-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ακούω λοιπόν:
να υποχρεώσει η Κυβέρνηση τους Αστυνομικούς επί ποινή να εμβολιαστούν;
Αλλιώς αποταξη, στέρηση μισθού ή τι άλλο;Ή να συνεχίσει να τους στέλνει ανεμβολίαστους να επιβάλουν ποινές σε όσους δεν συμμορφόνονται με τα μέτρα, όπως κανουν και οι ιδιοι οι Αστυνομικοί;
Να ισχύσει οτι ισχύει και στους λοιπούς δημ.υπαλλήλους.Αν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός,ναι.
Τώρα εσύ θα μας πεις αν δεν πρέπει να υφίσταται καμία υποχρεωτικότητα στους πολίτες ενός κράτους;
Ακούω. -
Δεν μπορώ να καταλάβω την όλη συζήτηση. Οταν δηλαδη πήγαμε στρατό πως εμβολιαστηκαμε όλοι και πως εξεταστηκαμε για να μη κολλήσουμε τον θάλαμο και τον λόχο;
Εφόσον υπηρετείς φυσικά και χωρίς δεύτερη σκέψη το κανεις το εμβόλιο εκτός αν έχεις βεβαιώσεις γιατρών κτλ.
Όσοι δεν θέλουν, απλά δεν μπορούν να εργάζονται σε μονάδες υγείας. Τόσο απλό!
Δέχομαι την φοβία κάποιου αλλά δυστυχώς σε περίοδο πανδημίας πρέπει να επικρατήσει το κοινό συμφέρον. Αν ειμασταν σε περίοδο εκτός πανδημίας και κανονικότητας ως πολίτης και ψηφοφόρος να δεχτώ τις όποιες ενστάσεις των δημ υπαλλήλων, εφόσον η όποια απόφαση τους δεν επηρεάζει τη δημόσια υγεία κτλ.Σήμερα όμως μιλάμε για πανδημία....για έκτακτη ανάγκη της χώρας.
Από την άλλη να πούμε πως πρέπει να δοθούν κονδύλια ως έξτρα μπόνους σε όλους τους υγειονομικούς για τον αγώνα που δίνουν. Όχι μόνο χαμόγελα αλλά χρήματα, αρκετά μάλιστα ώστε να νιώσουν και εμπρακτως τον σεβασμό όλων μας. Ειδάλλως να καταργηθούν οι μισθοί και να δίνει ο ένας στον άλλο χαμόγελα και συγχαρητήρια.
-
@gidovoskos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@nasos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Έχω απέναντι από το σπίτι μου ένα κουρείο, στο οποίο πηγαίνω τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Ο κουρέας είναι ένας 40άρης μικροπαντρεμένος, με γιό 18 χρονών και ακόμα 1-2 παιδιά, ο πατέρας του με καρδιολογικά προβλήματα αλλά στο χωριό μακριά. Τον προτίμησα γιατί είναι της γειτονιάς, είναι φτηνός, και ευγενικός.
Πριν μερικούς μήνες, γύρω στο καλοκαίρι, μου είχε πει πως δεν είχε εμβολιαστεί, το σκεφτόταν, δεν ξέρει, φοβάται, θα δει πιο μετά, κλπ (όχι αρνητής πάντως). Στο μαγαζί με τη μάσκα του πάντως, οι πελάτες το ίδιο κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Εκείνη τη φορά είχε μπει ένας για αναμονή (1ο φάουλ) και χωρίς μάσκα (2ο φάουλ). Μετά από δική μου παρέμβαση, ο δεύτερος πελάτης βγήκε έξω (δεν χρειαζόταν να φορέσει μάσκα επειδή και καλά είχε εμβολιαστεί). Ο κουρέας μου είπε πως ζοριζόταν να επιβάλει την τάξη στο μαγαζί του (ντρεπόταν).
