-
Όταν ένα ελαστικό μας βγάλει 30-35000 χλμ. , είναι σούπερ...!!!
Όποιος πάει για παραπάνω, μάλλον ερπύστριες ψάχνει...!!!
Δεν ένοιωσα ούτε μία στιγμή ανασφάλεια κάνοντας τα περισσότερα από τα 4000 χλμ. μέχρι στιγμής στο βρεμένο λόγω καιρικών συνθηκών..!!
Όταν κάνεις 40000 χλμ. στην Αθήνα σε δύο χρόνια, δεν έχει νόημα να αλλάξεις τα εργοστασιακά ελαστικά με κανένα άλλο. Τα 40000 χλμ. είναι ήδη ένα μεγάλο όριο χιλιομέτρων για ένα όχημα 1,5 τόνου...!!!
Πολλοί από μας έχουμε τα δικά μας όρια στο μυαλό για το κάθε πόσα χλμ.πρέπει να αλλάζουμε τα ελαστικά μας.
Όλα μπορούμε να τα τραβήξουμε, να τα καθυστερήσουμε ,τα ελαστικά όμως είναι έγκλημα να αργούμε να τα αλλάξουμε...!!!
15 τεστ διάβασα στο ίντερνετ, όλα μα όλα έδιναν κορυφαίο ελαστικό 4 εποχών το Μισελέν και δεύτερο το continental, κανένα μα κανένα το Πιρέλι..!!!
Δεν είμαι ντήλερ της Μισελέν, ένας απλός καταναλωτής είμαι...!!!
Η Μισελέν ήταν και η πρώτη που κυκλοφόρησε τα 4 εποχών, αν αυτό λέει κάτι.!!
Είναι πολύ μπροστά η εταιρεία, το μόνο της μειονέκτημα ότι είναι από τις ακριβότερες και δεύτερον ότι δε βγάζει ελαστικά για να τα φοράει κάποιος για 50000+ χλμ., λες και τα έχει για το τρακτέρ του...!!!
Πιστεύω πως η εξαιρετική απόδοση στο χιόνι, δεν έχει να κάνει μόνο με τα ελαστικά, αλλά και με την τετρακίνηση του κκ....!!!
Για όποιον θέλει να κάνει διαδρομές και σε επαρχιακό δίκτυο τον χειμώνα και δεν κινείται μόνο σε αυτοκινητόδρομους καθαρούς όλο το χρόνο, τα ελαστικά 4 εποχών φαντάζουν ως ιδανική λύση παρότι πολεμήθηκαν πολύ, για ευνόητους λόγους φυσικά.
Δεν ένοιωσα ούτε στιγμή ότι υπολείπονται από τα εργοστασιακά alenza της Μπρίτζεστοουν στο παραμικρό..!!
Λιγότερος θόρυβος, πιο μαλακή αίσθηση στο ταξίδι και φυσικά κορυφαία στο χιόνι, τις λάσπες και τις κακοτοπιές γενικά..!!
Οι λαστιχάδες προτιμούν να αλλάζει ο καταναλωτής ελαστικά χειμώνα καλοκαίρι για ευνόητους λόγους...!!!
Το 2025 όμως πλέον, τα 4 εποχών ελαστικά είναι κορυφαία λύση, όσο και να τα πολεμούν. Ξεπέρασα όλα αυτά που διάβαζα και τα φόρεσα στο κκ...!!
Δεν έχω μετανοιώσει, αντίθετα θεωρώ πως μπορώ να πάω παντού, χωρίς να φοβάμαι το τι θα μου προκαλούσαν πιθανόν οι αλυσίδες ,ή αν θα τραβούσα ταλαιπωρία βάζοντας χιονοκουβέρτες, βάλε βγάλε κ.λπ....!!!
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει νόμος για το πότε μας καλύπτουν οι ασφαλιστικές σε σχέση με τις ημερομηνίες, τα χειμερινά π.χ. ελαστικά, εάν τα φοράς εκτός εποχής έστω για λίγες μέρες, μπορεί να αποτελούν αιτία ώστε να μην σου αναγνωρίσει η ασφάλεια το αν φταις εσύ ή όχι, μπορούν να το επικαλεσθούν...!!!
Το ίδιο ισχύει και για τον Κ.Ο.Κ. και κλήση μπορεί να φας και απαγόρευση εισόδου στην περιοχή, αν δεν φορέσεις ή δεν κουβαλάς αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες.
Στον νομό Πέλλας αυτές τις μέρες υπήρχε απαγορευτικό, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, έπρεπε να μπεις έχοντας αλυσίδες και σε κάποια σημεία να τις φορέσεις...!!! -
Τα τέστ τα έβγαλαν τα πιο κοντινά σε θερινά και τα καλύτερα σε χιόνι, αλλά μέτρια σε βροχή.
Επειδή τελικά το χιόνι δεν ήλθε, στην βροχή ήταν μέτρια, από την πρώτη μέρα σε στροφές με μικρή ταχύτητα σε βρεμμένο έτριζαν, αλλά και τα χλμ δεν έγιναν στην πόλη, πάω κάπου 15 φορές τον χρόνο στο εξοχικό που είναι 300 χλμ συν άλλα ταξίδια συν διαδρομές σε περιφερειακούς στην Αθήνα και το πρόβλημα είναι ότι έχουν ξεραθεί σε 2 χρόνια.
Δηλαδή αν έκανα λιγότερα ταξίδια και είχα 24000 χλμ τώρα, θα έπρεπε να είχαν ξεραθεί ? Το αυτοκίνητο μένει σε κλειστό γκαράζ.
Στο προηγούμενο αιρκρος βενζίνης τα πρώτης τοποθέτησης ήταν τα χάνκουκ 4 εποχών, τα οποία είχαν απίστευτο θόρυβο κύλισης, αλλά σε χιόνι που έτυχε ήταν καλά.
Σε αυτό τα πρώτης τοποθέτησης ήταν τα θερινά bridgestone turanza τα οποία ήταν χάλια από κάθε άποψη και τα άλλαξα στα 30000 χλμ.
Τώρα θα πάω σε θερινά μάλλον, αλλά θα δω τι την άνοιξη.
-
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ τω μεταξύ, χτες και σήμερα είδα κάτι περίεργο. Η μπαταρία να είναι κοντά στο 80-90%, μόνο ένα κουτάκι άδειο στο διάγραμμα, και να μπαίνει πιο συχνά ο θερμικός και να τη διατηρεί τόσο ψηλά.
(Ένα τις προηγούμενες μέρες γέμιζε μέχρι τη μέση περίπου).Πήγε την κατανάλωση 5.2λτ
Υποθέτω πως το κάνει λόγω κρύου, κυρίως για το καλοριφέρ της καμπίνας (που στεγάζει και τη μπαταρία λίθου) αλλά και για τα λάδια-μέταλλα του μοτέρ.
Και κρατώντας στο φουλ τη μπαταρία λιθιου, εξοικονομεί κάποια απ τη ξοδεμένη για θέρμανση ενέργεια, αλλά πιθανον αυξάνει και την εσωτερική αντίσταση, άρα και θερμοκρασία, των στοιχείων.Ναι το κανει και σε μενα αυτες τις μερες με το κρυο..lexus lbx..αν εκεινη την ωρα αφησω το γκαζι και πατησω το κουμπι του ev σβηνει το μοτερ..γενικα το ψαχνω αρκετα με τον τροπο οδηγησης του..που να το παω ηλεκτρικα κλπ..εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα αλλα θελω ακομα να το τεσταρω
-
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ τω μεταξύ, χτες και σήμερα είδα κάτι περίεργο. Η μπαταρία να είναι κοντά στο 80-90%, μόνο ένα κουτάκι άδειο στο διάγραμμα, και να μπαίνει πιο συχνά ο θερμικός και να τη διατηρεί τόσο ψηλά.
