-
@piliourits said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@panormus772 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Δεν είναι φυσιολογικό να είναι στρατευμένος ένας καλλιτέχνης,όπως ο οπαδός κομμάτων/ιδεολογιών
Για κάτσε ρε ντοκτωρ, ο Αρκάς, (αν γελοιογραφει ακόμη το ίδιο πρόσωπο και δεν πρόκειται πλεον για trade mark) ΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ ΜΟΝΟ επί ΝΔ !
Δεν ήταν άλλο κόμμα πριν και άλλαξε.
Πρώτη φορά στρατευθηκε, και μάλιστα ως φανατικός ΝΔ Κούλης λόβερ, αυτό που λέτε "Ultra" του κόμματος της ΝΔ.
Και αυτή τη στράτευση "κατακρίνουν" πολλοί.
Τελικά είναι καλή ή κακή η Στράτευση του Καλλιτέχνη;Δηλαδή,δεν σκιτσάρισε επί διακυβέρνησης Κούλη κάτι εναντίον του ή κάτι που να έχει διαχρονική αλήθεια για κάθε ελληνική κυβέρνηση;
Όχι, κριτική στον Κούλη δεν έκανε ούτε μια φορά ο Αρκάς, ίσα ίσα που βγήκε κι εξήγγειλε επίσημα πως ξεκινούσε τζιχαντ στον Τσίπρα, κι αυτό δεν ήταν παρανόηση.
Το που δημοσιευόταν επίσης τα σκίτσα του, όπως και η χρονική στιγμή, δείχνει την ουλτροσύνη του ...Τώρα βέβαια τα παίρνουν τα ίδια σκίτσα και τα τρίβουν στη μούρη του Κυριάκου οι Ζαίοι οπαδοί, αποδειξη πως η σαφης Διακήρυξη του ανθρώπου ή trade mark "Αρκάς" θα μπορούσε να μην είχε γίνει ποτέ, οποτε θα ήταν απλά κριτική στους πολιτικούς, αλλά δυστυχώς έγινε αυτή η Διακήρυξη, ήταν σαφής η Στράτευση υπέρ ΝΔ.
(σημειώση: είναι καταχρηστική η αναδημοσιευση χωρις άδεια των σκιτσων αυτών τωρα απ τους Ζαιους, θα μπορούσε "ο Αρκάς" να ασκήσει δίωξη παντός υπευθύνου, καθώς δεν νομίζω να εχουν ελεύθερα πνευματικά δικαιώματα, αλλά ακόμη το ίντερνετ δυσχερενει τέτοιες ενέργειες )Όποτε το ερώτημα παραμένει: ήταν "φυσιολογική" ή όχι αυτή η Στράτευση;
Όχι, δεν είναι φυσιολογικός ο όποιος τρόπος στράτευσης ενός οποιουδήποτε καλλιτέχνη. Και κακώς έγινε.
Αλλά μην κοροϊδευόμαστε ότι κι οι σκιτσογράφοι που δεν το δηλώνουν ευθέως ότι είναι στρατευμένοι το παίζουν αντικειμενικοί, ενώ μόνο αυτό δεν είναι από το 100% των σκίτσων τους..
Και κανονικά θα έπρεπε όποιος διαφωνεί και κατηγορεί τον Αρκά για στήριγμα της κυβέρνησης, να μην χρησιμοποιήσει τα σκίτσα του επ'ουδενί λόγο. Αλλά όταν εξυπηρετούν το αφήγημά τους -γιατί ακριβώς,πολλά (ακόμη και της τελευταίας 5ετίας που λες πως εκδηλώθηκε)- έχουν διαχρονικό μήνυμα,το ποστάρουν κι αυτοαναιρούνται. -
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Για πέστε τι ποινές πρέπει να φάει 16χρονος με στιλέτο, που καρφώνει κάποιον , για να τον ληστέψει , χωρίς να τον σκοτώσει, από τύχη.
20χρονος με πιστόλι, που επίσης τραυματίζει κάποιον , για να τον ληστέψει , χωρίς να τον σκοτώσει , από τύχη.
30χρονος με καλάσνικοφ, που είναι μία από τα ίδια...
Με αυτά που λέτε, μήπως να τον βάζαμε από τα 16 στην Ιατρική χωρίς εξετάσεις, ώστε να εξελιχθεί ?