Την περασμένη εβδομάδα ήταν να πάω για κούρεμα. Μιας και ήταν απέναντι από το σπίτι μου όμως, είχα προσέξει πως (τουλάχιστον) τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες είχε τη μάσκα μούσι και οι πελάτες χωρίς καθόλου μάσκα. Αποφάσισα λοιπόν να μην πάω εκεί για κούρεμα, και Τρίτη 21/9 έκλεισα αλλού (πιο μακριά, αλλά είμαστε γείτονες και ήξερα πως είναι τυπικοί με τα μέτρα).
Τετάρτη 22/9 ο κουρέας δούλεψε τελευταία μέρα, και μετά έκλεισε επειδή νόσησε και ήταν σε καραντίνα. Έβλεπα το μαγαζί κλειστό, το γειτονικό του μαγαζί μου τα μάσαγε όταν τον ρώτησα, και τον ρώτησα τελικά στο messenger και μου το είπε.
Ευτυχώς το παιδί είναι μια χαρά, το πέρασε ελαφριά, και σήμερα άνοιξε μετά από 10 μέρες.
Τι λέτε; Ήμουν τυχερός ή διοράτικός;
Τίποτα από τα 2... Η μάσκα δε περιορίζει τη μετάδοση του ιού, ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα που έχει πολύ μεγαλύτερο ιικό φορτίο. Βασικά κανονικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράει κανείς μάσκα, μέσα ή έξω, αλλά το μέτρο είναι καθαρά ψυχολογικό. Είτε χειρουργικές είτε υφασμάτινες δε μπορούν να συγκρατήσουν τους ιούς (που είναι πολύ μικρότεροι από τους πόρους των μασκών και τις διαπερνάνε για πλάκα), αυτά είναι μπούρδες και οι "ειδικοί" το γνωρίζουν πολύ καλά αλλά επιμένουν στη μάσκα για να εμπεδώσει ψυχολογικά ο πληθυσμός πως έχουμε πανδημία.
Έλεος... Η τουλάχιστον δείξε μας καμία τέτοια μελέτη... Έχεις ακούσει ότι ο ιός μεταφέρεται με σωματίδια από την αναπνοή και όχι μόνος του πεταριζοντας σαν την πεταλούδα; Μάλλον όχι...
-
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ακούω λοιπόν:
Αλλιώς αποταξη, στέρηση μισθού ή τι άλλο;Ή να συνεχίσει να τους στέλνει ανεμβολίαστους να επιβάλουν ποινές σε όσους δεν συμμορφόνονται με τα μέτρα, όπως κανουν και οι ιδιοι οι Αστυνομικοί;
Να ισχύσει οτι ισχύει και στους λοιπούς δημ.υπαλλήλους.Αν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός,ναι.
Τώρα εσύ θα μας πεις αν δεν πρέπει να υφίσταται καμία υποχρεωτικότητα στους πολίτες ενός κράτους;
Ακούω.Το να μην περνάς με κόκκινο είναι υποχρεωτικό. Και λογικό.
Τι άλλο μπορεί να είναι υποχρεωτικό, εξαρτάται από τη Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα που ορίζει δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ελπίζω να σε καλύπτει η απάντηση, που ήδη γνώριζες πριν ρωτήσεις.Το ότι εγώ είμαι υπέρμαχος του εμβολιασμού το γνωρίζεις γιατρέ.
Όπως νομίζω γνωρίζεις πως δεν είναι δυνατόν να υποχρεωθεί κάποιος σε ιατρικές πράξεις, ακόμη κι αν είναι ανοησία να μην θέλει κάποιος να εμβολιαστεί ή και να φορέσει τη μάσκα του στις συναναστροφες σε κλειστούς χώρους.Αυτό που σχολιάζω όμως είναι άλλο.
