-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γι'αυτό φωνάζω μαύρο σε όλο το δημοκρατικό(χουντικό) τόξο. Εδώ δεν κρύβουν ότι ήδη συζητάνε τις πιθανές συμμαχίες ώστε να μη χάσουν τις καρέκλες. Είναι πρόθυμοι να κυβερνήσουν και με 4 κόμματα στην κυβέρνηση αρκεί να συνεχιστεί η "σωτηρία"μας!
ok. Μαύρο σε όλο το δημοκρατικό(χουντικό) τόξο.
Άσπρο σε τι όμως;
Για πες.
Περιμένεις να σου πω τί να ψηφίσεις;;;
Νομίζω ότι όταν κάποιος θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι για τα μπάζα, ίσως έχει στο μυαλό του κάποιο άλλο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας που πιθανά να υιοθετείται από κάποιο κόμμα.
Την περίοδο Τσίπρα π.χ. εγώ εκτός ότι ήμουν στους ΜένουμεΕυρώπη δεν έκρυβα ότι προτιμούσα κυβέρνηση της κεντροδεξιάς. Φυσικά για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους τους ανέφερα στο φόρουμ επανειλημμένα.
Επί Μητσοτάκη διακρίνω (στο φόρουμ) μία δυσκολία να προταθούν εναλλακτικές προτάσεις και να δικαιολογηθούν. Μόνο κριτική.
Αυτά δεν αφορούν εσένα, αφού δεν γράφεις συχνά στο συγκεκριμένο θέμα. Απλά ρώτησα μήπως τελικά κάποιο μέλος έχει να προτείνει κάτι άλλο ώστε εγώ προσωπικά να δω αν ταιριάζει με αυτά που έχω εγώ στο μυαλό μου για την διακυβέρνηση της χώρας.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν αυτό εσένα σου αρκεί ως το "καλύτερο δυνατόν", εντάξει.
Φυσικά και δεν μου αρκεί και είμαι ο 1ος που λέω ότι τα έχει κάνει σκατά ο Κυριάκος. Όμως, ρωτάω συνέχεια για εναλλακτική και κανείς δεν απαντάει!! Και εσύ που τα λές αυτά και σε αρκετά συμφωνώ, δεν προτείνεις κάτι άλλο. Γκρίνια χωρίς πρόταση αξίζει 0, γιατί απλά δεν έχει κανένα νόημα. Οπότε περιμένω....εσύ τι προτείνεις?
Η αποχή και τα λευκά είναι ακριβώς αυτό που θέλουν. Το coole αυτή τη στιγμή κυβερνά με λιγότερο απο 1μυριο ψήφους.
Το ξέρω και είναι το χειρότερο σύστημα αυτό. Για αυτό είπα συγκεκριμένα, να απέχουμε ΟΛΟΙ!! Εαν δεν πάει κανείς να ψηφίσει, τότε τι θα βγεί? Κυβέρνηση με 500 ψήφους...?? Θα καταρρεύσει ΟΛΟ το σύστημα...μόνο έτσι.
-
Θα ήθελα να γράψω κάποια στιγμή, πως θα έβλεπε τα πράγματα, μία πραγματική Λαϊκή Δεξιά...
Αρθρο σήμερα της Καθημερινής, που θρηνεί για την πτώση της παγκοσμιοποίησης...
https://www.kathimerini.gr/opinion/561820360/to-telos-tis-pagkosmiopoiisis/Της Χάφιγκτον Πόστ για την αυτονομαζόμενη "φιλελεύθερη διακυβέρνηση"
https://www.msn.com/el-gr/news/other/γιατί-δεν-εμπνέει-η-φιλελεύθερη-δημοκρατία/ar-AAWqVWW?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=fb3831589ba44fc19a91f9014dcfb886Η Λεπέν είναι προ των πυλών των Ηλυσίων, αλλά το τι λέει η ίδια δεν το ακούμε στα μμε
Μόνο τι σχολιάζουν οι άλλοι , που δεν την γουστάρουν, ότι λέει.
Παγκοσμιοποίηση λοιπόν. Φιλελεύθερη διακυβέρνηση και άλλες φράσεις που τελικά σημαίνουν το αντίθετο ακριβώς από ότι λένε τα γράμματα τους.
Εχουμε λέει παντού φτηνά πράγματα.
