-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@m3rlin said in Toyota Yaris Cross:
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€
Αυτό γίνεται και στο c-hr? Γιατί με ενδιαφέρει και εμένα. Το κάνεις σε επίσημο ή θέλει ηλεκτρολόγο?
Στην Θεσσαλονίκη έχουμε την
https://directed.gr/product-category/autokinito/asfaleia/antikleptika-obd/
θα έβαζα σε αυτούς με κλειστά μάτια και θα προτιμούσα αυτό που κάνει 49€ και δεν θα έκανα καν αλλαγή θέσεως θα έβαζα στην υπάρχουσα το κωδικοποιημένο αρσενικό ,ο κλέφτης θα ήταν όλο απορία...
Στην αντιπροσωπεία δεν θα ρωτούσα καν ...
Καλημέρα,
σε κάνω quote γιατί μάλλον χάθηκε το πόστ μου.
Ερώτηση επειδη μάλλον κάτι χάνω, δεν μπορεί ο κλέφτης απλά να ξεκουμπώσει την προέκταση? ασφαλίζει κάπως? -
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€
Αυτό γίνεται και στο c-hr? Γιατί με ενδιαφέρει και εμένα. Το κάνεις σε επίσημο ή θέλει ηλεκτρολόγο?
θα έβαζα σε αυτούς με κλειστά μάτια και θα προτιμούσα αυτό που κάνει 49€ και δεν θα έκανα καν αλλαγή θέσεως θα έβαζα στην υπάρχουσα το κωδικοποιημένο αρσενικό ,ο κλέφτης θα ήταν όλο απορία...
Καλημέρα,
Ερώτηση επειδη μάλλον κάτι χάνω, δεν μπορεί ο κλέφτης απλά να ξεκουμπώσει την προέκταση? ασφαλίζει κάπως?έβαλα ενα βίντεο παραπάνω
εννοείται οτι ο κλέφτης μπορεί να βγάλει /σπάσει τα πλαστικά και να αρχίζει να ψάχνει απο πίσω τα καλώδια
το ίδιο άλλωστε κάνουν και με τους συναγερμούς
"καθυστερήσεις" κάνουμε με όσο γίνεται μικρότερο κοστολόγιο -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Παρεπιπτόντως μπορεί κάποιος απο τους κατόχους να μας πει τι συναγερμο βαζουν σαν "δωρο" στις αντιπροσωπείες; Φαντάζομαι είναι canbus. Ο πωλητής μου είπε πως είναι "ειδικός" για yaris και απολύτως συμβατός, αλλά μέχρι εκεί.
Συνήθως MetaSystem του 100ικου, βασικά ό,τι πο φτηνό υπάρχει εφόσον είναι "δώρο". Φυσικά και δεν είναι ειδικός, της σειράς είναι. Canbus είναι λογικά, μπορείς να ζητήσεις να είσαι παρών στην τοποθέτηση να δεις το κουτί. Θα το δεις εξάλλου και μετά που θα σου δώσουν το εγχειρίδιο του συναγερμού.
Εμένα μου βάλανε automotive.vodaphone , έψαχνα στο ίντερνετ για πληροφορίες αλλά δε βρήκα αντιπρόσωπο στην Ελλάδα κάπου διάβασα για συνεργασία vodaphone-cobra αλλά δε ξέρω
Εντάξει δεν έχω τόσο πρόβλημα με την απομακρυσμένη θέρμανση τόσα χρόνια έζησα χωρίς αυτή, το βασικό είναι ότι δε συνεργάζεται με το app για το κλείδωμα των θυρών.
Τουλάχιστον κλειδώνει το αμάξι με το τηλεχειριστήριο, θα δω τι θα κάνω στο μέλλον.
Υπάρχουν και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ για δώρα λασπωτήρες, αντηλιακές μεμβρανές κλπ -
Έχω μια ιδέα....
Μήπως όταν τους πιάνουν να μην τους αφήνουμε τόσο εύκολα την επόμενη ημέρα, εβδομάδα;;;
Και έτσι να μην ανησυχούμε τόσο πολύ να μη μας κάνουν βίδες τα αυτοκίνητα μας;
Αν μιλήσεις με αστυνομικούς θα σου πουν ότι τους πιάνουμε , τρέχουμε, ρισκάρουμε και ξανά είναι έξω και μας χλευάζουν κιόλας.Ασ'τον μέσα κάτι μήνες την πρώτη φορά να καταλάβει ότι δεν αγγίζουμε ξένες περιουσίες να σου πω εγώ. Δεύτερη φορά; *1,5 οι αρχικοί μήνες.
