-
Η τρομπιτσα της michelin που μου ειχαν κανει δωρο για την μοτοσυκλετα δουλευει μια χαρα και στο αυτοκινητο.
Χαρακτηριστικα ειχα βαλει 33psi σε ολα τα ελαστικα στου πατερα μου το αυτοκινητο και βλεπω πως εχει πατησει βιδα.
Παω οπως ειμαι σε βουλκανιζατερ γυρω στα 10χλμ απο το χωριο που ημουν και φτιαχνει το ελαστικο το παιδι εκει και μετραει ολα τα υπολοιπα ελαστικα. Και τον ρωταω για να τεσταρω την τρομπα ποσο τα βρηκε και μου ειπε εκπληκτος πως τα υπολοιπα 3 ειχαν 33 το καθενα. Μετα του ειπα οτι τα ειχα φουσκωσει στο σπιτι πριν ερθω (Να σημειωσω πως η μετρηση εγινε μετα απο ωρα και ειχαν κρυωσει τα ελαστικα).
Τωρα στο Mazda πριν τα ταξιδια βαζω 36 αναγραφομενη στην τρομπα και οταν ξεκινησω κατευθειαν διαβαζει 36 τουλαχιστον στα 3 απο τα 4 αν οχι και στα 4. Αντε να δειξει 37 το ενα ξερω γω.
Δυσκολα το μανομετρο στο βουλκανιζατερ να ειναι εκτος...2,3 σου εβαλε αυτος και οταν ξεκινησες εδειξε 2.6 αμεσως η μηπως ζεσταθηκαν και το ειδες μετα?
-
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό:
-
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Στο μαγαζί με τα ελαστικά επειδή επέμεινα για την απόκλιση μου τόνισε ότι το μανόμετρο είναι της ,michelin επαγγελματικό αξίας 1000 ευρώ..και τόνισε ότι είναι ακριβείας.το προβλημα είναι ότι πρέπει να ορίσω τιμή με βάση τη τρέχουσα πίεση ως κατώτατο όριο (με το ενδεχόμενο να είναι εσφαλμένο) η να ορίσω τα 2,3 bar ως οριο κ όταν πέσει κάτω από το όριο να βγάλει ένδειξη? Θα κάνω μια έρευνα για την ακρίβεια του tpms κ αν βρω κάτι θα το ποσταρω
λογικά υπάρχει ρύθμιση για τις πιέσεις (στο φτωχό Scross, υπάρχει) ώστε να βάλεις μια ρύθμιση που να πιάνει τα ενδιάμεσα.
-
Υπάρχει ρύθμιση κ για ενδιάμεσες πιέσεις το ζήτημα είναι εάν εμπιστεύεσαι κ παραμετροποιεις με το tpms με τις πιέσεις το μανομετρου του μαγαζιού με τα ελαστικά (αυτή ήταν η σύσταση του) η οδεύσεις με μπουσουλα τις τιμές των αισθητήρων του αυτοκινήτου?
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Η τρομπιτσα της michelin που μου ειχαν κανει δωρο για την μοτοσυκλετα δουλευει μια χαρα και στο αυτοκινητο.
Χαρακτηριστικα ειχα βαλει 33psi σε ολα τα ελαστικα στου πατερα μου το αυτοκινητο και βλεπω πως εχει πατησει βιδα.
Παω οπως ειμαι σε βουλκανιζατερ γυρω στα 10χλμ απο το χωριο που ημουν και φτιαχνει το ελαστικο το παιδι εκει και μετραει ολα τα υπολοιπα ελαστικα. Και τον ρωταω για να τεσταρω την τρομπα ποσο τα βρηκε και μου ειπε εκπληκτος πως τα υπολοιπα 3 ειχαν 33 το καθενα. Μετα του ειπα οτι τα ειχα φουσκωσει στο σπιτι πριν ερθω (Να σημειωσω πως η μετρηση εγινε μετα απο ωρα και ειχαν κρυωσει τα ελαστικα).
Τωρα στο Mazda πριν τα ταξιδια βαζω 36 αναγραφομενη στην τρομπα και οταν ξεκινησω κατευθειαν διαβαζει 36 τουλαχιστον στα 3 απο τα 4 αν οχι και στα 4. Αντε να δειξει 37 το ενα ξερω γω.
Δυσκολα το μανομετρο στο βουλκανιζατερ να ειναι εκτος...2,3 σου εβαλε αυτος και οταν ξεκινησες εδειξε 2.6 αμεσως η μηπως ζεσταθηκαν και το ειδες μετα?