Ο Στρατός και η Αστυνομία ΓΙΑΤΙ παραμένουν ανεμβολίαστοι; Γιατί είναι "εθελοντικό" γι αυτούς που ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ το Κοινωνικό Σύνολο και ΔΕΝ τίθεται θέμα νομιμότητας;
Και φταίει γι αυτό ο Βελοπουλος κι ο Γιάνης ο καράφλας; αστειότητες, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς...Θα εξακολουθησουν λοιπόν να ελέγχουν κι επιβάλλουν πρόστιμα ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ενώ για υγειονομικους και άλλους είναι υποχρεωτικό;
-
τελικα τι λετε για εκεινη τη δικτατορια του προτελαριατου? ε? χρειαζεται? πως το αντιλαμβανεστε? σας φαινεται το κολχοζ αδικο? ακομη?
#pexte_joker -
Ακούω λοιπόν:
Τι άλλο μπορεί να είναι υποχρεωτικό, εξαρτάται από τη Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα που ορίζει δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ελπίζω να σε καλύπτει η απάντηση, που ήδη γνώριζες πριν ρωτήσεις.Το ότι εγώ είμαι υπέρμαχος του εμβολιασμού το γνωρίζεις γιατρέ.
Όπως νομίζω γνωρίζεις πως δεν είναι δυνατόν να υποχρεωθεί κάποιος σε ιατρικές πράξεις, ακόμη κι αν είναι ανοησία να μην θέλει κάποιος να εμβολιαστεί ή και να φορέσει τη μάσκα του στις συναναστροφες σε κλειστούς χώρους.Αυτό που σχολιάζω όμως είναι άλλο.
Ο Στρατός και η Αστυνομία ΓΙΑΤΙ παραμένουν ανεμβολίαστοι; Γιατί είναι "εθελοντικό" γι αυτούς που ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ το Κοινωνικό Σύνολο και ΔΕΝ τίθεται θέμα νομιμότητας;
Και φταίει γι αυτό ο Βελοπουλος κι ο Γιάνης ο καράφλας; αστειότητες, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς...Θα εξακολουθησουν λοιπόν να ελέγχουν κι επιβάλλουν πρόστιμα ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ενώ για υγειονομικους και άλλους είναι υποχρεωτικό;
Όταν έχεις απαίτηση από τους άλλους να ακριβολογούν και να σκεφτόνται πριν πουν κάτι λάθος,πρέπει να το εφαρμόζεις κι εσύ ο ίδιος.Ουδείς αλάνθαστος, δεν είναι κακό να παραδέχεται κάποιος οτι είπε κάτι λάθος.
Τώρα στο θέμα με τους αστυνομικούς
Ποιοί ειναι οι άλλοι δημ.υπάλληλοι -εκτός από τους υγειονομικούς- που έχουν υποχρεωτικό εμβολιασμό; Οι υπάλληλοι στους δήμους,στις εφορίες,στα ΚΕΠ,πολεοδομίες κ.λ.π. που έρχονται σ'επαφή επίσης με κόσμο τι ισχύει; Δεν ξέρω,γι αυτό είπα ότι ισχύει γι αυτούς που επίσης ερχονται σ'επαφή με κόσμο,θα πρεπει το ίδιο να ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας.
Αν ισχύει ο υποχρεωτ. εμβολιασμός (που και για μένα θα έπρεπε με μόνο περιπτωσεις ιατρικών εξαιρέσεων),ο.κ.
Στην Κίνα ,-για να πάρουμε κι ένα παράδειγμσ μη αστικής δημοκρατίας- πως εφαρμόζεται η υποχρεωτική μάσκα όπου βγει κυβερνητική απόφαση; Οταν υπάρχει ύψιστο θέμα υγείας που δεν είναι ατομικό,αλλά κοινωνικό κι εθνικό,μια χαρά εφαρμόζονται υποχρεωτικότητες.Υ.Γ. Επίσης,αν ενοχλείσαι που κάποιοι ψάχνουν το παραμικρό για να στην πουν,μήπως με το ύφος γραφής σου,με το να μην παραδέχεσαι οτι μπορεί και σε κάτι απλό να σφάλεις,να είχες μια λαθανσμένη πληροφόρηση και με το να χαρακτηρίζεις άτομα που διαφωνείς κι αυτοί σου γράφουν με τον ίδιο τρόπο;
Το λέω γιατί στα αυτοκινητιστικά θέματα γράφεις πιο νορμάλ στα οποία αρκετά συμφωνώ,αλλα και σ'αυτά που διαφωνώ δεν προκαλείς σε κανένα από τους "αντιπάλους" σου τέτοιες αντιδράσεις.
