-
apolonios wrote:
harisma23 wrote:
Ψυχαγωγικό το thread, δε λέω...
Έχουν μαζευτεί όλοι οι νεκρόφιλοι, οι πτωματολάγνοι και οι νοσταλγοί του παρελθόντος και βγάζουν γούστα! Γιατί ρε φίλε τι να το κάνεις το φρέσκο το μανάρι; Η γριά κότα έχει το ζουμί.
Με υπόβαθρο τις αξεπέραστες εμμονές του έλληνα ότι αυτός μόνος ξέρει, ότι αυτός διάλεξε το καλύτερο και ότι οι άλλοι που δεν ακολούθησαν την επιλογή του είναι κορόιδα.
Θα προτιμήσω την 35χρονη έμπειρη από το 20χρονο νιανιαρο
Την 35χρονη και 'γώ θα την προτιμήσω, αλλά να χαρείς μην αναφέρεις το vectra σαν καλό αυτοκίνητο, και καινούριο μάπα ήτανε! Το είχα, ( δεν το διάλεξα φυσικά, εταιρικό ήτανε,) τετοιος επιτάφιος, ούτε στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης τέτοιο πράμα!
Εγώ σε αυτό που μπήκα εντυπωσιάστηκα από την άνεση της ανάρτησης και τους χώρους. Για λιμουζίνα μιλάμε, όχι για αγωνιστικό αυτοκίνητο
-
Εικοσάχρονη με εμπειρία δεν παίζει?
-
Εγώ σε αυτό που μπήκα εντυπωσιάστηκα από την άνεση της ανάρτησης και τους χώρους. Για λιμουζίνα μιλάμε, όχι για αγωνιστικό αυτοκίνητο
Και πολύ σωστά εντυπωσιάστηκες! Και το mondeo 'λιμουζίνα' ήταν , αλλά ήταν και ενδιαφέρον οδηγικά , με καλό τιμόνι, κιβώτιο, αναρτήσεις και καλύτερους κινητήρες. Επίσης Citroen Xantia, για να μη μιλήσω για Α 156 και ποσά ακόμα δε θυμάμαι . Θυμάμαι για να προσπεράσω με το vectra έκανα στρατηγικό σχεδιασμό! Τα σύγχρονα σουπερμινι των έστω 75-80 ίππων είναι σίγουρα πιο γρήγορα και πολύ πιο ασφαλή !
-
Εικοσάχρονη με εμπειρία δεν παίζει?
Σταματα γιατί έχουμε κόρες σ´αυτη την ηλικία!
-
-
kostasT wrote:
MONMAN2 wrote: ...
Καλή τύχη οταν προσπαθήσεις να μεταμορφώσεις το πτώμα με λίγες 'φθηνές και καίριες παρεμβάσεις'. Οπως ψυγείο, διάφορα της ανάρτησης - καμια δεκαρια κομματα, τίποτα τρομερό- ελατήρια στο μοτέρ, τσιμούχες βαλβίδων, δυναμό, κανα κουζινέτο, ρουλεμαν τροχών, κρεμαγιερες που εχουν τζογους, ε και μια και μπλεχτηκες καντου κι ενα ρεκτιφιε και τάχεις στο νερό τα 400.000 χιλιόμετρα, μ ένα αμάξωμα που ήδη έχει ξεχειλώσει απ τις καταπονήσεις. Αν και το τελευταίο σιγα τα ωά, μ ενα ραψιματακι με αργκον γινεται καινουριο. Αντε, καλοριζικο. ξεχασα δισκοπλακες και κανενα σωληνακι υψηλής.
Φίλε θα μπορούσα να σου γράψω εμπειρίες από τα δικά μου αυτοκίνητα αλλά όταν έγραψες για ξεχειλωμένα σασί ,αργκόν, σωληνάκια υψηλής και κάπου άλλου για μονοετείς εγγυήσεις κατάλαβα ότι δεν είσαι σοβαρός , καλή τύχη επίσης
Το επίπεδο της σοβαρότητας το καθόρισες εσύ με τις φθηνές και καίριες παρεμβασεις στα 200 Τkm. Εγώ απλώς ακολούθησα το παράδειγμά σου.
