-
Το ζητημα με τον Αδωνι ειναι πως ξεκινησε την καριερα του απο ακραιο λαικιστικο κομμα και με πυρινους λογους καταφερονταν υπερ παντων συμβιβασμενων με τις μνημονιακες επιταγες. Μπαινοντας στην τοτε μνημονιακη συγκυβερνηση εγινε ενθερμος υποστηρικτης εκεινων που εφτυνε. Απο τοτε βεβαια δεν αλλαξε γραμμη μα παντα η αμφιβολια μενει. Δικαια πολλοι λενε πως γλυφει εκει που εφτυνε.
Στα θετικα του ειναι η διαφαινομενη προς τα εξω αυξημενη παραγωγικοτητα του σε θεσεις κλειδια ενω ο λογος του πλεον βγαζει νοημα και σταθερες αποψεις.
Βεβαια οι πολιτικοι πρεπει να κρινονται απο την συνεπεια λογων και εργων. Αυτο δεν αφορα μονο δαυτον αλλα και τους υπολοιπους. -
Για τις ΔΕΚΟ αναφερω ξανα και ξανα πως ειναι τα δοντια της χωρας. Αν το δοντι ειναι γερο το προσεχεις και το κρατας. Το προβληματικο προσπαθεις με θεραπεια να το επαναφερεις. Αν σαπισει ομως δε σωζεται και το βγαζεις. Δεν αφηνεις να σου χαλασει και τα υπολοιπα. Η εξαγωγη οδυνηρη μα φερνει ανακουφιση. Αν τα οικονομικα το επιτρεπουν συμπληρωνεις το κενο με ενα βιδωτο. Παντως το αρχικο το πετας
. -
Ο Criuser επιμένει να ξεχνάει ότι αν ταυτίσει την Αριστερά με κάποιους Δικτατορες, θα πρέπει να ταυτίσει τη Δεξιά για την οποία καμαρώνει με τους Ναζιστες, τους Πινοσετ, τις Χουντες και ατελείωτες σελίδες δυστοπίας και δυστυχίας, τα οποία παραβλέπει για μικρά ιστορικά διαλείμματα υπερκατανάλωσης ως "καπιταλιστικη ευτυχία".
-
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απλά δεν είμαι με κανένα κόμμα, αυτο λέω γιατι ΟΛΑ με έχουν απογοητεύσειΣτα οικονομικα οι απόψεις μου είναι ποιο πολύ στα δεξιά, ανθρωπιστικά είμαι αριστερός. Κεντρώος έγινα λόγω μόδας. Κατέληξα ότι γενικα μαλάκας είμαι σαν τους περισσότερους απλά εγω το παραδέχομαι. Απλά στα άλλα πιο πολιτισμένα κράτη από την μπανανία οι συγκηβερνήσεις έχουν ωριμάσει και βλέπεις ένα μείγμα πολιτικών και συνεργασιών.
Εδώ ακόμα είμαστε στο "ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ" πρόβατα. Οχι ρε φίλε αυτή η αυτοδυναμία μας έχει φάει. Καμια αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θέλω. Μονο για αυτό είμαι σίγουρος.Συμφωνώ 100% για την απογοήτευση από ΟΛΑ τα κόμμα (όχι ότι ποτέ είχα μεγάλες ελπίδες από κάποιο). Επίσης 100% για την συγκυβέρνηση, αλλά για μεγάλο διάστημα, όχι 2-3 χρόνια. Η αυτοδυναμία έχει κάνει μεγάλο κακό.
@cirus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θελω όμως να κάνω μια ερώτηση προς όλους να μου πει αν έχει τύχει και σε κάποιον αλλο.
Ομως εχω ένα θέμα με το Γεωργιάδη και εξηγώ:
Μου είναι τοσο πολύ αντιπαθης που με το που τον βλέπω εκνευρίζομαι. Με εκνευρίζει πως φωνάζει πως δεν αφήνει αλλον να μιλήσει, η ειρωνία του. Βασικά και που υπάρχει με ενοχλεί. Ειναι κάποιες φορές που τον έχω ακούσει λοιπόν και συμφωνώ με αυτά που λέει σαν άποψη.Ο περισσότερος λογικός κόσμος θα συμφωνησει με τις απόψεις του Άδωνη (όταν μιλάει κανονικά και δεν παίζει θέατρο) και όπως έχω ξαναπεί (δυστυχώς) είναι από τους καλύτερους που έχουμε (αυτό λέει πολλά για το επίπεδο των πολιτικών μας!) και εργατικός.
