-
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
@kapa-0 said in Νεο Hyundai Tucson :
Δεν χρειάζεται να προσέξεις τπτ φιλος. Το αμάξι τα κάνει μόνο του. Μπαίνεις, πας, γυρνάς και όταν κλειδώνεις γυρνάς να ρίξεις μια ματιά στη μάσκα και να πας σπίτι σου με χαμόγελο.
.....Διότι διαπίστωσες πως οδήγησες κατά λάθος το vitara του γείτονα.
-
@piliourits said in Νεο Hyundai Tucson :
Να προσέχεις τις λακκούβες!
Απλά να εξοικειωθείς λίγο με το μοχλό του αυτόματου.
Το αφήνουμε στο D στο φανάρι ή οποιαδήποτε προσωρινή στάση πατώντας φρένο.
Το βάζουμε στο P όταν παρκάρουμε, αλλά να κρατάει το βάρος του οχήματος το χειρόφρενο (μάλλον έχει ηλεκτρικό το δικό σου και δεν σε νοιάζει).
Πλήρης ακινητοποιηση πριν βάλουμε όπισθεν.Με το καλό οι βόλτες.
Με την ευκαιρία, το Ν που υπάρχει μπαίνει σε ρυμουλκηση του αυτοκινήτου ή σε αυτόματο πληντυριο αυτοκινήτου κτλ. Δεν χρειάζεται σε άλλη περίπτωση.
Επίσης όταν βρίσκεται σε "κίνηση", το αυτοκίνητο από μόνο του δεν σε αφήνει να αλλάξεις ταχύτητα(D,N,R). Οπότε και να πατήσεις κατά λάθος(μου έχει συμβεί με το χέρι στον τεμπέλη), απλά θα σε ειδοποιήσει ότι δεν γίνεται.
-
Καλησπέρα μάγκες. Θέλει ο πατέρας 60+ καινούργιο αμάξι SUV αυτόματο και εννοείται του πρότεινα Tucson Distinctive με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε:
- Ξέρει κανείς τι χρόνοι αναμονής παίζουν; Καμιά προσωπική εμπειρία πρόσφατη;
- Σύγκριση με Tiguan;
-
Το 2 είναι ντροπή και που το ρωτάς…
-
@tegos_13 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα μάγκες. Θέλει ο πατέρας 60+ καινούργιο αμάξι SUV αυτόματο και εννοείται του πρότεινα Tucson Distinctive με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε:
- Σύγκριση με Tiguan;
Χωρίς παρεξήγηση για την ερώτηση
Ποσό παλιό είναι το αμάξι που έχει τώρα;;;
Έχει μαξ 10 χρόνια που θα μπορεί να οδηγήσει,
Αν είναι κανένα χρεπι, οκ.
Αν είναι κανένα 10ετίας να κρατήσει αυτό που έχει ή να πάρει μεταχειρισμένο μέχρι 10ετίας. -
Τι λες βρε Νικ.
Εδώ τώρα οδηγούν οι 80+ και 90+, εφ΄ όσον είναι καλά.
Και για τους 60+ , που σε 20 χρόνια θα έχουμε αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, θα οδηγήσει μαξ. 10 χρόνια...Ελπίζω να μην σε άκουσε και έλθει να σε περιλάβει...
-
Και εγώ με την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης αυτό βλέπω...
Οι 80αρηδες + οδηγούν πολύ άνετα αν δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή θέμα με την ωχρά κηλίδα... -
Το ότι οδηγεί η σαρα και η μαρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγούν, ή ότι οδηγούν σωστά!!! Όσο και αν πονάει ορισμένους!!!
Γράφουμε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!! Πρέπει να καλλιεργούμε κριτήρια για υιοθέτηση σωστής οδηγικής παιδείας!!! -
Ενώ οι πιτσιρικάδες που έμαθαν στο πλέι στέισον και πήραν με λαδάκι το δίπλωμα, είναι οδηγάρες....
-
@nickthetrib said in Νεο Hyundai Tucson :
Το ότι οδηγεί η σαρα και η μαρα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγούν, ή ότι οδηγούν σωστά!!! Όσο και αν πονάει ορισμένους!!!
Γράφουμε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!! Πρέπει να καλλιεργούμε κριτήρια για υιοθέτηση σωστής οδηγικής παιδείας!!!ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!
https://www.motor1.com/news/608750/75-year-old-driver-dream-200mph-nissan/ -
@criuser said in Νεο Hyundai Tucson :
Ενώ οι πιτσιρικάδες που έμαθαν στο πλέι στέισον και πήραν με λαδάκι το δίπλωμα, είναι οδηγάρες....
Ούτε αυτοί θα έπρεπε να οδηγούν!!! Το έχω αναφέρει και αυτό, κριου!!!
-
@monman2 said in Νεο Hyundai Tucson :
Γράφουμε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!! Πρέπει να καλλιεργούμε κριτήρια για υιοθέτηση σωστής οδηγικής παιδείας!!!
https://www.motor1.com/news/608750/75-year-old-driver-dream-200mph-nissan/Σε κλειστό από κίνηση χώρο, όχι σε διαδρομές εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών!!!
