-
Το αδύναμο σημείο του QQ mhev είναι η κατανάλωση σε αστική χρήση. Κατά τα άλλα είναι τιμιοτατο αμάξι. Αν είχε μια καλή ήπια υβριδική υλοποίηση τύπου stellantis θα ήταν best seller. Δυστυχώς δεν το έλαβαν υπόψη στο f/l οπότε κουβαλάει τις αδυναμίες του προηγούμενου και δεν βλέπω να κρατάει τιμή για πολύ (το mhev).
-
-
-
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους! Μόλις ολοκλήρωσα το πρώτο μεγάλο ταξίδι με το QQ E-Power και είπα να σας μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου. Γενικά ήμουν αρκετά φορτωμένος 1 μεγάλη βαλίτσα φουλ, 1 μεσαία, καρότσι, αυγό μωρού και τα λοιπά συναφή. Αφού έχω πολύ λίγα χλμ. ακόμα το πήγαινα με Cruise Control στα 110 χλμ./ώρα. Το ταξίδι ήταν Αθηνά - Βέροια ( με κάποια χλμ. εντός πόλης κ περαστικές διαδρομές) κ μετά Βέροια - Βόλος. Σαν Μ.Ο μου έγραψε 6.2lt/100 και με 1 γέμισμα έγραψα 771 χλμ. με άλλα 100 χλμ. υπόλοιπο έλεγε ο υπολογιστής ταξιδιού αλλά με το που μπήκα στον Βόλο μου άναψε λαμπάκι οπότε υπολογίζω περί τα 850 χλμ. αυτονομία με το συγκεκριμένο φόρτο. Δεν γνωρίζω εάν αυτό που λέγεται πέφτει λίγο η κατανάλωση όταν κανείς τα πρώτα 2000-3000 χλμ. ισχύει αλλά σαν νούμερο το θεωρώ οκ. Βέβαια θα το δω και στα 120χλμ/ώρα με CC που αυτό βάζω συνήθως στην Ε.Ο για να δω ποσό θα γράψει αλλά θεωρώ ότι τιμές γύρω στο 6.8-7.0 lt/100 θα δω. Σαν ποιότητα κύλισης έχω να πω τα καλύτερα. Πολύ ήσυχη καμπίνα και σχεδόν καθόλου αεροδυναμικοί θόρυβοι. Το μόνο μείον ένας μικρός ήχος τριξίματος που ακούγεται από την κονσόλα του A/C όταν περνάς κάποιες λακκούβες αλλά δεν το κάνει πάντα. Μάλλον είναι θέμα φινιρίσματος και μπορεί να το δει η αντιπροσωπεία όταν θα το πάω για αλλαγή λαδιών στα 2000 χλμ. Ελπίζω να μην σας κούρασα και να φάνηκαν οι πληροφορίες χρήσιμες.
-
150 χιλιόμετρα με QQ του οποίου το κοντέρ έγραφε συνολικά 600 χιλιόμετρα. Η μυρωδιά καινουργίλας ήταν διάσπαρτη στις 24 ώρες που το είχα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς είχα την τιμή να είμαι οδηγός στον γάμο του κουνιάδου μου και τον είχα πει ότι το αυτοκίνητο του γάμου θα του το κάνω δώρο, εκτός από το... χάρισμα που θα του έκανα .
Μου ζήτησε λοιπόν το συγκεκριμένο και κατά διαβολική σύμπτωση αγοράστηκαν καινούργια μερικά για την εταιρεία. Μας έκατσε κουτί. Δεν είχα το χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ με το αυτοκίνητο, τις ευκολίες και όλα τα χαρίσματα του. Δεν υπήρχε χρόνος.
Μπορώ να πω όμως ότι το αυτόματο/σειριακό κιβώτιο του αυτοκινήτου "κενταει". Είναι ένα αριστούργημα που κάνει την οδήγηση απόλαυση. Η δύναμη του μοτέρ 158 άλογα αν δεν κάνω λάθος είναι υπεραρκετή να κινήσει το όχημα. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε έναν από τούς χειρότερους δρόμους της χώρας, τον ΒΟΑΚ, ειδικά το κομμάτι από τα Χανιά προς την Δύση το αυτοκίνητο ήταν εκπληκτικό. Μου άρεσε ο τρόπος που κατάπινε όλες τις ανωμαλίες/ κακοτεχνίες του οδοστρώματος με ευκολία και χωρίς να χάνει την σταθερότητα του. Εκπληκτική και η επιτάχυνση από 130 στα 160 ακόμα και με τον κλιματισμό σε λειτουργία.. Σχεδόν μηδενικός θόρυβος μέσα στην καμπίνα, ίσως ότι καλύτερο έχω οδηγήσει στη ζωή μου.
Στην πόλη μέσα το τιμόνι κάνει το στρίψιμο παιχνίδι. Το εντυπωσιακό εδώ που ίσως έχει να κάνει με την ηχομόνωση, είναι τό start stop. Ξεκινουσα από το φανάρι και ίσα που ακουγόταν η μηχανή να ξεκινάει.
Μακάρι να είχα το χρόνο να παίξω με τα κουμπιά του να το μάθω καλύτερα.
Τόσο η κεντρική κονσόλα όσο και η κονσόλα του οδηγού γεμάτα με πληθώρα πληροφοριών, κουμπιών. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κόκπιτ. Η κάμερα οπισθοποριας εξαιρετική κάνει το παρκάρισμα εύκολο χωρίς άγχος.
Η μικτή κατανάλωση καυσίμου, στο περίπου πάντα, είναι γύρω στα 20 ευρώ, 10 λίτρα στα 150 χιλιόμετρα αφού έβαλα 20 ευρώ και όταν τα επέστρεψα ο δείκτης βενζίνης ήταν ακριβώς εκεί που ήταν όταν το παρέλαβα.
Ενα αυτοκίνητο διαμάντι, ένα εξαιρετικό όχημα για απολαυστικές διαδρομές εντός και εκτός πόλης και άλλος ένας λόγος που προσωπικά ερωτεύομαι όλο και περισσότερο την έλλειψη συμπλέκτη.
Ανοίγω μια παρένθεση και θα πάω πίσω στο 2015 τότε που για πρώτη φορά αγοράστηκαν QQ από την εταιρεία. 2 ή 3 γενιές πίσω. Όταν τα είχα πρώτο δει σκεφτόμουν πόσο όμορφα αυτοκίνητα ήταν και πόσο κρίμα είναι τέτοια αυτοκίνητα να σκίζονται με ή χωρίς "" στα χέρια αποδεκτών οδηγών. Πέρυσι, 8 χρόνια αργότερα που πουλήθηκαν ήταν χρεπια εξωτερικά με χτυπήματα και γρατσουνιές και εσωτερικά που άναβαν στο καντράν 4-5 λαμπάκια. Σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν. Σήμερα, μάλλον χθές, ένιωσα τεράστια στεναχώρια για αυτα τα QQ που θα έχουν την ίδια τύχη.
Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο βέβαια για ένα καινούργιο αυτοκίνητο να βγάζει προβλήματα με το πέρασμα του χρόνου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όμως για πρώτη φορά μου έφερε τόσο μεγάλη στεναχώρια για τα δύσκολα... χρόνια που έχει μπροστά του.
Αν θα αγόραζα ένα τέτοιο αυτοκίνητο?
Με κλειστά μάτια!!!Υγ Α να μην ξεχάσω την λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Με κανονική ρεζέρβα!!!!
-
Διάβασα τώρα αυτό με το αυτόματο Κασκάι και ειδικά αυτά για το κιβώτιο, την ανάρτηση και το θόρυβο, τα ΄δύσκολα΄ δηλαδή για ένα αυτοκίνητο, και θυμήθηκα αυτό που έγραψα εγώ χθες, σε ανύποπτο χρόνο, για το MG HS :
Αφού κάνει τα ίδια περίπου με το Κασκάι, γιατί να τα εμπιστευτείς? -
Mε πειθει αυτο που εγραψε παραπανω για το Κασκαι 158 αυτοματο. Ποσο κανει το συγκεκριμενο? Εχει ημιακαμπτο πισω αναρτηση? Νομιζω ο κινητηρας ειναι Ρενω 1.3 που ειναι καλος, δεν ξερω απο αξιοπιστια. Τελη κυκλοφοριας ποσο εχει?
-
@megane98hp said in Nissan Qashqai 2021:
Το εντυπωσιακό είναι ότι σε έναν από τούς χειρότερους δρόμους της χώρας, τον ΒΟΑΚ, ειδικά το κομμάτι από τα Χανιά προς την Δύση το αυτοκίνητο ήταν εκπληκτικό. Μου άρεσε ο τρόπος που κατάπινε όλες τις ανωμαλίες/ κακοτεχνίες του οδοστρώματος με ευκολία και χωρίς να χάνει την σταθερότητα του. Εκπληκτική και η επιτάχυνση από 130 στα 160 ακόμα και με τον κλιματισμό σε λειτουργία.. Σχεδόν μηδενικός θόρυβος μέσα στην καμπίνα, ίσως ότι καλύτερο έχω οδηγήσει στη ζωή μου.
Με βάση αυτό που λές , όσα καινούργια QQ έχω δεί και εγώ στον δρόμο τελευταία , σε ΕΟ και επαρχιακούς πηγαίνουν πάντα σε σβέλτους ρυθμούς , μάλλον εμπνεόυν αυτοπεποίθηση και στιβαρότητα στους οδηγούς τους.
-
Για να μην σχολιάζω όλο το θέμα. Ποσά έτη είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ποσά έτη εγγύηση δίνει δίνει η Nissan;
-
Διαβάζοντας τα σχόλια να πω 2-3 πραγματάκια, αυτονόητα δε, αλλά μάλλον κάποιοι επιλέγουν να μην τα λαμβάνουν υπόψη τους.
Δεν με πλήρωσε η Nissan να γράψω αυτά που έγραψα.
Έχω συνηθίσει να οδηγώ Panda και 208, δεν οδηγώ συχνά καινούργια μεγαλύτερα αυτοκίνητα.
Δεν είπα ποτέ όσα χρόνια είμαι μέλος εδώ μέσα ότι είμαι γνώστης τεχνικών θεμάτων.
Δεν είπα ποτέ ότι είμαι οδηγός παράδειγμα προς μίμηση και ότι δεν κάνω λάθη και ταρζανιες. -
Πολύ ωραία η περιγραφή, αλλά 35.000 για μια μεσαία εξοπλιστική έκδοση του QQ μου φαίνονται αρκετά. ΟΚ, ανέβηκαν οι τιμές σε όλα, αλλά και πάλι...
-
Καλή τιμολόγηση έχει, όταν με 30 παίρνεις Peugeot 2008 allure, δίνεις 1000 με 2000 παραπάνω για να πάρεις ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο (το QQ) που δεν έχει αισθητήρες μπρος πίσω, καίει περίπου το ίδιο και μπαίνει δακτύλιο. Ενώ δεν συγκρίνονται σαν αυτοκίνητα τιμολογιακά είναι κοντά που σε κάνει να τα συγκρίνεις και το QQ είναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
-
35 χιλ και δεν εχει αισθητηρες?
-
Θέλω να δω πόσο θα ανέβει με το f/l η τιμή του. Οι άλλοι οι ψυχοπαθείς ανέβασαν στις ευρωπαϊκές αγορές 5κ την τιμή του Cupra Formentor στο f/l...
-
5 αυτοί? 10 εμείς.
-
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
Καλή τιμολόγηση έχει, όταν με 30 παίρνεις Peugeot 2008 allure, δίνεις 1000 με 2000 παραπάνω για να πάρεις ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο (το QQ) που δεν έχει αισθητήρες μπρος πίσω, καίει περίπου το ίδιο και μπαίνει δακτύλιο. Ενώ δεν συγκρίνονται σαν αυτοκίνητα τιμολογιακά είναι κοντά που σε κάνει να τα συγκρίνεις και το QQ είναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο.
Με 27100 παίρνεις το αυτόματο ντίζελ 2008 άκτιβ έκδοση που είναι αρκετά πλούσια και πήρε πρόσφατα ένας φίλος.
Με 33900 παίρνεις το αυτόματο ντίζελ 3008, ή με 32900 το νέο υβριδικό.
Κάπου εκεί παίζει και το 5 αιρκρος.
-
@criuser said in Nissan Qashqai 2021:
Με 27100 παίρνεις το αυτόματο ντίζελ 2008 άκτιβ έκδοση που είναι αρκετά πλούσια και πήρε πρόσφατα ένας φίλος.
Ντήζελ το 2024? Έλεος....
Μόνο η PSA τα πουλάει ακόμα και επιμένει, επειδή δεν έχει άλλα σοβαρά υβριδικά ή ηλεκτρικά μοτέρ.
-
Είχα οδηγήσει κι εγώ το e-power σε test drive πριν από αρκετό καιρό και μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Δεν είχα όσο χρόνο θα ήθελα, γιατί στη μία - μιάμιση ώρα με παίρνανε τηλέφωνο να γυρίσω πίσω αλλά πρόλαβα να περάσω πάνω από όσες λακούβες βρήκα μπροστά μου και δεν καταλάβαινε τίποτα όπως γράφτηκε. Δεν ξέρω ποια έκδοση είχα οδηγήσει, η Nissan έχει κάτι περίεργα ονόματα στις διάφορες εκδόσεις, πρέπει να ήταν από τις ακριβές. Έχει φορολογικό πλεονέκτημα λόγω του μικρού turbo κινητήρα του αλλά συγχρόνως και μειονέκτημα. Δεν έχω αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο με turbo και πάντα είχα τις αμφιβολίες μου για την μακροχρόνια αξιοπιστία τους. Θα προτιμούσα να είχαν βάλει έναν 1.800 κυβικά χωρίς turbo. Το δεύτερο που με προβλημάτισε είναι το βάρος του που σίγουρα ανεβάζει την κατανάλωση και μελλοντικά πιστεύω ότι θα είναι ο νέος τρόπος για να υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας και οι φόροι στα αυτοκίνητα.
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν πολύ καλό κι αυτό εξηγεί και την αυξημένη τιμή του.Και νομίζω ότι κολλάμε περισσότερο από ότι πρέπει στις τιμές και στις συγκρίσεις που κάνουμε.
Αν ρωτήσω κάποιον το παρακάτω τι θα μου πει;
_Γιατί αγόρασες αυτό το παντελόνι 100 ευρώ; Δεν ξέρεις ότι στο lidl έχει ένα σχεδόν ίδιο με 10; Γιατί το πήρες;
-
@criuser said in Nissan Qashqai 2021:
@jamesd said in Nissan Qashqai 2021:
Με 33900 παίρνεις το αυτόματο ντίζελ 3008, ή με 32900 το νέο υβριδικό.
Κάπου εκεί παίζει και το 5 αιρκρος.
Έχει όμως αρκετές ελλείψεις η active π.χ acc, και στο QQ, στην premium, με εξαίρεση τους αισθητήρες, παίρνεις όλα τα συστήματα ασφαλείας μέχρι και blind spot τα οποία σε αντίθεση με το 2008, δουλεύουν αρκετά καλά.
Επίσης, η ποιότητα κύλισης του QQ είναι πολλά κλικ πάνω από του 2008. Βασικά, κακώς τα συγκρίνω γιατί πρόκειται για άλλες κατηγορίες, ωστόσο η σύγκριση γίνεται αναπόφευκτα λόγω μικρής διαφοράς στην τιμολόγηση και στον εξοπλισμό (allure eat8 vs premium x-tronic)
Το diesel είναι το μόνο ουσιαστικό για μένα πλεονέκτημα (με την αβεβαιότητά του) του 2008 έναντι του QQ.
-
Nissan Qashqai 2021