-
@piliourits said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
200ml διαρροή έχεις, μόνο αν κάθε φορά ήσουν τόσο κάτω απ το "min".
Πέφτει τόσο κάτω από το μίνιμουμ;
Αν απλά συμπληρώνεις μέχρι το max κάθε φορά που φτάνει στο min, δεν είναι διαρροή. (Πολλοί έχουν αυτή τη συνήθεια)
Από την στιγμή που με εντελώς κρύο μοτέρ είναι στο MIN και βάζοντας ακριβώς 200ml φτάνει στο MAX και μετά από περίπου 2.000km είναι πάλι στο MΙΝ (με κρύο μοτέρ φυσικά), πως θεωρείς ότι δεν έχω απώλεια 200ml στα 2.000km;
-
Νομίζω ότι πρόκειται για διαρροή, θα επισκεπτομουν την αντιπροσωπεία.
Κοιτα και την αντλία νερού, κάποια i30 έχουν θέμα εκεί, ίσως και τα Tucson. -
@georgemit said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@antonakis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Άραγε όταν κάνει sailing με σβηστό το μοτέρ, κυκλοφορούν τα λάδια; Λιπαίνεται η τουρμπίνα; Φαντάζομαι πως όχι αλλά θέλω να το ρωτήσω.
Διορθώστε με αλλά sailing κάνει μόνο στο Eco προφίλ οδήγησης, από ότι έχει αναφερθεί.
Άρα ίσως δεν υπάρχει θέμα με υπερθέρμανση μερών που λιπαίνονται λόγω του προφίλ.Όντως sailing κάνει μόνο στο eco, όμως δε καταλαβαίνω τι εννοείς.
Σενάριο: πηγαίνω με 120 στην ε.ο, αφήνω γκάζι και ξεκινάει sailing, υπάρχει άραγε πρόβλημα για τη τουρμπίνα;Αν έχει ηλεκτρική αντλία λαδιού όπως είπε ο @lap, προφανώς και δεν τίθεται θέμα.
-
Όντως sailing κάνει μόνο στο eco, όμως δε καταλαβαίνω τι εννοείς.
Εννοώ ότι στο eco κανείς δεν θα πηγαίνει "τάπα" προκαλώντας τέτοια υπερθερμανση στο μοτέρ που να απαιτεί ψύξη με την κίνηση λαδιού στο μοτέρ. Ή είναι τέτοια η χαρτογράφηση που δεν αφήνει το μοτέρ να ξεφύγει σε θερμοκρασίες, από όσο θυμάμαι στο eco το i30 με τα 160 που έχω δει, αργό φαίνεται.
-
Κοιτα και την αντλία νερού, κάποια i30 έχουν θέμα εκεί, ίσως και τα Tucson.Χτες κοίταξα προσεκτικά ότι σωληνώσεις μπορούσα να δω και δεν φαίνεται τίποτα.
-
@antonakis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Όντως sailing κάνει μόνο στο eco, όμως δε καταλαβαίνω τι εννοείς.
Εννοώ ότι στο eco κανείς δεν θα πηγαίνει "τάπα" προκαλώντας τέτοια υπερθερμανση στο μοτέρ που να απαιτεί ψύξη με την κίνηση λαδιού στο μοτέρ. Ή είναι τέτοια η χαρτογράφηση που δεν αφήνει το μοτέρ να ξεφύγει σε θερμοκρασίες, από όσο θυμάμαι στο eco το i30 με τα 160 που έχω δει, αργό φαίνεται.
Ταπα δε πηγαίνεις αλλά αν ταξιδεύεις για κάποια ώρα με 120 - 130 δε θέλεις να μείνει στεγνή η τουρμπίνα την ώρα του sailing.
-
Υποθέτω ότι με 120-130 δεν έχει σηκώσει τόσες στροφές η τουρμπίνα που να είναι πρόβλημα.
Δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι έχει ληφθεί υπόψιν. -
@galios36 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλημέρα σε όλη την παρέα.. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω καινούργιο αμάξι και θα ήθελα την συμβουλή σας.. Tucson 180 hp distictive χρώμα teal.. Το περιμένω τον άλλο μήνα μάλλον.. Τι πρέπει να προσέξω γενικά για τα πρώτα χιλιόμετρα; και θα ήθελα να τοποθετήσω ένα turbo timer.. Ποια είναι γνώμη σας; καταρχήν γίνεται; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..
Καλημέρα, με το καλό να το παραλάβεις. Προσεκτικό στρώσιμο για τα πρώτα 1.000km (όχι σταθερές στροφές στον κινητήρα και μέχρι 4.000 το πολύ). Αν θες την γνώμη μου, κάνε μια αλλαγή λαδιών στα 1.500km.
Όσον αφορά το turbo timer, δεν νομίζω να μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τόσο σύγχρονο αυτοκίνητο χωρίς να έχεις θέματα με εγγύηση.
