-
Μιας και γίνεται λόγος για την Αlfa να πω ότι είναι από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα και πιστεύω και κορυφαία οδηγικά αν και δεν τα έχω οδηγήσει ποτέ. Δεν μπορεί όμως να σταθεί μάρκα με τρία μόλις μοντέλα. Ναι να έχει και Giulia και μακάρι και GTV αλλά χωρίς ένα καλό hatchback και suv σε όλες τις εμπορικές κατηγορίες το μέλλον είναι δυσοίωνο. Μακάρι η Tonale να είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.
Για το 308 θεωρώ φάουλ της Peugeot τους μικρούς πίσω χώρους και ότι δεν προσφέρει σε καμία έκδοση έστω και προαιρετικά πολλαπλούς. Κατά τα λοιπά είναι ένα μοντέλο που αξίζει να το προσέξεις ειδικά με τις τιμές που ισχύουν προς το παρόν.
-
@dublin said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Όποιες δεν επιτύχουν στόχους (πωλήσεις)
Κερδοφορία για την ακρίβεια, όχι πωλήσεις. Γιατί μπορείς να πουλάς με χασούρα και να γράφεις νούμερα. Η Alfa πάντως δεν θανατώθηκε γιατί ξέρουν τι σημαίνει το όνομά της. Οπότε δύσκολα να την σκοτώσουν τώρα. Ας βγάζει σωστά αυτοκίνητα και ας βγάζει και το ελάχιστο κέρδος που θα πρέπει. Προσωπικά, αν και είχα ακριβή BMW, ξενέρωσα με τα σκατουλάκια που βγάζει εδώ και χρόνια. BMW σωστή από 3άρα και άνω και με 200 άλογα.
-
@realzeus said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Όποιες δεν επιτύχουν στόχους (πωλήσεις)
Κερδοφορία για την ακρίβεια, όχι πωλήσεις. Γιατί μπορείς να πουλάς με χασούρα και να γράφεις νούμερα. Η Alfa πάντως δεν θανατώθηκε γιατί ξέρουν τι σημαίνει το όνομά της. Οπότε δύσκολα να την σκοτώσουν τώρα. Ας βγάζει σωστά αυτοκίνητα και ας βγάζει και το ελάχιστο κέρδος που θα πρέπει. Προσωπικά, αν και είχα ακριβή BMW, ξενέρωσα με τα σκατουλάκια που βγάζει εδώ και χρόνια. BMW σωστή από 3άρα και άνω και με 200 άλογα.
Σωστοτατος. Κερδοφορία. Και εγώ δεν νομίζω να σκοτώσουν την Alfa, έχει ειδική βαρύτητα.
Εγώ συναισθηματικά είμαι δεμένος με Lancia, από Fulvia που θυμάμαι ότι είχαμε πολύ παλιά, μέχρι την Dedra που ήταν το τελευταίο του πατέρα μου, δυστυχώς νομίζω δεν προλαβαίνει να ξαναφτιάξει καινούργια ιστορία.. μπράβο στον Tavares που της έδωσε δικαίωμα στην ύπαρξη, αλλά Chrysler/Lancia θα μας χαιρετήσουν.
Δεν θα με χάλαγε βέβαια λίγο αργότερα, που θα πλησιάζουν τα γεράματα να έχουν καμία ωραία έκδοση Delta να χωθώ στις Αλκανταρες μέσα!
-
Ενημερωτικά, το προωθητικό για το 308 ισχύει μέχρι αρχές Μάϊου ενώ δίνουν παράδοση σε έως 6 μήνες με πιθανότερο τους 4.
-
ερωτηση? gt εκδοση 130ps βενζινη ή πετρελαιο?
κανω περιπου 8.000 με 10.000 χλμ το χρονο αλλα τα περισσοτερα σε μακρινα ταξιδια 4.ωρων και!!!και πηγαινω σβελτα με 160 μ.ο! εως τωρα με σωζει το πετρελαιο (γλιτωνω 50 ευρω σε καθε ταξιδι).Συγκρινω bmw Χ1 αυτοματη diesel (1.5) και renault captur (προηγουμενης γενιας) 0.9 με 90 ιππους χειροκινητη
.Αυτο που λεεει η εμπειρια μου ειναι τα βενζινοκινητα turbo οταν τα πιεζεις ξεφευγουν πολυ!Απο την αλλη το αμαξι ειναι για αγορα και θα το κρατησω τουλαχιστον μεχρι το 2035.
Και ζω αθηνα (δεν δουλευω αθηνα) αλλα εδω ζω κυριως!Στο βορεια προαστεια το χρησιμοποιω για μικροδουλιες και ψωνια!Αλλα μπορει να τυχει να μην το κανω ουτε βολτα για 10 μερες και!Μαλλον τυχαινει συχνα αυτο!θα πηγαινα full για diesel αλλα με φοβησατε για το ADblue και το γεγονος οτι ισως απαγορευτουν απο αθηνα! -
0,9 l, 90 hp, 160 km/h ταχύτητα, σε όχημα με τελική 170 km/h, μην περιμένεις χαμηλή κατανάλωση.
-
DS/Chrysler/Alfa/Lancia θα χρηματοδοτηθούν για 10 χρόνια (που έχουν ξεκινήσει). Όποιες δεν επιτύχουν στόχους (πωλήσεις) θα πάψουν να υπάρχουν, άρα δεν θα πατάνε και πουθενά.
Για να είμαστε ειλικρινείς, τα 10 χρόνια περιθώριο που έχουν για να πείσουν με τις πωλήσεις και την κερδοφορία τους, ενώ ακούγονται πολλά, στην ουσία είναι μόνο μια ευκαιρία. Γιατί ένα νέο μοντέλο θέλει 2 χρόνια εξέλιξη και μετά έχει μπροστά του τουλάχιστον 6 χρόνια στην αγορά. Αν λοιπόν ξεκινήσει να εξελίσσεται ένα νέο μοντέλο για την Alfa σήμερα, θα βγει στην αγορά σε 2 χρόνια και θα πουλάει για άλλα 6 χρόνια τουλάχιστον. Αν οι πωλήσεις δεν πηγαίνουν καλά, δεν θα υπάρξει δεύτερο μοντέλο και το πρώτο θα αφεθεί να σβήσει εμπορικά, χωρίς διάδοχο (όπως έγινε με τη Giulietta) μαζί με τη μάρκα.
-
Όσο θυμάμαι, ένα νέο μοντέλο αν δεν πουλήσει από την αρχή, δεν θα πουλήσει τα υπόλοιπα 5 χρόνια. Η καλή μέρα από το πρωί θα φανεί.
-
@dstou said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Όσο θυμάμαι, ένα νέο μοντέλο αν δεν πουλήσει από την αρχή, δεν θα πουλήσει τα υπόλοιπα 5 χρόνια. Η καλή μέρα από το πρωί θα φανεί.
Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Το πρώτο Focus ήταν μια τέτοια εξαίρεση. Ενώ ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για την εποχή και την κατηγορία, η "προχωρημένη" σχεδίαση του (μέσα - έξω) πήρε κάποιο χρόνο να γίνει αποδεκτή και οι πωλήσεις του τσίμπησαν μετά τα πρώτα 2 χρόνια.
-
Nέο 308 σε τεστ ταράνδου https://www.youtube.com/watch?v=8Sc_vsNlz1M
Παλαιό 308 σε τεστ ταράνδου https://www.youtube.com/watch?v=jMzaufUquys
Από τους ίδιους δοκιμαστές με την ίδια μέθοδο.
Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη...υπέρ του παλαιού.Υποτίθεται "βελτίωσαν" την EMP2 πλατφόρμα κιόλας...
Α ...το παλαιό είχε τέτοια επίδοση σε σπασμένη άσφαλτο κιόλας, ενώ στο νέο έχουν στρώσει φρέσκια... -
Άλλες εκδόσεις, το νέο είναι έκδοση με έξτρα βάρος
-
Εμένα με ανησυχεί πολύ περισσότερο η βλάβη που παρουσίασε στην υποβοήθηση. Ενώ λειτουργούσε κανονικά, την κρίσιμη στιγμή κόλλησε και έφερε τον οδηγό σε δυσχερή θέση. Επανεκκινούν, φαίνεται να λειτουργεί κανονικά και την κρίσιμη στιγμή πάλι δυσλειτούργησε. Πολύ επικίνδυνο.
-
Εμένα μου κάνει ολίγον «αρπαχτή» το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πλέον.
Ίδια πλατφόρμα, ίδιοι κινητήρες (οκ πρόσθεσαν τον plug in, προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο μεσοβέζικες λύσεις), μεγαλύτερο βάρος, χειρότερη ενεργητική ασφάλεια.
Αλλά… έχει μεγαλύτερη οθόνη και νέες λαμαρίνες και φανάρια.
-
@plev said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
ερωτηση? gt εκδοση 130ps βενζινη ή πετρελαιο?
