Best posts made by George6 0
-
RE: Toyota Yaris Cross
Καλησπερα . Θα ανοίξω ένα θεμα που αργά η γρήγορα θα μας απασχολήσει όλους και αυτο είναι το θεμα των λαδιών. Ο κατασκευαστής αναφέρει ξεκάθαρα ότι το υβριδικό παίρνει 0w8 ωστόσο στις αντιπροσωπείες προτείνουν αλλά λάδια πχ 0w20 που θεωρούν πιο κατάλληλα για το κλίμα της Ελλάδας . Προσωπικα εγω θέλω να τηρήσω αυτα που λέει ο κατασκευαστής κ οχι ο κάθε μηχανικός ωστόσο στην Ελλάδα λάδι 0w8 δεν υπάρχει. Στο εξωτερικό βρίσκω motul αλλά δε γνωρίζω αν επηρεάζει την εγγύηση του αυτοκινήτου παρολο που το σερβισ Θα γίνει στην αντιπροσωπεία .Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε;
-
Αρχικά να πω ότι θα ρωτήσω για το απλό Yaris γνωρίζοντας ότι είμαι σε λάθος φόρουμ αλλά εσείς εδω είστε πιο συζητήσιμοι βλέπω . Έκλεισα πέρυσι με 19000 το Yaris active plus hybrid με πινακίδες κ μεταλλικό χρώμα κ τωρα έχει φτάσει 21200 περίπου όποτε νιώθω πολυ τυχερός . Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι ότι με τη σημερινή αύξηση βλέπω ότι σ αυτή την έκδοση έχουν προστεθεί κάποια επιπλέον ψιλοπράγματα πχ φιμέ πίσω τζάμια . Πιστεύετε ότι θα τα πάρω κ εγω αυτα τα πραγματάκια ; Να σημειώσω ότι ότι αυτοκίνητο έμαθα ότι είναι σε διαδικασία κατασκευής κ θα έρθει τέλος Μαΐου . Ευχαριστώ
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@george6-0 said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα έμαθα ότι φτάνει 16 του μήνα και ότι 20 με 22 θα παραλάβω . Πιστεύετε θα ναι τόσο συντομα γτ έχω διαβάσει ότι μπορεί να πάρει κ 15 μερες για να περάσει τελωνείο . Ευχαριστώ
Ανετα μπορείς να παραλάβεις σε 6 μέρες. Στο τελωνείο μπορεί να βγεί σε 1-2 ημέρες. Μετά είναι θέμα του εμπόρου πότε θα έχει φορτηγό για να στο φέρει στο μαγαζί και ανάλογα με το φόρτο του, πόσες μέρες θέλεις για το PDI. Εμένα από Δευτέρα που πλήρωσα και ξεκίνησε η διαδικασία εκτελωνισμού, Παρασκευή παρέλαβα.
Όπως τα λες καταλαβαινω ότι το πλήρωσες με το που έφτασε Ελλάδα κ πριν μπει στο τελωνείο . Εμένα πάντως η συμφωνία μου είναι να το πληρώσω αφού περάσει τελωνείο και φτάσει στην αντιπροσωπεία προκειμένου πρώτα να το δω και μετά να το πληρώσω . Εν τελεί όπως ήρθαν τα πράγματα θα το δω από φωτογραφίες κ βίντεο και μετά θα το εξοφλήσω . Ουσιαστικά επειδή το παρηγγειλα από επαρχία κ οχι από αθηνα που μενω απλά θα παω να το πάρω ετοιμο.
-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Χαιρετε σε όλους . Θα ηθελα να μαθω όσοι έχετε παραλάβει μετά από πόσες μερες παραλάβατε απ όταν έφτασε στην Ελλάδα το αμαξι. Σήμερα έμαθα ότι φτάνει 16 του μήνα και ότι 20 με 22 θα παραλάβω . Πιστεύετε θα ναι τόσο συντομα γτ έχω διαβάσει ότι μπορεί να πάρει κ 15 μερες για να περάσει τελωνείο . Ευχαριστώ
Με το καλό να παραλάβεις. Αυτο εξαρτάται με τι φόρτο εχει το τελωνείο τη δεδομένη χρονική στιγμη δε ειναι στάνταρ ο χρόνος. Ποτε παραγγηλες και τι έκδοση αναμένεις ;
Εγω παρηγγειλα το απλό yaris . Απλά ρώτησα εδω γιατί στο φόρουμ του yaris δε πολυ ασχολούνται . Όπως και να χει πηρα το yaris hybrid active plus και το παρηγγειλα 20/5/21. Θα κλείσω ακριβως 13 μηνες αναμονή.
Latest posts made by George6 0
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα έμαθα ότι φτάνει 16 του μήνα και ότι 20 με 22 θα παραλάβω . Πιστεύετε θα ναι τόσο συντομα γτ έχω διαβάσει ότι μπορεί να πάρει κ 15 μερες για να περάσει τελωνείο . Ευχαριστώ
Ανετα μπορείς να παραλάβεις σε 6 μέρες. Στο τελωνείο μπορεί να βγεί σε 1-2 ημέρες. Μετά είναι θέμα του εμπόρου πότε θα έχει φορτηγό για να στο φέρει στο μαγαζί και ανάλογα με το φόρτο του, πόσες μέρες θέλεις για το PDI. Εμένα από Δευτέρα που πλήρωσα και ξεκίνησε η διαδικασία εκτελωνισμού, Παρασκευή παρέλαβα.
Όπως τα λες καταλαβαινω ότι το πλήρωσες με το που έφτασε Ελλάδα κ πριν μπει στο τελωνείο . Εμένα πάντως η συμφωνία μου είναι να το πληρώσω αφού περάσει τελωνείο και φτάσει στην αντιπροσωπεία προκειμένου πρώτα να το δω και μετά να το πληρώσω . Εν τελεί όπως ήρθαν τα πράγματα θα το δω από φωτογραφίες κ βίντεο και μετά θα το εξοφλήσω . Ουσιαστικά επειδή το παρηγγειλα από επαρχία κ οχι από αθηνα που μενω απλά θα παω να το πάρω ετοιμο.
-
@tgk said in Toyota Yaris Cross:
Χαιρετε σε όλους . Θα ηθελα να μαθω όσοι έχετε παραλάβει μετά από πόσες μερες παραλάβατε απ όταν έφτασε στην Ελλάδα το αμαξι. Σήμερα έμαθα ότι φτάνει 16 του μήνα και ότι 20 με 22 θα παραλάβω . Πιστεύετε θα ναι τόσο συντομα γτ έχω διαβάσει ότι μπορεί να πάρει κ 15 μερες για να περάσει τελωνείο . Ευχαριστώ
Με το καλό να παραλάβεις. Αυτο εξαρτάται με τι φόρτο εχει το τελωνείο τη δεδομένη χρονική στιγμη δε ειναι στάνταρ ο χρόνος. Ποτε παραγγηλες και τι έκδοση αναμένεις ;
Εγω παρηγγειλα το απλό yaris . Απλά ρώτησα εδω γιατί στο φόρουμ του yaris δε πολυ ασχολούνται . Όπως και να χει πηρα το yaris hybrid active plus και το παρηγγειλα 20/5/21. Θα κλείσω ακριβως 13 μηνες αναμονή.
-
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
@George6 0 Όχι δεν πήρα άλλα δώρα. Αγχώθηκα με τις ανατιμήσεις και δεν επέμεινα εκεί. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η ανταλλαγή του παλιού μου αυτοκινήτου που μου είπαν ότι θα το αξιολογήσουν όταν έρθει η ώρα της παράδοσης. Εσύ καλά έκανες και μην νιώθεις ότι τους κλέβεις. Έτσι είναι το εμπόριο. Ποια έκδοση πήρες? Είναι hybrid?
@as65 Έχω την εντύπωση ότι μπήκε σε λειτουργία αυτό το σύστημα ασφαλείας στις διασταυρώσεις που υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα γιατί ένιωθα ότι κάτι φρέναρε το αυτοκίνητο. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Εσύ το έχεις και το οδηγείς?
Καλα άσχημα σίγουρα δε νιώθω . Σκοπός μπυ ήταν να πάρω τη καλύτερη προσφορά γ αυτο κ απευθύνθηκα σε πανω από 10 αντιπροσωπείες κ κυρίως εκτός Αθηνών που προσπαθούν να πιάσουν συγκεκριμένους στόχους ανά τρίμηνο κ είναι πιο δυσκολο στις επαρχιακές αντιπροσωπείες . Εγω πηρα το απλό Yaris active plus hybrid.
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Καλημέρα σε όλους.
Να περιγράψω και εγώ την εμπειρία μου με την παραγγελία του Yaris Cross Hybrid Active.
Πρώτα πήγα αρχές Απριλίου στην Πόλις – Μαρούσι και μου ζήτησαν προκαταβολή 1.000 και παράδοση Σεπτέμβριο 2023 – δηλαδή 16 μήνες. Μου είπε για test drive θέλει ραντεβού ενώ υπήρχε το αυτοκίνητο από έξω. Μετά πήγα στο Φλαμιάτο, όπου ο πωλητής ζήτησε 500 ευρώ προκαταβολή και ίδιο χρόνο παράδοσης. Μου πρότεινε test drive εκείνη τη στιγμή και πήγαμε.
Ξεκινώντας και χωρίς να πατάω βαθιά το γκάζι πρόσεξα ότι επιταχύνει κάπως αργά. Αργότερα άκουσα ένα βουητό και ενώ δεν ήξερε από που προέρχεται από ότι κατάλαβα διαβάζοντας το forum ότι μάλλον είναι το κιβώτιο. Όλες οι άλλες εντυπώσεις πολύ θετικές και ψήθηκα αρκετά να προχωρήσω.
Είχα αποφασίσει να πάω και στο Νέο Κηφισό αλλά με πήρε ο πωλητής του Φλαμιάτου να βιαστώ γιατί περιμένουν νέες ανατιμήσεις. Τελικά από το τηλέφωνο στο Νέο Κηφισό μου είπαν τα ίδια με το Φλαμιάτο, οπότε προχώρησα με παραγγελία στο δεύτερο.
Η τιμή της παραγγελίας είναι 21.520 με μεταλλικό χάλκινο, ζήτησα προσφορά για ηλεκτροστατική βαφή ζαντών και μου είπαν 400 με έκπτωση στα 300 που απέρριψα. Μου είπαν ότι θα έχει πατάκια και μου έκανε δώρο λαστιχένιο δάπεδο πορτ μπαγκαζ. Μου είπε για συναγερμό άλλο δεν θέλω, πρώτων γιατί δεν θέλω ξηλώματα στο καινούργιο αυτοκίνητο και δεύτερον γιατί εμπιστεύομαι το Immobiliser. Είχε δίκιο για την ανατίμηση καθώς είδα ότι πήρε 800 ευρώ επάνω.
Το μόνο αριθμό που έχω είναι στην παραγγελία είναι Ες. Αναφορά (DCS) και εκεί έχει γραφτεί χειρόγραφα η ημερομηνία άφιξης. Το θετικό με αυτόν το χρόνο παράδοσης είναι ότι δεν θα πληρώσω άμεσα και το αρνητικό ότι θα μείνω με το παλιό μου αυτοκίνητο για άλλο ένα χρόνο. Είναι σχεδόν 20 ετιας και με έχει κουράσει.
Από δώρα πήρες κάτι άλλο; Εγω ενδεικτικά να αναφέρω ότι το δούλεψα κάπως αλλιώς . Αρχικά ήξερα ποιο αυτοκίνητο θέλω και ποια έκδοση. Όποτε πηγα σε 2-3 αντιπροσωπείες στην αθηνα πήρα κάποιες προσφορές κ μετά πήγαινα στην επόμενη κ τους έλεγα έχω αυτή τη προσφορά . Μετά επεκτάθηκα σε αντιπροσωπείες εκτός Αθηνών πχ καλαματα Τρίκαλα κ αλλου μέχρι που έκλεισα τη καλύτερη. Από 19330 μου έκοψε τα 330 , μου έκανε δώρο τις πινακίδες αλλά 120 αν δε κανω λάθος , συναγερμό , λασπωτηρες ,μπουλόνια ασφαλείας , πατάκια κ του πορτ μπαγκάζ και σετ ανάγκης φαρμακείο . 500€ προκαταβολή κ από τοτε έχει πάρει περίπου 2200€ αύξηση όποτε νιώθω ότι τους έκλεψα
-
@manos-kri said in Toyota Yaris Cross:
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
Αρχικά να πω ότι θα ρωτήσω για το απλό Yaris γνωρίζοντας ότι είμαι σε λάθος φόρουμ αλλά εσείς εδω είστε πιο συζητήσιμοι βλέπω . Έκλεισα πέρυσι με 19000 το Yaris active plus hybrid με πινακίδες κ μεταλλικό χρώμα κ τωρα έχει φτάσει 21200 περίπου όποτε νιώθω πολυ τυχερός . Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι ότι με τη σημερινή αύξηση βλέπω ότι σ αυτή την έκδοση έχουν προστεθεί κάποια επιπλέον ψιλοπράγματα πχ φιμέ πίσω τζάμια . Πιστεύετε ότι θα τα πάρω κ εγω αυτα τα πραγματάκια ; Να σημειώσω ότι ότι αυτοκίνητο έμαθα ότι είναι σε διαδικασία κατασκευής κ θα έρθει τέλος Μαΐου . Ευχαριστώ
χαιρετώ την παρέα,
ελπίζω να το έμαθες 2-3 μήνες πριν ότι κατασκευάζετε διότι αυτό που έκλεισα εγώ έμαθα ότι είναι έτοιμο από το 2ο του 22 και το καράβι πιάνει Πειραιά αύριο. έκανε όλον αυτόν το καιρό απλά να έρθει από Γαλλία. ΄πληροφορία απο ΠΟΛΙΣ ΘΕΡΜΗΣΤη προηγούμενη Δευτέρα που μίλησα με την αντιπροσωπεία μου είπε ότι είναι στη διαδικασία κατασκευής κ να το περιμένω τέλος Μαΐου με 15 Ιουνίου το αργοτερο
Ποτε είχες παραγγείλει;
20 Μαΐου του 2021
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
χαιρετώ την παρέα,
ελπίζω να το έμαθες 2-3 μήνες πριν ότι κατασκευάζετε διότι αυτό που έκλεισα εγώ έμαθα ότι είναι έτοιμο από το 2ο του 22 και το καράβι πιάνει Πειραιά αύριο. έκανε όλον αυτόν το καιρό απλά να έρθει από Γαλλία. ΄πληροφορία απο ΠΟΛΙΣ ΘΕΡΜΗΣΤη προηγούμενη Δευτέρα που μίλησα με την αντιπροσωπεία μου είπε ότι είναι στη διαδικασία κατασκευής κ να το περιμένω τέλος Μαΐου με 15 Ιουνίου το αργοτερο
-
-
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Ο κατασκευαστής αν δίνει το 0/8 για όλο τον πλανήτη,το βρίσκω λάθος. Το εύρος θερμοκρασιών είναι τεράστιο,όπου το συγκεκριμένο ιξωδες φαντάζει ιδανικό για περιοχές κοντά στους πόλους του πλανήτη και ακατάλληλο για περιοχές κοντά στον Ισημερινό,όπου οι θερμοκρασίες φθάνουν και του 50°C. Εξάλλου και το 0/20 νεράκι είναι. Όλα αυτά στο κυνήγι τις μέγιστης οικονομίας,με την μακροημέρευση του κινητήρα σε δεύτερη μοίρα. Αυτή είναι προσωπική άποψη.
Οι χώρες που περνά ο Ισημερινός, στην καλύτερη είναι Euro 4, στην χειρότερη είναι Αφρική (...) οπότε δεν νομίζω να ενδιαφέρεται τόσο να πουλήσει υβριδικά η Toyota. Αν ενδιαφέρεται φαντάζομαι θα ξέρει τι γίνεται με τις θερμοκρασίες.
Επίσης το μανουάλι του αμαξιού δίνει και το 0W-20 και το 5W-30 σαν δυνατότητα αν και δεν προτείνεται.Το δινει οντως σαν επιλογή αλλά ξεκαθαρίζει ότι στην επόμενη αλλαγή λαδιών πρέπει να μπει 0w8
-
Καλησπερα . Θα ανοίξω ένα θεμα που αργά η γρήγορα θα μας απασχολήσει όλους και αυτο είναι το θεμα των λαδιών. Ο κατασκευαστής αναφέρει ξεκάθαρα ότι το υβριδικό παίρνει 0w8 ωστόσο στις αντιπροσωπείες προτείνουν αλλά λάδια πχ 0w20 που θεωρούν πιο κατάλληλα για το κλίμα της Ελλάδας . Προσωπικα εγω θέλω να τηρήσω αυτα που λέει ο κατασκευαστής κ οχι ο κάθε μηχανικός ωστόσο στην Ελλάδα λάδι 0w8 δεν υπάρχει. Στο εξωτερικό βρίσκω motul αλλά δε γνωρίζω αν επηρεάζει την εγγύηση του αυτοκινήτου παρολο που το σερβισ Θα γίνει στην αντιπροσωπεία .Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε;