-
Τελειώνει σιγά σιγά η περίοδος που οι οδηγοί των μεγάλων αστικών κέντρων αναγκάστηκαν να οδηγήσουν για λίγες μέρες, εκτός ορίων αστικών περιοχών.
Ακόμα μια χρονιά παρατήρησα το οδηγικό μας μεγαλείο:
Μου κόρναναν (αστραπιαία) για το πράσινο σε φανάρι .....Στην αρχή νόμισα ότι κάποιος με χαιρέταγε , μέχρι να καταλάβω ότι ο από πίσω μου νόμιζε ότι ήταν στη γωνία Κατεχάκη και Κηφισίας......Ανέκαθεν παρατηρούσα ότι οι ετεροδημότες ή οι απλοί περαστικοί , αρνούνται να τους προσπεράσεις σε επαρχιακό δίκτυο. Αποτέλεσμα να σκορπάνε τα χρήματά τους ύπο μορφής βίαιης επιτάχυνσης στις σύντομες ευθείες και να λιώνουν τα φρένα τους καθώς η στροφή είναι επικίνδυνο πράγμα. Το φαινόμενο με την επέλαση των SUV ,εντάθηκε. Πλήθος τέτοιων οχημάτων άναβαν τουρμπίνες και έλιωναν τακάκια σε κάθε υποψία ότι πλησιάζεις κοντά τους. Εντωμεταξύ φυσιολογικό ρυθμό δεν μπορούν να ακολουθήσουν ή θα σέρνονται ή θα κάνουν ανούσιες επιταχύνσεις - επιβραδύνσεις. Τους προσπερνάς μόνο αν τους τρομάξει το περίπτερο σε καμιά στροφή (δύσκολο καθώς φρενάρουν βιαίως) ή αν κάποιος επιβάτης ζαλιστεί και αναγκαστούν σε στάση για εκκένωση στομάχου. Το κακό είναι ότι είδα το χάρο υπό μορφής 2τονου touareg , το οποίο υπέστρεφε ανεξέλεγκτα προς τα πάνω μου, από το αντίθετο ρεύμα , καθώς το βάρος του και η φυσική είχαν κερδίσει κάθε ηλεκτρονικό , σώθηκα γιατί αγόρασα χωράφι παραπλεύρως, αν δεν υπήρχε θα με είχε κάνει χαλκομανία.
Δεν έχουν καμία αίσθηση οδήγησης σε στενούς επαρχιακούς δρόμους, καμία όμως. Καταλαμβάνουν θέση στο οδόστρωμα λες και είναι μονόδρομος. Έτυχα και σε περίπτωση που επιδεικτικά άλλαξε λωρίδα παρόλο που με είδε απέναντι, καθώς στη δική του είχε την κλασσική λακούβα και πέτρες των επαρχιακών.
Πολλοί οδηγούν είτε χωρίς καμία αίσθηση του πως να πάρουν μία στροφή είτε χειρότερα προσπαθώντας να "κόψουν" μια στροφή χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος με την ταχύτητά που πάνε. Κοινώς σε στροφές καταπατούν κάθε έννοια διαχωριστικής χωρίς να χρειάζεται. Δε ξέρω γιατί , νομίζουν ότι δε ταλαιπωρούν τα λάστιχα; δεν έχω καταλάβει. Όσο πιο στενή η στροφή τόσο χειρότερα. Να παίρνεις φουρκέτα και να βλέπεις τον άλλο να έρχεται αμέριμνος καταπάνω σου.....
Τέλος αν και το ξαναέγραψα αδιανόητες αλλαγές ταχύτητας. Τη μία να πηγαίνουν ήσυχα και δεξιά και την άλλη στιγμή να τον βλέπεις να προσπερνά μέσα σε χωριό σε κατοικημένη περιοχή.
Α, οι δε μετανάστες εκ γερμανίας , χειρότεροι όλων......