κανω περιπου 8.000 με 10.000 χλμ το χρονο αλλα τα περισσοτερα σε μακρινα ταξιδια 4.ωρων και!!!και πηγαινω σβελτα με 160 μ.ο! εως τωρα με σωζει το πετρελαιο (γλιτωνω 50 ευρω σε καθε ταξιδι).Συγκρινω bmw Χ1 αυτοματη diesel (1.5) και renault captur (προηγουμενης γενιας) 0.9 με 90 ιππους χειροκινητη
.Αυτο που λεεει η εμπειρια μου ειναι τα βενζινοκινητα turbo οταν τα πιεζεις ξεφευγουν πολυ!Απο την αλλη το αμαξι ειναι για αγορα και θα το κρατησω τουλαχιστον μεχρι το 2035.
Και ζω αθηνα (δεν δουλευω αθηνα) αλλα εδω ζω κυριως!Στο βορεια προαστεια το χρησιμοποιω για μικροδουλιες και ψωνια!Αλλα μπορει να τυχει να μην το κανω ουτε βολτα για 10 μερες και!Μαλλον τυχαινει συχνα αυτο!θα πηγαινα full για diesel αλλα με φοβησατε για το ADblue και το γεγονος οτι ισως απαγορευτουν απο αθηνα!Αν είναι κοντά σε χρήματα, δαγκωτο diesel..
Έτσι θα καταργούσαν και τον λιγνίτη, και τελικά πάνε για +50% της μέγιστης παραγωγής μέσα στον χρόνο (με νέες επενδύσεις και προσλήψεις για να επιτευχθεί).
-
@clockwork82 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
χειρότερη ενεργητική ασφάλεια
Αυτό δεν τεκμαίρεται από κάπου. Για να υπάρξει σύγκριση πρέπει να γίνει την ίδια μέρα, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, με αυτοκίνητα ίδια προδιαγραφών, από τον ίδιο οδηγό (ακόμα καλύτερα από ρομπότ, όπως κάνει η FIA).
-
@realzeus said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@clockwork82 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
χειρότερη ενεργητική ασφάλεια
Αυτό δεν τεκμαίρεται από κάπου. Για να υπάρξει σύγκριση πρέπει να γίνει την ίδια μέρα, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, με αυτοκίνητα ίδια προδιαγραφών, από τον ίδιο οδηγό (ακόμα καλύτερα από ρομπότ, όπως κάνει η FIA).
Αν δεν πάθει βλάβη η υποβοήθηση και με το ρομπότ, θα καταφέρει να βγάλει πόρισμα η FIA
-
Βλάβη μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μεμονωμένο αυτοκίνητο. Δεν σημαίνει ότι χαρακτηρίζει το αυτοκίνητα γενικά.
-
Από όσους έχουν βάλει παραγγελία σε αντιπροσωπία, έχει κανείς νεότερη ενημερωση σχετικά με ημερομηνία παράδοσης ή με καθυστέρηση λόγω chip-shortage στο i-cockpit 3D?
-
Δείτε το λίγο, πως σας φαίνονται οι αλλαγές στο κιβώτιο. Δεν είχε τέτοια κιβώτια η psa. Πρέπει να βελτιώθηκε.
Το ξέρω αδόκιμος τρόπος εξακρίβωσης αλλά κάτι είναι και αυτό. -
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Δείτε το λίγο, πως σας φαίνονται οι αλλαγές στο κιβώτιο. Δεν είχε τέτοια κιβώτια η psa. Πρέπει να βελτιώθηκε.
Το ξέρω αδόκιμος τρόπος εξακρίβωσης αλλά κάτι είναι και αυτό.Την ίδια μέρα έκανα τεστ ντραϊβ και το 208 και το 308, σε manual. Το κιβώτιο στο 308 είναι αισθητά βελτιωμένο! Στο 208 ήταν ίσως το πιο ασαφές κιβώτιο που έχω οδηγήσει ποτέ. Δεν καταλάβαινα τι ταχύτητα έβαζα.
Στο 308 ήταν πολύ καλύτερο, δεν λέω ότι έπιασε το 6αρι του σιβικ ή του μαζντα, αλλά σίγουρα για τα δικά μου γούστα το βρήκα "νορμάλ". Ήταν και ένας από τους λόγους που τελικά πήγα με το manual και προτίμησα να κρατήσω τα συν 2500 του αυτόματου. Αν ήταν σαν του 208, τότε σίγουρα θα πήγαινα στο αυτόματο. Μοναδική παραφωνία για μένα είναι η σχεδίασή του...
Επίσης, μπορείς να δεις το βίντεο του Thomas των Autogefuhl, από την παρουσίαση του νέου Astra, όπου και εκεί και ο ίδιος λέει ότι το νέο 6αρι του κάνει πολύ θετική εντύπωση!!
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)