-
@lap said in Hyundai IONIQ 5:
Τα τ.μ του πάνελ ξέχασες.
Να θυμίσω εδώ ότι ο musk είπε ότι το solar roof του cybertruck θα βγάζει 9000km, αν μένεις texas, Cali, δεν θα χρειαστείς καθόλου φόρτιση. (Αν κάνεις πάνω από 10.000km αγοράζεις δυο). Στην θεωρία πάντα.
-
@ataim said in Hyundai IONIQ 5:
@lap said in Hyundai IONIQ 5:
Τα τ.μ του πάνελ ξέχασες.
Να θυμίσω εδώ ότι ο musk είπε ότι το solar roof του cybertruck θα βγάζει 9000km, αν μένεις texas, Cali, δεν θα χρειαστείς καθόλου φόρτιση. (Αν κάνεις πάνω από 10.000km αγοράζεις δυο). Στην θεωρία πάντα.
Super θεωρητικά με τόσα "if" από εδώ έως το γιούσα ,
ΑΝ έχει καθαρή ηλιοφάνεια
ΑΝ παρκάρεις σε ανοιχτό parking χωρίς να σε πιάνει καθόλου ίσκιος
ΑΝ στα δρομολόγιά διαλέγεις δρόμους χωρίς ψηλά κτίρια
ΑΝ διαλέγεις να μετακινήσε μόνο μέρα (μην και αδειάσει την νύχτα)
πιο πολλά ΑΝ και από το ΑΝ θα πάς με ηλεκτρικό στο χωριό -
Συγγνώμη παιδιά αν θέλουμε να το παραγγείλουμε από Γερμανία που είναι διαθέσιμο μπορούμε να το αγοράσουμε με το environmental bonus που έχουν (μιλάμε τάξης κοντά 9.000ευρω)?
-
@kokki said in Hyundai IONIQ 5:
Συγγνώμη παιδιά αν θέλουμε να το παραγγείλουμε από Γερμανία που είναι διαθέσιμο μπορούμε να το αγοράσουμε με το environmental bonus που έχουν (μιλάμε τάξης κοντά 9.000ευρω)?
Μόνο αν είσαι κάτοικος Γερμανίας. Αλλιώς περιμένεις 6 μήνες, να θεωρείται μεταχειρισμένο, κι αγοράζεις ένα και το φέρνεις εδώ χωρίς δασμούς.
-
Όταν λες να περιμένεις 6 μήνες για να θεωρηθεί μεταχειρισμένο τι εννοεις?
-
Όταν λες να περιμένεις 6 μήνες για να θεωρηθεί μεταχειρισμένο τι εννοεις?
το αγοράζεις Γερμανία, με την εκεί επιδότηση και μετά από ένα εξάμηνο το εισάγεις Ελλάδα ως μτχ. Νομίζω είναι πιο εύκολο να περιμένεις να έρθει εδώ
-
Για να καταλάβεις τι σκέφτομαι. Να παρω το αμαξι εκεί και να το φέρω οδικώς από Γερμανία. Οπότε πως παίρνω την επιδότηση αφού δεν είμαι κάτοικος Γερμανιας?
-
Για να καταλάβεις τι σκέφτομαι. Να παρω το αμαξι εκεί και να το φέρω οδικώς από Γερμανία. Οπότε πως παίρνω την επιδότηση αφού δεν είμαι κάτοικος Γερμανιας?
Αυτό είπε και ο sabas, για να πάρεις επιδότηση πρέπει να είσαι κάτοικος Γερμανίας. Οπότε έχεις τις εξής επιλογές (χωρίς να ξέρω ακριβώς το νόμο για την επιδότηση):
- Το αγοράζει γερμανός για εσένα και μετά στο μεταβιβάζει.
- Βρίσκεις έμπορο που να μπορεί να πάρει την επιδότηση αυτό και στο πουλάει στην επιδοτούμενη τιμή.
- Βρίσκεις ένα μεταχειρισμένο που ήδη έχει πάρει την επιδότηση οπότε και πωλείται φτηνότερα.
-
-
@dimsabas said in Hyundai IONIQ 5:
Το πήρα... Ωπ, ξέχασα δεν έχω πυλωτη να το φορτίζω!
Πλάκα πλάκα μου αρέσει πολύ και ας μην είμαι σε κατάσταση να αγοράσω ηλεκτρικό ή το συγκεκριμένο! -
@dimsabas said in Hyundai IONIQ 5:
Μόνο αν είσαι κάτοικος Γερμανίας. Αλλιώς περιμένεις 6 μήνες, να θεωρείται μεταχειρισμένο, κι αγοράζεις ένα και το φέρνεις εδώ χωρίς δασμούς.
Όταν λες δεν έχει δασμούς τι εννοείς;
Όσο το βλέπω στην αγγελία στην Γερμανία τόσο έρχεται εδώ ; Δεν έχει καμία επιβάρυνση; -
Όχι, κανένα ηλεκτρικό. Αρκεί να θεωρείται μεταχειρισμένο, δηλαδή να έχει περάσει εξάμηνο από την αγορά. Νομίζω ότι πρέπει να έχει διανύσει τουλάχιστον 6.000 χλμ.
-
@vagkirk said in Hyundai IONIQ 5:
Όσο το βλέπω στην αγγελία στην Γερμανία τόσο έρχεται εδώ ; Δεν έχει καμία επιβάρυνση;
Επιβαρύνεσαι μεταφορικά, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας. Επίσης παρόλο που δεν έχει δασμούς, γίνεται εκτελωνισμός (με 0 φόρο) οπότε πληρώνεις και αμοιβή εκτελωνιστή.
-
@fanis75 said in Hyundai IONIQ 5:
Όσο το βλέπω στην αγγελία στην Γερμανία τόσο έρχεται εδώ ; Δεν έχει καμία επιβάρυνση;
Επιβαρύνεσαι μεταφορικά, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας. Επίσης παρόλο που δεν έχει δασμούς, γίνεται εκτελωνισμός (με 0 φόρο) οπότε πληρώνεις και αμοιβή εκτελωνιστή.
Έλα βρε πολύ ενδιαφέρον αυτό.
Δηλαδή όχι ΤΤ οκ , αλλά ούτε κάποια διαφορά ΦΠΑ ;
αυτοί έχουν 19% εμείς οι άρχοντες 24% -
Έλα βρε πολύ ενδιαφέρον αυτό.
Δηλαδή όχι ΤΤ οκ , αλλά ούτε κάποια διαφορά ΦΠΑ ;
αυτοί έχουν 19% εμείς οι άρχοντες 24%Όχι, ούτε διαφορά ΦΠΑ, λόγω ΕΕ. Εαν έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ σε ένα κράτος μέλος, τότε δεν επιτρέπεται να ξαναπληρωθεί σε άλλο, ούτε υπάρχει πρόβλεψη για πληρωμή της διαφοράς.
-
Εθεαθη καινουριο ΙΟΝΙΚ στη Συρο με Αθηναικες πινακιδες.Τι παιζει παιδες;Αρχισαν οι πωλησεις;
-
Κάνα δίμηνο έχουν έρθει τα πρώτα ελληνικά Ioniq.
-
-
Αγελάδα με ταμπλετ.
-
@npapanik said in Hyundai IONIQ 5:
Σημειωτέον το Civic Type R έκανε 7,44,881! Εδώ μιλάμε για περίπτερο!
Με διπλάσια δύναμη όμως...
Hyundai IONIQ 5