-
Καλημέρα,
Έχει παρατηρήσει κάποιος θόρυβο (κλικ-κλικ) στο τιμόνι όταν στρίβει, κυρίως σε χαμηλές ταχύτητες;
-
Κοιτα και την αντλία νερού, κάποια i30 έχουν θέμα εκεί, ίσως και τα Tucson.Πήρα τηλ μόλις, μου είπαν να πάω εκεί να πιέσουν το κύκλωμα για να βρούμε την διαρροή.
-
This post is deleted! -
@menoitios said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλημέρα,
Έχει παρατηρήσει κάποιος θόρυβο (κλικ-κλικ) στο τιμόνι όταν στρίβει, κυρίως σε χαμηλές ταχύτητες;
Εγώ όχι.
-
Μήπως εννοείς σα γρανάζι? Υποθέτω ηλεκτρική υποβοήθηση έχει.
-
Δε νομίζω ότι σου χρειάζεται, απλά μετά από μεγάλα ταξίδια άφησέ το να κρυώσει ένα λεπτάκι στο ρελαντί.
Όταν πάω αντιπροσωπεία θέλω να τους ρωτήσω για το start stop και το σβήσιμο που κάνει εν κινήσει μήπως είναι πρόβλημα όταν το αυτοκίνητο είναι ζεστό.
Άραγε όταν κάνει sailing με σβηστό το μοτέρ, κυκλοφορούν τα λάδια; Λιπαίνεται η τουρμπίνα; Φαντάζομαι πως όχι αλλά θέλω να το ρωτήσω.Δεν ξέρω αν είναι σχετικό μαυτο που συζητάτε
Για το start-stop μου είπαν στην αντιπροσωπεία αν θες σε μεγάλα ταξίδια με μεγάλες ταχύτητες καλό είναι να το απενεργοποιείς -
@nik-2 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δε νομίζω ότι σου χρειάζεται, απλά μετά από μεγάλα ταξίδια άφησέ το να κρυώσει ένα λεπτάκι στο ρελαντί.
Όταν πάω αντιπροσωπεία θέλω να τους ρωτήσω για το start stop και το σβήσιμο που κάνει εν κινήσει μήπως είναι πρόβλημα όταν το αυτοκίνητο είναι ζεστό.
Άραγε όταν κάνει sailing με σβηστό το μοτέρ, κυκλοφορούν τα λάδια; Λιπαίνεται η τουρμπίνα; Φαντάζομαι πως όχι αλλά θέλω να το ρωτήσω.Δεν ξέρω αν είναι σχετικό μαυτο που συζητάτε
Για το start-stop μου είπαν στην αντιπροσωπεία αν θες σε μεγάλα ταξίδια με μεγάλες ταχύτητες καλό είναι να το απενεργοποιείςΤο "Start-Stop" αφορά το σβήσιμο του κινητήρα κατά την στάση. Ο προβληματισμός είναι αναφορικά με το "Sailing" το οποίο είναι το σβήσιμο του κινητήρα κατά την κίνηση του αυτοκινήτου.
Προσωπικά το θεωρώ τελείως άχρηστο εφόσον μη πατώντας το γκάζι η κατανάλωση είναι απειροελάχιστη.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Προσωπικά το θεωρώ τελείως άχρηστο εφόσον μη πατώντας το γκάζι η κατανάλωση είναι απειροελάχιστη.Άχρηστο δεν είναι γιατί κατά την διάρκεια του sailing δεν φρενάρει το αυτοκίνητο. Εγώ βλέπω καταναλώσεις γύρω στο 5,5 στο golf αν δεν με πιέζει ο χρόνος.
-
@limited_one said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Προσωπικά το θεωρώ τελείως άχρηστο εφόσον μη πατώντας το γκάζι η κατανάλωση είναι απειροελάχιστη.Άχρηστο δεν είναι γιατί κατά την διάρκεια του sailing δεν φρενάρει το αυτοκίνητο. Εγώ βλέπω καταναλώσεις γύρω στο 5,5 στο golf αν δεν με πιέζει ο χρόνος.
Έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
-
Για το start-stop μου είπαν στην αντιπροσωπεία αν θες σε μεγάλα ταξίδια με μεγάλες ταχύτητες καλό είναι να το απενεργοποιείςμόνο εμένα μου ακούγεται χαζό αυτό;
-
@groover1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Για το start-stop μου είπαν στην αντιπροσωπεία αν θες σε μεγάλα ταξίδια με μεγάλες ταχύτητες καλό είναι να το απενεργοποιείςμόνο εμένα μου ακούγεται χαζό αυτό;
Όχι...
-
@groover1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δεν είναι χαζό και θα σου εξηγήσω, οταν ταξιδεύεις σχετικά γρηγορα, 150 - 160 και σταματάς στα διόδια τα οποία είναι και πολύ συχνά δε θέλεις να σβήνει το αμάξι. Μάλλον αυτό εννοούν, εγώ βέβαια εννοούσα το sailing που γίνεται πολύ συχνότερα.
Hyundai Tucson NX4 (2020)