Όλο αυτό που βγάζει στα κανάλια (εκτός από τον τόνο της φωνής του) είναι "θέατρο" και μερικές φορές το παρακάνει είναι η αλήθεια. Από κοντά δεν έχει σχέση με την τηλεοπτική περσόνα, ένας ρόλος είναι ο οποίος έχει απήχηση στον κόσμο (μεγάλο % στη ΝΔ) και φυσικά κλασσικός πολιτικός. -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν νομίζω να έχεις γράψει εσύ περί αριστερού ανθρωπισμού.
Εκτός αν πήρα την απάντηση για θέση .
Προφανώς ο ανθρωπισμός δεν είναι μονοπώλιο κανενός -ισμού, η απόκλισης.
εγω πραγματι γραφω διαρκως περι ουμανιστικων θεωριων, οπως αλλωστε χαρακτηριζονται και απο τους εξουσιαστες-αφεντικα. εαν δεν υπηρχε το λαικο κινημα ακομη θα πηδαγε τις γυναικες το πρωτο βραδυ ο φεουδαρχης, ψηφος και αστικη δημοκρατια επεβληθησαν απο τη λαικη δραση. ποιος ο λογος το κεφαλαιο να σου παραχωρησει δικαιωματα? εκτος και αν εισαι κεφαλαιο. αλλιως ολα τα αλλα περι ελευθεριων και καπιταλισμου ειναι γλυφιτζουρια, αμερικαν ντρημ και κοιμησου με ονειρα οτι θα παρεις πορσε. το πρωι αυτα που θα παρεις κρεμονται την ωρα που κατουρας.
Πάλι κοπάνα έκανες στο μάθημα της Ιστορίας εκεί στα Δυτικά.
Η Αστική Τάξη έδιωξε μονάρχες και φεουδάρχες. Απλά γιατί με την δουλειά της και κυρίως με το εμπόριο απέκτησε χρήμα και δύναμη και έτσι μπόρεσε να βάλει στην άκρη , ενίοτε και στο κάρο , τους κληρονομικούς και να επιβάλλει τον Διαφωτισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για όλους.
Αντίθετα το λεγόμενο λαϊκό κίνημα , ήταν ομάδες μειωμένης μόρφωσης με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολα αντικείμενο χειραγώγησης , από διάφορους ακραίους , είτε ακροαριστερούς , είτε ακροδεξιούς , γιατί άμα δεν έχεις κάτι στα χέρια σου , παρά μόνο την φυσική σου δύναμη ως χειρώνακτας, , έχεις την ανάγκη να πιστεύεις σε ένα ηγέτη. Αν όμως έχεις δύναμη στα χέρια σου , τότε δεν είσαι εύκολο θύμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χίτλερ στάθηκε πάνω στους εξαθλιωμένους Γερμανούς , όπως και ο Λένιν και κυρίως ο Στάλιν πάνω στους εξαθλιωμένους Ρώσους,.
Τέλος για τον Πήλιου , η διαφορά είναι ότι η Δεξιά ντρέπεται για τους Πινοσέτ , ακόμα και όταν είναι αυτοί στην εξουσία και τους θεωρεί εκτός των ορίων της , ενώ η Αριστερά όχι μόνο δεν ντρέπεται για τις ακραίες εφαρμογές της , αλλά τις θεωρεί μέρος της κανονικότητας , τις στηρίζει και όποιος τις κριτικάρει τον θεωρεί φασίστα , ακροδεξιό , αντιδραστικό και τα άλλα γνωστά τσιτάτα.
Αρα προφανώς η Δεξιά είναι μέρος της Δημοκρατίας , ενώ η Αριστερά απλά την χρησιμοποιεί για να πετύχει τους σκοπούς της , πιστή στην ρήση ότι οι αστοί θα μας δώσουν το σκοινί για να τους κρεμάσουμε....
-
το πορσικο το βρηκες το πρωι που ξυπνησες? τι οχι? παλι σε τριο ειναι? και μονο που μιλας για εμποριο και διαμεσολαβηση με τοσο θαυμασμο, αρκει. οτι περιγραφεις εγινε μονο και μονο για επιπλεον πλουτισμο της αρχουσας ταξης, για ακομη μεγαλυτερες αγορες να παραγουν πλουτο για την ολιγαρχια και αυξημενη καταπιεση των λαων. τουλαχιστον ειναι αυτοματο το σε τριο. ε?