Οντως διασκεδάζουμε μερικές φορές σε αυτό το φόρουμ...
Η μήπως αν την πρώτη φορά , είχε απαξιωτική ποινή, θα το σκεφτόταν το δεύτερο βήμα ?
Ό,τι προβλέπουν οι Νόμοι. Οι ιατροδικαστές κρίνουν αν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση ή κίνδυνος για την ζωή και μετά ανάλογα δικάζει το δικαστήριο. Για αυτό δεν είναι ίδια η ποινή για σκοπούμενη σωματική βλάβη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
ΥΓ: Ο Αρκάς δυστυχώς στρατεύτηκε κομματικά τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσα να καταλάβω την ιδεολογική στράτευση, αλλά όχι την μικροομματική. Το πρόβλημά μου όμως μαζί του είναι ότι το χιούμορ του είναι εντελώς κρύο τα τελευταία χρόνια. Θεωρεί αστείο να βάζει ένα πιτσιρικά να μιλάει με ψεύδισμα, ή κάθε βδομάδα το ίδιο "αστείο" με της ημέρες της βδομάδας π.χ. Χιούμορ για 10χρονα...
-
Δία, 99,9% ο Πάσσαρης εδώ ή θα είχε δραπετεύσει ή θα ήταν ήδη έξω. Γιατί λες έκανε τα πάντα -μέχρι και τη μετανιωμένη Μαγδαληνή,αλλά εκεί δεν μάσησαν-, για να γυρίσει να δικαστεί Ελλάδα;
Και είπαμε για μικροκλοπές πιο ήπιες ποινές (αν και οι κατ'επανάληψη και κατά συρροή κάτι πιο αυστηρό θα πρέπει να έχουν),συμφωνείς όμως με πολύμηνη ή πολυετή κοινωνική εργασία;
-
@realzeus said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Για πέστε τι ποινές πρέπει να φάει 16χρονος με στιλέτο, που καρφώνει κάποιον , για να τον ληστέψει , χωρίς να τον σκοτώσει, από τύχη.
20χρονος με πιστόλι, που επίσης τραυματίζει κάποιον , για να τον ληστέψει , χωρίς να τον σκοτώσει , από τύχη.
Με αυτά που λέτε, μήπως να τον βάζαμε από τα 16 στην Ιατρική χωρίς εξετάσεις, ώστε να εξελιχθεί ?
Η μήπως αν την πρώτη φορά , είχε απαξιωτική ποινή, θα το σκεφτόταν το δεύτερο βήμα ?
Ό,τι προβλέπουν οι Νόμοι. Οι ιατροδικαστές κρίνουν αν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση ή κίνδυνος για την ζωή και μετά ανάλογα δικάζει το δικαστήριο. Για αυτό δεν είναι ίδια η ποινή για σκοπούμενη σωματική βλάβη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
ΥΓ: Ο Αρκάς δυστυχώς στρατεύτηκε κομματικά τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσα να καταλάβω την ιδεολογική στράτευση, αλλά όχι την μικροομματική. Το πρόβλημά μου όμως μαζί του είναι ότι το χιούμορ του είναι εντελώς κρύο τα τελευταία χρόνια. Θεωρεί αστείο να βάζει ένα πιτσιρικά να μιλάει με ψεύδισμα, ή κάθε βδομάδα το ίδιο "αστείο" με της ημέρες της βδομάδας π.χ. Χιούμορ για 10χρονα...
Δηλαδή κάποιος ένοπλος θα ρίξει 10 σφαίρες στο θύμα του αλλά από τύχη δεν θα τον σκοτώσει και θα βγει ο ιατροδικαστής να πει «εντάξει, μια μελανιά ήθελε να του κάνει»? Ή θα τον μαχαιρώσει στην κοιλιά και δεν θα υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση?
Οι νόμοι μας, ειδικά για ειδεχθή εγκλήματα, είναι πολύ light. -
Το "άθλιο" νομικό πλαίσιο που λες, μας έχει χαρίσει 0 νεκρούς μαθητές τα τελευταία χρόνια.
Το άθλιο παει ώς προς τον τρόπο υπεράσπισης του σπιτιού μου και της οικογένειάς μου και όχι της οπλοκατοχής.
