εγώ το κάθε δικαίωμα για Αντιτσιπριάδα...
Η κριτική στο Σαμαρά που άφησε καμμένη γη, εμπεριέχει και την πρόταση ότι δεν θα έπρεπε να αφήσει καμμένη γη.
Η κριτική για τα αδιευκρίνιστα ποσά, εμπεριεχει και την πρόταση ότι θα επρεπε να δευκρινηστουν τα ποσά.
Τα παραπάνω δεν είναι Αντικουλιαδα όπως σε συμφέρει να τα χαρακτηρίσεις για να τα απαξιώσεις.
Αντίθετα, απόψεις του τύπου δεν ξεχνώ τον αμουστακο καταληψία είναι καθαρή Αντιτσιπριαδα όπως τη λες και δείχνει εμμονή.
Να μην τα κάνουμε όλα Ίσωμα. -
Αν είχαμε για τα πάντα λύσεις θα είχαμε κόμμα και θα κατεβαίναμε στις εκλογές.
Είναι σαν χαλάει κάποια συσκευή να έρχεται μηχανικός, να τα κάνει όλα σκατα να κοντεύει να διαλύσει το σπίτι και να μας λένε οι φίλοι του ....πείτε και εσείς καμία ιδέα πως να το επισκευάσουμε, μη τα περιμένετε όλα από τον τεχνικό.
Οκ καταλαβαίνω τη συνεχή γκρίνια μερικών στερεοελλαδιτών που είναι τέρμα σπαστική, αλλά μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2