-
Το "πρόβλημα" του qq είναι ότι δεν έχει καθόλου μηχανική ροή, όπως τα Honda/Toyota, ειδικά τα δεύτερα έχουν φτάσει κανονικά καταναλώσεις diesel σε υψηλές ταχύτητες 140kph όπως φαίνεται εδώ στην δοκιμή του ES που είναι μεταξύ merc/skoda https://youtu.be/ltuS9gftKZ0?t=79
-
@georgemit said in Nissan Qashqai 2021:
Το συγκεκριμένο είναι full hybrid.
Κι εμένα υψηλή μου φαίνεται για υβριδικό, για θερμικό είναι ψιλονορμαλ.Εντός της Λάρισας για περίπου 10χλμ. απόσταση έγραψε 4,0lt/100km κι Αθήνα έχω δει και χαμηλότερα.Τα full hybrid έτσι είναι, εξοικονομείς πόλη,λιγότερο περιαστικά και Ε.Ο. είσαι ή περίπου στα ίδια ή λίγο παραπάνω από απλό βενζίνης (λόγω και του αυξημ.βάρους).
-
@ataim said in Nissan Qashqai 2021:
Το "πρόβλημα" του qq είναι ότι δεν έχει καθόλου μηχανική ροή, όπως τα Honda/Toyota, ειδικά τα δεύτερα έχουν φτάσει κανονικά καταναλώσεις diesel σε υψηλές ταχύτητες 140kph όπως φαίνεται εδώ στην δοκιμή του ES που είναι μεταξύ merc/skoda https://youtu.be/ltuS9gftKZ0?t=79
Σωστό αυτό,αλλά στα Honda κ Τοyota η ιπποδύναμη είναι μικρότερη (άρα κι επιδόσεις,εξαιρουμένης της τελικής) στα ίδια κυβικά ή για νά πάρεις παρόμοια ιπποδύναμη με το QQ e-power πρέπει να ανέβεις σε 2λιτρα υβριδικά Toyota,Honda (με ότι αυτό σημαίνει για την ελληνική αγορά).
-
Το Mild Hybrid είναι περίπου 200 κιλά ελαφρύτερο απο το E-Power οπότε είναι λογικό να καίει λιγότερο στην εθνική. Όπως γράφτηκε η μετακίνηση στην πόλη είναι αυτή που κάνει την διαφορα στην κατανάλωση για το E-Power.
-
Τι πρέπει να κάνει το full hybrid δηλαδή ρε σεις με 140 κλειδωμένα?
Με τον θερμικό δεν θα κινείται?
Τόσο θα κάψει.
Μην μπερδεύουμε την χαμηλή κατανάλωση εντός πόλης λόγω μπαταρίας.
Μια χαρά μου φάνηκε το qq power. -
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Τόσο θα κάψει.
Μια χαρά μου φάνηκε το qq power.τι εννοεις με τον θερμικο θα κινειται? ο θερμικος ειναι γεννητρια και μονο το ολο συστημα προφανως ειναι λανθασμενο για αυτοκινητο.
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Σωστό αυτό,αλλά στα Honda κ Τοyota η ιπποδύναμη είναι μικρότερη (άρα κι επιδόσεις,εξαιρουμένης της τελικής) στα ίδια κυβικά ή για νά πάρεις παρόμοια ιπποδύναμη με το QQ e-power πρέπει να ανέβεις σε 2λιτρα υβριδικά Toyota,Honda (με ότι αυτό σημαίνει για την ελληνική αγορά).
Δεν ειναι ισχυρο επιχειρημα γιατι κοστιζει παραπανω απο Τογιοτα διλιτρο υβριδικο.
-
@wantone said in Nissan Qashqai 2021:
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Τόσο θα κάψει.
Μια χαρά μου φάνηκε το qq power.τι εννοεις με τον θερμικο θα κινειται? ο θερμικος ειναι γεννητρια και μονο το ολο συστημα προφανως ειναι λανθασμενο για αυτοκινητο.
Ναι ο θερμικός δεν έχει άμεση σχέση αλλά να στο πω και αλλιώς και ένα Toyota που ο θερμικός κινεί απευθείας τόσο θα κάψει.
-
@wantone said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Δεν ειναι ισχυρο επιχειρημα γιατι κοστιζει παραπανω απο Τογιοτα διλιτρο υβριδικο.
Έχεις προσθέσει υποθέτω και +2200 ευρώ για τα πρώτα 5έτη Φ.Π. (ή +3700 για 10έτη). Επίσης, είσαι πάντα εκτεθειμένος στις "ορέξεις" της όποιας κυβέρνησης στο φορολογικό της.
-
Εγώ πάντως κύριοι είχα δύο εκδοχές του QQ ως σοβαρές υποψηφιότητες, χωρίς να μου αρέσει εμφανισιακά.
Αρχικά σκεφτόμουν την 4κίνητη με το x-tronic (και τους πολλαπλούς πίσω) γιατί σύντομα μετακομίζω σε άλλο σπίτι .χωρίς πάρκιν (μόνο αφού καβαλήσω πεζοδρόμιο) και με μεγαλύτερες πιθανότητες χιονιού. Απορρίφθηκε ελέω υψηλής μέσης κατανάλωσης στον αστικό κύκλο καθώς ενώ τώρα είμαι δύο λεπτά από την δουλειά μου στο νέο σπίτι θαμαι 15' κίνηση πήγαινε και άλλα τόσα έλα συν μελλοντικές μετακινήσεις στον ίδιο κύκλο για τις δραστηριότητες του παιδιού μου (5 μηνών αυτή τη στιγμή).