Ερώτηση 2: ποιος σας εμποδίζει να έχετε όπλο;
Το άθλιο νομικό πλάισιο που αναφερω παραπάνω. Διότι εαν το έχω και το χρησιμοποιήσω κινδυνεύω να παώ φυλακή και να αφεθεί ελέυθερος ο εγκληματίας!!! Τόσο μ@λακάι νομικό σύστημα έχουμε.
Για τις ποινές δεν θα πω, γιατί όλο το σωφρονιστικό σύστημα είναι άθλιο και αστείο. Σοφρωνισμός δεν υπάρχει απλό είναι. Οι ποινές πρέπει να χωρίζονται σε χρηματικές, θανατικές και ισόβια δωρεάν δημόσια εργασία και τέλος. Τι να το κάνω εγώ εαν ο άλλος που με έκλεψε παει φυλακή και τον πληρώνω και από πάνω!?!? Η ποινή θα είναι είτε να με πληρώσει στο 10πλάσιο είτε να προσφέρει για πάντα την εργασία του δωρεάν. Ο σωφρονισμός είναι ανύπαρκτη έννοια και όλοι το ξέρουμε, ποτέ και πουθενά δεν λειτούργησε.
-
Δία, 99,9% ο Πάσσαρης εδώ ή θα είχε δραπετεύσει ή θα ήταν ήδη έξω. Γιατί λες έκανε τα πάντα -μέχρι και τη μετανιωμένη Μαγδαληνή,αλλά εκεί δεν μάσησαν-, για να γυρίσει να δικαστεί Ελλάδα;
Και είπαμε για μικροκλοπές πιο ήπιες ποινές (αν και οι κατ'επανάληψη και κατά συρροή κάτι πιο αυστηρό θα πρέπει να έχουν),συμφωνείς όμως με πολύμηνη ή πολυετή κοινωνική εργασία;
Το αν θα ήταν έξω ο Πάσσαρης δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Οι της 17 Νοέμβρη μέσα είναι ακόμα. Πάντως στην Ελλάδα ελάχιστοι άνθρωποι πέθαναν στην φυλακή και αυτό είναι και ανθρωπιστικό. Το Κράτος δεν πρέπει να εκδικείται, πρέπει να τιμωρεί-σωφρονίζει και να προστατεύει την κοινωνία μέσω του εγκλεισμού. Αν κρίνει ότι ένας άνθρωπος δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο, γιατί να τον έχει στην φυλακή, στα βαθιά του γεράματα; Ο Παττακος για παράδειγμα αποφυλακίστηκε, καθώς δεν αποτελούσε πλέον κίνδυνο για το Πολίτευμα μας. Γιατί θα έπρεπε να πεθάνει στην φυλακή; Σε τι θα ωφελούσε αυτό την κοινωνία; Τσάμπα θα τον πληρώναμε κιόλας.
@kkostask said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Δηλαδή κάποιος ένοπλος θα ρίξει 10 σφαίρες στο θύμα του αλλά από τύχη δεν θα τον σκοτώσει και θα βγει ο ιατροδικαστής να πει «εντάξει, μια μελανιά ήθελε να του κάνει»? Ή θα τον μαχαιρώσει στην κοιλιά και δεν θα υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση?
Οι νόμοι μας, ειδικά για ειδεχθή εγκλήματα, είναι πολύ light.Οι Νόμοι μας είναι μια χαρά, σε αντιστοιχία με τους Νόμους της Ευρώπης. Αν κάποιοι ονειρεύονται θανατικές ποινές, ζούνε σε λάθος ήπειρο. Η μόνο Ευρωπαϊκή χώρα όπου ισχύει ακόμα η θανατική ποινή είναι η Λευκορωσία και ακόμα και εκεί δεν εφαρμόζεται πια στην πράξη. ΗΠΑ, Κίνα, Ιράν, Σαουδική Αραβία κλπ. Σε τέτοιες χώρες υπάρχει η θανατική ποινή. Ντάξει, από τους καουμπόηδες δεν περίμενα κάτι καλύτερο, απολίτιστοι είναι. Στην Κίνα η ζωή δεν έχει μεγάλη αξία και ας έχουν τεράστια πολιτισμική κληρονομιά, ίσως επειδή έχουν υπερπληθυσμό. Στο Ιράν και στην Σαουδική Αραβία ο θεός τους είναι πάνω από όλα, τι να περιμένεις από θεοκρατικά και απολυταρχικά καθεστώτα;
Ο Μπρέιβικ έχει υπολογιστή και playstation στο κελί του. Οι δικοί μας Νόμοι είναι ελαστικοί;@fanis75 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Το "άθλιο" νομικό πλαίσιο που λες, μας έχει χαρίσει 0 νεκρούς μαθητές τα τελευταία χρόνια.