-
Δεν πουλάει αυτοκίνητα ή ΝΔ ντοκτορ, γι αυτό...
-
-
Ακούω λοιπόν:
Όταν έχεις απαίτηση από τους άλλους να ακριβολογούν και να σκεφτόνται πριν πουν κάτι λάθος,πρέπει να το εφαρμόζεις κι εσύ ο ίδιος.Ουδείς αλάνθαστος, δεν είναι κακό να παραδέχεται κάποιος οτι είπε κάτι λάθος.
Ποιοί ειναι οι άλλοι δημ.υπάλληλοι -εκτός από τους υγειονομικούς- που έχουν υποχρεωτικό εμβολιασμό; Οι υπάλληλοι στους δήμους,στις εφορίες,στα ΚΕΠ,πολεοδομίες κ.λ.π. που έρχονται σ'επαφή επίσης με κόσμο τι ισχύει; Δεν ξέρω,γι αυτό είπα ότι ισχύει γι αυτούς που επίσης ερχονται σ'επαφή με κόσμο,θα πρεπει το ίδιο να ισχύει και για τα σώματα ασφαλείας.
Αν ισχύει ο υποχρεωτ. εμβολιασμός (που και για μένα θα έπρεπε με μόνο περιπτωσεις ιατρικών εξαιρέσεων),ο.κ.
Στην Κίνα ,-για να πάρουμε κι ένα παράδειγμσ μη αστικής δημοκρατίας- πως εφαρμόζεται η υποχρεωτική μάσκα όπου βγει κυβερνητική απόφαση; Οταν υπάρχει ύψιστο θέμα υγείας που δεν είναι ατομικό,αλλά κοινωνικό κι εθνικό,μια χαρά εφαρμόζονται υποχρεωτικότητες.Υ.Γ. Επίσης,αν ενοχλείσαι που κάποιοι ψάχνουν το παραμικρό για να στην πουν,μήπως με το ύφος γραφής σου,με το να μην παραδέχεσαι οτι μπορεί και σε κάτι απλό να σφάλεις,να είχες μια λαθανσμένη πληροφόρηση και με το να χαρακτηρίζεις άτομα που διαφωνείς κι αυτοί σου γράφουν με τον ίδιο τρόπο;
Το λέω γιατί στα αυτοκινητιστικά θέματα γράφεις πιο νορμάλ στα οποία αρκετά συμφωνώ,αλλα και σ'αυτά που διαφωνώ δεν προκαλείς σε κανένα από τους "αντιπάλους" σου τέτοιες αντιδράσεις.
Γιατρέ πόσο, μα πόσο, δίκιο έχεις!
Σε οποιοδήποτε άλλο θέμα, το ύφος και ο τρόπος γραφής του "εκ του βουνού των Κενταύρων πλουσίου" είναι εξαιρετικός και απίστευτα στοχευμένος (του δε πόιντ που θα έλεγε και ο gatoz).
Στην πολιτική αλλάζει ο τόνος και το ύφος και, άσχετα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι, γίνεται από προκλητικός έως και εριστικός.
Πραγματικός Ιανός -
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@gidovoskos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@nasos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Έχω απέναντι από το σπίτι μου ένα κουρείο, στο οποίο πηγαίνω τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Ο κουρέας είναι ένας 40άρης μικροπαντρεμένος, με γιό 18 χρονών και ακόμα 1-2 παιδιά, ο πατέρας του με καρδιολογικά προβλήματα αλλά στο χωριό μακριά. Τον προτίμησα γιατί είναι της γειτονιάς, είναι φτηνός, και ευγενικός.