-
Γράφουμε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!! Πρέπει να καλλιεργούμε κριτήρια για υιοθέτηση σωστής οδηγικής παιδείας!!!
https://www.motor1.com/news/608750/75-year-old-driver-dream-200mph-nissan/Σε κλειστό από κίνηση χώρο, όχι σε διαδρομές εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών!!!
Ας είχα GTR στα 75 και θα τηρούσα τα όρια ταχύτητας με το... land cruiser που θα το τραβούσα φορτωμένο στο τρέιλερ για τις Σέρρες
-
Λέτε για οδήγηση στα 75!!!!
Να σας δω στα 70 λίγο πριν τη σύνταξη (όση θα είναι αυτή) τι θα λέτε!!!
Εδώ πάτε και παίρνετε σουβ τώρα γιατί πονάει η μέση σας και δεν μπορείτε να μπείτε - βγείτε από τα νορμάλ! -
@tegos_13 said in Νεο Hyundai Tucson :
- Σύγκριση με Tiguan;
Μάιος 2022 παραγγελία, εκτιμώμενη παράδοση Ιανουάριος 2023. Με κανένα τρόπο δεν το έχω "δέσει" αυτό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις διαφορές μεταξύ του Premium και του Distinctive. Αν θες μπορώ να σου στείλω και το Excel. Εγώ παρήγγειλα το Premium AWD Auto με ηλιοροφή, keyless, ασύρματη φόρτιση και SCC στα 35.000. Προσωπικά, προτιμώ να έχω 8'' οθόνη με κουμπιά για τον κλιματισμό και το volume παρά 10'' με όλα αυτά touch. Είμαστε στο τιμόνι όχι στον καναπέ μας.
-
Γράφουμε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ!! Πρέπει να καλλιεργούμε κριτήρια για υιοθέτηση σωστής οδηγικής παιδείας!!!ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!
https://www.motor1.com/news/608750/75-year-old-driver-dream-200mph-nissan/ -
@kostis20 said in Νεο Hyundai Tucson :
Και εγώ με την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης αυτό βλέπω...
Οι 80αρηδες + οδηγούν πολύ άνετα αν δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή θέμα με την ωχρά κηλίδα...Όλοι αυτοί οι ηλικιωμένοι που οδηγούν κατά καιρούς σε Εθνικές Οδούς,στο αντίθετο ρεύμα,είναι απο την πολλή άνεση;;;
Μπορεί φαινομενικά να δείχνουν εντάξει,αλλά σίγουρα η αντίληψη και τα αντανακλαστικά είναι πλέον σε safe mode.
Αυτά απ'όσα μαθαίνουμε. Σκέψου τι γίνεται και δεν το μαθαίνουμε γιατί είτε δεν είναι κραυγαλέο ,είτε δεν καταλήγει σε ατύχημα. -
Λέτε άσχετα.
Υπάρχουν όντως ηλικιωμένοι που πήραν δίπλωμα στα 60 με το εφ' άρπαξ... και είναι δημόσιοι κίνδυνοι.
Υπάρχουν και ηλικιωμένοι που οδηγούν 50 χρόνια και είστε όλοι εσείς ονομαστές κουλομαρίες μπροστά τους.
Αρα το πρόβλημα είναι να υπάρχει σωστός έλεγχος και τίποτα άλλο.
Δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν γερνάνε όλοι το ίδιο.
Αλλά στο αντίθετο ρεύμα οδηγούν και πολλοί νεότεροι και γενικά στο δρόμο βλέπουμε ηλίθιους κάθε ηλικίας.
Οπως είδα πριν λίγες εβδομάδες που πήγα Μάνη, έναν 40άρη μλκα με καινούργιο Τουσόν, που πήγαινε με 120 για να μην κάψει και 130 στις κατηφόρες, αλλά και στα τούνελ που έχει 80 όριο, πάλι με 120 πήγαινε...
-
Έστω λοιπόν ότι υπάρχει σωστός έλεγχος κλπ.
Δεν ξέρουμε πως θα γεράσει κάποιος.
Δίνεις στα 60+ 30000€ για να πάρεις αυτοκίνητο με πιθανότητα στα 70 παρά να μην μπορείς να οδηγείς;;;
Παίρνεις μεταχειρισμένο 10ετίας ή κρατάς το παλιό σου αν είναι περίπου αυτής της ηλικίας!!! -
Αμα έχεις τα λεφτά, κάνεις ότι θέλεις και δεν ρωτάς κανένα.
Ασε που λένε καλή ζωή, κακή διαθήκη...
Πάντως οι 80άρηδες που βλέπω και λίγοι 90άρηδες, αν έχουν το μυαλό τους, μια χαρά είναι ...
Γερά κόκκαλα που λένε.
Πάντως έχει μεγάλη πλάκα πως βλέπει ο κάθε ένας τον άλλον.
Δηλαδή οι 45άρηδες πως βλέπετε τους 65άρηδες, ξεχνώντας πως βλέπατε τους 45άρηδες όταν είσαστε 25άρηδες....
Hyundai Tucson NX4 (2020)