Το ποστ δεν έχει να κάνει με αθηναίους vs - , ;τα ίδια και χειρότερα είναι και οι επαρχιώτες. Απλά είμαστε λίγοι και το δίκτυο δεν αναστενάζει από την κίνηση , οπότε οι μ@λ#κι$ς καμουφλάρονται.....
-
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν (?) οι πρωτευουΣΣιάνοι είναι πως τα κάνουν όλα "Αθήνα " παντού το καλοκαίρι, την κίνηση, το παρκάρισμα, το συνωστισμό στο μπαράκι κλπ. αλλά τι να κάνουν κι αυτοί...
Το χειρότερο για μένα είναι όπου βρουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, πιάνουν αριστερά και πάαανε με 120, την καταργούν τη δεξιά λωρίδα, δεν υπάρχει (ανεξαρτήτως εντοπιότητας). -
Οι γνήσιοι πρωτευουΣΣΣΣιάνοι οδηγούν μερικές κλάσεις καλύτερα από τον κλασσικό επαρχιώτη filo odhgo που αν τον τοποθετήσεις στην πόλη με φανάρια διαβάσεις κυκλικούς κόμβους κτλ κτλ (που θα τα βλέπει 2η φορά στη ζωή του) θα το παρκάρει στην άκρη και θα το κόψει με τα πόδια.. (τρου στόρυ)
Όχι ο μπάρμπας και η θείτσα με το τσούβ που πάν στο κοριό τους, κατα βάθος δεν έχουν χάσει την default εντοπιότητα τους κι ας παραπλανεί ο τόπος διαμονής..
-
Και μετά μου λέτε εμένα γιατί δεν πάω Αύγουστο διακοπές με το μεγάλο, όταν όλοι δεχόμαστε ότι η επαρχία γίνεται αθηναϊκό κέντρο κάθε τέτοια εποχή.
-
Είδα τουρίστα με αμαξαρα τεράστιων διαστάσεων suv primium που δεν ήξερα ότι υπάρχει, (μπορεί να ξέρω από αυτοκίνητα αλλά ασχολούμε με ότι μπορώ δυνητικά να αγοράσω οπότε δεν τα ξέρω ολα.) απο βαλκανική χώρα να κανει σφήνες με 110-140 χλμ/ώρα ανάμεσα σε αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο. Μιλάμε για μια διαδρομή 4 ωρών συνεχώς τον πετύχαινα και έκανε παντού σφήνες απότομες. Μετά κάπου σταματούσε τον περνούσα και ξανά με έφτανε μετά λίγη ώρα. Σε κάποια σημεια το πάταγε πάνω από 200 και περνούσε ξυστά από δίπλα σου.Το suv έπαιρνε απότομες κλίσεις σε κάθε σφήνα
Δεν φοβούνται ρε παιδί μου; Σε ξένη χώρα είναι, λογικα δεν έχει και μπάρμπα στην Κορώνη γνωστό, αν το πιάσουν θα του πάρουν πινακίδες και εγώ δεν ξέρω τι και θα κλαίει...
Τόση ασυδοσία πια;Στα διόδια τον πρόλαβα, κοίταξα μέσα, ήταν με μωρά παιδιά και γυναίκα με τα πόδια στο ταμπλό. Κλασικό στις βαλκανικές χώρες, έχω δει πολλούς να ταξιδεύουν έτσι.
-
Είναι σε ξένη χώρα, ή έχουν "βουλγάρικες" πινακίδες;
-
Οχι αν θυμάμαι καλά δεν ήταν βουλγαρικές. Μάλλον ρουμάνικες. Θυμάμαι ότι ήταν από Βαλκάνια τώρα χώρα δεν θυμαμαι να πω την αλήθεια.
Τι αμαξαρες που έχουν όμως όλοι τους. -
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Οχι αν θυμάμαι καλά δεν ήταν βουλγαρικές. Μάλλον ρουμάνικες. Θυμάμαι ότι ήταν από Βαλκάνια τώρα χώρα δεν θυμαμαι να πω την αλήθεια.