Πριν μερικούς μήνες, γύρω στο καλοκαίρι, μου είχε πει πως δεν είχε εμβολιαστεί, το σκεφτόταν, δεν ξέρει, φοβάται, θα δει πιο μετά, κλπ (όχι αρνητής πάντως). Στο μαγαζί με τη μάσκα του πάντως, οι πελάτες το ίδιο κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Εκείνη τη φορά είχε μπει ένας για αναμονή (1ο φάουλ) και χωρίς μάσκα (2ο φάουλ). Μετά από δική μου παρέμβαση, ο δεύτερος πελάτης βγήκε έξω (δεν χρειαζόταν να φορέσει μάσκα επειδή και καλά είχε εμβολιαστεί). Ο κουρέας μου είπε πως ζοριζόταν να επιβάλει την τάξη στο μαγαζί του (ντρεπόταν).
Την περασμένη εβδομάδα ήταν να πάω για κούρεμα. Μιας και ήταν απέναντι από το σπίτι μου όμως, είχα προσέξει πως (τουλάχιστον) τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες είχε τη μάσκα μούσι και οι πελάτες χωρίς καθόλου μάσκα. Αποφάσισα λοιπόν να μην πάω εκεί για κούρεμα, και Τρίτη 21/9 έκλεισα αλλού (πιο μακριά, αλλά είμαστε γείτονες και ήξερα πως είναι τυπικοί με τα μέτρα).
Τετάρτη 22/9 ο κουρέας δούλεψε τελευταία μέρα, και μετά έκλεισε επειδή νόσησε και ήταν σε καραντίνα. Έβλεπα το μαγαζί κλειστό, το γειτονικό του μαγαζί μου τα μάσαγε όταν τον ρώτησα, και τον ρώτησα τελικά στο messenger και μου το είπε.
Ευτυχώς το παιδί είναι μια χαρά, το πέρασε ελαφριά, και σήμερα άνοιξε μετά από 10 μέρες.
Τι λέτε; Ήμουν τυχερός ή διοράτικός;
Τίποτα από τα 2... Η μάσκα δε περιορίζει τη μετάδοση του ιού, ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα που έχει πολύ μεγαλύτερο ιικό φορτίο. Βασικά κανονικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράει κανείς μάσκα, μέσα ή έξω, αλλά το μέτρο είναι καθαρά ψυχολογικό. Είτε χειρουργικές είτε υφασμάτινες δε μπορούν να συγκρατήσουν τους ιούς (που είναι πολύ μικρότεροι από τους πόρους των μασκών και τις διαπερνάνε για πλάκα), αυτά είναι μπούρδες και οι "ειδικοί" το γνωρίζουν πολύ καλά αλλά επιμένουν στη μάσκα για να εμπεδώσει ψυχολογικά ο πληθυσμός πως έχουμε πανδημία.
Έλεος... Η τουλάχιστον δείξε μας καμία τέτοια μελέτη... Έχεις ακούσει ότι ο ιός μεταφέρεται με σωματίδια από την αναπνοή και όχι μόνος του πεταριζοντας σαν την πεταλούδα; Μάλλον όχι...
Με το εμβόλιο έχουμε πρόβλημα όχι με την μάσκα, με το εμβόλιο που αποδείχτηκε ανεπιτυχές και αποτυχημένο. Η μάσκα καλό θα είναι να υπάρχει αρκεί να μην εφαρμοστεί όπως πέρσι, σε μερικά σημεία όπως παράδειγμα ΜΜΜ καλύτερα να μείνει μόνιμα.
-
Άντε πάλι. Που τα διαβάζεις αυτά που γράφεις;
Ποιος είπε ότι το εμβόλιο βγήκε αναποτελεσματικό;
Ακριβώς το αντίθετο ισχύει.
Προστάτεψε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές από το να πεθάνουν.
Το εμβόλιο δεν είπε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ότι είναι αντισηπτικό. Δεν σημαίνει ότι δεν θα αφήσει τον ιό να μπει μέσα στον οργανισμό. Η μάσκα άλλωστε παίζει αυτόν τον ρολο. Απλώς από την στιγμή που θα μπει μέσα στο σώμα σου ο οργανισμός σου είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει και να μην κάνει φλεγμονή σε όργανα του σώματος.