(Ένα τις προηγούμενες μέρες γέμιζε μέχρι τη μέση περίπου).Πήγε την κατανάλωση 5.2λτ
Υποθέτω πως το κάνει λόγω κρύου, κυρίως για το καλοριφέρ της καμπίνας (που στεγάζει και τη μπαταρία λίθου) αλλά και για τα λάδια-μέταλλα του μοτέρ.
Και κρατώντας στο φουλ τη μπαταρία λιθιου, εξοικονομεί κάποια απ τη ξοδεμένη για θέρμανση ενέργεια, αλλά πιθανον αυξάνει και την εσωτερική αντίσταση, άρα και θερμοκρασία, των στοιχείων.Ναι το κανει και σε μενα αυτες τις μερες με το κρυο..lexus lbx..αν εκεινη την ωρα αφησω το γκαζι και πατησω το κουμπι του ev σβηνει το μοτερ..γενικα το ψαχνω αρκετα με τον τροπο οδηγησης του..που να το παω ηλεκττικα κλπ..εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα αλλα θελω ακομα να το τεσταρω
Κάτι ακόμα που τεστάρω από χθες.
Αν το βάλεις στο mode οδήγησης normal (πόσο μάλλον στο power) το νιώθεις πολύ πιο "σπιρτοζικο" και σβέλτο.
Θέλει το μισό βύθισμα στο πεντάλ για να ξεκινήσει κι επιταχύνει σημαντικά πιο γρήγορα.
Ενώ στο eco(nomy) προσπαθεί να καθυστερήσει όσο μπορεί την εμπλοκή του θερμικού, στο normal mode πχ στο φανάρι, ξεκινάει συνδυαστικά με βενζίνη και μπαταρία και σε ανάβαση επίσης το ίδιο, περιοριζοντας και το μούγκρισμα της επιτάχυνσης (που για μένα δεν είναι θέμα και δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος ντόρος).
Θέλω να δω αν υπάρχει επίπτωση στην κατανάλωση, κάτι μου λέει ότι θα είναι αμελητέα, γιατί οι ανακτησεις γίνονται με μεγαλύτερη κινητική ενέργεια, και στο συνδυαστικό μοντ διαρκεί για περισσότερη ώρα η μπαταρία. Σε ξένα γκρουπ λένε πως έχουν την ίδια μέση κατανάλωση ανεξάρτητα μοντ οδήγησης. -
Εγώ έχω καλύτερη κατανάλωση με το normal από ότι στο economy σε συνθήκες εκτός αυτοκινητόδρομου. Εκεί είναι καλύτερα στο eco.
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Όποιος πάει για παραπάνω, μάλλον ερπύστριες ψάχνει...!!!Στην Αμερικη ενα ελαστικο βγαζει 100 χιλ χμ στανταρ. Τα δικα μου ηθελαν αλλαγη στα 125 χιλ χμ. Ειναι μυθος αυτο που γραφεις.
-
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
Όποιος πάει για παραπάνω, μάλλον ερπύστριες ψάχνει...!!!Στην Αμερικη ενα ελαστικο βγαζει 100 χιλ χμ στανταρ. Τα δικα μου ηθελαν αλλαγη στα 125 χιλ χμ. Ειναι μυθος αυτο που γραφεις.
Φίλε μου και το ζάχαρο έχει όριο στην Αμερική το 140, το οποίο αν το έχεις στην Ευρώπη ,είσαι ήδη με χάπια σε θεραπεία...!!!
Όποιος χρησιμοποιεί ελαστικά και κάνει πάνω από 30, το πολύ 35000 χλμ., εγκληματεί κατά του εαυτού του πρώτα και μετά κατά όλων όσων κινούνται στους δρόμους...!!!
Όλα εξαρτώνται βέβαια ,πρώτα από τις οδηγικές συνθήκες και το που μένει το αυτοκίνητο όταν δεν κινείται. Προφανώς και σου έγραψα τον μέσο όρο για μία χώρα με τις κλιματολογικές συνθήκες και την ποιότητα της Ελληνικής ασφάλτου...!!