Τι αμαξαρες που έχουν όμως όλοι τους.Αυτό που εννοεί ο @piliourits είναι ότι είναι Ελληνάρες με αυτοκίνητα είτε από την χώρα που ζουν και εργάζονται είτε από κάποια μαϊμού εταιρεία που έχουν στήσει έξω . Λίγες πιθανότητες τώρα πια με την κρίση μέσα στην κρίση που την βρήκε κρίση να είναι όντως Ρουμάνοι ή Βούλγαροι που δουλεύουν Ελλάδα και πήραν κοψοχρονιάς το κλεμμένο πρέμιο απο την χώρα τους !
Παλιά παίζαμε 5χ5 με κάτι Ρουμάνους γυψοσανιδάδες τότε που ο @criuser σκόρπαγε το χρήμα στις τεχνοτροπίες δεν φαντάζεσαι με τί προπέλες και αστέρια κυκλοφορούσαν και το πρωί με το dacia οικοδομή , τώρα πάνε αυτά μαζί με την ανάπτυξη -
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Τι αμαξαρες που έχουν όμως όλοι τους.Όπως έλεγε ένα site για ταξίδια στην Βουλγαρία, στο Q&A:
- Υπάρχει κίνδυνος να μου κλέψουν το αμάξι στην Βουλγαρία;
- Όχι βέβαια, έχετε δει με τι αμάξια κυκλοφορούμε στη Βουλγαρία;
-
@iceman7 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Και μετά μου λέτε εμένα γιατί δεν πάω Αύγουστο διακοπές με το μεγάλο, όταν όλοι δεχόμαστε ότι η επαρχία γίνεται αθηναϊκό κέντρο κάθε τέτοια εποχή.
Νησί και μεγάλο δεν το ξανακάνω. Δεν βρίσκεις που να το παρκάρεις και σφηνώνει στα στενά. Φέτος πήγα με το Mii και ήταν τέλεια, αν εξαιρέσεις το στρίμωγμα με όλες τις αποσκευές.
-
@tgd said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Νησί και μεγάλο δεν το ξανακάνω. Δεν βρίσκεις που να το παρκάρεις και σφηνώνει στα στενά. Φέτος πήγα με το Mii και ήταν τέλεια, αν εξαιρέσεις το στρίμωγμα με όλες τις αποσκευές.
Θα στριμωχτείς για να πας στο καράβι μόνο.
Μετά άρχοντας.
Τις καλύτερες διακοπές σε νησί τις έχω κάνει με το 108 στην Πάρο -
Αν κάποιος βολεύεται με Μii, και χωράνε και οι διακοπικες αποσκευές του, τότε δεν χρειάζεται ποτέ κάτι μεγαλύτερο και είναι ευτυχισμένος. Εμείς κυρίως στις διακοπές ψάχνουμε χώρους.
Τώρα το πώς το καταφέρνει αυτό κάποιος, με ξεπερνάει..δεν ξέρω και τι οικογένεια είστε, αλλά κλασσική Ελληνική 4άδα για πάνω από 4 μέρες ΔΕΝ χωράει σε Μii.
-
@dublin said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Αν κάποιος βολεύεται με Μii, και χωράνε και οι διακοπικες αποσκευές του, τότε δεν χρειάζεται ποτέ κάτι μεγαλύτερο και είναι ευτυχισμένος. Εμείς κυρίως στις διακοπές ψάχνουμε χώρους.
Τώρα το πώς το καταφέρνει αυτό κάποιος, με ξεπερνάει..δεν ξέρω και τι οικογένεια είστε, αλλά κλασσική Ελληνική 4άδα για πάνω από 4 μέρες ΔΕΝ χωράει σε Μii.
Τους χωρους για τις αποσκευές θα τους χρειαστεις στο πήγαινε και στο φεύγα!
Λίγο στριμωγμα μέχρι τον Πειραιά/Ραφήνα/Λαύριο και από το λιμάνι στο κατάλλυμα. Αδειασμα στο ξενοδοχείο/δωμάτιο και μετά βόλτες όπως και με όποιο μικρό ενοικιαζόμενο στο νησί! Ανετος και να χωράς παντού!