Μόνο που τα φτιάχνουν στις φτηνές χώρες με τους φτηνούς μισθούς, μεγάλες επιχειρήσεις, που διοικούνται από μανατζαρέους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα προσωπικό ρίσκο, από τις αποφάσεις τους.Δηλαδή έχουν είτε όφελος, είτε απλά συνεχίζουν να παίρνουν τον παχυλό μισθό τους.
Ο κανονικός επιχειρηματίας, έχει και όφελος, αλλά και ζημία, έως και καταστροφή, ανάλογα με τις αποφάσεις του, αλλά και το ρίσκο που αναλαμβάνει με αυτές.
Η λεγόμενη "φιλελεύθερη διακυβέρνηση" , δεν ήταν ούτε φιλελεύθερη, ούτε διακυβέρνηση.
Γιατί όχι μόνο διατήρησε τις τεράστιες και πανάκριβες, κρατικές διοικήσεις, αλλά αύξησε και τις επαφές και την διαφθορά των υπερβολικά δυνατών κρατικών λειτουργών με τους μανατζαρέους των επίσης υπερβολικά μεγάλων εταιρειών, που έγιναν του μπιγκ του φέιλ, οπότε έτσι δεν υπάρχει ούτε φιλελεύθερη οικονομία, ούτε ανταγωνισμός.
Οι πολίτες όμως της Ευρώπης, έχουν πάθει πολλά τους τελευταίους αιώνες. Εχουν γονείς και παππούδες που υπέφεραν και θυσιάστηκαν για να υπάρχει ευημερία στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Οπότε τα βλέπουν αυτά.
Το διεφθαρμένο σύστημα αντιδρά μέσω των καλοπληρωμένων μμε και αυταρχικών κοινωνικών δικτύων, μην ξεχνάμε ότι έκλεισαν λογαριασμό ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ Προέδρου, σε όποιον παρεκκλίνει από την πορεία .
Είτε λέγεται Ορμπάν, είτε Σαλβίνι, , είτε ίσως Λεπέν, αν ξέραμε τι ακριβώς πρεσβεύει η κυρία.
Για όλους πριν τις εκλογές βγάζουν διάφορα, που βέβαια μετά τις εκλογές ξεχνιόνται.
Α ρε Κουρή με την Αυριανή, έκανες παγκόσμια σχολή.
Κακός ο Σαλβίνι, αλλά αντί για αυτόν ο τραπεζίτης πρωθυπουργός, δεύτερος δοτός πλέον, που είπε αν θέλουμε κλιματισμό ή ειρήνη....
Σαν την άλλη που είπε να φάνε παντεσπάνι, αυτοί που δεν είχαν ψωμί...
Μην ξεχάσουμε ότι έχουμε γεμίσει και ¨δημοκρατίες" σε όλο τον κόσμο.
Κίνες, Ρωσίες, Ισλαμικές κλπ...
Αν για κάτι ξεχωρίζει η αρχή του 21ου αιώνα, είναι η υποχώρηση της Δημοκρατίας παγκοσμίως και η επικράτηση αυταρχικών, η κρυφο-αυταρχικών καθεστώτων.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ξέρω και είναι το χειρότερο σύστημα αυτό. Για αυτό είπα συγκεκριμένα, να απέχουμε ΟΛΟΙ!! Εαν δεν πάει κανείς να ψηφίσει, τότε τι θα βγεί? Κυβέρνηση με 500 ψήφους...?? Θα καταρρεύσει ΟΛΟ το σύστημα...μόνο έτσι.
"Kανεις" δεν γινεται να μην παει. Θα πανε οι ΔΥ και οι λοιποι κρατικοδιαιτοι. Αρα παλι θα υπαρξει κυβερνηση.
Βασικα, ολοι αυτοι που σιτιζονται απο το δημοσιο (δλδ απο τους φορους μας), παρακαλανε να μην πανε να ψηφισουν οσοι θελουν να αλλαξουν τα πραγματα.
-
Να μερικες απαντησεις γιατι η εκτοξευση της τιμης του ρευματος ειναι ΚΑΙ ευθυνη της κυβερνησης.
-
This post is deleted! -
Μα και να δωθούν απαντήσεις η αντίδραση θα είναι "αργκ....ουργκ....Ζαιοι κατσαπλιαδες" κτλ κτλ. Ποιος ο λόγος; Δύο πράγματα για αρχη: Ξηλωμα κάθε μα κάθε Χατζηδακικης και Κεραμεϊκης ενέργειας. Χωρίς πολλά πολλά. Μετά τα υπόλοιπα.