-
Lap δεν χρειάζεται να πας σε κάτι τόσο σπάνιο , πιο πίσω είχα γράψει για τα coupe που έχουν εξαφανιστεί , ποια εταιρία μου δίνει σε αυτή την κατηγορία κάτι που δεν στοιχίζει όσο μια μικρή γκαρσονιέρα και είναι αντίστοιχο της Toyota celica T-Sport με τον 2zz με τα 190 άλογα . Θέλω εμφάνιση θέλω γκάζια αλλά και οικονομία και αξιοπιστία , που είναι κάτι αντίστοιχο το 2021 αρα στα μεταχειρισμένα μόνο η λύση , οπότε ψάχνω το λαχείο που είπαν κάποιοι τα γνωστά δηλ ελληνικό από πρώτο χερι κλπ
ΥΓ για όποιον ενδιαφέρετε έχω δει όλες τις T-Sport της Θεσσαλονίκης πληροφορίες με πμ
-
Toyota celica T-Sport με τον 2zz με τα 190 άλογα
Ενα αμαξι που 'ζαχαρωνα' κι εγω παλια , αλλά ποτέ δεν βρηκα κανενα σε καλη κατασταση και λογικη τιμη, οταν εψαχνα....Εχεις οδηγησει MONMAN ?
-
...
Το επίπεδο της σοβαρότητας το καθόρισες εσύ με τις φθηνές και καίριες παρεμβασεις στα 200 Τkm. Εγώ απλώς ακολούθησα το παράδειγμά σου.
Εξακολουθώ να σου εύχομαι καλή τύχη γιατί είναι χριστιανικό και πρέπον
Επίσης είναι οικολογικό να επαναχρησιμοποιείς τα βιομηχανικά προϊόντα κάνει καλό στο περιβάλλον
Είναι και πατριωτικό και βοηθάς την εθνική οικονομία όταν προτιμάς αντί να πάρεις καινούργιο να διορθώσεις και να κυκλοφορήσεις το μεταχειρισμένο , μεγάλο μέρος ακόμα και μιας ακριβής ανακατασκευής θα μείνει στην χώρα ως αμοιβή σε μηχανικούς .
Επίσης με ένα μεταχειρισμένο 10 ετών δεν σκανδαλίζεις τους γείτονες , η οικονομική κρίση και η ανεργία συνεχίζουν μην το ξεχνάμε ...
Ο δρόμος της αρετής είναι ο δύσκολος (του μεταχειρισμένου) θα γράφεις και στα τεχνικά θέματα του φόρουμ να βοηθάς και άλλους με τις εμπειρίες σου και τις λύσεις που θα βρίσκεις σε διάφορα θέματα , όπως το βλέπω η επιλογή ενός μεταχειρισμένου σε κάνει ...καλλίτερο άνθρωπο ...σοφότερο ...χρήσιμο ...αγαπητό ....
Peace
-
MONMAN2 wrote:
Toyota celica T-Sport με τον 2zz με τα 190 άλογα
Ενα αμαξι που 'ζαχαρωνα' κι εγω παλια , αλλά ποτέ δεν βρηκα κανενα σε καλη κατασταση και λογικη τιμη, οταν εψαχνα....Εχεις οδηγησει MONMAN ?
4 τον τελευταίο μήνα όταν μπαίνουν στο Lift είναι τρέλλα ...
-
Αντε χτυπα το, να κανεις την ταυλα σου
-
Περιμένω να ανοίξουν οι δρόμοι να δω και κανένα στην Αθήνα μπορεί εκεί να είναι το αυτοκίνητο 'λαχείο'
-
Tα νέα αυτοκίνητα είναι πιο γρήγορα (στα λίγα τους κυβικά) σίγουρα, αλλά είναι πιο ποιοτικά; Δηλαδή βλέποντας γύρω μας ότι τα πάντα (από το πιο μικρό προϊόν έως το πιο μεγάλο) η ποιότητα φθίνει ραγδαία, στα αυτοκίνητα έχει γίνει το αντίθετο;
Τα νέα είναι πιο ασφαλή ναι, αλλά είναι πιο αξιόπιστα; Όταν διαβάζουμε για τα πιο απίθανα προβλήματα με τρελά κόστη επισκευής, όοοοοοταν γνωρίζουν και πως να τα επισκευάσουν χωρίς να αλλάξουν το μισό αυτοκίνητο.
Τέλος, με 20κ eu αγόραζες τίμιο μεγάλο αυτοκίνητο, τώρα κανένα μικρό μόνο και αυτό με βασικό εξοπλισμό. Αν σήμερα χρειάζομαι +50% του προϋπολογισμού μου, έχοντας χάσει το 40% (τυχαίο νούμερο) του εισοδήματος μου, τι να λέμε; Ότι συμφέρει το καινούριο και όποιος ασχολείται με μετάχειρο είναι ανόητος (ώρες ώρες πιστεύω ότι γράφουν μόνο γιατροί και δικηγόροι, έχοντας λύσει όλα τους τα προβλήματα);
@monman2 Αξίζει τον κόπο αυτό το αμάξι για το ξέσπασμα στο εύρος 6200-8200 (αν θυμάμαι καλά);;;
-
Εννοείται (χωρίς καμία ζήλια) πως κάποιοι δεν έχουν προβλήματα και μπορούν να αγοράζουν ο,τι γουστάρουν. Επίσης υπάρχουν και οι πιο πάνω από αυτούς που δε γράφουν καν εδώ μέσα. Μια ματιά στους δρόμους μας πείθει. Η ανισότητες έχουν βαρεσει ταβάνι. Πολλά από τα καινούργια είναι αξίας άνω των 50Κ.
Προ 10-15ετιας ενδεικτικά στην κατηγορία που ενδιαφέρει εμένα, εισερχοσουν με 'μόλις' 12Κ (Όταν υπήρχαν πολυ μικρά gti). Τώρα θέλεις κοντά 20Κ. Αυτοκίνητα στα 150-200 άλογα έκαναν από 20-27Κ ανάλογα τον κυβισμό. Τώρα, 27-35Κ. Δυνάμωσαν, βελτιώθηκαν παντού και ως ένα σημείο δικαιολογείται. Το πρόβλημα είναι ότι οι επιλογές ολο και λιγοστευουν.
Γενικά πάντως τα αυτοκίνητα ακριβυναν. Ευτυχώς που υπάρχουν τα μεταχειρισμένα, αυτοκίνητα που δεν υπήρχαν πχ το 1990 πριν την απόσυρση, ούτε στην ποσότητα, ούτε στις τιμές, ούτε στις δυνατότητές τους.
Κάπως έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό που χαλάει τη σούπα είναι όπως πάντα το ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ελληνικό κράτος με τα εντελώς στρεβλα τέλη κυκλοφορίας.
-
Για να οδηγήσεις ένα σύγχρονο αυ/το πρέπει πρώτα να καταφέρεις να μπεις μέσα(αν δε κοπανησεις πουθενά)
Μόλις τα καταφέρεις,απολαμβάνεις την αίσθηση 'κουκούλι' που σου προσφέρει η σύγχρονη σχεδίαση με τη λαμαρίνα να απέχει τρία εκατοστά από το κεφάλι σου,στη δε αίσθηση θαλπωρής συνεισφέρει και η 'γραμμή' της πόρτας στο ύψος του λαιμού σου.
Στη σύγχρονη αίσθηση προσθέστε και το σχεδόν οριζόντιο παρμπρίζ (που ψήνεσαι από τον ήλιο),τα παράθυρα μινιατουρες,(προσφέρουν διακριτικότητα δε λέω),όσο για το πίσω τζάμι,απλά συγκρίνετε το μέγεθος του υαλοκαθαριστήρα που είχαν πίσω τα αυ/τα του 80 με τα σύγχρονα ...
( που όταν λειτουργεί με κάτι μοιάζει αλλά δε το λέω γιατί υπάρχουν και κυρίες που διαβάζουν).
Συνεχίζεται...
ΥΓ. επειδή αναφέρθηκε από κάποιον Π.Ε.Τ.ΑΠ. ότι υπονομευω τη συζήτηση και ότι δε ξέρω από αυ/τα, απαντω ότι:
Α.είμαι απλός καταναλωτης
Β.ο ίδιος που ωρυεται σελίδες επί σελίδων για το θεϊκό μοντέλο 'ξέχασε' να μας 'ενημερωσει' ότι δεν πουλιέται στην Αμερική(και όχι μόνο) γιατί με το 'παφλα' αμαξωμα δε περνάει τις προδιαγραφές πρόσκρουσης.(πάλι καλά που έχει κάθετο παρμπρίζ και δε σε βαράει ο ήλιος στην Ινδία,που ούτε γι'αυτό μας 'ενημέρωσε',μάλλον δεν το ανέφερε το εγχειρίδιο από τα κεντρικά που του ενεχειρισαν...)
-
Πάντως, αν συνυπολογιστεί η απαξίωση, σε πάρα πολλές περιπτώσεις ένα καινούριο ΔΕΝ είναι σημαντικά ακριβότερο (με βάθος ορίζοντα πενταετία ή δεκαετία) από ένα ήδη παλιό. Αν συνυπολογιστούν χαμηλότερο κόστος κίνησης, τέλη και βλάβες-φθορές, τότε καταλήγουμε στο ότι ένα καινούριο ΔΕ βγαίνει και τόσο ακριβότερο από όσο νομίζαμε. Βέβαια, απαιτείται να δώσεις προκαταβολή τα χρήματα που θα έδινες για μεταχειρισμένο και να βάλεις δόσεις (δηλαδή μια επιπλέον σκοτούρα στο κεφάλι σου). Στο τέλος όμως των 5 ή 10 ετών, θα έχεις τα χρήματα για να πας στο επόμενο, θα είναι τα χρήματα που θα πιάσει το παλιό όχημα. Ενώ αν είσαι με το ήδη παλιό, που θα είναι πλέον 20-25 ετών, απλώς θα το πετάξεις.
Αυτά βέβαια ισχύουν σε γενικές γραμμές. Γιατί αν σκεφτούμε κι άλλα ζητήματα, τότε το πράγμα περιπλέκει πολύ. Ποια είναι αυτά τα ζητήματα;
-
τον καλπασμό τής ηλεκτροκίνησης που θα ανακατέψει εξ αρχής την τράπουλα και θα τα κάνει όλα μαντάρα.
-
τον βανδαλισμό κάποιων κατηγοριών. Φθηνό κουπέ, που θέλει ο Monman2; Προσιτό πολυμορφικό, που θέλω εγώ; Άντε βρες τα.
-
-
Tα νέα αυτοκίνητα είναι πιο γρήγορα (στα λίγα τους κυβικά) σίγουρα, αλλά είναι πιο ποιοτικά; Δηλαδή βλέποντας γύρω μας ότι τα πάντα (από το πιο μικρό προϊόν έως το πιο μεγάλο) η ποιότητα φθίνει ραγδαία, στα αυτοκίνητα έχει γίνει το αντίθετο;
Τα νέα είναι πιο ασφαλή ναι, αλλά είναι πιο αξιόπιστα; Όταν διαβάζουμε για τα πιο απίθανα προβλήματα με τρελά κόστη επισκευής, όοοοοοταν γνωρίζουν και πως να τα επισκευάσουν χωρίς να αλλάξουν το μισό αυτοκίνητο.
Τέλος, με 20κ eu αγόραζες τίμιο μεγάλο αυτοκίνητο, τώρα κανένα μικρό μόνο και αυτό με βασικό εξοπλισμό.
Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις! Τι σημαίνει πιο ποιοτικά? Δύσκολο να οριστεί. Σε κάποια πράγματα είναι πιο ποιοτικά και σε άλλα όχι. Το ίδιο με την αξιοπιστία, λογικό όσο πιο πολλά συστήματα και μηχανικά μέρη υπάρχουν, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να χαλάσει κάτι. Η κορόλα του πατέρα μου του 1970 έχει το 50% από τα μηχανικά μέρη ενός σημερινού αυτοκινήτου και τίποτα ηλεκτρονικό. ΟΚ, αξιόπιστη όσο δεν πάει...αλλά είναι χάλια αυτοκίνητο!
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα σμερινά supermini είναι σε διαστάσεις Golf 20ετίας (σε χώρους) και με εξοπλισμό που πριν 20 χρόνια η ΜΒ Ε Class δεν μπορούσε να φανταστεί, όλα κάτω από €20Κ. Και με €20Κ υπάρχουν μικρομεσαία (Focus, Corolla, Leon, κλπ.) που είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα και με καλό εξοπλισμό.
Τώρα θέλεις κοντά 20Κ. Αυτοκίνητα στα 150-200 άλογα έκαναν από 20-27Κ ανάλογα τον κυβισμό. Τώρα, 27-35Κ. Δυνάμωσαν, βελτιώθηκαν παντού και ως ένα σημείο δικαιολογείται. Το πρόβλημα είναι ότι οι επιλογές ολο και λιγοστευουν.
Γενικά πάντως τα αυτοκίνητα ακριβυναν. Ευτυχώς που υπάρχουν τα μεταχειρισμένα, αυτοκίνητα που δεν υπήρχαν πχ το 1990 πριν την απόσυρση, ούτε στην ποσότητα, ούτε στις τιμές, ούτε στις δυνατότητές τους.
Υπάρχουν 'δυνατά' αυτοκίνητα σε λογικές τιμές, 150 άλογα κάτω από €20Κ, 200 άλογα κάτω από €25Κ, 250 άλογα κάτω από €30Κ. Συμφωνώ ότι σε κάποιες περιπτώσεις λιγοστεύουν οι επιλογές.
Εγώ θα έλεγα το ανάποδο, ότι έχουν φτηνήνει τα αυτοκίνητα! Το 2011 συνάδελφος πήρε το Φιέστα 1.4 90 άλογα με 15Κ, σήμερα με τα ίδια λεφτά παίρνεις το νέο Φιέστα (που είναι καλύτερο) με 100 άλογα και καλύτερο εξοπλισμό και πιο οικονομικό. Την 116i μου την πλήρωσα το 2012 €31Κ και σήμερα παίρνεις την πιο νέα, καλύτερη και με καλύτερο εξοπλισμό 118i με €4Κ λιγότερα. Και δεν πάω καν στην αξία χρήματος πριν 10 χρόνια και σήμερα (λόγω πληθωρισμού). Με ελάχιστες εξαιρέσεις, σήμερα παίρνεις με τα ίδια χρήματα καλύτερο αυτοκίνητο από ότι πριν 10-15 χρόνια.
-
Προφανώς τα καινούργια αυτοκίνητα είναι καλύτερα από τα παλαιότερα , το θέμα όμως στη χρεοκοπημένη ελλάδα είναι , όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, αν κάποιος που π.χ. έχει στην κατοχή του ένα καλοσυντηρημένο focus2 ή golf 5 ή οποιοδήποτε αξιοπρεπές αυτοκίνητο της εποχής που λεφτά υπήρχαν αξίζει η οικονομική 'αιμορραγία' για την τσέπη του των έξτρα 20Κ για να πάρει το αντίστοιχο καινούργιο μοντέλο. Η απάντηση προφανώς κρύβεται στη τσέπη του καθενός.
Βέβαια υπήρξαν και ελάχιστες περιπτώσεις που το μοντέλο που αντικατέστησε το προηγούμενο ήταν συνολικά χειρότερο αυτοκίνητο, π.χ το μίκρα K13 με το Κ12 ( άντε ίσως η παθητική ασφάλεια να είναι βελτιωμένη, δε το γνωρίζω), και αρκετές περιπτώσεις που το μοντέλο που αντικατέστησε το ακριβώς προηγούμενο ήταν εμφανώς χειρότερο σε συγκεκριμένους τομείς, παρά το γεγονός ότι είναι συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο, όπως ποιότητα εσωτερικού , (guilieta - 147, σύγχρονη γενιά αρκετών vw με προηγούμενες), λιγότερες επιλογές κινητήρων, κάποια περίοδο οι επιδόσεις ( όταν τα αυτοκίνητα βάρυναν απότομα λόγω παθητικής ασφάλειας), η νέα μόδα με τους ημιάκαμπτους σε συγκεκριμένες ιπποδυνάμεις και λοιπά θέματα μηχανολογίας. Ευτυχώς βέβαια που ήρθε η vw και χόρτασε 'άλογα¨ ο λαός, όσο και να ματώσανε οι πιονέροι αγοραστές των πρώτων tsi από τις βλάβες. Οι γαλλο-ιταλοί από την άλλη εξέλιξαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πετρελαιοκινητήρες και σε αυτό το κομμάτι κανένας αρχαιολάγνος δε μπορεί να βρει κανένα επιχείρημα ότι τα παλαιότερα μοτέρ ήταν καλύτερα.
Τέλος κάτι πολύ σημαντικό για την αξιοπιστία, οι εγγυήσεις των 7 και 8 χρόνων ακόμα και των 5 προ του 2000 ήταν όνειρο θερινής νυχτός για τους περισσότερους κατασκευαστές, μακάρι ο ανταγωνισμός να παρασύρει και τους Γερμανούς γιατί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η vw , κάπου πήρε το μάτι μου , ότι δίνει 6 χρόνια και 72.000 μίλια εγγύηση εργοστασιακή.
-
@φάνη: τείνω να διαφωνήσω για το κόστος. Να συγκρίνουμε πάλι όμοια αυτοκίνητα, όχι γκολφ του 11 με i20 του 21. Σίγουρα τα νέα είναι πιο ωραία/γρήγορα/ασφαλή, αλλά με επιπλέον κόστη συντήρησης (που δεν μπορείς να το πας στον μάστορα της γειτονιάς πάντα, γιατί δεν το γνωρίζει) και απίθανες βλάβες. Αν υπήρχε το ερώτημα: Θα έπαιρνες εκείνο με την μεγάλη οθόνη αν έχει πιθανότητα βλάβης 20% και κόστος επισκευής 900ε, τι θα επέλεγε άραγε ο μέσος χρήστης;
Εδώ βλέπεις ότι βγάζουν οι εταιρίες προϊόντα που σίγουρα δεν έχουν ελεγχθεί ποιοτικά σε βάθος χρόνου/χρήσης και τα προωθούν ως καινοτόμα.
Επίσης το εισόδημα του 11 σε σχέση με το σημερινό δεν έχει νομίζω σχέση, σύμφωνα με ότι βλέπω εγώ τουλάχιστον. Τα επίσημα στοιχεία δεν γνωρίζω τι λένε.
Τέλος, σχετικά με την ποιότητα, σκέφτομαι το εξής απλό. Ότι και να πάρεις σήμερα σου λένε 'ε είναι χάλια ποιοτικά όλα αυτά πλέον, όχι όπως παλιά'. Μιλάμε για τα πάντα όμως. Στην αυτοκινητοβιομηχανία (που έβαζαν έξτρα το τασάκι κάποτε) συμβαίνει το αντίθετο;
Για την αξιοπιστία πάλι. Εγώ παίρνω ένα προϊόν και εσύ ένα άλλο. Αν εμένα χαλάσει κάτι 1 φορά και εσένα 15, η δικαιολογία είναι ότι το δικό σου είναι πιο σύνθετο;;; Τι να το κάνω το σύνθετο αν πηγαίνει με την οδική; Προτιμώ το απλό εγώ προσωπικά.
-
Άλλο να μείνει το αμάξι, κι άλλο -ας πούμε- να μην δουλεύει καλά το κλιματιστικό!
Καινούργια vs παλιά αυτοκίνητα. Που είναι η βελτίωση;