Ο κόσμος πεθαίνει από επιπλοκές οργάνων του σώματος τους διότι ο ιός καταστρέφει πολλά όργανα.
Το ξέρεις ότι ο ιος αφήνει σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα του αρρώστου. Σιγά σιγά υπάρχουν μελέτες που συντάσσονται και αναφέρουν τέτοια περιστατικά όσων νόσου βαριά. Το οποίο πρόβλημα θα το κουβαλάει για μεγάλο χρονικό διάστημα έως και χρόνια. Έχεις αντίληψη το τι σημαίνει αυτό;;;;; Καταλαβαίνεις τι σημαίνει να υπάρχει θέμα στις νευρώσεις του εγκεφάλου; Απίστευτη αρρώστια.Όσοι πεθαίνουν τον τελευταίο καιρό είναι κυρίως ανεκβολιαστοι και κάποιοι ελάχιστοι όντως εμβολιασμενοι οι οποίοι δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για Χ,ψ λόγους άλλων παθήσεων ή πολύ μεγάλης ηλικίας όπου το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν ενεργοποιείται ούτε με τον εμβολιασμό ούτε με τίποτα άλλο, και για αυτό εμφανίζεται ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ πως το εμβόλιο δεν τους προστάτεψε.
Άλλωστε για αυτό λέμε και τρίτη δόση στους ηλικιωμένους διότι δεν μπορεί το σώμα τους να παράγει πολλά αντισώματα και για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρειάζεται να τους το υπενθυμίσουμε με μια νέα δόση ώστε να ξαναπαραγουν νέα κύτταρα αντισώματων. Οι οργανισμοί νεότερων ανθρώπων μπορούν και κρατούν στην μνήμη του οργανισμού για μεγαλύτερο διάστημα τα στοιχεία που παράγουν τα αντισώματα.ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να το καταλάβετε.... Συγνωμη δηλαδή αλλά κάτι δεν πάει καλά με την αντίληψη σας.
-
Διαβάστε και ανοίξτε τα μάτια σας.
Επίσημα στοιχεία μελετών.
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Όσοι πεθαίνουν τον τελευταίο καιρό είναι κυρίως ανεκβολιαστοι και κάποιοι ελάχιστοι όντως εμβολιασμενοι οι οποίοι δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα για Χ,ψ λόγους άλλων παθήσεων ή πολύ μεγάλης ηλικίας όπου το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν ενεργοποιείται ούτε με τον εμβολιασμό ούτε με τίποτα άλλο, και για αυτό εμφανίζεται ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ πως το εμβόλιο δεν τους προστάτεψε.
Άλλωστε για αυτό λέμε και τρίτη δόση στους ηλικιωμένους διότι δεν μπορεί το σώμα τους να παράγει πολλά αντισώματα και για μεγάλο χρονικό διάστημα και χρειάζεται να τους το υπενθυμίσουμε με μια νέα δόση ώστε να ξαναπαραγουν νέα κύτταρα αντισώματων. Οι οργανισμοί νεότερων ανθρώπων μπορούν και κρατούν στην μνήμη του οργανισμού για μεγαλύτερο διάστημα τα στοιχεία που παράγουν τα αντισώματα.Είχα σκοπό να το κάνω αλλά διαβάζω κάθε μέρα τις παρενέργειες, αν ανήκω σε επικίνδυνο κλάδο φυσικά και θα το έκανα.
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Είχα σκοπό να το κάνω αλλά διαβάζω κάθε μέρα τις παρενέργειες, αν ανήκω σε επικίνδυνο κλάδο φυσικά και θα το έκανα.
Παρενέργειες (και μάλιστα κάποιες πολύ σοβαρές) έχει και η παρακεταμόλη (Depon, Apotel, Panadol κλπ.) όπως και η ασπιρίνη και όλα τα "απλά" φάρμακα που παίρνουμε σαν καραμέλες. Εκτός εαν δεν παίρνεις ποτέ ούτε Depon ούτε τίποτα...εκεί το δέχομαι.
