-
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οχι μονο την κοντραρουν αλλα κανουν το ακριβως αντιθετο.
Ρεκορ μετακλητων, ρεκορ διορισμων σε Δημους & περιφερειες.Η ΝΔ "ανακαλυψε" νεα πατεντα. Προσλαμβανουν ιδιωτες να κανουν τη δουλεια του Δημοσιου & κρατανε και τους ΔΥ στη θεση τους. Δηλαδη πληρωνουμε 2 φορες για το ιδιο εργο.
Αυτή η πατέντα υπάρχει από τις αρχές του 2000. Είναι η περίφημη "ενοικίαση" εργαζομένων και εφαρμόζεται και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Και ήταν μία από τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ που θα έβαζε σε τάξη ως ριζοσπάστες αριστεροί. Μόνο στα λόγια έμειναν.
Και έχει γεμίσει η εργασιακή αγορά της χώρας με κωλοεταιρείες που νοικιάζουν προσωπικό και μονοπωλούν πλέον και τις αγγελίες εργασίας.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θεωρώ πως κάποιος που τρέχει στον ιδιωτικό τομέα και είναι επιτυχημένος δεν αφήνει την πελατεία και τον κύκλο του για να γίνει κλητήρας πολυτελείας στο δημόσιο.
Ορισμένοι την αφήνουν, εαν πάρουν καλή θέση (που μετά οδηγεί αλλού). Παλιός μου δντης άφησε μεγάλη θέση στην τράπεζα για να γίνει ΓΓ σε Υπουργείο - μισά λεφτά αλλά άλλες γνωριμίες. Άνοιξαν άλλες πόρτες μετά...
Και ξέρω μερικούς πετυχημένους που άφησαν την καριέρα στον ΙΔ τομέα (για λίγο ίσως) για ν απάρουν βαρβάτες θέσεις στο Δημόσιο (π.χ. Διοικητής, ΓΓ, ΔΣ κλπ.). Παλια μου σειρά στον στρατό μετά από επιτυχημένη θητεία σε διάφορα ιατρικά νοσηλευτικά ιδρύματα σήμερα είναι Διοικητής στο Πάιδων.
-
Αυτό σημαίνει ότι είτε τελικά χρειαζόμαστε περισσότερους υπαλλήλους, είτε οτι όλοι οι αποτυχημένοι που δήθεν αγαπούν την ελεύθερη αγορά, αποτυγχάνουν παταγωδώς σε αυτήν και παρακαλάνε για έναν σταθερό δημόσιο μισθό έστω μια για μια περίοδο μήπως και αγοράσουν κανένα πριμιουμ αυτοκίνητο για να επιδείξουν στον περίγυρο πως τελικά ήταν επιτυχημένοι.
Θεωρώ πως κάποιος που τρέχει στον ιδιωτικό τομέα και είναι επιτυχημένος δεν αφήνει την πελατεία και τον κύκλο του για να γίνει κλητήρας πολυτελείας στο δημόσιο.
Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις.
Βασικα, κανεις δεν εχει κινητρο να κανει τη δουλεια του. Θα πληρωθει οτι και αν γινει. Ακομη και αν χρεοκοπησει η χωρα (sic). Φυσικα δεν υπαρχει ουτε αξιολογηση.Aυτοι που πραγματι δουλευουν νιωθουν πως ειναι τα κοροιδα της υποθεσης, οποτε αργα ή γρηγορα κατεβαζουν ταχυτητα.
Υπαρχουν αρκετοι ΙΥ που ευχαριστως θα εμπαιναν στο Δημοσιο για λιγα λεφτα αλλά μονιμοτητα & λιγοτερο αγχος. Σε καθε διαγωνισμο γινεται χαμος...
Οι διαγωνισμοι δεν γινονται για να επιλεγουν οι καταλληλοτεροι για τη θεση, αλλα οι πιο ..."αναξιοπαθουντες".
Καποιος που πχ εχει μεταπτυχιακο και 10 χρονια εμπειρια, θα χασει τη θεση απο καποιον που εχει 2 παιδια & ειναι δηλωμενος ανεργος. -
Σωστά, είχα στο μυαλό μου ε.ε όπως δικηγόρους. Γνωρίζω δικηγόρους λάτρεις της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού που δεν μπορούν να ζήσουν διότι είναι αποτυχημένοι. Αυτοί οι λάτρεις της ελεύθερης αγοράς παρακαλούν για δημόσια αξιώματα με δημόσιο μισθό. Στην ελεύθερη αγορά κυριολεκτικά δεν μπορούσαν να βγάλουν το μήνα, χωρίς υπερβολή δεν είχαν να φάνε.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι πως οι Ζαίοι ψηφοφόροι δεν κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους (και τους γύρω) περί δήθεν Αριστείας, πτυχίων Χάρβαρντ και χιλιόχρονου Δεξιού Ράιχ, όπως οι Κούλης Λόβερς...
Τώρα πραγματικά το πιστεύεις αυτό; Όλα οι ψηφοφόροι κοροϊδεύονται με τις μαλακίες που τους σερβίρουν τα κόμματα τους. Τώρα είναι οι δεξιοί με την αριστεία και την ανασύσταση του κράτους. Πριν από αυτούς οι Ζαίοι με τη σεισάχθεια, τη διαγραφή του χρέους και τα "καθαρά χέρια". Και όλοι μαζί κοροϊδεύονται διαχρονικά με όλες τις εκδοχές του "λεφτά υπάρχουν"!
Κόντρα θα κάνουμε για το ποιος κοροϊδεύεται περισσότερο;
-
Παντως δεν μασανε απο δουλεμα.
Ειδικα οσοι ειναι βολεμενοι ή αναμενουν να βολευτουν. -
Πρόσφατα είχε βγεί η προκήρυξη για Δήμους και Μηχανικούς. Δεν έκανα , αν και με έτρωγε μέσα μου, να ηρεμήσει το κεφάλι μου...
Εκεί με συνομιλίες ανακάλυψα το γνωστό σε όλους , ότι υπάρχει πολύ λαός οι οποίοι έχουν ως στόχο το διορισμό. Μαζεύουν χαρτιά οι άνθρωποι ασταμάτητα (δεν εννοώ ένα απλό μεταπτυχιακά προφανώς) με σκοπό μια προκήρυξη. Καλά κάνουν οι άνθρωποι δεν κατηγορώ, θα έπρεπε να επιβραβεύεται η φιλομάθια. Μέχρι ένα όριο βέβαια , αλλά εντάξει.
Αυτό που με συγκλόνισε ήταν η περιβόητη εντοπιότητα η οποία υπερισχύει καθολικά όλων των άλλων σχεδόν. Να το καταλάβω σε νησί ,απομονωμένο. Αλλά υπήρχε εντοπιότητα στα Ιωάννινα ή στην Κοζάνη ή στα Γρεβενά π.χ. ή σε ορεινούς Δήμους το Δημαρχείο των οποίων (τόπος εργασίας) ,απέχει μόλις 15 λεπτά οδήγηση από μεγάλη επαρχιακή πόλη.
Δεν είναι άδικο αυτό για τον κάτοικο άλλων πόλεων ή για το 80% των Ελλήνων που ζούνε στα δύο αστικά κέντρα; Θέλουμε και αποκέντρωση, από την άλλη θα πει κάποιος ότι ενισχύεις την επαρχία...
Δε βρέθηκε κανείς να κάνει αγωγή σε Δικαστήριο ότι παραβιάζεται η ισότητα (ισονομία;) δε ξέρω κιόλας τις διαδικασίες....
-
Έτσι είναι πλέον κάνουν μεταπτυχιακά διαφόρων ειδικοτήτων για τον διορισμό.
Εντωμεταξυ έχω δουλέψει σε προγράμματα του δημοσίου ως απόφοιτος έτσι για να έχω ένα χαρτζιλίκι.
Σε κάποια πόστα έχει πάρα πολύ δουλειά, όχι αστεία πέφτει πάρα πολύ δουλειά και έχει και ευθύνη και οι συνθήκες είναι μετριοτατες. Δεν λειτουργεί το ένα, στάζει νερά το άλλο, κάνει κρύο το χειμώνα, κτλ.Αν υπήρχαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα όπως παλιά ο κόσμος δεν θα ήθελε να πάει στο δημόσιο. Σιγά την ζηλευτη εργασία δηλαδή.
Αλλά όταν έχεις τον ιδιωτικό τομέα χωρίς προστασία όλοι μετά θέλουν να πάνε στο δημόσιο και ξαφνικά όλη η χώρα γέμισε τεμπέληδες κτλ -
Έτσι είναι πλέον κάνουν μεταπτυχιακά διαφόρων ειδικοτήτων για τον διορισμό.
Εντωμεταξυ έχω δουλέψει σε προγράμματα του δημοσίου ως απόφοιτος έτσι για να έχω ένα χαρτζιλίκι.
Σε κάποια πόστα έχει πάρα πολύ δουλειά, όχι αστεία πέφτει πάρα πολύ δουλειά και έχει και ευθύνη και οι συνθήκες είναι μετριοτατες. Δεν λειτουργεί το ένα, στάζει νερά το άλλο, κάνει κρύο το χειμώνα, κτλ.Αν υπήρχαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα όπως παλιά ο κόσμος δεν θα ήθελε να πάει στο δημόσιο. Σιγά την ζηλευτη εργασία δηλαδή.
Αλλά όταν έχεις τον ιδιωτικό τομέα χωρίς προστασία όλοι μετά θέλουν να πάνε στο δημόσιο και ξαφνικά όλη η χώρα γέμισε τεμπέληδες κτλΝα πω κι εγώ που η μοίρα μ'έφερε να μην κρεμάω τη γραβάτα μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά το πλαστικό κράνος όταν στις 7 το πρωί γύριζα σπίτι απ τη νυχτερινή βάρδια στο εργοστάσιο;
Κάποιοι νεαρότεροι συνάδελφοι έγλυψαν, φίλησαν, συμμετείχαν σε ΑΣΕΠ κι έφυγαν απ τη δουλειά, άλλος να γίνει φύλακας στις Φυλακές, άλλος Πυροσβέστης, άλλος να του ανοίξουν μαγαζί... υπήρξε όμως κι άνθρωπος που "πέρασε" ηλεκτρολόγος σε Νοσκομείο. Επειδή το εργοστάσιο το χαμε, στη κυριολεξία στήσει, παιδαρέλια όχι με υψηλές σπουδές αλλά γνώσεις πιο σπάνιες, και αμοιβόμασταν ακριβώς με τις συλλογικές συμβάσεις που εξασφάλιζαν πως θα χεις ρευμα και θερμανση και βενζίνη +1 χιλιάρικο μπόνους, και το "πονάγαμε" κι έλλαβε διαβεβαιώσεις απ τη διεύθυνση για το πόσο γαμάτα (ο τόνος στη δεύτερη συλλαβή) πάει το μαγαζί, ΔΕΝ έφυγε να πάει στο Δημόσιο.
Σε ενάμιση χρόνο έλαβε μαζί με τους υπόλοιπους τον πούλο υπό μάλης, φάγαμε τα 330€ μηνιάτικο του ταμείου ανεργίας και έπειτα βρήκε μια δουλειά σε φάμπρικα με τα μισά από πριν λεφτά, και 150χλμ περα δωθε τη μέρα, ικανότατος τεχνικός και υπάλληλος... ευτυχώς μετά από χρόνια και καιρούς, βρήκε ξανά τη θέση, έκανε λίγο τουρισμό στην Ελλάδα και κατάφερε να ναι σήμερα στο Δημόσιο "με ΙΚΑ" και δεν ξέρω αν φτάνει και χιλιάρικο ο μισθός... εγώ βρέθηκα να τρώω κάμπσα στο πάτωμα δίπλα στο κάθε χαμπίμπι... αυτά περιμένουν στην Ελλάδα όποιον δεν μπει στο Δημόσιο, ανεξαρτήτως σπουδών και ειδικότητας. -
Ένα πράγμα που δεν έχουν καταλάβει πολλοί μέσης ηλικίας πια είναι πως ο ότι έκαναν αυτοί ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα και καμαρώνουν σήμερα τα έκαναν και λόγω των συλλογικών συμβάσεων. Σήμερα εάν ήταν 40 ετών χωρίς καμία αναγνώριση σε τίποτα, κυριολεκτικά στον αέρα ούτε αυτοκίνητο δεν θα αγόραζαν όχι σπίτι και εξοχικό κτλ
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πρόσφατα είχε βγεί η προκήρυξη για Δήμους και Μηχανικούς. Δεν έκανα , αν και με έτρωγε μέσα μου, να ηρεμήσει το κεφάλι μου...
Εκεί με συνομιλίες ανακάλυψα το γνωστό σε όλους , ότι υπάρχει πολύ λαός οι οποίοι έχουν ως στόχο το διορισμό. Μαζεύουν χαρτιά οι άνθρωποι ασταμάτητα (δεν εννοώ ένα απλό μεταπτυχιακά προφανώς) με σκοπό μια προκήρυξη. Καλά κάνουν οι άνθρωποι δεν κατηγορώ, θα έπρεπε να επιβραβεύεται η φιλομάθια. Μέχρι ένα όριο βέβαια , αλλά εντάξει.
Αυτό που με συγκλόνισε ήταν η περιβόητη εντοπιότητα η οποία υπερισχύει καθολικά όλων των άλλων σχεδόν. Να το καταλάβω σε νησί ,απομονωμένο. Αλλά υπήρχε εντοπιότητα στα Ιωάννινα ή στην Κοζάνη ή στα Γρεβενά π.χ. ή σε ορεινούς Δήμους το Δημαρχείο των οποίων (τόπος εργασίας) ,απέχει μόλις 15 λεπτά οδήγηση από μεγάλη επαρχιακή πόλη.
Δεν είναι άδικο αυτό για τον κάτοικο άλλων πόλεων ή για το 80% των Ελλήνων που ζούνε στα δύο αστικά κέντρα; Θέλουμε και αποκέντρωση, από την άλλη θα πει κάποιος ότι ενισχύεις την επαρχία...
Δε βρέθηκε κανείς να κάνει αγωγή σε Δικαστήριο ότι παραβιάζεται η ισότητα (ισονομία;) δε ξέρω κιόλας τις διαδικασίες....
περι μεταπτυχιακων....
το τι θεολογιας μεταπτυχιακο και αλλα εντελως θεωρητικα υπαρχουν στο ανοιχτο πανεμπιστημιο σπέσιαλ για ηδη ή γουαναμπι δημοσιους ειναι απεριγραπτο. με ενα σκουπισμα συναδελφων τελειωμενων για ετοιμες εργασιες και μια σπανακοπιτα σπιτικη στον εξεταστη εχουν γεμισει προσοντα τα λυκεια και τα γυμνασια.
το καλοκαιρι εκανε η γυναικα μου αιτηση για ενα πολυ βαρυ πληροφορικης. ισα που συμπληρωσανε τμημα... τωρα οι περισσοτεροι πηδηξανε σαν τα ποντικια, θα ασχοληθουν με την ελαφροτητα του ειναι και του γιγνεσθαι. συναδελφος της, με 2 μεταπτυχιακα, πληροφορικαριος λεει, με ρωτησε προσφατα τι ειναι κιουερι και αν εχει να κανει με φυσικη. -
Μαρία κιουρί ....χιελοού μέχρι και οι μέτριοι έως κακοί μαθητές στη φυσική και άλλου το ξέρουνε. Έλεος ένα ντοκυμαντέρ δεν έχει δει;
Σαν τον ταξιδευτή θα κάνω, εμείς κακοί μαθητές ήμασταν και τα ξέραμε όλα. Τι σκατα μαθαίνουν;Χαμός, ολοινσπουδαζουν... και εγώ έχω γραφτεί σε πολλά σεμινάρια που είναι ένα εξάμηνο με διδακτικές μονάδες.
Ωραία είναι περνάς την ώρα σου.
-
Τέλος πάντων, ας πάμε στα πιο επείγοντα. Τώρα που τελείωσε η πανδημία, τα λεφτά που μάζεψαν απ τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, γιατί δεν τα ρίχνουν να ελαφρυνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;
-
Τέλος πάντων, ας πάμε στα πιο επείγοντα. Τώρα που τελείωσε η πανδημία, τα λεφτά που μάζεψαν απ τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, γιατί δεν τα ρίχνουν να ελαφρυνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;
Τα κρατάνε, μπας και το μετανιώσουν, για να τους αγοράσουν εμβόλια...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα κρατάνε, μπας και το μετανιώσουν, για να τους αγοράσουν εμβόλια...
Ωραίος ...
-
Οι συλλογικές συμβάσεις , δεν σε προστάτευαν από την απόλυση.
Η ύπαρξη πολλών παρόμοιων θέσεων εργασίας σε προστάτευε.Το θέμα είναι ότι η κρίση τσάκισε τους ιδιωτικούς.
Τους άφησε ανασφάλιστους, χρεωμένους και πολλούς χωρίς δυνατότητα σύνταξης, γιατί τα 20000+ χρέους, τα έπιανες σε λιγότερο από 4 χρόνια... -
Σύμφωνοι, η συλλογική σε προστάτευε από καρτέλοποίηση των παροχών σε μια γεωγραφική περιοχή. Αν για παράδειγμα ήσουν μια ειδικότητα και όλοι είχαν καρτελοποιησει τις παροχές ερχόταν η συλλογική σύμβαση και έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Ήταν μαξιλάρι ασφαλείας. Επειδή υπήρχε όντως πιο δύσκολα οι εργοδότες έλεγαν ''αυτά και αν σου αρεσει''
Και αν δεν έχει υπάρξει καρτελοποιηση στην παγκόσμια ιστορία της οικονομίας. Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει.
Συμφωνώ πως υπάρχουν κάποιες στιγμές που ο ανταγωνισμός λειτούργησε σωστά αλλά στην πρώτη στραβή όλοι γίνονται πονηροί
-
Οταν δεν υπάρχουν δουλειές , ο εργαζόμενος δεν έχει όπλα...
Αρα δουλειές έπρεπε να υπάρξουν και όχι συντάξεις στους ξύστες...
-
Αν μου βρεις μια οικονομία που και στην δύσκολιες της παρέμεινε σύμφωνα με το δόγμα του υγιούς ανταγωνισμού ως προς την προσφορά εργασίας, εγώ είμαι μεσα. Διότι όντως θα μπορυσαν κάποιοι να αμοιβονται περισσότερο από την συλλογική. Στην Ελλάδα πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί;
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οταν δεν υπάρχουν δουλειές , ο εργαζόμενος δεν έχει όπλα...
Αρα δουλειές έπρεπε να υπάρξουν και όχι συντάξεις στους ξύστες...
Αυτό είναι το βασικό. Συμφωνώ. Μετά το βασικό πάμε στο επόμενο ερώτημα, τι σε προστατεύει απο την καρτελοποιηση;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2