-
Να πεταχτώ λίγο και να πω , ότι μάλλον κάτι δεν έχει γίνει κατανοητό στην έννοια της αστικής τάξης. Γιατί αλλιώς δε μπορώ να βρω καμία περίπτωση στην οποία η περιβόητη αυτή αστική τάξη δεν πρωτοστάτησε σε καταπιεστικά ή ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Αναφέρθηκε ο ναζισμός και τα παράγωγά του. Αλήθεια μήπως δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση σύσσωμης της αστικής τάξης ο Χίτλερ; Ενδεικτικά να αναφέρω το γνωστό γκρουπ , την γνωστή τράπεζα της Γερμανίας , τη βιομηχανία με το μπλε οβάλ (εδώ είναι ωραίο γιατί ταυτόχρονα πουλούσε και στους δύο αντιμαχόμενους),την αυτοκινητοβιομηχανία που κρεμάει τη μηχανή στον πίσω άξονα, το Βατικανό , τους κατασκευαστές δημοσίων έργων και πόσα άλλα. Για να καταλάβουμε γιατί μιλάμε στην περιβόητη ναζιστική Γερμανία , ο έχων ανάγκη εργατικών χεριών (από τον μικροαστό και τον αγρότη μέχρι τα μεγάλα εργοστάσια) , έκανε έγγραφο στις τοπικές αρχές και του προμήθευαν σκλάβους εργάτες ( Πολωνούς , Σοβιετικούς , Εβραίους , τσιγγάνους κ.λπ.) με αναμενόμενη ζωή περίπου στο μήνα (κατά τα άλλα οι κάτοικοι δεν ήξεραν τι γινόταν....) . Θες και στις κατεχόμενες χώρες , νωπό είναι το σκάνδαλο με γνωστή εταιρία καλλυντικών που τότε παρήγαγε αέρια και χημικά για πολεμικές ανάγκες, των Γερμανών όχι της Γαλλίας. Επίσης σύσσωμοι οι εργολάβοι , ανεξαρτήτου εθνικότητας, ήταν με το καθεστώς που μάλλον θα έπρεπε να ντρέπονται ή να αντιστέκονται, γιατί οι ναζί έκαναν έργα. Ένα σωστό βιομήχανο είχε η Γερμανία και τον έκαναν ταινία (καλά έκαναν). Θες να πάμε στην Ισπανία και τον εμφύλιό της, εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα γιατί είχαν την αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Εκκλησίας στον ανένδοτο αγώνα ενάντια μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης.
Καλά για τα ελληνικά δεδομένα δεν θα αναφερθώ , για να μην ξύνω πληγές , αλλά που αλλού θες να πάμε στη Λατινική Αμερική ή στην Αφρική που η ντόπια αστική τάξη ανεβοκατέβαζε δικτατορίσκους κατά το πως ξύπνησε το πρωί. Ή έχουμε διαφορετική αντίληψη της περιβόητης αστικής τάξης γιατί όχι αστική τάξη για εμένα δεν είναι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός μας , να φοράς χωρίς να ντρέπεσαι γραβάτα, ή διαφωνούμε πλήρως ( σεβαστό και αυτό). -
Η ιστορία είναι χρήσιμη και δεν πρέπει να την ξεχνάμε.
Ειναι χρήσιμη γιατι μπορείς να δεις τα λάθη του παρελθόντος και να χτίσεις πάνω εκει για ένα καλύτερο μέλλον. Ξεροντας υποτίθεται τα λάθη μπορείς να μην τα επαναλάβεις.
Εγω δεν πιστεύω πια σε αριστερά και δεξιά. Πιστεύω ότι υπάρχει παγκόσμια αυτή την στιγμή ο καπιταλισμός είτε το θέλουμε είτε όχι, (αν μπορέσουμε να το δεχτούμε αυτό και να μην έχουμε ουτωπικές θεωρίες), μπορούμε να προσαρμόσουμε πολιτικές και ιδέες πάνω σε αυτή την βάση. Δυστηχώς δεν μπορούμε από ότι φαίνεται, αλλά αυτό θα ήταν το ιδανικό.
Οταν η ιστορία χρησιμοποιήται για αλληλοκατηγορίες, διχασμό και χωρισμό παρατάξεων σε αριστερούς και δεξιούς βασικα δεν προσφέρει τίποτα. Σε γενικευμένη κλίμακα προσφέρει βασικά , εναν καταπληκτικό εμφύλιο.