Η απόκλιση ήταν με κρύα ελαστικά, πάντοτε τις ενδείξεις τις κοιτάζω με κρύα ελαστικά. Θα ξανά τσεκαρω όταν τελειώσω με δουλειά μήπως οι αισθητήρες διαβάσουν κάτι διαφορετικό στην επιστροφή. Πάντως μέχρι σήμερα πριν την επισκευή του ελαστικού οι τιμές των αισθητήρων ήταν ακριβείς η νόμιζα ότι ήταν ακριβεις
-
To ότι έχει μανόμετρο του 1000αρικου εμένα δε μου λέει τίποτα. Το χει συντηρήσει ποτέ? Είναι καλιμπραρισμένο? Αν το χει 10 χρόνια και είναι όπως το πήρε τότε δεν έχει καμία αξιοπίστια. Απ΄ την άλλη οι αισθητήρες ενός νέου αυτοκινήτου δεν έχουν λόγο να μετράνε λάθος.
Εννόειται βέβαια ότι η μόνη μέτρηση είτε έτσι είτε αλλιώς έχει νόημα μόνο με κρύα ελάστικα. Αυτονόητο αλλά το αναφέρω.
-
Το ζήτημα είναι ποια μέτρηση είναι ορθή του βουλκανιζατέρ η των αισθητήρων.
Των αισθητήρων του αυτοκινήτου φυσικά.
Παρακολουθώ συχνά τις πιέσεις ελαστικών με ψηφιακό μανόμετρο της Michelin, αλλά και με την εφαρμογή Tire Assistant και πότε δεν είχα απόκλιση.
Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις, γύρνα τα bar σε psi. -
Μέσα σε ένα χρόνο πάντως θεωρώ απίθανο να έχουν πέσει οι μπαταρίες των αισθητήρων κ να βγάζουν λάθος τιμες, εξάλλου μέχρι σήμερα ήταν ακριβεστατοι
-
Η απόκλιση ήταν με κρύα ελαστικά, πάντοτε τις ενδείξεις τις κοιτάζω με κρύα ελαστικά. Θα ξανά τσεκαρω όταν τελειώσω με δουλειά μήπως οι αισθητήρες διαβάσουν κάτι διαφορετικό στην επιστροφή. Πάντως μέχρι σήμερα πριν την επισκευή του ελαστικού οι τιμές των αισθητήρων ήταν ακριβείς η νόμιζα ότι ήταν ακριβεις
Εσυ τοσο καιρο ρυθμιζες πιεση ελαστικων με τρεχουσα η προκαθορισμενη πιεση?
Βλεπω εχει 2 επιλογες. Στην μια βαζεις εσυ το νουμερο και στην αλλη αφηνεις να σου δειξει το συστημα σωστα?
Για να δουμε αν τοσο καιρο δουλευε σωστα και με ποιον τροπο.
Βεβαια εχεις και την επιλογη να περασεις απο ενα αλλο βουλκανιζατερ ή και το ιδιο να ξανακανεις το τεστ. Στην τελικη το μιλας και με αυτον εκει. -
Μέχρι σήμερα είχα ορίσει την τιμή 2,3 bar ως οριο, όχι την τελευταία πίεση των ελαστικών. Όποτε έβαζα αέρα το μανόμετρο του βενζινάδικου συνέπιπτε στις τιμές απόλυτα με τις τιμές των αισθητήρων. Μόνο σήμερα στο κατάστημα ελαστικών - βουλκανιζατέρ εμφανίστηκε απόκλιση στις τιμές μανομετρου κ αισθητήρων. Καταλήγω στην εκδοχή του ,stefan ότι αξιοπιστες είναι οι τιμές των αισθητήρων
-
Μεγάλο ρόλο παίζει και η εξωτερική θερμοκρασία, γι' αυτό και στο πρώτα κρύα οι αισθητήρες πίεσης ανάβουν σε πολλούς.
Άλλη θερμοκρασία έχει το κρύο ελαστικό το πρωί, άλλη το μεσημέρι, άλλη ένα κρύο πρωινό, άλλη ένα ζεστό.
Μπορείς να δεις διαφορές μέχρι και 2-3 psi, λόγω διαφορετικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος. -
Πάντα έχει αυξομειώσεις σε περίπτωση μεγάλης αλλαγής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, αλλά απόκλιση 4 bar δεν δικαιολογείται μετά την επισκευή του ελαστικού, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Θα τα τσεκάρω το απόγευμα σε βενζινάδικο, αν και έχω σοβαρή υποψία ότι τις σωστές τιμές δείχνουν οι αισθητήρες.
-
Πάντα έχει αυξομειώσεις σε περίπτωση μεγάλης αλλαγής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, αλλά απόκλιση 4 bar δεν δικαιολογείται μετά την επισκευή του ελαστικού, είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Θα τα τσεκάρω το απόγευμα σε βενζινάδικο, αν και έχω σοβαρή υποψία ότι τις σωστές τιμές δείχνουν οι αισθητήρες.
