-
Πφφφ χρεπια ολικής όλα εκείνα τα αυτοκίνητα πριν το 1990.
Τότε είχαν έρθει και τα πρώτα καταλυτικά οχήματα και αυτό ήταν σημαντική αφορμή για απόσυρση.
Λογικά όταν θα γινει ώριμη η τεχνολογία για τα ηλεκτρικά κάτι παρόμοιο θα συμβεί και τότε.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Από χαρά υποθέτω...
Όχι ρε συ..δεν έχεις δεθεί ποτέ με όχημα;! Lancia έδωσε και Lancia πήρε.. αλλά δεν άλλαζαν κάθε 4 χρόνο με leasing τότε..
-
Το δέσιμο υπήρχε λόγω της δυσκολίας αγοράς νέου αυτοκινήτου. Ο σκαραβαίος όταν το δώσαμε είχε σαπίσει από κάτω και όταν το έξυνες με το νύχι ξέβαφε το χρώμα του. Βέβαια ποτέ δεν μας άφησε και όταν πηγαίναμε διακοπές στη Λέσβο θυμάμαι ο φίλος του πατέρα μου είχε αγοράσει το peugeot 307 της εποχής, το οποίο στην ανηφόρα αν και καινούργιο έμενε πίσω γιατί ο boxter κινητήρας του σκαραβαίου έδινε...
-
Μισό λεπτό.
Ένας σκαραβαίος με 40 άλογα είχε δύναμη και δεν είχε ένα 307;
Μήπως απλά οδηγούσε με μια ταχύτητα πάνω το 307;
Με τον 75 αρι ήταν;Οι διαφορές των δύο οχημάτων ήταν διαστημικές. Ιδιαίτερα το 307 που ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με standard 6 αερόσακους και ένα πάτημα που ήταν ανώτερο από αυτοκίνητα δυο κλάσεις πιο πάνω της δεκαετίας του 80.
Δηλαδή αν οδηγούσες bmw 5 άρα του 80 και μετά το 307 φυσικά καλύτερο ήταν το 307
Μήπως εννοείς 306; Αλλά και πάλι το 306 με 75 άλογα πήγαινε μια χαρά.
-
Το δέσιμο υπήρχε λόγω της δυσκολίας αγοράς νέου αυτοκινήτου. Ο σκαραβαίος όταν το δώσαμε είχε σαπίσει από κάτω και όταν το έξυνες με το νύχι ξέβαφε το χρώμα του. Βέβαια ποτέ δεν μας άφησε και όταν πηγαίναμε διακοπές στη Λέσβο θυμάμαι ο φίλος του πατέρα μου είχε αγοράσει το peugeot 307 της εποχής, το οποίο στην ανηφόρα αν και καινούργιο έμενε πίσω γιατί ο boxter κινητήρας του σκαραβαίου έδινε...
Δεν ήθελες να τον έχεις ακόμη αυτόν τον Σκαραβαίο σε κάνα χωριό να τον φτιάχνεις και να προτζεκταρεις;!
Δεν είναι μόνο η δυσκολία, ο άνθρωπος έκανε οικογένεια, πήγε τα πρώτα του ταξίδια, το πήρε με τεράστιες δυσκολίες..δεν ξέρω.. κάποια οχήματα δενεσαι.. εγώ έχω κρατήσει το πρώτο μου παπί, τη Florett, και μακάρι να είχε επιβιώσει κανένα από τη λαίλαπα της απόσυρσης..η Fulvia ας πούμε..εν το μεταξύ, κάποτε δεν θα θες ένα θερμικό να έχεις κρατήσει;
Όπως το βλέπω, σε 30 χρόνια το 2008 μπορεί να είναι κλασσικό μοντέλο!
-
Vagίτης;;;;;;;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Τότε είχαν έρθει και τα πρώτα καταλυτικά οχήματα και αυτό ήταν σημαντική αφορμή για απόσυρση.
Λογικά όταν θα γινει ώριμη η τεχνολογία για τα ηλεκτρικά κάτι παρόμοιο θα συμβεί και τότε.
Θα έλεγα πως και τα πρώτα καταλυτικά των 90s χρέπια ήταν. Από την άποψη ότι στερούνταν βασικών στοιχείων εξοπλισμού. Όποιο είχε ηλ. παράθυρα και στροφόμετρο ξεχώριζε.
Βέβαια από αυτά των 80s τα χώριζαν αιώνες.
Θα έλεγα ότι μετά το 94 - 95 βελτιώθηκε πολύ η εικόνα τους όταν παρουσιάστηκαν οι fl εκδόσεις των περισσοτέρων που είχαν υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμό, αερόσακους, abs.Παρατήρηση... εκείνα τα χρόνια πιστεύω υπήρχε μεγάλη εξέλιξη από μοντέλο σε μοντέλο.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κόψει λίγο σε ρυθμούς.. fiesta του 10 δεν έχει τις τρελές διαφορές με fiesta του 20. -
Ο σκαραβαίος ήταν πισωκίνητος και στις ανηφόρες είχε ένα πλεονέκτημα και ένα χαβαλέ, χωρίς τιμόνι εννοείται...
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Δεν ήθελες να τον έχεις ακόμη αυτόν τον Σκαραβαίο σε κάνα χωριό να τον φτιάχνεις και να προτζεκταρεις;!
Δεν είναι μόνο η δυσκολία, ο άνθρωπος έκανε οικογένεια, πήγε τα πρώτα του ταξίδια, το πήρε με τεράστιες δυσκολίες..δεν ξέρω.. κάποια οχήματα δενεσαι.. εγώ έχω κρατήσει το πρώτο μου παπί, τη Florett, και μακάρι να είχε επιβιώσει κανένα από τη λαίλαπα της απόσυρσης..η Fulvia ας πούμε..εν το μεταξύ, κάποτε δεν θα θες ένα θερμικό να έχεις κρατήσει;
Όπως το βλέπω, σε 30 χρόνια το 2008 μπορεί να είναι κλασσικό μοντέλο!
Αν έχεις χώρο, ναι είναι καλή ιδέα φυσικά. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι ζούμε σε κουτιά με ελάχιστο χώρο δικό μας.
-
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Θα έλεγα πως και τα πρώτα καταλυτικά των 90s χρέπια ήταν. Από την άποψη ότι στερούνταν βασικών στοιχείων εξοπλισμού. Όποιο είχε ηλ. παράθυρα και στροφόμετρο ξεχώριζε.
Βέβαια από αυτά των 80s τα χώριζαν αιώνες.
Θα έλεγα ότι μετά το 94 - 95 βελτιώθηκε πολύ η εικόνα τους όταν παρουσιάστηκαν οι fl εκδόσεις των περισσοτέρων που είχαν υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμό, αερόσακους, abs.Παρατήρηση... εκείνα τα χρόνια πιστεύω υπήρχε μεγάλη εξέλιξη από μοντέλο σε μοντέλο.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κόψει λίγο σε ρυθμούς.. fiesta του 10 δεν έχει τις τρελές διαφορές με fiesta του 20.Σωστο και αυτό. Η διαφορά μεταξύ 306 και 307 ήταν χαώδης. Απίστευτη εξέλιξη στο 307. Βασικά το 307 μέχρι το 2015-2017 ήταν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ενώ παρουσιάστηκε το 2001. Το 308 mk1 ήταν απλά μια εξέλιξη πάνω στην ίδια πλατφορμα. Δεν κέρδιζες πολλά αν το επέλεγες έναντι ενός 307. Πλέον η μεγάλη αλλαγή που νιώθεις ότι προχωράς σε άλλη εποχή είναι στο νέο 308 mk3 αλλά στο phev. Άλλος κόσμος κυριολεκτικά. Δηλαδή ο εξηλεκτρισμος των αυτοκινήτων τα οδηγεί σε επόμενα επίπεδα όσον αφορά την ποιότητα κύλισης, δύναμης, ηχομονωση, πατήματος κτλ
-
Ctrl+A και μετά delete
-
Αχ ΠΑΣΟΚ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ που λέει και η συμπαθεστατη κυρία στην τούρτα της μαμάς...
Νομίζω όμως η φάση από εδώ και πέρα θα είναι "αχ Τσιπρακος ωραία χρόνια" με την υπέροχη περίοδο των CC που καθαρίσαμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας και αγοραζαμε QQ , X1 , Tiguan, ντιζελαρες και ντιζελακια , γίναμε επιτέλους Ευρωπαίοι στην αυτοκίνηση , ρίξαμε τον μ.ο ηλικίας των αυτοκινήτων κατά 20 έτη.
PS: sorry @fanis75 πάλι για το offtopic , λίγο ο απογευματινος κυριακάτικος καφές , λίγο η μελαγχολία της Κυριακής για το ΣΚ που τελειώνει, προσφέρεται για περί ανέμων και υδάτων κουβέντες πέριξ της αυτοκίνησης.
-
@kapelis said in Toyota Corolla Cross:
Ναι ρε @andya3 περιγράφεις τον στασιμοπληθωρισμο. Ψηλό καλά τα λες.
Περνάς το εξάμηνο
Νομίζω ότι τα λέω απλά και πως δεν λέω κάτι το παράξενο.
Η παραγωγή φαίνεται να είναι σταθερή, και αυτό το αντιλαμβανόμαστε από τους χρόνους παράδοσης των αυτοκινήτων. Δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως τι ποσοστό αυτού είναι λόγω της έλλειψης των τσιπς και γενικότερα προβλήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας και τι ποσοστό από τις στρατηγικές επιλογές των κατασκευαστών. Η σταθερή παραγωγή παρά την αυξημένη ζήτηση όμως είναι εμφανής και με το μάτι που λένε.
Πάντως η παραγωγή λιθίου ανακοινώνεται πως θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οπότε θα δούμε ισως και φθηνοτερα ηλεκτρικά, υβριδικά, phev, για να γίνει η σταδιακή μετάβαση που περιγράφουμε τόσο καιρό. Είπαμε εδω η dacia εβγαλε full υβριδικό. Τι να λέμε;
Επίσης, γενικά μπορώ να πω πως έχεις δίκιο στο ότι η σημερινή κατάσταση αποτελεί έφορο έδαφος ανακατανομής μεριδίων αγοράς και αλλαγής στρατηγικού σχεδιασμού για πολλους κατασκευαστες. Πάντα ο πανικός φέρει και ευκαιρίες για αλλαγες που σχεδίαζαν καιρό οι κατακσευαστες. Όσοι έψαχναν ευκαιρία να κινηθούν σε πιο niche κατηγορίες θα βρουν έφορο έδαφος. Αλλά και όσοι έχουν μεγάλα περιθώρια μείωσης της τελικής τιμής κτήσης θα βρουν την χρυσή ευκαιρία.
Την ίδια ώρα που προβληματιζονται οι καταναλωτές για κάτι που είχαν συνηθίσει ως φθηνό, προβληματιζεται και η επενδυτική κοινότητα. Οταν προβληματιζονται αυτοί, ξεκινάνε προβλήματα που φυσικά ο καταναλωτής δύσκολα παρακολουθεί. Ενδιαφέρον για διάβασμα το κάτωθι.
The world's love affair with Japanese cars is souring.
kapelis, πολύ ενδιαφέρον άρθρο...
-
Στο Four Seasons εχουν μαζευτει μερικα σουπερ καρς
Και μερικα αλλα αυτοκινητα
-
Επειδή γράφτηκε κάτι για αερόσακους και τότε κατάλαβα ότι δεν μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο, διότι στα 80s αερόσακο είχαν ελάχιστο αυτοκίνητα, επρόκειτο για το peugeot 305 του 1985, νομίζω 1.3.
-
Έχει πλάκα το cc μαζί με τα supercars. Αυτά τα cc στο ίδιο χρώμα (γκρι) με αυτές τις ξενικές πινακίδες τα έχω δει 2-3 φορές στην παραλιακή στο φανάρι βάρης - ποσειδώνος
-
Εχει παρουσιαση του μοντελου. Ειναι τα ιδια αυτοκινητα που βλεπουμε στα διαφορα ευρωπαϊκα τεστ.
-
Σαν σταρ του σινεμά με την ασφάλεια να την συνοδεύει
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εχει παρουσιαση του μοντελου. Ειναι τα ιδια αυτοκινητα που βλεπουμε στα διαφορα ευρωπαϊκα τεστ.
Τι μίζεροι!!!
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Και σε ποιους το παρουσιάζει?? Στους κατόχους της δεύτερης φωτό για 5ο αυτοκίνητο?
Toyota Corolla Cross