-
Το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων δεξιών είναι πως μιλάνε και γράφουν με βάση "ό,τι νομίζουν, ό,τι έχουν στο μυαλό τους" ως ισοδύναμο των γεγονότων και της ιστορικής αλήθειας.
Γι' αυτό και μπλέκουν τον Αστό με τον Μικροαστό, όρος αρνητικός που χλευάζει κατ' ουσία το μπλέξιμο.
Όταν οι μικροαστοί νομίζουν πως είναι Αστοί, και βάζουν τον Μεγαλομπακάλη της πόλης τους στο ίδιο επίπεδο με έναν Φεουδάρχη που εξελίχθηκε σε Αστό της Αμερικανικής Επανάστασης που αποτιναξε τον Βασιλικό ή Αυτοκρατορικό "ζυγό" ή έναν Πειρατή του Αιγαίου που εξελίχθηκε σε Εφοπλιστή χωρίς πατρίδα, φυσικό είναι κι αυτά που λέει ο κάθε Άδωνης να φαίνονται λογικά κι ωραία, όταν βλέπεις τον κόσμο ολόκληρο διαστρεβλωμένα, τα παράλογα γίνονται λογικά, ο τελευταίος αναλωσιμος εργάτης ψηφίζει 30 χρόνια ΝΔ κλπ. κλπ. -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να πεταχτώ λίγο και να πω , ότι μάλλον κάτι δεν έχει γίνει κατανοητό στην έννοια της αστικής τάξης. Γιατί αλλιώς δε μπορώ να βρω καμία περίπτωση στην οποία η περιβόητη αυτή αστική τάξη δεν πρωτοστάτησε σε καταπιεστικά ή ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Αναφέρθηκε ο ναζισμός και τα παράγωγά του. Αλήθεια μήπως δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση σύσσωμης της αστικής τάξης ο Χίτλερ; Ενδεικτικά να αναφέρω το γνωστό γκρουπ , την γνωστή τράπεζα της Γερμανίας , τη βιομηχανία με το μπλε οβάλ (εδώ είναι ωραίο γιατί ταυτόχρονα πουλούσε και στους δύο αντιμαχόμενους),την αυτοκινητοβιομηχανία που κρεμάει τη μηχανή στον πίσω άξονα, το Βατικανό , τους κατασκευαστές δημοσίων έργων και πόσα άλλα. Για να καταλάβουμε γιατί μιλάμε στην περιβόητη ναζιστική Γερμανία , ο έχων ανάγκη εργατικών χεριών (από τον μικροαστό και τον αγρότη μέχρι τα μεγάλα εργοστάσια) , έκανε έγγραφο στις τοπικές αρχές και του προμήθευαν σκλάβους εργάτες ( Πολωνούς , Σοβιετικούς , Εβραίους , τσιγγάνους κ.λπ.) με αναμενόμενη ζωή περίπου στο μήνα (κατά τα άλλα οι κάτοικοι δεν ήξεραν τι γινόταν....) . Θες και στις κατεχόμενες χώρες , νωπό είναι το σκάνδαλο με γνωστή εταιρία καλλυντικών που τότε παρήγαγε αέρια και χημικά για πολεμικές ανάγκες, των Γερμανών όχι της Γαλλίας. Επίσης σύσσωμοι οι εργολάβοι , ανεξαρτήτου εθνικότητας, ήταν με το καθεστώς που μάλλον θα έπρεπε να ντρέπονται ή να αντιστέκονται, γιατί οι ναζί έκαναν έργα. Ένα σωστό βιομήχανο είχε η Γερμανία και τον έκαναν ταινία (καλά έκαναν). Θες να πάμε στην Ισπανία και τον εμφύλιό της, εδώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα γιατί είχαν την αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Εκκλησίας στον ανένδοτο αγώνα ενάντια μιας εκλεγμένης δημοκρατικά κυβέρνησης.
Καλά για τα ελληνικά δεδομένα δεν θα αναφερθώ , για να μην ξύνω πληγές , αλλά που αλλού θες να πάμε στη Λατινική Αμερική ή στην Αφρική που η ντόπια αστική τάξη ανεβοκατέβαζε δικτατορίσκους κατά το πως ξύπνησε το πρωί. Ή έχουμε διαφορετική αντίληψη της περιβόητης αστικής τάξης γιατί όχι αστική τάξη για εμένα δεν είναι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός μας , να φοράς χωρίς να ντρέπεσαι γραβάτα, ή διαφωνούμε πλήρως ( σεβαστό και αυτό).Δηλαδή δεν είναι οι Αστοί οι φάροι Δημοκρατίας & Ελευθερίας του Κόσμου μας!;
Με αυτά που λες θα σε βάλουν στο μάτι όλοι οι Μικροαστοί!