(μιλάμε πάντα για νησι όπου ένα αμαξι τύπου Mii, 108 κανει οπως το γράφω παραπάνω και για 4μελή οικογένεια χωρις μωρά - εμενα τότε στην Πάρο ήταν 11 και 6 αντίστοιχα)Το θέμα των χωρων όπως έχω ξαναγράψει έιναι θέμα φορτωματος. Οταν βαζεις σκληρές βαλίτσες και δεν ξέρεις να τα βολεύεις και μαούνα δεν σου φτάνει.
Εγω έχω πάει διακοπές για 15 μέρες καλοκαίρι με το Γιαρις με την παραπάνω συνθεση ανετότατα (και χωρίς σακ βουαγιαζ στο μεσαιο κάθισμα)! Βεβαια πηγαίναμε αρχικά σε νησι Σποράδων, αλλά στο γυρισμό καναμε και χιλιομετρα στο Πήλιο.
Δεν κουβαλάω βέβαια ομπρέλες, καρέκλες και βλακείες για τη θαλασσα γιατι πάμε πάντα οργανωμένα και σε ξενοδοχεία...
Μόνο τα ρουχα μας, παπουτσια, ηλεκτρονικά, βιβλία ....Σε μακρινές διαδρομές (Αλεξανδρουπολη, Θεσ/νικη κλπ) θα παρω αναγκαστικά λόγω των χιλιομέτρων τη Χ1.
Μόνη εξαίρεση Μέτσοβο, Γιαννενα, Ζαγοροχώρια πέρυσι 15Αυγουστο που πήραμε ως πειραμα το Γιαρις για 6 μέρες και ευτυχως σωθήκαμε γιατι παντου εκεί πάνω γινόταν χαμος και δεν θα χωράγαμε πουθενα με τη Χ1....Δεν ήταν το ίδιο ανετο το ταξίδι αλλά πάει μια χαρά και κυρίως πιο οικονομικά το γιαρις.. με το γιαρις κρος θα γίνεται και αυτή η διαδρομή ανετότατα.... -
.. και εγώ θεωρώ υπερβολή τα μεγάλα αυτοκίνητα, γι' αυτό δεν πήγαμε στο C5 Aircross, και σε νησιά/χωρια/βουνά/πόλη μας έχει βγει άριστο το 2008, αλλά το να πάω στο Ζαγοροχώρια με Mii, 4 άτομα, μου φαίνεται λίγο υπερβολικό! Προφανώς το Yaris είναι B κατηγορία, έχει περισσότερες δυνατότητες ταξιδίου/χώρων, αλλά η Α για μένα είναι μόνο για μέσα στην πόλη. Τεσπα, περί ορεξεως..αν βολεύει, βολεύει. Ξέρω και ένα άτομο που πήγε με την κοπέλα και τον σκύλο του Ισπανία με το C1, αλλά γενικά ήταν/είναι περίεργη προσωπικότητα!
-
.. και εγώ θεωρώ υπερβολή τα μεγάλα αυτοκίνητα, γι' αυτό δεν πήγαμε στο C5 Aircross, και σε νησιά/χωρια/βουνά/πόλη μας έχει βγει άριστο το 2008, αλλά το να πάω στο Ζαγοροχώρια με Mii, 4 άτομα, μου φαίνεται λίγο υπερβολικό! Προφανώς το Yaris είναι B κατηγορία, έχει περισσότερες δυνατότητες ταξιδίου/χώρων, αλλά η Α για μένα είναι μόνο για μέσα στην πόλη. Τεσπα, περί ορεξεως..αν βολεύει, βολεύει. Ξέρω και ένα άτομο που πήγε με την κοπέλα και τον σκύλο του Ισπανία με το C1, αλλά γενικά ήταν/είναι περίεργη προσωπικότητα!