Μετά σκέφτηκα να ανεβάσω γενικότερα το budget οπότε μπήκε στην εξίσωση το e-power. Ύστερα από μελέτη σε reviews povs και follow σε ανάλογες σελίδες του fb είχα μόνο θετικές σκέψεις ώσπου πέτυχα (λίγες) αναφορές για βλάβες με αστρονομικά όμως κόστη (όταν φύγει το αμάξι από την εγγύηση). Ένας Ρουμάνος αναφέρθηκε σε "generator" ενώ του είπαν ότι εκτός εγγύησης θα κόστιζε 11.400€!
Και κάπως έτσι βγήκε εκτός εξίσωσης το QQ ενώ παρέμειναν μόνο οχήματα που πραγματικά μου αρέσουν (χωρίς ρεαλιστικές πιθανότητες τα περισσότερα εξ αυτών για παρόμοιους λόγους).
-
To QQ E-Power δεν κυκλοφόρησε το 2022? Με 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση πότε πρόλαβαν να βγούνε εκτός εγγύησης??
-
@zt13 said in Nissan Qashqai 2021:
To QQ E-Power δεν κυκλοφόρησε το 2022? Με 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση πότε πρόλαβαν να βγούνε εκτός εγγύησης??
Όχι τον ενημέρωσαν πως αν ήταν εκτός εγγύησης η ζημιά θα ήταν 11,4κ
-
Εκείνο το akarna e tech εννοείς;;;
Ή οντως της Nissan ?
-
Ναι αλλά αν δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό το e-power στην πόλη (διαβάζω για 8αρια στα 100km σε συνθήκες πόλης) δεν έχεις και ιδιαίτερο λόγο να δώσεις 38Κ. Παίρνει και με 31K το premium x-tronic και με τα ρέστα την βενζίνη αρκετών ετών.
-
Μπορείς να ανατρέξεις στα post του Panormus772 που είναι κάτοχος ενός E-Power εδώ και 1 χρόνο και έχει στατιστικά κατανάλωσης για εντός/εκτός πόλης καθώς επίσης και στο cartalk.gr. Όπως θα διαβάσεις εντός είναι κοντά ή και κάτω απο 5lt/100 και εκτός γύρω στα 7lt/100 σε συνθήκες Ε.Ο.
-
@lap said in Nissan Qashqai 2021:
Ή οντως της Nissan ?
Το e-tech των Renault έχει αλλά προβλήματα (πολύπλοκο κιβώτιο και πολλές αναφορές για oil leaks). Για το e-power ήταν η αναφορά. Παρεπιπτόντως αρκετές αναφορές και για το cvt του Austral διάβασα. Πολύ φωτό από φορτωτική το Austral στις ομάδες στο fb...
-
Δεν μένει αλλη επιλογή! Corolla cross!
Βγήκε και το fl σε κάποιες εκθέσεις
-
@sabas_thess said in Nissan Qashqai 2021:
Ή οντως της Nissan ?
Το e-tech των Renault έχει αλλά προβλήματα (πολύπλοκο κιβώτιο και πολλές αναφορές για oil leaks). Για το e-power ήταν η αναφορά. Παρεπιπτόντως αρκετές αναφορές και για το cvt του Austral διάβασα. Πολύ φωτό από φορτωτική το Austral στις ομάδες στο fb...
Οπως τα tesla είναι μονόδρομος στα ηλεκτρικά, νομίζω ότι το ίδιο ισχύει κ στα full hybrid, η toyota είναι κ θα παραμείνει η βασικη επιλογή. Αμφότερες διαθέτουν τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία, καθεμία στον τομέα τους. Στα μη υβριδικά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές σε πολλές εταιρείες, στα υβριδικά όμως θα κοιταζα μόνο Ιαπωνία, ούτε καν Κορέα.
-
18αρι με ημιάκαμπτο. Κάτι με χαλάει στην εμφάνισή του. 12 μήνες αναμονής (λένε). Μπα με κούρασε το θέμα. Ή θα πάω yolo για Formentor ή για Arkana mh που τα γουστάρω τέρμα εμφανισιακά.
-
@sabas_thess said in Nissan Qashqai 2021:
18αρι με ημιάκαμπτο. Κάτι με χαλάει στην εμφάνισή του. 12 μήνες αναμονής (λένε). Μπα με κούρασε το θέμα. Ή θα πάω yolo για Formentor ή για Arkana mh που τα γουστάρω τέρμα εμφανισιακά.
Το arkana αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο vfm αυτοκίνητα της αγοράς. Το cc μόνο δίλιτρο, το 1.8 λόγω μικρής ιπποδύναμης θα ζοριζεται κ θα ακούγεται ενοχλητικά το ecvt. Στο δίλιτρο στο power mode ανεβάζει γρήγορα στροφές κ δεν ενοχλεί ενώ την ανάρτηση του δύσκολα τη βρίσκεις σε suv στην αγορά
Nissan Qashqai 2021