-
@dimsabas said in KIA SPORTAGE 2021:
Τι νομίζετε ότι θα γινόταν αν είχε μικτή; Θα έλεγε ότι έφταιγε ο ίδιος, επιβραβεύοντας τον αλήτη;
Οχι θα σου δώσω δικό μου παράδειγμα
Μολδαβός Ιούνιο μήνα του'18 πέφτει στο yaris μου απο πίσω
υπογράφει οτι φταίει αυτός στην τροχαία και στο έντυπο που έχει η πράσινη κάρτα γιαυτό τον λόγοΕλα μου όμως που δεν υπάρχει ανταποκριτής στην Ελλάδα για την ασφαλιστική του και το γραφείο διεθνούς ασφάλισης κωλυσιεργεί ...
Το φτιάχνω ενεργοποιώντας την μικτή, μετα απο 15 μέρες το ντιζελάκι μου ήταν έτοιμο με κοστολόγιο 3500 € (!!! επίσημη toyota γαρ) και πληρώνω τα 400€ της απαλλαγής .
Αν περίμενα το γραφείο διεθνούς ασφάλισης δεν θα είχα αυτοκίνητο όλο το καλοκαίρι ! Το Σεπ με πήρε ενας πραγματογνώμονας τηλ για να εκτιμήσει την ζημιά απο την ασφαλιστική που έβαλαν τελικά
Τα Χριστούγεννα μου επέστρεψαν και τα 400€ γιατί είχα νομική προστασία
-
@chris__7 said in KIA SPORTAGE 2021:
@yem said in KIA SPORTAGE 2021:
@chris__7 said in KIA SPORTAGE 2021:
Ρε παιδιά μεικτή κάνατε?
Είπε ότι δυστυχώς δεν είχε
Καλο ειναι οταν παιρνουμε ενα αμαξι 30-35k να δινουμε και ενα 500αρικο παραπανω το χρονο για να εχουμε μικτη.Ή
να το βαζουμε σε κανα παρκινγκ.Μακροποθεσμα κερδισμενοι βγαινουμε ποσο μαλλον σε τετοιες περιπτωσειςEβαλα μικτη στην Ελλας Διρεκτ μονο 63 ευρω για 355 μερες ηταν φυσικα με 1500 απαλλαγη (επιλογη δικη μου) και η αξια του αυτοκινητου 30% κατω απο την πραγματικη αξια (αυτο δεν το επιλεγεις ερχεται απο το συστημα) αλλα τουλαχιστον να ειμαι εν μερη καλυμμενος.
-
Τι νομίζετε ότι θα γινόταν αν είχε μικτή; Θα έλεγε ότι έφταιγε ο ίδιος, επιβραβεύοντας τον αλήτη;
θα εφτιαχνε το αμαξι ειτε θα επερνε τα χρηματα του ποιο γρηγορα πολυ ποιο γρηγορα και δεν θα περιμενε το αποτελεσμα της δικης μετα απο χρονια.
-
@wantone said in KIA SPORTAGE 2021:
Eβαλα μικτη στην Ελλας Διρεκτ μονο 63 ευρω για 355 μερες ηταν φυσικα με 1500 απαλλαγη (επιλογη δικη μου) και η αξια του αυτοκινητου 30% κατω απο την πραγματικη αξια
Φαντάζομαι με έξτρα 63€ από την κανονική ασφάλεια.
Είπαμε δεν είναι ανάγκη να πάρεις την καλύτερη, αρκεί να έχεις μια έξτρα κάλυψη.chris__7 said in KIA SPORTAGE 2021:
Καλο ειναι οταν παιρνουμε ενα αμαξι 30-35k να δινουμε και ενα 500αρικο παραπανω το χρονο για να εχουμε μικτη.Ή
να το βαζουμε σε κανα παρκινγκ.Μακροποθεσμα κερδισμενοι βγαινουμε ποσο μαλλον σε τετοιες περιπτωσειςΚαι 15-20 να έχει το αμάξι πάλι κάνει δουλειά η μικτή.
Και στα μικρά αμάξια οι μικρό συγκρούσεις κοστίζουν, ένα φανάρι ένα ραντάρ και ο Προφυλακτήρας βαμμένος ξεπερνά τα 2-3.000Τέλος πάντων ας μην ρίχνουμε αλάτι στην πληγή του φίλου μας, αρκετά περνάει 🥰
-
@yem said in KIA SPORTAGE 2021:
@wantone said in KIA SPORTAGE 2021:
Eβαλα μικτη στην Ελλας Διρεκτ μονο 63 ευρω για 355 μερες ηταν φυσικα με 1500 απαλλαγη (επιλογη δικη μου) και η αξια του αυτοκινητου 30% κατω απο την πραγματικη αξια
Φαντάζομαι με έξτρα 63€ από την κανονική ασφάλεια.