Βρε συ εγραψα κατι για Ζαγοροχωρια και segment A;
Τετοια αμαξια μόνο για κυκλαδονήσια με στριμωγμα μεχρι να μπεις στο φέρυ...
-
ναι αμα τα καταφέρεις να τα στριμώξεις ΟΛΑ τα πράγματα για νησι τα σπάει
αλλά πως τα στριμωχνεις ολα μέσα. Εμένα η γυναικα κάνει μετακόμιση κάθε φορα. Βαλε και τα πράγματα των παιδιών. που να χωρέσουν όλα αυτά μέχρι να πας στο φέρυ
-
@cirus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
αλλά πως τα στριμωχνεις ολα μέσα. Εμένα η γυναικα κάνει μετακόμιση κάθε φορα. Βαλε και τα πράγματα των παιδιών. που να χωρέσουν όλα αυτά μέχρι να πας στο φέρυ
Ειχα παει 10 μέρες Παρο τότε... 4μελης οικογενεια.. απλά δεν είχαμε ομπρέλλα και καρέκλες (ποτε δεν έχουμε γιατι δεν πάμε σε ανοργάνωτες παραλίες)
Με σακ βουαγιαζ αντί βαλιτσων και μπόλικο τέτρις παντα χωράνε όλα....
Στην περίπτωση αυτή ειχαμε βάλει και απο ένα σακκίδιο/τσαντα στα πόδια των επιβατών και ένα ακόμα σακ βουαγιαζ στη μέση πίσω....
Τότε θα μπορούσαμε να πάμε και με το γιαρις αλλά ήταν καινούργιο ακομα και το 108 ηταν εταιρικο... Αλλά χωράγαμε παντου και εξαιτίας αυτού κατορθώσαμε να παμε και 2 βράδια Ναουσα -
Εμείς πέρυσι πήγαμε με το Panda στην Θάσο.
4ατομα με τα απαραίτητα.
Σε άλλες εποχές που τα παιδιά ήταν μικρά,το Passat δεν μας έφτανε. -
Ειχα παει 10 μέρες Παρο τότε... 4μελης οικογενεια.. απλά δεν είχαμε ομπρέλλα και καρέκλες (ποτε δεν έχουμε γιατι δεν πάμε σε ανοργάνωτες παραλίες)
Με σακ βουαγιαζ αντί βαλιτσων και μπόλικο τέτρις παντα χωράνε όλα....
Στην περίπτωση αυτή ειχαμε βάλει και απο ένα σακκίδιο στα πόδια των επιβατών και ένα ακόμα σακ βουαγιαζ στη μέση πίσω....
Τότε θα μπορούσαμε να πάμε και με το γιαρις αλλά ήταν καινούργιο ακομα και το 108 το είχα leasing... Αλλά χωράγαμε παντου και εξαιτίας αυτού κατορθώσαμε να παμε και 2 βράδια Ναουσααξιος. εγώ δεν θα μπορούσα. Και παντα παίρνω ομπρέλα. 2 κιολας και παλουκι αμμομπηκτο
Συνήθως παίρνω και 2 ξαπλώστρες. Και ένα κάρο πράγματα. Και αν τολμήσω να στραπατζάρω κανα τσαντάκι στιμώχνοντας το ακούω και μουρμούρα που το τσαλάκωσα.....
-
βασικα παιρνεις μια μιτσουμπα φεβ και χωρας τη προικα και της βλαχας και της κορης της
....λενε 450 λιτρα αλλα μονο μεχρι εκει που ειναι το συρομενο καλυμα, που ειναι χαμηλα στα καθισματα. δειτε χωρο, τα μακροστενα ειναι μεγαλες ομπρελες, το πορτοκαλι 240 το κοκκινο 200 και το αλλο μπλε καρεκλα για τον αρχοντα τον γατο. φυσικα προτιμαω αμα εχει ξαπλωστρες γιατι κοντα φυτρωνουν και μιλφατα πισωκινητα, αλλα αμα δεν εχει, ιδιοχρηση και βλεπω τη βλαχα
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!