-
Από μικρά μπορείς να τσεκάρεις i20, Clio, καθώς και τη νέα fabia! Είναι από τα πιο ευρύχωρα μικρά! Επίσης μπορείς να τσεκάρεις και το C3 (aircross) που νομίζω έχει και καλό αυτόματο κιβώτιο! Επίσης υπάρχουν και τα Stonic και Bayon (αν και άσχημο το τελευταίο, αλλά πολύ άνετο).
-
@vagkirk said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Νομίζω πως βρήκαμε άλλον έναν ευτυχισμένο μελλοντικό κάτοχο του Toyota Yaris Cross.
Σωστά! Ειδικά αν το βιάζεσαι! Το παραγγέλνεις τον 9/21 και το παραλαμβάνεις τον 6/22 αν δεν σε πάνε ακόμα πιο πίσω!
-
@tkin73 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
22
καλά δεν έχεις άδικο αλλά και στα υπόλοιπα δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα , κανα μήνα πιο γρήγορα είναι. Γενικά ότι και να πάρεις δράμα είναι η αναμονή
-
Ετοιμοπαράδοτα υπάρχουν κάποια αμάξια .
Κυρίως σε μάρκες που δεν πουλάνε πολύ .Στα άλλα αναμονή 5-6 μήνες .
Αρα αποφασίζεις.
-
Εγώ θα σου έλεγα το νέο i20. Εξωτερικά μικρό, εσωτερικά το πιο ευρύχωρο σούπερ μίνι, γεμάτο τεχνολογία και καλή τιμή. Σαν άλλη επιλογή από αυτά που έκανα test drive, το clio με το lpg.
-
Και πανάσχημο επίσης. Αλλά προφανώς όταν δίνεις λιγότερα απ' τον ανταγωνισμό, δε δικαιούσαι να έχεις αυτοκινητιστικό γούστο.
-
@storm said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Για μέσα στην Αθήνα αμφιβάλλω αν υπάρχει αυτοκίνητο που κάνει τη ζωή ποιο εύκολη, άνετη και αγχολυτική.
Υπάρχει! Όλα τα υβριδικά της Τογιότα...προσωπικά χαίρομαι να τα οδηγώ σε κίνηση.
-
Η κατανάλωση σε απασχολεί? Την πληρώνεις εσύ ή η εταιρεία?
-
@fanis75 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Για μέσα στην Αθήνα αμφιβάλλω αν υπάρχει αυτοκίνητο που κάνει τη ζωή ποιο εύκολη, άνετη και αγχολυτική.
Υπάρχει! Όλα τα υβριδικά της Τογιότα...προσωπικά χαίρομαι να τα οδηγώ σε κίνηση.
Στην κίνηση ρε Φάνη δεν οδηγείς......... περιμένεις
Ευχαριστο δεν μπορεί να είναι ποτέ αυτό εκτος αν οδηγεί μονο του το αυτοκίνητο και συ ασχολείσαι με κάτι άλλο.
Πές χαιρομαι που καίει όσο λιγότερο γίνεται όχι που οδηγώ
-
@mivec_power said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Και πανάσχημο επίσης. Αλλά προφανώς όταν δίνεις λιγότερα απ' τον ανταγωνισμό, δε δικαιούσαι να έχεις αυτοκινητιστικό γούστο.
Το i20; Το έχεις δει από κοντά; Και ίδια τιμή βγαίνει με fiesta και yaris και Corsa πχ. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.
-
Βλέποντας οτι όλοι μου προτείνετε super mini λέω κάτι δεν πάει καλά εδω...
Στο αρχικό ποστ ξεχασα να γράψω οτι είμαστε 3μελής οικογένεια. Προς το παρόν η μικρή κάθεται σε καθισματάκι.
Με αυτά τα δεδομένα έχω απορρίψει τα περισσότερα super mini (συμπεριλαμβανομένων και των yaris, swift κλπ) και φλερτάρω περισσότερο με b suv. Ως πιο ολοκληρομένα αυτόματα, έως 20-21k, θεωρώ τα Kona 1.0T 48V exclusive/premium, Juke 1.0T Acenta (αλλά πλαστικό τιμόνι ρε φίλε;) και underdogs τα 208 1.2 100 και Clio ως τα μόνα b segment που μου άρεσαν από όσα είδα.
Αναφορικά με το yaris cross (από τις φωτογραφίες τουλάχιστον) κάνει το #monovitara να φαίνεται κουκλάκι...
-
@mphysiker said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Με αυτά τα δεδομένα έχω απορρίψει τα περισσότερα super mini (συμπεριλαμβανομένων και των yaris, swift κλπ) και φλερτάρω περισσότερο με b suv.C3 Aircross Auto και καθάρισες. Μακράν καλύτερο από τα άλλα που κοιτάς, ειδικά για οικογένεια.
-
Με αυτά τα δεδομένα έχω απορρίψει τα περισσότερα super mini (συμπεριλαμβανομένων και των yaris, swift κλπ) και φλερτάρω περισσότερο με b suv.C3 Aircross Auto και καθάρισες. Μακράν καλύτερο από τα άλλα που κοιτάς, ειδικά για οικογένεια.
μαθανε οτι μοιραζουνε πατατες και ηρθαν και οι χοντροι
-
@gatoz said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
μαθανε οτι μοιραζουνε πατατες και ηρθαν και οι χοντροι
Σε σχέση με Κόνα και Τζουκ, μακράν καλύτερο...να τα λέμε αυτά!
-
Προσωπική άποψη, αφού είσαι 3μελής κι όχι 4μελής,σε βολεύουν και τα σουπερμίνι. Γλυτώνεις καμιά 30αριά εκ. σε σχέση με το megane,που είναι σημαντικά για πόλη και δε χάνεις και ιδιαίτερα σε πορτμπαγκάζ (ο.κ. εκτός αν πας στο juke,αλλά το clio νομίζω έχει παρόμοιο ή και λίγο μεγαλύτερο από το kona). Στις λίγες φορές που θα θες επιπλέον αποσκευές ρίχνεις το κάθισμα 60/40 κι είσαι ο.κ. πιστεύω.
Τώρα αν θες αυτόματο και κινείσαι πόλη κατά μεγάλο ποσοστό juke ή clio με το αδιάφορο μεν,αλλά αξιόπιστο cvt. Και το 208 έχει καλό αυτόματο,αλλά είναι σημαντικά λιγότερο ευρύχωρο. -
Στο αρχικό ποστ ξεχασα να γράψω οτι είμαστε 3μελής οικογένεια. Προς το παρόν η μικρή κάθεται σε καθισματάκι.
Με αυτά τα δεδομένα έχω απορρίψει τα περισσότερα super mini (συμπεριλαμβανομένων και των yaris, swift κλπ) και φλερτάρω περισσότερο με b suv. Ως πιο ολοκληρομένα αυτόματα, έως 20-21k, θεωρώ τα Kona 1.0T 48V exclusive/premium, Juke 1.0T Acenta (αλλά πλαστικό τιμόνι ρε φίλε;) και underdogs τα 208 1.2 100 και Clio ως τα μόνα b segment που μου άρεσαν από όσα είδα.
Αναφορικά με το yaris cross (από τις φωτογραφίες τουλάχιστον) κάνει το #monovitara να φαίνεται κουκλάκι...
Εχεις δίκιο είναι ασχημο ασχετα που το προτεινω. Τα όμορφα της κατηγορίας είναι PUMA, 2008 και MOKA
Το Juke δεν πιστεύω ότι αξίζει, τα υπόλοιπα στην κατηγορια του το ξεπερνούν σε όλους τους τομείς κατα την ταπεινή άποψη. Το Kona εχει λίγο τσιμπιμένη καταναλωση, κουκλάκι δεν το λες ειδικα μεσα πλαστικούρα αλλά είναι καλό εκτός του χώρου αποσκευών που είναι μικρός
-
Επειδή τις τελευταίες 3 εβδομάδες κυκλοφορώ υποχρεωτικά ΚΑΙ με το αυτοκίνητο έχω να πω ότι αυτό το βασανιστήριο δεν παλεύεται με τίποτα.
Καψώνι. 7 χιλιόμετρα άνοδος στην Μεσογείων, από Χαλάνδρι για Παλλήνη, 35 λεπτά να πάω και άλλα τόσα να γυρίσω. Μία διαδρομή μποτιλιάρισμα. Για να μην αναφερθώ στην Παπανικολή ή στην Κηφισίας ή σε άλλους δρόμους.
Και παρκάρισμα; Στου διαόλου τα κέρατα. Πήγα και πάρκαρα στον Σκλαβενίτη στο υπόγειο γιατί γινόταν της καργιόλας παντού στο κέντρο της Παλλήνης.
Σόρυ αλλά εγώ δεν θα πάρω τέτοια "ευχαρίστηση".
Σκούτερ και ξερό ψωμί.
7 χιλιόμετρα το πολύ σε 10 λεπτά και παρκάρω ακριβώς εκεί που θέλω να πάω. Ούτε καν 10 μέτρα ποιο πέρα. -
Εεε ναι συγκρίνω με μηχανή....δεν οδηγώ μηχανή, οπότε για εμένα δεν είναι εναλλακτική. Κοιτάω σε αυτοκίνητο τι καλύτερο μπορώ να κάνω. Ίδιες διαδρομές, χτες έκανα 45' να πάω από Μεσογείων να παω από Αγία σε κέντρο....για αυτό πήρα το υβρίδιο!
-
Αν δεν βάλουν ξανά δακτυλιο δεν παλευεται η κατάσταση...
-
@iceman7 said in Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου:
Αν δεν βάλουν ξανά δακτυλιο δεν παλευεται η κατάσταση...
Δεν έχει ακόμα?? Λόγω covid? Δεν το ξέρω...ποτέ δεν ασχολήθηκα με τον δακτύλιο.
Σκέψεις για πρόωρη αλλαγή αυτοκινήτου