Όπως έχουν εμένα που τους λέω Μικροαστούς. -
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το αιώνιο πρόβλημα των Ελλήνων δεξιών είναι πως μιλάνε και γράφουν με βάση "ό,τι νομίζουν, ό,τι έχουν στο μυαλό τους" ως ισοδύναμο των γεγονότων και της ιστορικής αλήθειας.
Εν αντιθέσει δηλαδή με τους έλληνες αριστερούς που μιλάνε πάντα επί της πράξεως και όχι επί της θεωρίας! Όπως παραδείγματος χάριν όταν ισχυρίζονται ότι ο κομμουνισμός είναι το καλύτερο πολιτικό - οικονομικό - κοινωνικό σύστημα, αλλά είχε την ατυχία να μην εφαρμοστεί σωστά σε καμία από τις χώρες που επικράτησε. Και δεν ήταν και λίγες...
Δεν φταίει το σύστημα βλάκα! Φταίνε οι άνθρωποι!
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ακριβώς!! Και το έχω γράψει πολλές φορές: Ο κομμουνισμός είναι - θεωρητικά - το καλύτερο οικονομικοκοινωνικό σύστημα. Όμως έχει ένα τεράστιο πρόβλημα: είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και έτσι είναι καταδικασμένο να αποτύχει στην πράξη.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ακριβώς!! Και το έχω γράψει πολλές φορές: Ο κομμουνισμός είναι - θεωρητικά - το καλύτερο οικονομικοκοινωνικό σύστημα. Όμως έχει ένα τεράστιο πρόβλημα: είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και έτσι είναι καταδικασμένο να αποτύχει στην πράξη.
οποτε αμφοτεροι προτιματε την παραφυση του καπιταλισμου, της υπερεργασιας και της χαμηλης αμοιβης
-
οποτε αμφοτεροι προτιματε την παραφυση του καπιταλισμου, της υπερεργασιας και της χαμηλης αμοιβης
Όχι, δεν προτιμώ τον καπιταλισμό. Έχω πεί πολλές φορές είμαι Αριστερός φιλοβασιλικός....αλλά δεν άρεσε τον κόσμο η βασιλεία. Οπότε αρκούμαι στον καπιταλισμό. Ιδανικά το καλύτερο σύστημα ήταν της αρχαίας Αθήνας.
-
Εγώ προτιμάω να αποφασίζω εγώ για μένα. Μέσα στα πλαίσια ελιγμών και αποφάσεων που μου δίνονται. Σε πρακτικό επίπεδο πάντα.
Γιατί σε θεωρητικό προτιμάω κι εγώ κομμουνισμό. Να μην καρπώνεται κανείς την υπεραξία της εργασίας μου κτλ...
-
Ιδανικά το καλύτερο σύστημα ήταν της αρχαίας Αθήνας.
Αν ανήκες στους λίγους Αθηναίους πολίτες, βεβαια. Αν ανήκες όμως στους πολύ περισσότερους μέτοικους ή ακόμη χειρότερα σκλάβους; Αισχρή εκμετάλλευση και μόνο. Χωρίς να υπάρχει και το "αμερικάνικο όνειρο", ως ελπίδα έστω.
Άστο καλύτερα Φάνη...
-
Αν ανήκες στους λίγους Αθηναίους πολίτες, βεβαια. Αν ανήκες όμως στους πολύ περισσότερους μέτοικους ή ακόμη χειρότερα σκλάβους; Αισχρή εκμετάλλευση και μόνο. Χωρίς να υπάρχει και το "αμερικάνικο όνειρο", ως ελπίδα έστω.
Άστο καλύτερα Φάνη...
Μα Αθηναίος είμαι!! Μιλάω για τους αυτόχθονες....αχαχα! Πάντα μιλάει με το σκεπτικό να είμαστε από την "σωστή" πλευρά....!!
-
Ρε σεις, τόση ώρα χαλαλιζεστε για ντερμπακια που έχουν κριθεί 80 και 30 χρόνια αντιστοιχα.
ΤΩΡΑ τι γίνεται; Το λινκ που έβαλα περιγράφει μια τραγική για τη χώρα πραγματικότητα που την ξέρουμε... -
Αν ζούνε καλά, γιατί όχι;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2