Το άθλιο παει ώς προς τον τρόπο υπεράσπισης του σπιτιού μου και της οικογένειάς μου και όχι της οπλοκατοχής.
Ερώτηση 2: ποιος σας εμποδίζει να έχετε όπλο;
Το άθλιο νομικό πλάισιο που αναφερω παραπάνω. Διότι εαν το έχω και το χρησιμοποιήσω κινδυνεύω να παώ φυλακή και να αφεθεί ελέυθερος ο εγκληματίας!!! Τόσο μ@λακάι νομικό σύστημα έχουμε.
Για τις ποινές δεν θα πω, γιατί όλο το σωφρονιστικό σύστημα είναι άθλιο και αστείο. Σοφρωνισμός δεν υπάρχει απλό είναι. Οι ποινές πρέπει να χωρίζονται σε χρηματικές, θανατικές και ισόβια δωρεάν δημόσια εργασία και τέλος. Τι να το κάνω εγώ εαν ο άλλος που με έκλεψε παει φυλακή και τον πληρώνω και από πάνω!?!? Η ποινή θα είναι είτε να με πληρώσει στο 10πλάσιο είτε να προσφέρει για πάντα την εργασία του δωρεάν. Ο σωφρονισμός είναι ανύπαρκτη έννοια και όλοι το ξέρουμε, ποτέ και πουθενά δεν λειτούργησε.
Το Νομικό μας σύστημα είναι μια χαρά. Δικαιολογεί ακόμα και θανατηφόρο βία, σε περίπτωση αυτοπροστασίας. Δεν δικαιολογεί την αυτοδικία, γιατί αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο επειδή απλά μπήκε στο σπίτι σου, χωρίς να κρατάει όπλο, είναι αυτοδικία, όχι αυτοπροστασία!
Θανατική ποινή; Σιγά μην τους πατάμε και με άρματα να τους κάνουμε κιμά ρε Φάνη (δείτε την ταινία Steel Beast όπου οι Σοβιετικοί εισβολείς πατάνε με την ερπύστρια ενός Τ55 έναν Μουτζαχεντίν που έπιασαν αιχμάλωτο). Ευτυχώς στην Ε.Ε. απαγορεύεται η θανατική ποινή. Ένα από τα λίγα καλά του να είσαι στην Ε.Ε...
Πολύ άγρια τα ένστικτα σας παιδιά... να το κοιτάξετε λίγο. -
Κανείς δεν είπε για θανατική ποινή.
Ο Παττακός βγήκε έξω γιατί πέρασε τα 100 και όταν βγήκε ήταν πάνω από 85.
Παπαδόπουλος, Αγγελής και φυσικά ο Ιωαννίδης έμειναν μέσα.Ο Κουφοντίνας περηφανεύεται για αυτά που έκανε, άρα δεν έχει σοφρωνιστεί.
Εδώ όμως το θέμα είναι πως μαζεύεις κάποιον μικρό που παίρνει εύκολα το μαχαίρι και το πιστόλι και το θεωρεί και μαγκιά...
-
Το Νομικό μας σύστημα είναι μια χαρά. Δικαιολογεί ακόμα και θανατηφόρο βία, σε περίπτωση αυτοπροστασίας. Δεν δικαιολογεί την αυτοδικία, γιατί αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο επειδή απλά μπήκε στο σπίτι σου, χωρίς να κρατάει όπλο, είναι αυτοδικία, όχι αυτοπροστασία!
Πολύ άγρια τα ένστικτα σας παιδιά... να το κοιτάξετε λίγο.
Χάλια είναι το νομικό σύστημα, γιατί εαν το κάνεις αυτό ταλαιπωρείσαι με δίκες και μ@λακίες για χρόνια μέχρι να ξεμπλέξεις και έχεις και πιθανότητα να μην αθωωθείς. Το θέμα είναι απλό: μπήκες σπίτι μου, δικιά σου ευθύνη...σπίτι μου κάνω ό,τι γουστάρω. Τα άλλα είναι γραφειοκρατικές μπούρδες. Το έχω συζητήσει με πρόεδρο δικαστηρίου όταν ήμουν ένορκος. Δικαιολογείται η προστασία της οικογένειας, αλλά όχι έτσι απλά όπως στις ΗΠΑ. Αυτό με ενοχλεί, να μπει ο άλλος σπίτι μου ανα απειλήσει την οικογένειά μου και εγώ να σκέφτομαι μήπως τον τραυματίσω και βρεθώ απολογούμενος...έλεος!
Καθόλου άγρια ένστικτα, απλή πρακτική. Γιατί να πληρώνω εγώ κάποιον κατά συρροήν δολοφόνο να κάθεται στην φυλακή? Τι προσφέρει? Τι θα προσφέρει όταν βγεί? Για τόσο σοβαρά εγκλήματα μια είναι η ποινή, τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Δλδ. εμείς έχουμε άγρια ένστικτα, όχι αυτός που διέπραξε τα εκγλήματα? Άσε που με τον φόβο τέτοιων ποινών τα εγκλήματα μειώνονται.
-
Δύσκολα θέματα αυτά. Διότι ποτέ δεν ξέρεις τι θέλει ο άλλος που μπαίνει σπίτι σου οπλισμένος. Θέλει να σε κλέψει απλά; Μήπως θέλει και τίποτε άλλο; Θα στο δηλώσει άραγε;
Μην σου τύχει είναι. Διαισθάνομαι ότι ο νομοθέτης για να μην γίνουμε μύλος, έχει πάρει "διακριτικά" θέση υπέρ του εισβολέα. Αν τον πειράξεις πρωτος θα βρεθείς υπαίτιος ακόμη και αν τελικά έχει σκοπό να βλάψει εσένα η την οικογένεια σου (δυστυχώς όμως δεν θα στο πει προκαταβολικά, όταν το καταλάβεις πιθανόν να είναι αργά για να αντιδράσεις).
Ίσως προς το παρόν να έχει δίκιο ο νομοθέτης, οι κακοποιοί που είναι τόσο σκληροί και έχουν προκαταβολικά τέτοιους σκοπούς δεν είναι πολλοί στην χώρα μας. -
Φάνη άσε που πρέπει να τον ρωτήσεις τον εισβολέα και για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γιατί μπορεί να μπλέξεις και σε άλλα θέματα...
-
-
Μην ανησυχείτε , από τα βουνά γύρισε μόλις...
-
Το αν θα ήταν έξω ο Πάσσαρης δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Οι της 17 Νοέμβρη μέσα είναι ακόμα. Πάντως στην Ελλάδα ελάχιστοι άνθρωποι πέθαναν στην φυλακή και αυτό είναι και ανθρωπιστικό. Το Κράτος δεν πρέπει να εκδικείται, πρέπει να τιμωρεί-σωφρονίζει και να προστατεύει την κοινωνία μέσω του εγκλεισμού. Αν κρίνει ότι ένας άνθρωπος δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο, γιατί να τον έχει στην φυλακή, στα βαθιά του γεράματα; Ο Παττακος για παράδειγμα αποφυλακίστηκε, καθώς δεν αποτελούσε πλέον κίνδυνο για το Πολίτευμα μας. Γιατί θα έπρεπε να πεθάνει στην φυλακή; Σε τι θα ωφελούσε αυτό την κοινωνία; Τσάμπα θα τον πληρώναμε κιόλας.
O νόμος κι οι ποινές πρέπει να έχουν κι αποτρεπτικό χαρακτήρα. Αν ο επόμενος παραβάτης ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει την ίδια αυστηρότητα θα το σκεφθεί περισσότερο πριν παρανομήσει. Αν ξέρει ότι θα μπαινοβγαίνει κάθε 2-3 μήνες σαν τουρίστας στα δικαστήρια και στη φυλακή,θα είναι πιο θρασύς. Είναι ας πούμε, ένα 1ο στάδιο σωφρονισμού κι αυτό.
Τώρα αν φθάσει μετά από 30-40 έτη κράτησης, 90+ χρονών στη φυλακή ή με πολλ/λα προβλήματα υγείας που θα τον έχουν καθηλώσει στο σπίτι του,μπορεί το δικαστήριο να επανεξετάσει τότε και να γίνει αυτό που λες. -
@fanis75 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Πολύ άγρια τα ένστικτα σας παιδιά... να το κοιτάξετε λίγο.
Χάλια είναι το νομικό σύστημα, γιατί εαν το κάνεις αυτό ταλαιπωρείσαι με δίκες και μ@λακίες για χρόνια μέχρι να ξεμπλέξεις και έχεις και πιθανότητα να μην αθωωθείς. Το θέμα είναι απλό: μπήκες σπίτι μου, δικιά σου ευθύνη...σπίτι μου κάνω ό,τι γουστάρω. Τα άλλα είναι γραφειοκρατικές μπούρδες. Το έχω συζητήσει με πρόεδρο δικαστηρίου όταν ήμουν ένορκος. Δικαιολογείται η προστασία της οικογένειας, αλλά όχι έτσι απλά όπως στις ΗΠΑ. Αυτό με ενοχλεί, να μπει ο άλλος σπίτι μου ανα απειλήσει την οικογένειά μου και εγώ να σκέφτομαι μήπως τον τραυματίσω και βρεθώ απολογούμενος...έλεος!
Καθόλου άγρια ένστικτα, απλή πρακτική. Γιατί να πληρώνω εγώ κάποιον κατά συρροήν δολοφόνο να κάθεται στην φυλακή? Τι προσφέρει? Τι θα προσφέρει όταν βγεί? Για τόσο σοβαρά εγκλήματα μια είναι η ποινή, τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Δλδ. εμείς έχουμε άγρια ένστικτα, όχι αυτός που διέπραξε τα εκγλήματα? Άσε που με τον φόβο τέτοιων ποινών τα εγκλήματα μειώνονται.
Ξεκινώ από την τελευταία σου πρόταση. Αν η θανατική ποινή μείωνε τα βίαια εγκλήματα, στις ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να υπάρχει έγκλημα για έγκλημα... Τι, όχι; Το σύστημα που προτείνεις Φάνη δεν δουλεύει, το βλέπουμε από το κωλοχανείο που είναι οι ΗΠΑ και που κάθε μέρα σκοτώνονται και 5-10 άτομα από όπλα. Εσύ θα ένιωθες πιο ασφαλής αν ζούσες στις ΗΠΑ και είχες ένα AR-15 και ένα Μ1911Α1, ή στην Ελλάδα χωρίς κανένα όπλο; Οι στατιστικές πάντως είναι υπέρ της Ελλάδος!!!
Συνεχίζω, στα λοιπά, Χωρίς φυσικά να δικαιολογώ κανέναν κλέφτη, είναι άλλο πράγμα η κλοπή και άλλο η δολοφονία. Το να θέλεις όμως να σκοτώσεις έναν άοπλο κλέφτη είναι άγριο ένστικτο (δεν μιλάω για σένα προσωπικά, μην παρεξηγηθούμε από το πουθενά τώρα). Ανθρώπινο, λόγω φόβου, αλλά από μορφωμένους ανθρώπους περιμένω βαθύτερη σκέψη. Έχει τύχει να πάρω στο κυνήγι διαρρήκτη που προσπάθησε να μπει στο σπίτι μου. Κρατούσα 22άρι σκοπευτικό τυφέκιο FN (σχεδίαση Browning). Όταν είδα ότι δεν οπλοφορούσε και έτρεξε να φύγει, δεν μου πέρασε από το μυαλό να ανοίξω πυρ, ενώ θα μπορούσα να τον ξαπλώσω άνετα. Θα ήμουν αδικαιολόγητος και ορθώς θα πήγαινα φυλακή, αν το έκανα!@fiverg said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Διαισθάνομαι ότι ο νομοθέτης για να μην γίνουμε μύλος, έχει πάρει "διακριτικά" θέση υπέρ του εισβολέα. Αν τον πειράξεις πρωτος θα βρεθείς υπαίτιος ακόμη και αν τελικά έχει σκοπό να βλάψει εσένα η την οικογένεια σου (δυστυχώς όμως δεν θα στο πει προκαταβολικά, όταν το καταλάβεις πιθανόν να είναι αργά για να αντιδράσεις).
Ίσως προς το παρόν να έχει δίκιο ο νομοθέτης, οι κακοποιοί που είναι τόσο σκληροί και έχουν προκαταβολικά τέτοιους σκοπούς δεν είναι πολλοί στην χώρα μας.Εγώ πάλι νομίζω ότι ο νομοθέτης έχεις πάρει θέση υπέρ της ζωής, ακόμα και του κλέφτη. Για αυτό καταδικάστηκαν οι πολίτες στην δίκη του Ζακ Κωστόπουλου.
O νόμος κι οι ποινές πρέπει να έχουν κι αποτρεπτικό χαρακτήρα. Αν ο επόμενος παραβάτης ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει την ίδια αυστηρότητα θα το σκεφθεί περισσότερο πριν παρανομήσει. Αν ξέρει ότι θα μπαινοβγαίνει κάθε 2-3 μήνες σαν τουρίστας στα δικαστήρια και στη φυλακή,θα είναι πιο θρασύς. Είναι ας πούμε, ένα 1ο στάδιο σωφρονισμού κι αυτό.
Τώρα αν φθάσει μετά από 30-40 έτη κράτησης, 90+ χρονών στη φυλακή ή με πολλ/λα προβλήματα υγείας που θα τον έχουν καθηλώσει στο σπίτι του,μπορεί το δικαστήριο να επανεξετάσει τότε και να γίνει αυτό που λες.Σου απαντώ με το ίδιο που είπα στον Φάνη. Στην Αμερική, με τις θανατικές ποινές, είδες να σταματάνε οι φόνοι; Αυτά είναι χαζομάρες. Όσο υπάρχουν φτωχοδιάβολοι που θα πέφτουν θύματα των συμφερόντων (ναρκωτικά, όπλα, σωματεμπορία κλπ) θα υπάρχουν εγκλήματα. Δεν λέω ότι είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά υπάρχει εξήγηση για αυτό. Υπάρχουν βέβαια πάντα και οι ψυχασθενείς, αυτούς δεν μπορείς να τους σταματήσεις. Μόνον οι κοντινοί τους άνθρωποι μπορούν να το δούνε και να τους αναφέρουν στις Αρχές. Όσοι ζητάτε πιο αυστηρές ποινές όμως, σκεφτείτε αν αυτό δούλεψε κάπου στον κόσμο. Δεν δούλεψε!
-
@fiverg said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Δύσκολα θέματα αυτά. Διότι ποτέ δεν ξέρεις τι θέλει ο άλλος που μπαίνει σπίτι σου οπλισμένος. Θέλει να σε κλέψει απλά; Μήπως θέλει και τίποτε άλλο; Θα στο δηλώσει άραγε;
Ίσως προς το παρόν να έχει δίκιο ο νομοθέτης, οι κακοποιοί που είναι τόσο σκληροί και έχουν προκαταβολικά τέτοιους σκοπούς δεν είναι πολλοί στην χώρα μας.Δεν ξέρω τι θέλει και δεν με ενδιαφέρει. Το σπίτι μου είναι άσυλο και το θεωρώ απαράδεκτο να μην μπορώ να προστατευθώ. Ο νομοθέτης δεν έχει δίκιο, απλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να αλλάξει έναν νόμο που έχει γραφτεί πριν 60-70 χρόνια υπο άλλες συνθήκες. Τα είχα συζητήσει εκτενώς με την Πρόεδρο του δικαστηρίου. Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Συνεχίζω, στα λοιπά, Χωρίς φυσικά να δικαιολογώ κανέναν κλέφτη, είναι άλλο πράγμα η κλοπή και άλλο η δολοφονία. Το να θέλεις όμως να σκοτώσεις έναν άοπλο κλέφτη είναι άγριο ένστικτο (δεν μιλάω για σένα προσωπικά, μην παρεξηγηθούμε από το πουθενά τώρα). Ανθρώπινο, λόγω φόβου, αλλά από μορφωμένους ανθρώπους περιμένω βαθύτερη σκέψη.