Αλλά και φίλη μου που δεν παίρνει φάρμακα ποτέ, το εμβόλιο το έκανε για να προστατέψει τους συγγενείς και τους μαθητές της, όχι για τον εαυτό της.
-
Αν θέλεις μπορείς να πας σε γιατρό και να σε εξετάσει ώστε να δεις αν έχεις κάποιες ενδείξεις ότι θα πάθεις παρενέργειες. Αν δεν έχεις τότε μπορείς να το κανεις. Η νέα μετάλλαξη δ είναι πολύ επιθετική και χτυπα και νέους και τους στέλνει νοσοκομείο αλλα ακόμα και αν την περάσεις αφήνει παρά πολύ σοβαρές παρενέργειες στον οργανισμό, τέτοιες που δεν θα ήθελες ούτε να ακούσεις. Πραγματικά απίστευτες.
Ρώτα τον γιατρό σου για το τι παρενέργειες καταγράφουν οι μελετες από τον κορονοϊο. Ρώτα να μάθεις σε τι κατάσταση αφήνει τα πνευμόνια, το νευρικο σύστημα, την καρδιά κτλ μετά την αρρώστια εφόσον επιβιώσει ο ασθενής που νοσήσει κάπως βαριά. Δεν σημαίνει ότι όταν το περάσεις τον ιο είσαι πλέον καλα. Διαλύει τον οργανισμό και τα όργανα, η ζωή δηλαδή όπως λένε οι μελέτες δεν επιστρέφει στην κανονικότητα.Τεσπα, ρώτησε το γιατρό σου που είναι ειδικός και θα στα πει. Πιστεύω θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό, θα δεις ποια είναι η πραγματικότητα και όχι αυτή των άσχετων που γράφουν ότι να ναι.
Εμένα μου εξήγησαν και πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με την απλή γρίπη. -
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τεσπα, ρώτησε το γιατρό σου που είναι ειδικός και θα στα πει.
Μπορεί ο γιατρός του να είναι ο Πολάκης, ή κάποιος σαν τον Πολάκη.
-
Με το εμβόλιο έχουμε πρόβλημα όχι με την μάσκα, με το εμβόλιο που αποδείχτηκε ανεπιτυχές και αποτυχημένο. Η μάσκα καλό θα είναι να υπάρχει αρκεί να μην εφαρμοστεί όπως πέρσι, σε μερικά σημεία όπως παράδειγμα ΜΜΜ καλύτερα να μείνει μόνιμα.
Από ποια στοιχεία προέκυψε αυτό;
Έχω γνωστό μου σε νοσοκομείο και κάθε λίγο ανεβάζει στοιχεία για το τι συμβαίνει στην κλινική του.
''Δεδομένα COVID19 νοσηλειών στο Πνευμονολογικό Τμήμα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών τους τελευταίους 3 μηνες
Θάνατοι: 84.3% ανεμβολίαστοι, 15.7% εμβολιασμένοι
Νοσηλευόμενοι: 80.4% ανεμβολίαστοι, 19.6% εμβολιασμένοι
Διασωληνωμένοι: 85.7% ανεμβολίαστοι, 14.3% εμβολιασμένοι''Και αν σκεφτούμε ότι έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού, στο οποίο περιλάμβάνονται και τα παιδιά. Άρα οι εμβολιασμένοι ενήλικες σε σχέση με τους μη ίσως είναι με σχέση 70%-30%.
Αντίστοιχα επιβεβαίωνουν με σχόλια καθημερινά, συνάδελφοι του ιατροί που δουλεύουν σε νοσοκομεία στο Λονδίνο, ότι πραγματικά τα αποτελέσματα νοσηλειών-θανάτων είναι συντριπτικά υπέρ των ανεμβολιάστων.
