-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Όποιος έχει πρόχειρο το αμάξι, ας βγάλει μία φώτο από κάτω δεξία που νομίζω έχει τα στοιχεία του να δούμε. Είμαι 99% σίγουρος ότι δεν είναι acoustic. Αν είναι acoustic και έχει τόσο χάλια απομόνωση αεροδυναμικών θορύβων τι να πω...νομίζω μάλιστα το είχα ψάξει ακριβώς γι' αυτό. Κάθε φορά που πάει πάνω από 120 το αμάξι ασυναίσθητα παίζω με τα κουμπιά των παραθύρων γιατί νομίζω ότι κάτι δεν έχει κλείσει σωστά και μπάζει.
Eάν γουγκλάρεις στα specs ξένων sites στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναγράφει windshield laminated, acoustic, οπότε σίγουρα δεν είναι απλά tempered όπως ανέγραψες. Στο ελληνικό site δεν ξέρω αν αναγράφει κάτι.
-
OK βρήκα το αρχείο με την ανάλυση του εξοπλισμού του δικού μου. Ι stand corrected. Είναι acoustic.
Κοίτα να δεις...
Φαντάσου να μην ήταν κιόλας δηλαδή.
-
ολα τα αυτοκινητα δεν το εχουν; το μονο που αλλαζει ειναι η μεμβρανη ειναι λιγο καλυτερη
-
@pads_77 said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα,
Δυστυχώς αντιμετωπίζω μεγάλο ράγισμα στη μέση του παρμπρίζ και θα χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση. Θα προτείνατε επίσημο ανταλλακτικό και αντιπροσωπεία η εταιρείες τύπου carglass; (δεν έχω ασφάλεια για θραύση)
Ξεκάθαρα στην Αντιπροσωπεία:
-
Η carglass βάζει no name αγνώστου ποιότητας με κακή τοποθέτηση
-
Δεν θα εμπιστευόμουν κανένα εκτός αντιπροσωπείας για την βαθμονόμηση ADAS
Κι ας επιβαρυνθείς με τα 150 της απαλλαγής
-
-
Σε υβριδικό με τις κάμερες θα υπάρχει και θέμα βαθμονόμησης των αισθητήρων και καμερών, ίσως γι αυτό είναι ακριβή η εργασία και θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα γίνει σωστά όπου πας.
-
-
Η carglass δε βάζει no name. Βάζει ότι της ζητήσεις και σου δίνει επιλογές. Αυτό είτε υπάρχει ασφάλεια, είτε όχι.
-
Η carglass έχει κανονικά εργαλείο ADAS και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο θέμα του calibration της κάμερας. Μην τρελαίνεστε. Μιλάμε για διαδικασία που την έχω κάνει σε πυλωτή πολυκατοικίας με diy πίνακα βαθμονόμησης, εκτυπωμένο στο σπίτι. Πόσο μάλλον σε ένα μαγαζί που θα σου δώσει και εγγράφως εγγύηση ότι έγινε η διαδικασία (εξάλλου εάν δε γίνει το αμάξι θα γίνει χριστουγεννιάτικο δέντρο απ' τα διάφορα λαμπάκια μέσα).
Το αυτό για την όποια carglass έτσι. Όλη η ιστορία είναι το πόσο καλός θα είναι ο εγκαταστάτης και μετά όλα τ' άλλα.
-
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα,
Δυστυχώς αντιμετωπίζω μεγάλο ράγισμα στη μέση του παρμπρίζ και θα χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση. Θα προτείνατε επίσημο ανταλλακτικό και αντιπροσωπεία η εταιρείες τύπου carglass; (δεν έχω ασφάλεια για θραύση)
-
-
Ανακριβειες
στη carglass έβαλα 2 φορες γνήσια ford χωρίς πρόβλημα
μην τρομοκρατείτε τον κόσμο -
-
Ποιο θα είναι το όφελος αν πάει εκεί κι όχι στην αντιπροσωπεία;
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Ποιο θα είναι το όφελος αν πάει εκεί κι όχι στην αντιπροσωπεία;
Μεγαλυτερη εμπειρια στη συγκεκριμενη εργασια.
-
@dimitrioskosmas said in Toyota Corolla Cross:
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα,
-
-
Ανακριβειες
στη carglass έβαλα 2 φορες γνήσια ford χωρίς πρόβλημα
μην τρομοκρατείτε τον κόσμοΜην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. Κατόπιν mail σε ασφαλιστική και car glass, το αντικατέστησαν με εργοστασιακό
Γεγονός.-
-
-
Άλλο αυτό και άλλο η carglass βάζει no name (και πως ορίζεται το no name? γιατί απ το μαμά κινέζικο του ΨΨ εγώ προτιμώ Pilkington ή Saint Gobain συμβατό). Με την κατάλληλη συνεννόηση και υπο όρους, βάζει ότι της πει ο πελάτης.