Είπαμε δεν είναι ανάγκη να πάρεις την καλύτερη, αρκεί να έχεις μια έξτρα κάλυψη.chris__7 said in KIA SPORTAGE 2021:
να το βαζουμε σε κανα παρκινγκ.Μακροποθεσμα κερδισμενοι βγαινουμε ποσο μαλλον σε τετοιες περιπτωσειςΚαι 15-20 να έχει το αμάξι πάλι κάνει δουλειά η μικτή.
Και στα μικρά αμάξια οι μικρό συγκρούσεις κοστίζουν, ένα φανάρι ένα ραντάρ και ο Προφυλακτήρας βαμμένος ξεπερνά τα 2-3.000Τέλος πάντων ας μην ρίχνουμε αλάτι στην πληγή του φίλου μας, αρκετά περνάει 🥰
ναι 63 εξτρα ειναι φθηνη η ΗΔ, στην αλλη ασφαλιστικη που ημουν οταν ηταν ποιο καινουριο το αμαξι ηταν ακριβη η μικτη.
-
-
Θα έλεγε δηλαδή ότι με χτύπησαν και φταίνε, αλλά πληρώστε το εσείς;
-
Όταν λήξει η δική μου θα κάνω κι εγώ μια μεικτή, ετήσια hd 270€
-
Κάποια διαδικασία θα υπάρχει για να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε η ασφαλιστική, όταν τελειώσουν τα δικαστικά. Δεν γίνεται να πληρωθεί 2 φορές. Υποθέτω, θα πληρώσει η ασφάλεια του άλλου την δική μας ασφαλιστική.
-
@georgemit said in KIA SPORTAGE 2021:
Όταν λήξει η δική μου θα κάνω κι εγώ μια μεικτή, ετήσια hd 270€
Δεν χρειάζεται να περιμένεις, μπορείς να ζητήσεις πρόσθετη πράξη ασφάλισης, που θα ισχύει μέχρι την λήξη της υπάρχουσας.
Μάλιστα, μερικές δεν στέλνουν πραγματογνώμονα να ελέγξει το αυτοκίνητο. Ο έλεγχος γίνεται μέσω app με live video -
@monman2 said in KIA SPORTAGE 2021:
υπογράφει οτι φταίει αυτός στην τροχαία και στο έντυπο που έχει η πράσινη κάρτα γιαυτό τον λόγοΕλα μου όμως που δεν υπάρχει ανταποκριτής στην Ελλάδα για την ασφαλιστική του και το γραφείο διεθνούς ασφάλισης κωλυσιεργεί ...
Το φτιάχνω ενεργοποιώντας την μικτή, μετα απο 15 μέρες το ντιζελάκι μου ήταν έτοιμο με κοστολόγιο 3500 € (!!! επίσημη toyota γαρ) και πληρώνω τα 400€ της απαλλαγής .
Αν περίμενα το γραφείο διεθνούς ασφάλισης δεν θα είχα αυτοκίνητο όλο το καλοκαίρι ! Το Σεπ με πήρε ενας πραγματογνώμονας τηλ για να εκτιμήσει την ζημιά απο την ασφαλιστική που έβαλαν τελικά
Πολύ ευχάριστο αυτό, αν και δεν είναι η ίδια περίπτωση. Γιατί ο Μολδαβός το παραδέχτηκε. Δεν είμαι ασφαλιστής, αλλά όπως απλοϊκά τα έχω στο μυαλό μου, στην περίπτωση του φίλου παραπάνω, υπάρχουν τα εξής δύο σενάρια:
- λέω στην ασφαλιστική ότι έφταιγα, οπότε το αμάξι μου φτιάχνεται κι ο αληταράς κερδίζει μια δωρεάν επισκευή στο δικό του, όλα πόπα, πλήρωνε ασφάλεια κορόιδο.
- λέω ότι δεν έφταιγα, οπότε σιγά μην κάτσει να πληρώσει η ασφαλιστική τα κερατιάτικα.
Αν κάποιος επαγγελματίας ξέρει κάτι πιο επίσημο, ας το πει. Ας πούμε, ότι στο φτιάχνουν και κυνηγάνε αυτοί την αληταρά.
Έχω κι εγώ στο δικό μου μικτή, μιλάμε για κάτω από 350 € τον χρόνο. Για τέτοια ποσά, ούτε που το σκέφτεσαι.
-
Αυτό εννοώ λες φτιάξτε το με την μικτή και η νομική προστασία να ψάξει ποιος φταίει αφου τα κόκκινα πχ τα κτυπάει ο ήλιος ή εχουν καμένες λάμπες ...
Πριν λιγο πέρασα απο Παπαναστασίου με Μπότσαρη και έκανα σάρωση 180 μοιρών δυο φορές για να καταλάβω τι φανάρι είχα γιατί το πράσινο το ψηλά τοποθετημένο πάνω απο το δρόμο ήταν καμένο και στο χαμηλό πλαϊνό είχε παρκάρει φορτηγό μετακομίσεων και το έκρυβε ... πάει και στα ζωα
-
Πολύ ευχάριστο αυτό, αν και δεν είναι η ίδια περίπτωση. Γιατί ο Μολδαβός το παραδέχτηκε. Δεν είμαι ασφαλιστής, αλλά όπως απλοϊκά τα έχω στο μυαλό μου, στην περίπτωση του φίλου παραπάνω, υπάρχουν τα εξής δύο σενάρια:
- λέω στην ασφαλιστική ότι έφταιγα, οπότε το αμάξι μου φτιάχνεται κι ο αληταράς κερδίζει μια δωρεάν επισκευή στο δικό του, όλα πόπα, πλήρωνε ασφάλεια κορόιδο.
- λέω ότι δεν έφταιγα, οπότε σιγά μην κάτσει να πληρώσει η ασφαλιστική τα κερατιάτικα.
Αν κάποιος επαγγελματίας ξέρει κάτι πιο επίσημο, ας το πει. Ας πούμε, ότι στο φτιάχνουν και κυνηγάνε αυτοί την αληταρά.
Έχω κι εγώ στο δικό μου μικτή, μιλάμε για κάτω από 350 € τον χρόνο. Για τέτοια ποσά, ούτε που το σκέφτεσαι.
Αντιγραφή από allianz
"Η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου (ή ασφάλιση ιδίων ζημιών) περιλαμβάνει την αποκατάσταση από την ασφαλιστική εταιρία των υλικών ζημιών του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμα και αν υπεύθυνος για το ατύχημα είναι ο οδηγός του" -
Σε αντίστοιχη περίπτωση Δημήτρη, πριν απο 25 χρόνια ο πατέρας μου περίμενε σταματημένος σε κόκκινο, άναψε πράσινο και ξεκινώντας έπεσε πάνω του ταρίφας, ο οποίος φυσικά υποστήριξε το αντίθετο. Λίγες μέρες πριν το ατύχημα είχαμε την συζήτηση περι διακοπής της μικτής μιας και το Saab 900 είχε τα χρονάκια του και του είχα πει αν μπορεί να την συνεχίσει. Παρόλο που ο ταρίφας έκανε αρνητική η Interamerican του έδωσε ολική καταστροφή στο Saab και με τα χρήματα άλλαξε αυτοκίνητο.
-
-
Μου το είχε προτείνει ο πραγματογνωμοναςτης anytime που είχα τότε την μικτή, για να μην περιμένω 10-15 εργάσιμες που έκανε η εθνική ασφαλιστική (που είχε η υπαίτια) για τον φιλικό διακανονισμό να ενεργοποιήσω την μικτή, βέβαια δεν μου είχε πει ότι η απαλλαγή επιστρέφετε αφού τελειώσει η χαρτουρα.
-
Όχι ακριβώς. Στη μικτή σε περίπτωση ζημιάς το αυτοκίνητο φτιάχνεται με έξοδα της ασφαλιστικής πάντα, αλλά αν φταίει ο οδηγός θα πληρώσει την απαλλαγή (πχ το τούμπαρε ή έπεσε πάνω σε άλλον) αν όχι ισχύει κανονικά η κάλυψη.
Δε χρειάζεται πάντα να φταίει αυτός που έχει τη μικτή για να αποζημιωθεί. -
Έβαλα αγγελία το αυτοκινητο με ζημιά και μόλις με πήραν τηλέφωνο για να το δουν.
Για να δούμε....
-
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Έβαλα αγγελία το αυτοκινητο με ζημιά και μόλις με πήραν τηλέφωνο για να το δουν.
Για να δούμε....
Μπορείς να το πουλήσεις πριν βγει η απόφαση από τις ασφαλιστικές?
-
@tsofras said in KIA SPORTAGE 2021:
@polioan said in KIA SPORTAGE 2021:
Για να δούμε....
Μπορείς να το πουλήσεις πριν βγει η απόφαση από τις ασφαλιστικές?
Μου ανέφερε και ο ασφαλιστής και ο δικηγόρος μπορώ. Αλλά μετά η ασφαλιστική θα αφαιρέσει το ποσό της αποζημίωσης από τα λεφτά αγοράς του....
Αυτό λέγεται σωστρα
KIA SPORTAGE 2021