-
@antoniokon said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ακούω λοιπόν:
Γιατρέ πόσο, μα πόσο, δίκιο έχεις!
Σε οποιοδήποτε άλλο θέμα, το ύφος και ο τρόπος γραφής του "εκ του βουνού των Κενταύρων πλουσίου" είναι εξαιρετικός και απίστευτα στοχευμένος (του δε πόιντ που θα έλεγε και ο gatoz).
Στην πολιτική αλλάζει ο τόνος και το ύφος και, άσχετα από το αν κάποιος συμφωνεί ή όχι, γίνεται από προκλητικός έως και εριστικός.
Πραγματικός ΙανόςΟπότε λοιπον κάποιος "ήρεμος και λογικός άνθρωπος" κατά την κοινή πεποίθηση και την ετυμηγορία των ειδικών, βλέπει ξαφνικά το λογότυπο της ΝΔ ή το όνομα του Μητσοτάκη κι αφηνιάζει, μεταλλάσσεται, αρχίζει να παραλογίζεται και να γίνεται εριστικός.
Ή, αν πρόκειται για τις αντιδράσεις που προκαλούνται, μερικοί άνθρωποι συνδιαλλέγονται συμφωνούν και αποδέχονται κάποιον ως λογικό άνθρωπο, αλλά μην τους θίξει τη ΝΔ ή το κυβερνητικό καθεστώς, θα πέσουν να τον φάνε σαν να πρόκειται για τον χειρότερο εχθρό τους...
Κάτι απ τα δύο συμβαίνει.
(Δεν βάζουμε την αντιπολίτευση στη κουβέντα, αυτή έχει κάτσει στ αυγά της και περιμένει)Όταν πάντως παθαίνω κρίση και επιτίθεμαι με χαρακτηρισμους και δολοφονία χαρακτηρος προσωπικά σε κάποιον "Νεοδημοκράτη" να μου το υπενθυμίζετε.
Ή σε όποιον τέλος πάντων κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα...Εδώ πάντως δεν είναι νήμα πολιτικής συζήτησης. Είναι Ιατρικών θεμάτων. Με τον Κορωνοϊό μπλέκεται η πολιτική στα θέματα υγείας. Και παραμένει ένα ερώτημα που δεν γίνεται μόνο ως προς την κομματική αντιπαράθεση, αλλά άπτεται άμεσα της υγείας:
Θα εξακολουθησουν λοιπόν να ελέγχουν κι επιβάλλουν πρόστιμα ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ενώ για υγειονομικους και άλλους είναι υποχρεωτικό;
-
Πιλιου,
Η υγεία δεν έχει μπλεχτεί με την πολιτική λόγο κορωνοϊού !!!!
Πάντα ήταν μπλεγμένη!!!! Είναι πολιτικό θέμα αν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας θα έχουν ΟΛΟΙ ή όλοι ανάλογα με το ποσο μεγάλο είναι το πορτοφόλι τους!!!! -
@fanis75 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Είχα σκοπό να το κάνω αλλά διαβάζω κάθε μέρα τις παρενέργειες, αν ανήκω σε επικίνδυνο κλάδο φυσικά και θα το έκανα.
Παρενέργειες (και μάλιστα κάποιες πολύ σοβαρές) έχει και η παρακεταμόλη (Depon, Apotel, Panadol κλπ.) όπως και η ασπιρίνη και όλα τα "απλά" φάρμακα που παίρνουμε σαν καραμέλες. Εκτός εαν δεν παίρνεις ποτέ ούτε Depon ούτε τίποτα...εκεί το δέχομαι.
Αλλά και φίλη μου που δεν παίρνει φάρμακα ποτέ, το εμβόλιο το έκανε για να προστατέψει τους συγγενείς και τους μαθητές της, όχι για τον εαυτό της.
Γνωρίζω επειδή παίρνω Xanax, γι΄αυτό δεν το δίνουν ποτέ ελεύθερα παρά μόνο με συνταγή γιατρού αλλά πρέπει να έχεις φίλο γιατρό για να το πάρεις.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες