-
Έγραψα πουθενά εγω για τα 3 γερμανικά; μια ακόμα εκδοχή για τις υψηλές τιμές τις πεζώ έδωσα.
-
@criuser said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Οι βασικές εκδόσεις των 3 γερμανικών, απλά δεν κατασκευάζονται.
Οπότε άκυρη η σύγκριση.Εντάξει αυτό είναι θεωρητικό. Αν θέλει κάποιος μπορεί να παραγγείλει το βασικό; Αν ναι τότε κατασκευάζονται. Δεν γνωρίζω πήγε δλδ κάποιος να παραγγείλει και του είπαν δεν υπάρχουν οι εκδόσεις είναι fake? To 308 όμως ότι από κάτω από 20Κ πήγε σε μια μέρα 25.5Κ η βασική έκδοση με τον βασικό κινητήρα είναι γεγονός.
Φυσικά δεν υπάρχει κανείς που θα δώσει αυτά τα λεφτά οπότε στο επόμενο εξάμηνο προετοιμαστείτε για εκπτώσεις στα 3000 για να μαζευτεί το +5.600 καπέλο. -
Μια χαρά υπάρχουν οι βασικές εκδόσεις.
-
@milan15 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Οι νέες τιμές του Peugeot 308 νομιζω το καθιστούν εκτός συναγωνισμού πλέον. Οι αρχικές τιμές των βασικών εκδόσεων των BMW 1, Mercedes A-Class και Audi A3 είναι πιο κάτω από τις 25.500€ που θέλει η βασική έκδοση με τους 110 ίππους. Κατ' εμέ, 3 είναι τα πιθανά ενδεχόμενα:
- Είτε οι αντιπροσωπείες κάνουν αρκετά μεγαλύτερες εκπτώσεις προκειμένου να έρθει περίπου στην ίδια τιμή
- Είτε έχουν αυτοκίνητα με σύντομο χρόνο παράδοσης και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία
- Ή έχουν εξασφαλίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παραγγελιών και πλέον δεν τους πολύ ενδιαφέρει
Σε αυτά απάντησα georgemit
-
Παρέλαβα το αυτοκίνητο πριν ένα μήνα περίπου και έχω κάνει 470 χιλιόμετρα, τα 300χλμ ήταν ένα ταξίδι στο Ναύπλιο και τα υπόλοιπα μέσα στην Αθήνα. Μέση κατανάλωση 7.1 λίτρα με χρήση στο normal και απενεργοποιημένο το start and stop.
Η μεγαλύτερη μου ανησυχία πριν την παραλαβή ήταν το χειροκίνητο κιβώτιο του ομίλου για το οποίο εδώ μέσα στο φόρουμ είχα διαβάσει ότι ήταν πολύ κακό. Ευτυχώς το κιβώτιο είναι μια χαρά, δεν λέω ότι είναι το δυνατό σημείο του αυτοκινήτου, αλλά σίγουρα δεν είναι και αρνητικό, αλλάζω πολύ εύκολα ταχύτητα με 2 δάκτυλα και ελάχιστη πίεση. To αυτόματο της Aisin μου άρεσε πολύ όταν το οδήγησα (στο 2008) αλλά ήταν περίπου 2500€ ακριβότερο οπότε η τιμή ήταν αποτρεπτικός παράγοντας.
Ο έτερος προβληματισμός ήταν η θέση οδήγησης, ευτυχώς το τιμόνι σε εμένα δεν κρύβει τον πίνακα οργάνων, έχω το κάθισμα όμως σχετικά ψηλά, δεν με κουράζει η θέση οδήγησης ούτε βρίσκει το τιμόνι στα πόδια μου.
Δεν έχω πιέσει καθόλου τον κινητήρα ούτε έχω κινηθεί σχετικά σβέλτα οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για απόδοση κινητήρα, για τα φρένα ή την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Με την κεντρική οθόνη πλέον έχω εξοικειωθεί και η ρύθμιση του κλιματισμού ακόμα και κατά την διάρκεια της οδήγησης γίνεται χωρίς να μου αποσπά την προσοχή.
Μου αρέσουν πολύ τα καθίσματα, είναι άνετα και φαίνεται ότι έχουν καλή πλευρική στήριξη.
Απολαμβάνω να είμαι μέσα στο αυτοκίνητο και όσοι φίλοι το έχουν δει τους αρέσει πολύ η σχεδίαση του μέσα και έξω.
Αρνητικά έχω βρει 2, το πρώτο είναι ο κινητήρας όπου είναι αρκετά θορυβώδης (παρότι το αυτοκίνητο έχει καλή ηχομόνωση) και δεύτερον ότι όταν βρέχει ο υαλοκαθαριστήρας αφήνει μεγάλο σχετικά κομμάτι στα αριστερά του παρμπρίζ χωρίς να το καθαρίζει και σου κόβει αρκετά την ορατότητα (όταν μπορέσω θα ανεβάσω φωτογραφία). -
Φοράει νέο κιβώτιο το οποίο φαίνεται πολύ καλό.
-
Κινητήρας 1.2 ή 1.5?
-
@netgeo said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Κινητήρας 1.2 ή 1.5?
Με αυτή την κατανάλωση θα ποντάριζα στο 1.2...
-
Άλλος για βενζίνη;
-
@georgekn said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Κινητήρας 1.2 ή 1.5?
Αν ναι σωστά...
-
Βενζίνη
-
@georgekn said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Κινητήρας 1.2 ή 1.5?
Αν ναι σωστά...
Ε ναι 7.1 χωρίς να το πιέζεις είναι αδύνατο να είναι κατανάλωση ντίζελ σε αυτό το αμάξι. Το αντίστοιχο ντίζελ θα ήταν -2λτ.
-
Οπότε στο νήμα της DS4 που ανέφερα ότι ο 1.2 κάνει θόρυβο καλά τα έλεγα
-
Α γεια σου! Το αναφέρω κι εγώ εδώ: https://cartalk.gr/opel-crossland-1-2t-line-mt6/
-
@dimsabas said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Α γεια σου! Το αναφέρω κι εγώ εδώ: https://cartalk.gr/opel-crossland-1-2t-line-mt6/
-
Εγώ δεν θα έλεγα ότι κάνει θόρυβο ο κινητήρας, τουλάχιστον στο 3 αιρκρος που τον είχα.
Βέβαια σε αυτόματο, οπότε ίσως δεν τον άκουγα γιατί άλλαζε νωρίς τις ταχύτητες. -
ακομη μια γαλλικη μουφα ο 225....
το βαρυτερο, μεγαλυτερο και ψηλοτερο 3008 300 ειναι ντροπιαστικα γρηγοροτερο.
Youtube Video -
Βρε γάτε λογικό δεν είναι ότι είναι πολύ πιο γρήγορο με 75 άλογα παραπάνω και ας είναι και βαρύτερο;
-
@realzeus said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Βρε γάτε λογικό δεν είναι ότι είναι πολύ πιο γρήγορο με 75 άλογα παραπάνω και ας είναι και βαρύτερο;
μπα.....
ο φαση με τον 225 μου φαινεται μουφεξ.
ας πουμε τελικη 237 με 221 ειναι τεραστια αποκλιση για τον ογκο του καθενος αμαξωματος
το ιδιο 5.5 με 7.5. που το 7.5 το λες και αργο για 225 οχημα.... -
Εμένα λογική μου ακούγεται αυτή η επιτάχυνση για αυτά τα άλογα και βάρος.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)