Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 8
    • Best 1
    • Groups 0

tegos_13

@tegos_13

2
    Profile views
    8
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

tegos_13 Unfollow Follow

Best posts made by tegos_13

• RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

Καλησπέρα μάγκες. Θέλει ο πατέρας 60+ καινούργιο αμάξι SUV αυτόματο και εννοείται του πρότεινα Tucson Distinctive με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε:

1. Ξέρει κανείς τι χρόνοι αναμονής παίζουν; Καμιά προσωπική εμπειρία πρόσφατη;
      2. Σύγκριση με Tiguan;
      posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      tegos_13

Latest posts made by tegos_13

@bill_hsd said in Νεο Hyundai Tucson :

@tegos_13 said in Νεο Hyundai Tucson :

@nickthetrib said in Νεο Hyundai Tucson :

Καλησπέρα μάγκες. Θέλει ο πατέρας 60+ καινούργιο αμάξι SUV αυτόματο και εννοείται του πρότεινα Tucson Distinctive με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Έχω 2 ερωτήσεις αν μπορείτε να βοηθήσετε:

2. Σύγκριση με Tiguan;

Χωρίς παρεξήγηση για την ερώτηση
      Ποσό παλιό είναι το αμάξι που έχει τώρα;;;
      Έχει μαξ 10 χρόνια που θα μπορεί να οδηγήσει,
      Αν είναι κανένα χρεπι, οκ.
      Αν είναι κανένα 10ετίας να κρατήσει αυτό που έχει ή να πάρει μεταχειρισμένο μέχρι 10ετίας.

Οδηγάει ένα Avensis του 2001 το οποίο πλέον δείχνει τα χρόνια του. Πιο πριν οδηγούσε ένα Corolla του 1982 - και τα 2 τα είχει πάρει καινούργια οπότε πλεον αυτό θα είναι το 3ο του αμάξι.

Επειδή είδα ότι έχει γίνει λίγος χαμός όσον αφορά την ηλικία και την οδήγηση θα συμφωνήσω με κάποιους εδώ μέσα για κάποιους 20ρηδες που κανονικά δεν θα έπρεπε να οδηγάνε, όπως επίσης και με εκείνους που ανησυχούν για τους 70,80,90 που οδηγάνε. Ο καθένας μας όμως πρέπει να κρίνει αν είναι ικανός να οδηγήσει και ύπο ποιες συνθήκες μπορεί και να μην γίνεται επικίνδυνος για αυτούς που μεταφέρει και τους απέναντι του.

Στα του θέματος τώρα, το Tucson το κοιτάμε για τις ανέσεις και τον πολύ καλό εξοπλισμό ασφαλείας που φαίνεται πως προσφέρει στην τιμή του

Με βάση τα αυτοκίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του μέχρι τώρα, θα πρότεινα να δει και το δίλιτρο Toyota RAV4, αν δεν έχει θέμα με τον φόρο πολυτελείας.
      Οικονομικό και αποδοτικό ατμοσφαιρικό μοτέρ, εξαιρετικοί χώροι και πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης σε πολύ καλή τιμή.
      Όσο για την ηλικία του οδηγού, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας που προσφέρει, είναι ιδανικό τόσο για έναν άπειρο νέο οδηγό, όσο και για έναν ηλικιωμένο με (ενδεχομένως) μειωμένα αντανακλαστικά.

Το έχει στα υπόψιν και το RAV και ρώτησε και για Corolla Cross που νομίζω θα έρθει δίλιτρο μέσα στο 2023 κι εκείνο δυστυχώς

T
      tegos_13

@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :

2. Σύγκριση με Tiguan;

Μάιος 2022 παραγγελία, εκτιμώμενη παράδοση Ιανουάριος 2023. Με κανένα τρόπο δεν το έχω "δέσει" αυτό. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις διαφορές μεταξύ του Premium και του Distinctive. Αν θες μπορώ να σου στείλω και το Excel. Εγώ παρήγγειλα το Premium AWD Auto με ηλιοροφή, keyless, ασύρματη φόρτιση και SCC στα 35.000. Προσωπικά, προτιμώ να έχω 8'' οθόνη με κουμπιά για τον κλιματισμό και το volume παρά 10'' με όλα αυτά touch. Είμαστε στο τιμόνι όχι στον καναπέ μας.

Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου, με το καλό να παραλάβεις. Κάντο μια προώθηση αν δεν σου κάνει κόπο. Επίσης υπάρχει πουθενά κάποιο έντυπο με τον εξτρα εξοπλισμό που μπορεί να πάρει το αμάξι;

T
      tegos_13

@nickthetrib said in Νεο Hyundai Tucson :

2. Σύγκριση με Tiguan;

Χωρίς παρεξήγηση για την ερώτηση
      Ποσό παλιό είναι το αμάξι που έχει τώρα;;;
      Έχει μαξ 10 χρόνια που θα μπορεί να οδηγήσει,
      Αν είναι κανένα χρεπι, οκ.
      Αν είναι κανένα 10ετίας να κρατήσει αυτό που έχει ή να πάρει μεταχειρισμένο μέχρι 10ετίας.

Οδηγάει ένα Avensis του 2001 το οποίο πλέον δείχνει τα χρόνια του. Πιο πριν οδηγούσε ένα Corolla του 1982 - και τα 2 τα είχει πάρει καινούργια οπότε πλεον αυτό θα είναι το 3ο του αμάξι.

Επειδή είδα ότι έχει γίνει λίγος χαμός όσον αφορά την ηλικία και την οδήγηση θα συμφωνήσω με κάποιους εδώ μέσα για κάποιους 20ρηδες που κανονικά δεν θα έπρεπε να οδηγάνε, όπως επίσης και με εκείνους που ανησυχούν για τους 70,80,90 που οδηγάνε. Ο καθένας μας όμως πρέπει να κρίνει αν είναι ικανός να οδηγήσει και ύπο ποιες συνθήκες μπορεί και να μην γίνεται επικίνδυνος για αυτούς που μεταφέρει και τους απέναντι του.

Στα του θέματος τώρα, το Tucson το κοιτάμε για τις ανέσεις και τον πολύ καλό εξοπλισμό ασφαλείας που φαίνεται πως προσφέρει στην τιμή του

T
      tegos_13

2. Σύγκριση με Tiguan;
      T
      tegos_13
    • RE: Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Τέγος, άποψή μου είναι να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία για την προτεινόμενη καλωδίωση και την ασφάλιση του τροφοδοτικού καλωδίου. Να σε καθοδηγήσουν αυτοί, είναι υποχρέωσή τους. Και το πιθανότερο είναι να γράφει κάτι και το μανουάλι. Γράψε μετά τι σου ζήτησαν, να το δούμε και εμείς.

Γενικά μιλώντας, το αμάξι είναι τύπου φευ (καθιερώθηκε πλέον αυτός ο νεολογισμός, courtesy of gatos) . Άρα έχει περιορισμένη αυτονομία, και μάλλον φορτίζει με αργό ρυθμό, π.χ. κάτι σε 15 χλμ. την ώρα. Για μένα άμα πας σε παροχή από την αποθήκη, βάλε μια μονοφασική γραμμή  3x2,5 mm2, αντί για 3x1,5 mm2, γιατί είναι αρκετά μακρυά και θα έχεις όπως και να το κάνουμε πτώση τάσης. Πάντα φυσικά με ασφάλεια 10Α, αφού αυτή είναι η γραμμή σου. Αυτή η γραμμή θα σου επιτρέπει να 'τραβάς' έως 2200 watt την ώρα.

Για σύγκριση, το σημερινό 'στάνταρντ' κατά κάποιο τρόπο των σύγχρονων  γουώλ μποξ για τα φουλ ηλεκτρικά είναι πλέον 7 Kw, ενώ προσεχώς αναμένεται να ανέβουμε στα  11Kw, και πάει λέγοντας (ήδη υπάρχει Τέζλα με ενσωματωμένο 15Kw τροφοδοτικό) . Είναι λάθος όμως κατά την άποψή μου να ξεπαραδιαστείς τώρα δίνοντας χρήματα για μια υπερβολική εγκατάσταση η οποία το μέλλον υπάρχει πιθανότητα και αυτή να υπερκεραστεί από τις εξελίξεις. Καλύτερα μείνε σε αυτό που θα σου προτείνει η αντιπροσωπεία, θα σε βγάλει για κάμποσα χρόνια, είναι μικρή η μπαταρία σου. Μην κάνεις οικονομία σε ρελέδες, γειώσεις και διακοπτικό υλικό, πάντα βέβαια σε αντιστοιχία με αυτό που θα ζητήσει η αντιπροσωπεία. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο ενσωματωμένος φορτιστής που έχει το ιχ έχει όλες τις προστασίες που προβλέπονται, οπότε σημαντικά διευκολύνεται η δουλειά του ηλεκτρολόγου, αφού έχει λιγότερα και πιο εύκολα να κάνει.

Λάβε επίσης υπόψη ότι καλό είναι να προστατεύσεις την μπρίζα με κάποιο κουτί που κλειδώνει, το οποίο μπορείς να φτιάξεις σε έναν σιδερά ή και να βρεις έτοιμο ίσως, αλλά υπάρχουν και μπρίζες που έχουν ενσωματωμένο κλειδί. Όλα αυτά σε περίπτωση που θα πας σε απλή μπρίζα, γιατί υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές φίλε.

Ήρθε τελικά ο ηλεκτρολόγος και είπε πως μπορεί να τραβήξει γραμμή από το ρολόι, να βάλει πίνακα, 20A ασφάλεια, προστασία κτλ και να τραβήξει από εκεί 2.5αρι καλώδιο που θα καταλήγει σε πρίζα. Οπότε τα πράγματα πλέον είναι πολύ πιο απλά. Περιμένω να με ενημερώσει για το κοστολογιο και θα σας ενημερώσω εκ νέου.

Περιμένω οδηγίες από τη Ford επίσης μέσα στην εβδομάδα, καθώς ο πωλητής που μίλησα δεν ήξερε τι προδιαγραφές πρέπει να πληρούνται σε περίπτωση που αποφασίσω να βάλω wallbox.

posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      tegos_13

Φόρο πολυτελείας έχει κανονικά ; Πότε παραλαμβάνεις; Περιμένω με ανυπομονησία να μας πεις πληροφορίες (κάνε post μέσα στο νήμα του Kuga για να τα ξαναπούμε) . Καλοτάξιδο!!!

Επειδή είναι εταιρικό leasing δεν φορολογείται καθόλου σύμφωνα με το κίνητρο της κυβέρνησης επειδή η ΛΤΠΦ είναι κάτω από 40.000€. ναι φυσικά θα ενημερώσω. Ευχαριστώ φίλε

T
      tegos_13

tegos , Μπορείς να με ενημερώσεις για τον τρόπο λειτουργίας του PHEV μίας και σκέφτομαι πλέον και τη λύση του plug in Kuga; Σε ένα ταξίδι 500km τι ακρίβως συμβαίνει; Τελειώνει η αυτονομία των 60km περίπου και μετά μόνο βενζίνη ή  γίνεται συνεχόμενη ανάκτηση ενέργειας και φορτίζεται η μπαταρία είτε από το βενζινοκινητήρα ή όπως στα υβριδικά με ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα; Έχεις κάποια ιδέα για τι καταναλώση θα έχεις για ένα τέτοιο ταξίδι για παράδειγμα;

Καλή ερώτηση. Αυτό περιμένω να δω κι εγώ στην πράξη. Από τη Ford είπαν ότι ανακτάται ενέργεια κατά το ταξίδι και υπάρχουν 3-4 διαφορετικά modes χρήσης της ενέργειας. Τα λέει νομίζω στη σελίδα της Ford. Μετά από εκτενή αναζήτηση στο ίντερνετ, για μεγάλο ταξίδι λένε για κατανάλωση 5,5-7 λίτρα. Η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει μιας και είναι 2,5L. Θα ενημερώσω όταν το έχω στα χέρια μου και κάνω κάποια χιλιόμετρα.

T
      tegos_13

Καλησπέρα σας. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό σημείο να ρωτήσω. Σε λίγες μέρες θα παραλάβω το Ford Kuga PHEV και θέλω να βάλω πρίζα στην θέση πάρκινγκ στην πολυκατοικία. Έχω σκεφτει 2 επιλογές.

1: Να τραβήξω 20 μέτρα περίπου καλώδιο από την αποθήκη στο υπόγειο. Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι η ασφάλεια εκεί είναι 10A και το καλώδιο είναι εναμισαρι.

2: Να τραβήξω καλώδιο από τον 5ο όροφο που είναι το σπίτι. Για αυτό δεν μου έχει προτείνει κάτι ακόμα ο ηλεκτρολόγος.

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση από κάποιον που γνωρίζει κάτι επί του θέματος.

Επίσης σε περίπτωση που πάω σε λύση μονοφασικου wallbox τι πρέπει να κοιτάξω;

T
      tegos_13
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