Τρεις ημέρες στην Κύπρο με tiguan eTSI.
Σύντομο city break με την οικογένεια στην Λεμεσσό. Για τις μεταφορικές ανάγκες είχαμε ένα tiguan eTSI μοντέλο 7/2025 στην απλή έκδοση και υποθέτω στα 130 άλογα mild hybrid.
Τα καλά ,
Άνεση ,ασφάλεια , ηχομόνωση και η καθιερωμένη προσοχή της vw στις λεπτομεριες. Μας άρεσει πολυ ο φωτισμός στα εξωτερικά χερούλια των πορτών.
Εξαιρετικό όταν έχεις μαζέψει χιλιομέτρα.
Πολύ καλά τα συστήματα ασφαλείας, μας γλυτώσαν από το να πατήσουμε ένα ζευγάρι μεθυσμένων Ρώσων στην Μαρίνα.
Τι δεν μου άρεσε,
Το κιβώτιο και οι ρυθμίσεις πνίγουν τον κινητήρα, όταν χρειαζόσουν επιπλέον ισχυ ερχόταν με σχετική καθυστέρηση. Ήταν εξαιρετικό όταν είχες μαζέψει χιλιόμετρα αλλά κάτι έλειπε όταν έπρεπε να μαζέψει χιλιομετρα σε ανωφερειες. Υποθέτω οτι θα οφείλεται στα 130άλογα και οτι στον 150 θα είναι καλύτερη η κατάσταση. Είχα προετοιμαστεί θετικά από TDI που είχα οδηγήσει στην Ιταλία και με ψιλοαπογοήτευσε.
Παρότι μου αρέσει η τεχνολογία το να υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις στο κεντρικό infotainment δεν μου άρεσε. Τα βρίσκεις σχετικά εύκολα και έχει εξαιρετικό app πχ για το AC αλλά νομίζω οτι οι κατασκευαστές θα πρέπει να το ξαναδουν το θέμα ειδικά με τις ρυθμίσεις του AC. Πχ το πολυχρηστικό κουμπί στην κεντρική κονσόλα εκτός από φωνή, και τα mode οδήγησης θα μπορούσε να έχει και την ρύθμιση της θερμοκρασίας.
Επίσης ο χώρος αποσκευών δεν ανταποκρίνεται στα 652 των προδιαγραφών, προφανώς θα πρεπει να πας τα καθίσματα τέρμα μπροστά για να έχεις αυτό το νούμερο. Σε normal ρυθμίσεις είναι 80-100 λιγότερα από CRV. Με τέσσερις βαλίτσες αεροπορικού τύπου και μάλιστα τοποθετημένες οριζόντια καθώς κάθετα δεν χώραγαν , τερμάτιζες την χωρητικότητα. Στο CRV τις έβαζες όρθιες και είχες και το άλλο μισό χώρο αποσκευών διαθέσιμο για τα προσωπικά αντικειμένα (δύσκολο να ταξιδεύεις με τρεις γυναίκες).