Όπως για τις μοτό είναι τα 12 με 15000 χλμ., εκεί θα καταλάβει και ο πιο αδαής το πως και πόσο γλιστράει το μηχανάκι του μόλις περάσει αυτά τα χλμ...!!
Και φυσικά έχουν τα ελαστικά από 3 έως 5 χρόνια ζωής ωφέλιμης το πολύ..!!
Φαντάσου να κάνει κάποιος 10000 χλμ. το χρόνο που είναι ο μέσος όρων των ιδιωτικών αυτοκινήτων και να περίμενε 12 χρόνια για να τα αλλάξει..!!
Ρώτα να σου πούνε πως συμπεριφέρεται το ελαστικό μετά από 12 χρόνια και στο κουτί να το έχεις κλεισμένο...!!!
Αλλά ούτε για αστείο, το να κάνεις σε 2-3 έστω χρόνια αυτά τα 100-120000 χλμ. , πάλι εγκληματίας είσαι...!!!
Τα όρια που σου έγραψα δεν αφορούν το πόσο αντέχει ένα ελαστικό μέχρι να σκάσει ή να σκιστεί να διαλυθεί στην άσφαλτο, αλλά για πόσα χλμ. θα είναι ασφαλές προσφέροντας τις αρχικές του επιδόσεις σε υψηλό ποσοστό..!!
Κυκλοφορούν πολλοί εγκληματίες, τώρα εξ αμελείας είναι, λόγω άγνοιας, επειδή έτσι τους βολεύει..??!!
Ιδίως όταν υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση για 100 και 120000 χλμ. ανεξαρτήτως χρόνων κυκλοφορίας..!!
Το αν εσένα σου αρκεί π.χ. το να ακινητοποιείς το αυτοκίνητο σου στα 50 μέτρα με την Χ ταχύτητα σε κάποια άσφαλτο και μετά από κάποια χλμ. αυτά τα 50 μέτρα γίνουν 55-60, εμένα αυτό δεν με καλύπτει, ούτε και τις εταιρείες ελαστικών, διότι και ένα μέτρο θα μπορούσε να σε σώσει από ένα τρομερό τρακάρισμα...!!!
Πολύ απλά ,μιλάμε για το για πόσα χλμ. και για πόσο χρόνο θα μπορεί το ελαστικό να σου προσφέρει, αυτό που σου παρείχε την πρώτη μέρα που το αγόρασες...!!!
Αν αρχίσεις τους συμβιβασμούς, ναι μπορεί να βγάλει ίσως και 200000 χλμ.,πριν αρχίσουν να φεύγουν φέτες ,όπως βλέπουμε σε κάποια φορτηγά στην Εθνική...!!!
Επίσης έχε υπ΄΄οψιν σου ,επειδή προέρχομαι από οικογένεια δικηγόρων, ότι πολλές υποθέσεις κερδήθηκαν ή χάθηκαν στα δικαστήρια, εξ αιτίας του ότι κάποιοι αφελώς πίστευαν ότι μπορούν να φοράνε τα ίδια ελαστικά για 10 χρόνια και να κάνουν 100000 χλμ. με αυτά...!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..!! -
Oτι ναναι
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Τα τέστ τα έβγαλαν τα πιο κοντινά σε θερινά και τα καλύτερα σε χιόνι, αλλά μέτρια σε βροχή.
Επειδή τελικά το χιόνι δεν ήλθε, στην βροχή ήταν μέτρια, από την πρώτη μέρα σε στροφές με μικρή ταχύτητα σε βρεμμένο έτριζαν, αλλά και τα χλμ δεν έγιναν στην πόλη, πάω κάπου 15 φορές τον χρόνο στο εξοχικό που είναι 300 χλμ συν άλλα ταξίδια συν διαδρομές σε περιφερειακούς στην Αθήνα και το πρόβλημα είναι ότι έχουν ξεραθεί σε 2 χρόνια.
Δηλαδή αν έκανα λιγότερα ταξίδια και είχα 24000 χλμ τώρα, θα έπρεπε να είχαν ξεραθεί ? Το αυτοκίνητο μένει σε κλειστό γκαράζ.
Στο προηγούμενο αιρκρος βενζίνης τα πρώτης τοποθέτησης ήταν τα χάνκουκ 4 εποχών, τα οποία είχαν απίστευτο θόρυβο κύλισης, αλλά σε χιόνι που έτυχε ήταν καλά.
Σε αυτό τα πρώτης τοποθέτησης ήταν τα θερινά bridgestone turanza τα οποία ήταν χάλια από κάθε άποψη και τα άλλαξα στα 30000 χλμ.
Τώρα θα πάω σε θερινά μάλλον, αλλά θα δω τι την άνοιξη.
Το αν θα ξεραθεί ένα ελαστικό, έτσι απλά το λέμε, έχει να κάνει πρώτα με το χρόνο, δεύτερον με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τρίτον με τα χλμ...!!
Αλλιώς δεν θα ψάχναμε όλοι φρέσκα, το καουτσούκ όση επεξεργασία και να φάει, έχει κάποιες ιδιότητες...!!
Αν το αφήνεις για 2-3 καλοκαίρια ακίνητο για μεγάλο διάστημα στον ήλιο, κάτω στη Μάνη, ε το τέταρτο ξερό θα είναι...!!!
Με 40000 χλμ. και γύρω από την Ομόνοια να γύριζες το χειμώνα είσαι 100% για αλλαγή, εκτός αν θες και εσύ να ακολουθήσεις τα όρια των Αμερικανών που μας έγραψε ο φίλος μας...!!
Τώρα το τι θα βάλεις..?? Αυτό έχει να κάνει με τον καθένα μας, τις ανάγκες του κ.λπ...
Πάντως καλύτερο από το crossclimate, για χρήση σε επαρχιακούς δρόμους, χιόνια κ.λπ.., δε βρήκα, παρότι διάβασα κι εγώ πως υπάρχουν 2-3 ελαστικά της κατηγορίας του που συμπεριφέρονται καλύτερα στο βρεμένο.
Έτσι κι αλλιώς όταν επιλέγει κάποιος ελαστικό 4 εποχών, το ζητούμενο είναι το πως θα συμπεριφερθεί καλύτερα γενικά, σε όλα αυτά που ζητάει ο καταναλωτής, αλλιώς θα έπρεπε να αλλάζουμε για να έχουμε το κορυφαίο τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο ελαστικά στην Ελλάδα.
Όσοι έχουν κουράγιο, αλλάζουν θερινά και χειμερινά, χωρίς να συμβαδίζουν οι απαραίτητες θερμοκρασίες που απαιτούνται για την κάθε κατηγορία πάντα λόγω καιρού, άλλοτε έρχεται νωρίς, άλλοτε αργά, το καλοκαίρι ή ο χειμώνας, με αυτά που επιβάλλει η νομοθεσία, η οποία κινείται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες,οπότε τέλειος κανείς δεν μπορεί να είναι..!!!
Αυτά μόνο στα GP , βάλε βρόχινα, βάλε για στεγνό, αλλάζουν ελαστικά 2-3 φορές, όσες επιτρέπεται μέσα στην κούρσα...!!
Το όλα σε ένα, πάντα μειονεκτεί, να λέμε αλήθειες, από τον καιρό που είχες τηλεόραση με ενσωματωμένο βίντεο, χαλούσε το βίντεο ,πάει κι η τηλεόραση στο μάστορα..!!
Είναι θέμα επιλογής και ιδιαιτεροτήτων των συνθηκών που ζει ο καθένας μας,
αλλά και αυτοκίνητα με ελαστικά με 100000 χλμ., αυτό πια...??!!
Από ανέχεια γίνονται πολλά, όποιος όμως μπορεί και δεν το κάνει............................... -
Oτι ναναι
Όντως ότι νάναι τα 125000 χλμ. που περιμένεις να γίνουν 225000 για να αλλάξεις λάστιχα...!!!
Καλή χρονιά και σε σένα...!! -
Oτι ναναι
Όντως ότι νάναι τα 125000 χλμ. που περιμένεις να γίνουν 225000 για να αλλάξεις λάστιχα...!!!
Καλή χρονιά και σε σένα...!!Δεν εχεις ιδεα για τι μιλας, τα λαστιχα εχουν διαφορες ποιοτητες και επισης ειναι αναλογα και με τους δρομους που πας. Τα λαστιχα που ειχα σε αυτο το αυτοκινητο εκαναν τα διπλα απο αυτα αυτα που βγαζουν 50 χιλ χμ.
-
Oτι ναναι
Καλή χρονιά και σε σένα...!!Δεν εχεις ιδεα για τι μιλας, τα λαστιχα εχουν διαφορες ποιοτητες και επισης ειναι αναλογα και με τους δρομους που πας. Τα λαστιχα που ειχα σε αυτο το αυτοκινητο εκαναν τα διπλα απο αυτα αυτα που βγαζουν 50 χιλ χμ.
Τι θες να πεις με αυτό Βίρνα ? Ότι οι Αμερικανοί έχουν καλύτερους δρόμους και για αυτό βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα τα "δικά τους" ελαστικά ? Μίλα Βίρνα !
-
@red_monster said in Toyota Corolla Cross:
Oτι ναναι
Τι θες να πεις με αυτό Βίρνα ? Ότι οι Αμερικανοί έχουν καλύτερους δρόμους και για αυτό βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα τα "δικά τους" ελαστικά ? Μίλα Βίρνα !
Τι ειναι το Βιρνα που λες;
-
Έχουν πιο καλούς δρόμους, πιο καλά ελαστικά, άλλες προδιαγραφές φθοράς, πιο καλούς οδηγούς, όλα τα παραπάνω ?
-
Έχουν πιο καλούς δρόμους, πιο καλά ελαστικά, άλλες προδιαγραφές φθοράς, πιο καλούς οδηγούς, όλα τα παραπάνω ?
το Βιρνα γιατι το γραφεις;
-
Φίλε μου και το ζάχαρο έχει όριο στην Αμερική το 140, το οποίο αν το έχεις στην Ευρώπη ,είσαι ήδη με χάπια σε θεραπεία...!!!
Όποιος χρησιμοποιεί ελαστικά και κάνει πάνω από 30, το πολύ 35000 χλμ., εγκληματεί κατά του εαυτού του πρώτα και μετά κατά όλων όσων κινούνται στους δρόμους...!!!
Όλα εξαρτώνται βέβαια ,πρώτα από τις οδηγικές συνθήκες και το που μένει το αυτοκίνητο όταν δεν κινείται. Προφανώς και σου έγραψα τον μέσο όρο για μία χώρα με τις κλιματολογικές συνθήκες και την ποιότητα της Ελληνικής ασφάλτου...!!
Όπως για τις μοτό είναι τα 12 με 15000 χλμ., εκεί θα καταλάβει και ο πιο αδαής το πως και πόσο γλιστράει το μηχανάκι του μόλις περάσει αυτά τα χλμ...!!
Και φυσικά έχουν τα ελαστικά από 3 έως 5 χρόνια ζωής ωφέλιμης το πολύ..!!
Φαντάσου να κάνει κάποιος 10000 χλμ. το χρόνο που είναι ο μέσος όρων των ιδιωτικών αυτοκινήτων και να περίμενε 12 χρόνια για να τα αλλάξει..!!
Ρώτα να σου πούνε πως συμπεριφέρεται το ελαστικό μετά από 12 χρόνια και στο κουτί να το έχεις κλεισμένο...!!!
Αλλά ούτε για αστείο, το να κάνεις σε 2-3 έστω χρόνια αυτά τα 100-120000 χλμ. , πάλι εγκληματίας είσαι...!!!
Τα όρια που σου έγραψα δεν αφορούν το πόσο αντέχει ένα ελαστικό μέχρι να σκάσει ή να σκιστεί να διαλυθεί στην άσφαλτο, αλλά για πόσα χλμ. θα είναι ασφαλές προσφέροντας τις αρχικές του επιδόσεις σε υψηλό ποσοστό..!!
Κυκλοφορούν πολλοί εγκληματίες, τώρα εξ αμελείας είναι, λόγω άγνοιας, επειδή έτσι τους βολεύει..??!!
Ιδίως όταν υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση για 100 και 120000 χλμ. ανεξαρτήτως χρόνων κυκλοφορίας..!!
Το αν εσένα σου αρκεί π.χ. το να ακινητοποιείς το αυτοκίνητο σου στα 50 μέτρα με την Χ ταχύτητα σε κάποια άσφαλτο και μετά από κάποια χλμ. αυτά τα 50 μέτρα γίνουν 55-60, εμένα αυτό δεν με καλύπτει, ούτε και τις εταιρείες ελαστικών, διότι και ένα μέτρο θα μπορούσε να σε σώσει από ένα τρομερό τρακάρισμα...!!!
Πολύ απλά ,μιλάμε για το για πόσα χλμ. και για πόσο χρόνο θα μπορεί το ελαστικό να σου προσφέρει, αυτό που σου παρείχε την πρώτη μέρα που το αγόρασες...!!!
Αν αρχίσεις τους συμβιβασμούς, ναι μπορεί να βγάλει ίσως και 200000 χλμ.,πριν αρχίσουν να φεύγουν φέτες ,όπως βλέπουμε σε κάποια φορτηγά στην Εθνική...!!!
Επίσης έχε υπ΄΄οψιν σου ,επειδή προέρχομαι από οικογένεια δικηγόρων, ότι πολλές υποθέσεις κερδήθηκαν ή χάθηκαν στα δικαστήρια, εξ αιτίας του ότι κάποιοι αφελώς πίστευαν ότι μπορούν να φοράνε τα ίδια ελαστικά για 10 χρόνια και να κάνουν 100000 χλμ. με αυτά...!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..!!Ας αποφεύγονται δογματισμοί περί 30000χλμ max και χαρακτηρισμοί περί εγκληματιών. Η γνώση βοηθά https://www.goodyear.eu/el_gr/consumer/learn/when-to-replace-your-tires.html
-
Και καλά μωρέ η Βίρνα Δράκου, στην Λάμψη που τάχα μιλούσαν με ερωτήσεις.
Εγώ με 59κ λάστιχα είμαι για αυτόφωρο λογικά. -
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ με 59κ λάστιχα είμαι για αυτόφωρο λογικά.Τι σχεση εχει με τα αυτοκινητιστικα;
Γενικα οπως και το αμαξι τα λαστιχα πρεπει να τα προσεχεις. Βλεπω διαφορα αν ειναι στο γκαραζ σε σχεση με στον δρομο και αν αποφευγεις λακουβες και ασχημους δρομους, αν τα βαζεις ασφαλτινα λαστιχα σε χωματοδρομους με κοφτερες πετρες λογικο ειναι να διαλυθουν.
-
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ με 59κ λάστιχα είμαι για αυτόφωρο λογικά.Τι σχεση εχει με τα αυτοκινητιστικα;
Γενικα οπως και το αμαξι τα λαστιχα πρεπει να τα προσεχεις. Βλεπω διαφορα αν ειναι στο γκαραζ σε σχεση με στον δρομο και αν αποφευγεις λακουβες και ασχημους δρομους, αν τα βαζεις ασφαλτινα λαστιχα σε χωματοδρομους με κοφτερες πετρες λογικο ειναι να διαλυθουν.
Προφανώς.
Στην περίπτωση μου έχουν ακόμα περιθώριο για να τα αλλάξω το καλοκαίρι. Τα χλμ έχουν γίνει περισσότερο σε Εθνική και έχω κλειστό πάρκινγκ.
Toyota Corolla Cross