Επίσης να ξέρετε ότι οι περισσότερες, εάν όχι όλες, οι αντιπροσωπείες δεν έχουν in-house τμήμα για τζάμια. Φέρνουν συνεργάτες απ' έξω ή στέλνουν όλο το αμάξι στην carglass ή όποια άλλη, προμηθεύοντάς τους το ανταλλακτικό. Άρα διόλου απίθανο ένα αμάξι που "για καλύτερα" πήγε στην αντιπροσωπεία, να καταλήξει και πάλι στην carglass. Σιγά μην έχουν στις αντιπροσωπείες τζαμά full time για 2-3 τζάμια που μπορεί να τους προκύψουν τη βδομάδα.
-
Αρκετές ή οι περισσότερες αντιπροσωπείες νομίζω ότι καλούν κάποιον για να αλλάξει το παρμπρίζ και δεν έχουν κάποιον εργαζόμενο εξειδικευμένο γι' αυτή τη δουλειά.
Αν αυτός που θα βάλει το παρμπρίζ προσέξει και δεν μετακινήσει την κάμερα από την αρχική της θέση, δε θα χρειαστεί και ρύθμιση-βαθμονόμηση της κάμερας. Προσωπική εμπειρία..
Δε θα έβαζα ιμιτασιόν, τότε μάλλον θα χρειαζόταν βαθμονόμηση η κάμερα.
1.000 ευρώ για παρμπρίζ κατασκευαστή και όχι ιμιτασιόν μου ακούγεται λογική τιμή στην εποχή που ζούμε..
Πολλές ασφαλιστικές (ή το insurance market) δίνουν την ασφάλιση των τζαμιών σε μια -δυο εξειδικευμένες σε αυτόν τον τομέα ασφαλιστικές.
Όταν έκανα την αλλαγή, ζήτησα και μου έβαλαν παρμπρίζ του κατασκευαστή (που δεν τα φτιάχνουν και οι ίδιοι) χωρίς να μου χρεώσουν κάτι.
Βλέπω όμως ότι στα καινούρια συμβόλαια βάζουν σαν όρο ότι αν θέλεις εργοστασιακό θα σου δίνουν 200 ευρώ λιγότερα νομίζω.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης να ξέρετε ότι οι περισσότερες, εάν όχι όλες, οι αντιπροσωπείες δεν έχουν in-house τμήμα για τζάμια. Φέρνουν συνεργάτες απ' έξω ή στέλνουν όλο το αμάξι στην carglass ή όποια άλλη, προμηθεύοντάς τους το ανταλλακτικό.
Ακριβώς! Όπως π.χ. δεν έχουν ταπετσέρη. Όταν χρειάστηκε αλλαγή η κουκούλα στην Ζ4 που είχα, εξωτερικό συνεργάτη έφερε ο Σπανός (άλλα εαν η χρέωση ήταν αξουσιοδοτημένου, χαχαχα!) που μάλιστα τον ήξερα, γιατί ήταν ο πιο γνωστός ταπετσέρης για bmw.
-
Στο Seat που άλλαξα το παρμπριζ οικειοθελώς για να βάλω την κάμερα του lane assist, παρήγγειλα κανονικά το ανταλλακτικό απ' τη Βελμάρ γιατί ήθελα να έχει και το logo της μάρκας πάνω και με ρώτησαν οι άνθρωποι: θα το πας σε δικό σου μάστορα ή θες να φέρουμε εδώ αυτόν που συνεργαζόμαστε? Και τους είπα και έφεραν το δικό τους. Μάλιστα επειδή με ξέρανε που όλη την ώρα αγόραζα ανταλλακτικά για ρετροφιτς, ο τζαμάς τιμολόγησε απευθείας εμένα και δεν πήγε μέσω Βελμάρ παρόλο που όλα έγιναν στις εγκαταστάσεις τους.
Αντίστοιχα στο Audi που είχα αλλάξει πάλι οικειοθελώς για να βάλω τον αισθητήρα φώτων/βροχής, λόγω παλαιότητας, πήρα το παρμπρίζ του ίδιου κατασκευαστή (Pilkington) απλά χωρίς το logo της Audi πάνω καθώς δεν με ένοιαζε.
Μια χαρά και οι δύο περιπτώσεις και κανείς ποτέ δεν κατάλαβε το παραμικρό.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Η θραυση κρυσταλλων τι ποσο καλυπτει?
Allianz 1800€ σε Α' κίνδυνο.
Αλλά
Σημαντική πληροφορία:
Εάν δεν αναθέσετε απευθείας στην CarGlass ή GlassDrive την αποκατάσταση της ζημιάς σας, το κόστος που θα καταβάλλει η εταιρεία δε θα υπερβαίνει το κόστος με το οποίο οι παραπάνω εταιρείες θα αναλάμβαναν την αποκατάσταση της συγκεκριμένης ζημιάς.Οι υπηρεσίες All Glass καλύπτουν την αντικατάσταση των κρυστάλλων του αυτοκινήτου σας με αντίστοιχης ποιότητας κρύσταλλα κατασκευής του δικτύου συνεργατών All Glass και όχι με γνήσια κρύσταλλα αντιπροσωπείας. Εάν επιλεγεί αντικατάσταση με γνήσια κρύσταλλα αντιπροσωπείας, το επιπλέον κόστος θα βαρύνει τον ασφαλισμένο.
-
Καλημέρα,
Δεν έχεις κάλυψη, για θραύση κρυστάλλων; μα είναι νομίζω υποχρεωτικό.
Toyota Corolla Cross