Να κάνει μια ανάλυση κόστος οφέλους και να βγει ότι για ένα δύο αυτοκίνητα που θα ανοίξει θα φάει τα χρόνια του στις φυλακές. -
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€
Καλημέρα,
Ερώτηση επειδη μάλλον κάτι χάνω, δεν μπορεί ο κλέφτης απλά να ξεκουμπώσει την προέκταση? ασφαλίζει κάπως?έβαλα ενα βίντεο παραπάνω
εννοείται οτι ο κλέφτης μπορεί να βγάλει /σπάσει τα πλαστικά και να αρχίζει να ψάχνει απο πίσω τα καλώδια
το ίδιο άλλωστε κάνουν και με τους συναγερμούς
"καθυστερήσεις" κάνουμε με όσο γίνεται μικρότερο κοστολόγιοΝαι κατάλαβα. Ευχαριστώ. Σαν ιδεά, αν βγάλουμε την ασφάλεια της OBD πως σας φαίνεται?
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Έχω μια ιδέα....
Μήπως όταν τους πιάνουν να μην τους αφήνουμε τόσο εύκολα την επόμενη ημέρα, εβδομάδα;;;
Και έτσι να μην ανησυχούμε τόσο πολύ να μη μας κάνουν βίδες τα αυτοκίνητα μας;
Αν μιλήσεις με αστυνομικούς θα σου πουν ότι τους πιάνουμε , τρέχουμε, ρισκάρουμε και ξανά είναι έξω και μας χλευάζουν κιόλας.Ασ'τον μέσα κάτι μήνες την πρώτη φορά να καταλάβει ότι δεν αγγίζουμε ξένες περιουσίες να σου πω εγώ. Δεύτερη φορά; *1,5 οι αρχικοί μήνες.
Να κάνει μια ανάλυση κόστος οφέλους και να βγει ότι για ένα δύο αυτοκίνητα που θα ανοίξει θα φάει τα χρόνια του στις φυλακές.Αν έχουμε καταλάβει, αποφυλακίζουν ποινικούς στο 1/3 της ποινής γιατί δεν έχουν που να τους βάλουν, ενώ κάποιοι που έχουν κλέψει δεκαδες-εκατονταδες εκατομμύρια ευρώ απ το Δημόσιο περνάνε κάτι μήνες τυπικά από κελί σε ελάχιστες περιπτώσεις... σε τέτοιο σύστημα, μη περιμένετε παραδειγματικη τιμωρία για τα κλεφτρόνια, εκτός μόνο κι αν πλαστογραφήσουν καμιά βαθμολογία στο απολυτήριο Δημοτικού...
-
Τι θέτε; Καινούριο Yaris Cross θέτε; Περιμένετε να το παραλάβετε κι ελπίζατε να έρθει πιο νωρίς από το αναμενόμενο; Ατυχήσατε...
https://cartalk.gr/toyota-epivradynei-eskemmena-tin-paragogi-sta-ergostasia/
-
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Τι θέτε; Καινούριο Yaris Cross θέτε; Περιμένετε να το παραλάβετε κι ελπίζατε να έρθει πιο νωρίς από το αναμενόμενο; Ατυχήσατε...
Kαλά καληνύχτα...σαν τα playstation θα καταντήσουν, θα τα πουλάνε πιο ακριβά μεταχειρισμένα.
-
«Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουμε υγιή περιβάλλοντα στο χώρο εργασίας που δίνουν ύψιστη προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητα των αυτοκινήτων μας, αντί να υπερβαίνουν τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων, να ωθούν τους ανθρώπους στα όριά τους και να οδηγούν στην υπερωριακή εργασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota
Αυτή την ΤΟΥΟΤΑ θέλω , η αξιοπιστία της -που την βλέπω στα δυο Toyota που εχω- προέρχεται απο τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της ,αυτό που εχω παραγγείλει θέλω να είναι το ίδιο γιαυτό θα το περιμένω όσο χρειαστεί και ΜΠΡΑΒΟ που η εταιρεία βάζει την υγεία τους ,ψυχική και σωματική πάνω απο τα κέρδη .
-
Καλησπερα . Θα ανοίξω ένα θεμα που αργά η γρήγορα θα μας απασχολήσει όλους και αυτο είναι το θεμα των λαδιών. Ο κατασκευαστής αναφέρει ξεκάθαρα ότι το υβριδικό παίρνει 0w8 ωστόσο στις αντιπροσωπείες προτείνουν αλλά λάδια πχ 0w20 που θεωρούν πιο κατάλληλα για το κλίμα της Ελλάδας . Προσωπικα εγω θέλω να τηρήσω αυτα που λέει ο κατασκευαστής κ οχι ο κάθε μηχανικός ωστόσο στην Ελλάδα λάδι 0w8 δεν υπάρχει. Στο εξωτερικό βρίσκω motul αλλά δε γνωρίζω αν επηρεάζει την εγγύηση του αυτοκινήτου παρολο που το σερβισ Θα γίνει στην αντιπροσωπεία .Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε;
-
@jntaras said in Toyota Yaris Cross:
Kαλά καληνύχτα...σαν τα playstation θα καταντήσουν, θα τα πουλάνε πιο ακριβά μεταχειρισμένα.
Ισχύει! Θα ετοιμάσω σχετικό άρθρο.
-
Μα καλά, για όλα έχεις ένα άρθρο; Μια εφημερίδα μόνος σου είσαι εσύ.Να σφουγγαρίζεις και να κλείνεις τα φώτα όταν τελειώνεις. Να τα βρεις όλα έτοιμα την επόμενη μέρα.
-
@george6-0 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπερα . Θα ανοίξω ένα θεμα που αργά η γρήγορα θα μας απασχολήσει όλους και αυτο είναι το θεμα των λαδιών. Ο κατασκευαστής αναφέρει ξεκάθαρα ότι το υβριδικό παίρνει 0w8 ωστόσο στις αντιπροσωπείες προτείνουν αλλά λάδια πχ 0w20 που θεωρούν πιο κατάλληλα για το κλίμα της Ελλάδας . Προσωπικα εγω θέλω να τηρήσω αυτα που λέει ο κατασκευαστής κ οχι ο κάθε μηχανικός ωστόσο στην Ελλάδα λάδι 0w8 δεν υπάρχει. Στο εξωτερικό βρίσκω motul αλλά δε γνωρίζω αν επηρεάζει την εγγύηση του αυτοκινήτου παρολο που το σερβισ Θα γίνει στην αντιπροσωπεία .Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε;
Ο κατασκευαστής αν δίνει το 0/8 για όλο τον πλανήτη,το βρίσκω λάθος. Το εύρος θερμοκρασιών είναι τεράστιο,όπου το συγκεκριμένο ιξωδες φαντάζει ιδανικό για περιοχές κοντά στους πόλους του πλανήτη και ακατάλληλο για περιοχές κοντά στον Ισημερινό,όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν και του 50°C. Εξάλλου και το 0/20 νεράκι είναι. Όλα αυτά στο κυνήγι τις μέγιστης οικονομίας,με την μακροημέρευση του κινητήρα σε δεύτερη μοίρα. Αυτή είναι προσωπική άποψη.
-
Το 1990 το Swift gti ήθελε 10W -30 , μαντέψτε νεράκι το έλεγαν τότε οι μηχανικοί ,
το 2000 το mondeo ήθελε 5W-30 τι είναι αυτό εδώ είναι Ελλάδα κάνει ζέστη έλεγαν πάλιτο 0W-20 να τo βάλουν στα αυτοκίνητα τους εκτος και αν μου το δείξουν σε έγραφο που να εχει πανω τα λογότυπα της ΤΟΥΟΤΑ, μέχρι τότε θα απαιτώ 0W-8!
-
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Το εύρος θερμοκρασιών είναι τεράστιο,όπου το συγκεκριμένο ιξωδες φαντάζει ιδανικό για περιοχές κοντά στους πόλους του πλανήτη και ακατάλληλο για περιοχές κοντά στον Ισημερινό,όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν και του 50°C.
Για αυτό υπάρχει το σύστημα ψύξης, ώστε ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία ο κινητήρας να δουλεύει στην σωστή θερμοκρασία. Είτε έξω έχει -10oC είτε έχει +50oC. Στην BMW που έβλεπα θερμοκρασία λαδιού, πάντα ήταν πέριξ των 120oC, είτε είχει χιονιά είτε καύσωνα.
Στα υβριδικά τώρα, θέλει λεπτό λάδι, γιατί αναβοσβήνουν συχνά, πέραν της οικονομίας.
-
Ο κατασκευαστής αν δίνει το 0/8 για όλο τον πλανήτη,το βρίσκω λάθος. Το εύρος θερμοκρασιών είναι τεράστιο,όπου το συγκεκριμένο ιξωδες φαντάζει ιδανικό για περιοχές κοντά στους πόλους του πλανήτη και ακατάλληλο για περιοχές κοντά στον Ισημερινό,όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν και του 50°C. Εξάλλου και το 0/20 νεράκι είναι. Όλα αυτά στο κυνήγι τις μέγιστης οικονομίας,με την μακροημέρευση του κινητήρα σε δεύτερη μοίρα. Αυτή είναι προσωπική άποψη.
Οι χώρες που περνά ο Ισημερινός, στην καλύτερη είναι Euro 4, στην χειρότερη είναι Αφρική (...) οπότε δεν νομίζω να ενδιαφέρεται τόσο να πουλήσει υβριδικά η Toyota. Αν ενδιαφέρεται φαντάζομαι θα ξέρει τι γίνεται με τις θερμοκρασίες.
Επίσης το μανουάλι του αμαξιού δίνει και το 0W-20 και το 5W-30 σαν δυνατότητα αν και δεν προτείνεται. -
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
Οι χώρες που περνά ο Ισημερινός, στην καλύτερη είναι Euro 4, στην χειρότερη είναι Αφρική (...) οπότε δεν νομίζω να ενδιαφέρεται τόσο να πουλήσει υβριδικά η Toyota. Αν ενδιαφέρεται φαντάζομαι θα ξέρει τι γίνεται με τις θερμοκρασίες.
Επίσης το μανουάλι του αμαξιού δίνει και το 0W-20 και το 5W-30 σαν δυνατότητα αν και δεν προτείνεται.Το δινει οντως σαν επιλογή αλλά ξεκαθαρίζει ότι στην επόμενη αλλαγή λαδιών πρέπει να μπει 0w8
-
Το εύρος θερμοκρασιών είναι τεράστιο,όπου το συγκεκριμένο ιξωδες φαντάζει ιδανικό για περιοχές κοντά στους πόλους του πλανήτη και ακατάλληλο για περιοχές κοντά στον Ισημερινό,όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν και του 50°C.
Για αυτό υπάρχει το σύστημα ψύξης, ώστε ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία ο κινητήρας να δουλεύει στην σωστή θερμοκρασία. Είτε έξω έχει -10oC είτε έχει +50oC. Στην BMW που έβλεπα θερμοκρασία λαδιού, πάντα ήταν πέριξ των 120oC, είτε είχει χιονιά είτε καύσωνα.
Στα υβριδικά τώρα, θέλει λεπτό λάδι, γιατί αναβοσβήνουν συχνά, πέραν της οικονομίας.
Με αυτή τη λογική και 20/50 να βάλεις,τέτοιες θερμοκρασίες θα βλέπεις αφού υπάρχει το ψυγείο!
Γι'αυτό υπάρχουν τα ιξωδη και πάνε ανάλογα με τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Το 0/8 τί εύρος θερμοκρασιών καλύπτει;;;; -
Θεωρώ ότι σύντομα οι αντιπρόσωποι επειδή πουλάνε κυρίως hybrid θα φέρουν τα 16.
-
Με αυτή τη λογική και 20/50 να βάλεις,τέτοιες θερμοκρασίες θα βλέπεις αφού υπάρχει το ψυγείο!
Γι'αυτό υπάρχουν τα ιξωδη και πάνε ανάλογα με τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Το 0/8 τί εύρος θερμοκρασιών καλύπτει;;;;Τα ιξώδη πηγαίνουν ανάλογα με τις προδιαγραφές του κινητήρα, όχι τις θερμοκρασίες. Για αυτό από την Αλάσκα μέχρι την Σαχάρα το ίδιο λάδι ζητάει κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα δοκιμάζονται από τους -50 ως τους +50 Κελσίου πριν βγούνε στην παραγωγή.
Toyota Yaris Cross