Η πλάκα είναι ότι μετά το ξεδίπλωμα του κυβερνητικού εργου και τη διάχυση των συνεπειών του στους πολλους οι υπερασπιστές είναι απολογητές. Αντί να προσαρμοστούν στο ρόλο τους συνεχίζουν τον Τραμπικης προέλευσης δικό τους λαϊκισμο/στερεοτυπα. Αλλά γιατί να γίνεις απολογητής αν (για οποιοδήποτε λόγο) δε θιγεσαι/"αντέχεις ακόμα;" Τρελιτσα μέχρι τέλους λοιπον.
Τελικά, γιατί αυξήθηκε χθες ο κατώτατος μισθός; "Δεν ξέρανε οι εργαζόμενοι ότι αυτά δεν γίνονται"; Τι άλλαξε; Ας έδιναν (λεεεεμε τώρα) μεγαλύτερες επιδοτησεις για την ακρίβεια.Η περίοδος που ξεκίνησε από το δεύτερο λοκνταουν για τους πραγματικούς γνωστες της πολιτικής, (οι υπόλοιποι κατάλαβαν μετά τις φωτιές), είναι μια (απολαυστική ειδικά τώρα πια) κατρακύλα των εγωπαθων κυβερνητικών και των φίλων τους.
-
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να μερικες απαντησεις γιατι η εκτοξευση της τιμης του ρευματος ειναι ΚΑΙ ευθυνη της κυβερνησης.
Όπως μας λέει το άρθρο, το πρόβλημα είναι σε εμάς. Έχουν καταστραφεί μικροεπιχειρηματίες με τις υψηλες δαπάνες τους, έχει καταστραφεί η αγοραστική δύναμη των πελατών τους, έχουν καταστραφεί οι προμηθευτές τους.
Πρέπει τουλάχιστον να κάνουμε πράξη ότι έκαναν άλλες χώρες.
Στις τιμες τις ενέργειας είμαστε οι χειρότεροι. -
@spiros-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
παρελειψες ομως κατι βασικο
https://www.newmoney.gr/roh/agores/anevenoun-xana-i-metoches-tou-omilou-peristeri-rali-6-se-terna-energiaki-pano-apo-ta-10-evro-i-gek-terna/ -
Πολύ ωραία λοιπόν. Υπάρχουν λύσεις για να μειωθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ο Κυριάκος δεν τις εφαρμόζει γιατί είναι κακός, θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά (γιατί αυτό κάνει) και είναι και εξαρτημένος από συμφέροντα που λειτουργούν εις βάρος του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικονομίας.
Πάμε στο παρακάτω επεισόδιο τώρα. Ο Σύριζα γιατί παίζει κρυφτούλι? Γιατί λέει ασυναρτησίες περί ψεύτικων ισολογισμών των εταιρειών ενέργειας?
Γιατί δεν κάνει μια επερώτηση στη Βουλή, γιατί δεν καλεί μια συζήτηση να θέσει τα ερωτήματα στον Κυριάκο και να τον καλέσει να απαντήσει-απολογηθεί? Και να καρπωθεί και πολιτικά τα όποια κέρδη?
Κάτι λείπει εδώ από το παζλ... Πως γίνεται πάντα οι πιο έξυπνοι, που έχουν λύσεις για όλα, να αρθρογραφούν απλώς και να μη συμμετέχουν ποτέ στα κέντρα λήψης αποφάσεων?
Έχουμε γεμίσει σωτήρες (απ' τους απέξω) και ανίκανους καιροσκόπους (απ' τους από μέσα)... -
Ειδικά ο συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου που όλοι ξέρουμε πόσο κομματόσκυλο είναι. Δεν σημαίνει βέβαια ότι έχει άδικο αλλά αν είναι τόσο απλό γιατί να μην κάνουν και οι τωρινοί κυβερνώντες μια προσπάθεια άμβλυνσης του προβλήματος?
-
μα κρινεις τον κυβερνητη και τις αποφασεις του, οχι τον ασχετο!
εντελει ψηφιστηκε για καποιους λογους και δεν τους δικαιολογει.
αν ενας απο τους λογους ηταν να φυγει ο cheaprus, οκ ,εγινε.
και? μετα? -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να με συμπαθάς, αλλά όταν θα καταρρεύσει το σύστημα, ποιό θα είναι το επόμενο βήμα; Γιατί μέχρι εδώ ΟΚ, δεν έχει και μεγάλη διαφορά από το "να γίνουν όλα δημόσια αλλά δεν σας λέω πως θα βρούμε τα λεφτά" ή από το "να φύγει ο Κούλης αλλά δεν με νοιάζει ποιός θα βγει μετά".
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
και? μετα?Και μετά κάποια στιγμή θα έρθει ο Ανδρουλάκης να μας σώσει αυτός, που είναι νέος, άφθαρτος και σοσιαλιστής, άρα έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ο νέος σωτήρας της χώρας.
Και η ζωή στο Ελλαδιστάν συνεχίζεται... -
Σκοπός είναι να μειωθεί το κόστος ενέργειας, να δουλέψουν οι επιχειρήσεις να πληρώσουν υπαλλήλους και προμηθευτές, να υπάρξει διαθέσιμο χρήμα προς κατανάλωση. Μη το πάτε σε εκλόγικες νίκες. Ωραίος ο κρητικός. Βασικά όταν μιλάει τα μπερδεύει λίγο δεν είναι ξεκάθαρος αλλά οκ είναι νέος άφθαρτος.
Αλλά και παλι, χεστηκαμε.... Αυτό που μας νοιάζει είναι το κόστος ενέργειας όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιό κομμωτήριου. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
και? μετα?Και μετά κάποια στιγμή θα έρθει ο Ανδρουλάκης να μας σώσει αυτός, που είναι νέος, άφθαρτος και σοσιαλιστής, άρα έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ο νέος σωτήρας της χώρας.
Και η ζωή στο Ελλαδιστάν συνεχίζεται...ρε συ αντυ η συνεχης πιεση, το κραξιμο, χρειαζεται, να ειναι ενα εστω μικρο αντιδοτο στην ασυδοσια. το να λεμε για τους αλλοι ειναι βουτυρακι στο ακριβο κρουασαν των κυβερνωντων, τρωει 3 η γιουνάιντεντ και λεει οτι η σιτι εφαγε 4.
-
Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το μετά (κι ούτε και ποτέ έδειχνε ενδιαφέρον,από παλιά).
Το θέμα είναι να φύγει,να χάσει με κάθε τρόπο ο αντίπαλος και για ότι αφορά το μετά βλεεεεέπουμε...Κι όταν έρχεται το μετά βλ. π.χ. μνημόνιο τον "πίνουμε" γιατί ποτέ δεν προβλέπουμε ή γιατί δεν μας βολεύει να προβλέπουμε.. Έτσι πορευόμασταν ως λαός και πολίτες εδώ και δεκαετίες κι έτσι θα πορευθούμε μέχρι ολοκληρωτικού τέλους.Γι αυτό λέω εδώ και χρόνια ότι η πολιτική είναι ποδοσφαιρικός οπαδισμός και τίποτα άλλο.Να χάνει ο ΟΣΦΠ ή ο ΠΑΟ από οποιαδήποτε ντόπια ή ξένη ομάδα κι αυτό αρκεί.Είμαστε πρώτα αντιολυμπιακοί,αντιπαναθηναϊκοί,αντιαρειανοί,αντιαεκτζήδες κ.λ.π. Δε μας νοιάζει πως αποδίδει η ομάδα μας,φτάνει να χάνει παντού ο "αιώνιος" αντίπαλος.
Έτσι και στην πολιτική..Πρωτίστως αντίΜητσοτάκης,αντι ΝΔ,αντιΠαπανδρέου,ΑντιΠασοκ,αντίΤσίπρας κ.α.
Όπως προείπε κι ο Φάνης,θα γίνουμε αποικία,επαρχία -και τυπικά,γιατί ουσιαστικά είμαστε από ιδρύσεώς μας πριν 200έτη- κάποιου άλλου (τώρα συγκεκριμένα, θα γίνουμε ο 82ος νομός της Τουρκικής Δημοκρατίας).Άλλωστε αυτή είναι η τύχη μικρών κρατιδίων με υποανάπτυκτους,πρωτόγονης εγκεφαλικής λειτουργίας πολίτες.Εμφανίζονται σαν κομήτες στην ιστορία όποτε θέλουν οι μεγάλες δυνάμεις και το ίδιο ξαφνικά εξαφανίζονται από τον χάρτη...
-
Χωρίς διάθεση να φανώ κακός χρονιάρες μέρες.
Η στείρα διαμαρτυρία εναντίον του Κυριάκου όπως τη θέλετε-ζητάτε κρύβει πάνω απ' όλα τα αντι-ΝΔ συναισθήματα σας. Γιατί? Γιατί ταυτόχρονα εντέχνως συμβιβάζεστε και κρύβετε κάτω από το χαλί την ακόμη μεγαλύτερη ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αριστερά γαρ).
Θέλετε κατά βάθος να δικαιωθεί η αριστερή-αντιδεξιά (ο θεός να κάνει δεξιά το μπλε Πασόκ) ιδεολογία και τρόπος σκέψης σας. Πώς? Βλέποντας τους "αντιπάλους" να παραδέχονται την αδυναμία τους.
Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον, οι πανταχώθεν αριστεροί θα είχαν σαν πρώτιστο στόχο τη βελτίωση του κόμματος που τους εκπροσωπεί, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία, να κάνει τα σωστά που πιστεύετε και να δικαιωθείτε και ιδεολογικά και να βοηθηθεί και η χώρα.
Αλλά όχι βέβαια, πάμε στα εύκολα, στείρος καταγγελτικός λόγος, χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση και εναλλακτική, όπως συνηθίζει η αριστερά. Καμία προσπάθεια αυτοβελτίωσης, μόνο να φωνάζουμε, να κριτικάρουμε και αν προβάλουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου.Η πραγματική καταδίκη γίνεται στην κάλπη. Κι εκεί φαίνεται ότι ο Κυριάκος θα πάρει το μάθημά του. Αυτή είναι η πραγματική καταδίκη ή επιβράβευση για ένα κόμμα, όχι να βγαίνουμε να γκρινιάζουμε και να φωνάζουμε στα forum και τους δρόμους.
Και μην ξεχνάμε και τους προγόνους μας. Το μη χείρων βέλτιστον. Βάση αυτού δεν θα εκπλαγώ αν σε περίπτωση πόλωσης και επαναλαμβανόμενων εκλογών το καθαρίσει το ματς ο Κυριάκος.
Και βέβαια σ' αυτό θα φταίει και η αριστερά που αλλού τυρβάζει. Δεν είστε παρατηρητές και κριτικοί τέχνης, έχετε το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί και δεν το παίρνετε. Θα σας φάει η γκρίνια και η μιζέρια. Κάντε και τίποτα να πάρετε και κάνα μπράβο και ποτέ δεν ξέρεις...
-
εχασε η σιτι με τεσσαρα ρε συ αντι, αυτο απαντας μονιμα για να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα. τιποτε δεν παει μπροστα χωρις κριτικη. τιποτε.
-
Γι'αυτό φωνάζω μαύρο σε όλο το δημοκρατικό(χουντικό) τόξο. Εδώ δεν κρύβουν ότι ήδη συζητάνε τις πιθανές συμμαχίες ώστε να μη χάσουν τις καρέκλες. Είναι πρόθυμοι να κυβερνήσουν και με 4 κόμματα στην κυβέρνηση αρκεί να συνεχιστεί η "σωτηρία"μας!
ok. Μαύρο σε όλο το δημοκρατικό(χουντικό) τόξο.
Άσπρο σε τι όμως;
Για πες.
Περιμένεις να σου πω τί να ψηφίσεις;;;
Νομίζω ότι όταν κάποιος θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι για τα μπάζα, ίσως έχει στο μυαλό του κάποιο άλλο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας που πιθανά να υιοθετείται από κάποιο κόμμα.
Την περίοδο Τσίπρα π.χ. εγώ εκτός ότι ήμουν στους ΜένουμεΕυρώπη δεν έκρυβα ότι προτιμούσα κυβέρνηση της κεντροδεξιάς. Φυσικά για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους τους ανέφερα στο φόρουμ επανειλημμένα.
Επί Μητσοτάκη διακρίνω (στο φόρουμ) μία δυσκολία να προταθούν εναλλακτικές προτάσεις και να δικαιολογηθούν. Μόνο κριτική.
Αυτά δεν αφορούν εσένα, αφού δεν γράφεις συχνά στο συγκεκριμένο θέμα. Απλά ρώτησα μήπως τελικά κάποιο μέλος έχει να προτείνει κάτι άλλο ώστε εγώ προσωπικά να δω αν ταιριάζει με αυτά που έχω εγώ στο μυαλό μου για την διακυβέρνηση της χώρας.
Δεν είναι σωστό και δεν θα γράψω εδώ τί έχω στο μυαλό μου ως εναλλακτική διακυβέρνηση. Πάντως οι πράσινοι,οι μπλε,οι κόκκινοι και οι 50 αποχρώσεις του ροζ πρέπει να τους εξαφανίσουμε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2