Καμία βαθύτερη σκέψη...όποιος μπαίνει σπίτι μου να είναι έτοιμος για τις συνέπειες. Στην Ελλάδα όμως δεν μας αφήνουν, υποστηρίζουν τους εγκληματίες και οι νυκοκυραίοι απροστάτευτοι και ό,τι γίνει. Σε αυτό διαφωνω....εγώ θέλω άπαξ και μπει κάποιος σπίτι μου να μπορώ να τον ξαπλώσω κάτω νόμιμα χωρίς να τρέχω μετά με δικαστήρια. Τα άλλα είναι φιλοσοφίες περί ζωής να τις συζητήσουμε με κρασάκι αλλά καμία πρακτική αξία. Όπως καμία πρακτική αξία δεν έχουν και οι φυλακές, άχρηστο εφεύρημα των ανθρώπων. Τι προσφέρει μια φυλακή στην κοινωνία? Απολύτως τίποτα (μάλλον προσφέρει θέσεις εργασίας)...απλό είναι.
-
Σιγά ρε Φάνη, Judge Dredd. Χαχαχα. Ρε συ, σκέψου λίγο πιο νηφάλια. Σιγά μην σκοτώνουμε όποιον βλέπουμε μπροστά μας, έτσι προληπτικά.
-
Σιγά ρε Φάνη, Judge Dredd. Χαχαχα. Ρε συ, σκέψου λίγο πιο νηφάλια. Σιγά μην σκοτώνουμε όποιον βλέπουμε μπροστά μας, έτσι προληπτικά.
Δεν είπα όποιον βλέπω μπροστά μου. Μίλησα πολύ συγκεκριμένα, όποιον παραβιάζει το σπίτι μου. Εγώ ναι θέλω να μπορώ να αμυνθώ όπως θέλω και να κάνω ό,τι γουστάρω μέσα στο σπίτι μου στον εισβολέα, χωρίς κάποια νομική συνέπεια. Ο άλλος μπαίνει σπίτι μου προφανώς με εκληματικό σκοπό, εγώ γιατί πρέπει να τον προστατεύσω?
-
Όσοι ζητάτε πιο αυστηρές ποινές όμως, σκεφτείτε αν αυτό δούλεψε κάπου στον κόσμο. Δεν δούλεψε!
https://www.naftemporiki.gr/story/1701281/asimenio-stin-egklimatikotita-i-ellada-to-2019
Βλέπω πως η Ρουμανία -μια και μιλάμε γι αυτή- έχει το μισό δείκτη εγκληματικότητας σε σχέση μ'εμάς, όπως κι άλλες πρώην ανατολικές χώρες (εξαιρουμένης Βουλγαρίας). Και δεν νομίζω ότι οι κάτοικοί τους έχουν τόσο ανώτερο επίπεδο διαβίωσης από μας ή των δυτικοευρωπαίων κ.τ.λ. για να μην καταφεύγουν στην εγκληματικότητα. Απλά, οι νόμοι τους μάλλον έχουν παραμείνει αυστηροί (το καλό του πρώην καθεστώτος) κι αυτό φαίνεται να αποδίδει ακόμη.
-
Ακριβώς γιατρέ. Και στην Σιγκαπούρη η εγκληματικότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή και με ελάχιστη αστυνόμευση! Μοντέψτε γιατί? Σωστά: γιατί εαν σε πιάσουν οι ποινές είναι σοβαρές και δεν αστειεύονται!
-
Υπάρχει κι άλλη λύση παιδιά.
Να βλέπετε μόνο ρομαντικές κομεντί, τίποτα κουλτουριάρικα απ το Sundance, άντε κανα μεταφυσικό σπλάτερ στα πολλά κέφια.
Λίαμ Νίσον και ο άλλος ο καραφλός ο τρανσπότερ κομμένοι μαχαίρι, με εντολή γιατρού (τα λέω καλά γιατρέ;)Και μιλφόνια να τα πιεις στο ποτήρι σαν αυτό που έβαλε ο γάτος, να πηγαίνουν κάτω τα φαρμάκια...
Γελοιογραφία & Χιούμορ