Τους αισθητήρες του αυτοκινήτου και μόνο να εμπιστεύεσαι.
Άλλαξα λάστιχα την προηγούμενη εβδομάδα. 33 psi τα ρύθμισε ο λάστιχας με το δικό του μανομετρο, 36 έδειχναν σε έμενα.
Τα ρύθμισα, λοιπόν, με το δικό μου μανόμετρο στο 33, επιβεβαίωσα την πίεση μέσω Tire Assistant (δείχνει και θερμοκρασία ελαστικών) και όλα καλά. -
Παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα του καταστήματος ελαστικών, καταλήγω ότι οι αισθητήρες είναι πιο ακριβείς διότι δεν έχουν την απόκλιση +- των μανόμετρων λόγω ατμοσφαιρικής πίεσης, όπου παίζει ρόλο το υψόμετρο και αρκετοί άλλοι παράγοντες κατά την μέτρηση. Αντιθέτως, οι αισθητήρες βρίσκονται μέσα στο ελαστικά μέσω βαλβίδας και μετρούν την πραγματική εσωτερική πίεση του ελαστικού χωρίς να επηρεάζονται από λοιπές συνθήκες, σε κρύα πάντα ελαστικά.
-
Παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα του καταστήματος ελαστικών, καταλήγω ότι οι αισθητήρες είναι πιο ακριβείς διότι δεν έχουν την απόκλιση +- των μανόμετρων λόγω ατμοσφαιρικής πίεσης, όπου παίζει ρόλο το υψόμετρο και αρκετοί άλλοι παράγοντες κατά την μέτρηση. Αντιθέτως, οι αισθητήρες βρίσκονται μέσα στο ελαστικά μέσω βαλβίδας και μετρούν την πραγματική εσωτερική πίεση του ελαστικού χωρίς να επηρεάζονται από λοιπές συνθήκες, σε κρύα πάντα ελαστικά.
Η ατμοσφαιρικη πιεση δεν δεν επηρεαζει την εσωτερικη πιεση του ελαστικου? Αν βαλεις 30psi σε 0 υψωμετρο στα 2500 μετρα θα εχεις παλι 30psi?
-
To κιτ ελαστικου που πήρα είχε και μια ντίζα και πλαστικό καπάκι για στερέωση αλλά ήταν κοντή. Πήγα σε μαγαζί με εργαλεία και βίδες και μου έκοψαν μια ντίζα 20 εκατοστά. Την βίδωσα στην θέση του αυτοκινήτου και έβαλα το πλαστικό καπάκι στερέωσης ανάποδα για να στερεώνει την ρόδα. Επίσης έβαλα απο κάτω ένα ξύλινο τάκο, καθώς και το φαρμακείο που είχε έρθει μαζί με το αυτοκίνητο. Στην συνέχεια στερέωσα την ρόδα με μια πεταλούδα με ροδέλα.
Τα εργαλεία που είχε το κιτ ταίριαξαν στις θήκες των εργαλείων της toyota. H τρόμπα και το κιτ επισκευής πήγαν στα αριστερά.
Το κάλυμα του χώρου αποσκευών είναι πιο ανασηκωμένο μισό με ένα εκατοστό το πολύ.Τα καλώδια δεν πιέζονται καθόλου και η ρόδα δείχνει να είναι πολύ καλά στερεωμένη. Πήγα και μια βόλτα στο τετράγωνο σε κάτι λακούβες, δεν φαίνεται να τρίζει κάτι.
-
Στο μαγαζί με τα ελαστικά επειδή επέμεινα για την απόκλιση μου τόνισε ότι το μανόμετρο είναι της ,michelin επαγγελματικό αξίας 1000 ευρώ..και τόνισε ότι είναι ακριβείας.το προβλημα είναι ότι πρέπει να ορίσω τιμή με βάση τη τρέχουσα πίεση ως κατώτατο όριο (με το ενδεχόμενο να είναι εσφαλμένο) η να ορίσω τα 2,3 bar ως οριο κ όταν πέσει κάτω από το όριο να βγάλει ένδειξη? Θα κάνω μια έρευνα για την ακρίβεια του tpms κ αν βρω κάτι θα το ποσταρω
Και 1000 ευρώ να έχει.. που δεν έχει.. αν έχει πεσει 10 φορές κάτω.. που έχει πεσει.. και ειναι και 10 χρονών.. ειναι για τον κουβά. Εμπιστευσου τους μετρητες του αυτοκινητου και ενα εξωτερικό gadget μέχρι 20 ευρώ για να βλέπεις την σταθερή απόκλιση που θα έχουν μεταξύ τους ως επιβεβαίωση.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
To κιτ ελαστικου που πήρα είχε και μια ντίζα και πλαστικό καπάκι για στερέωση αλλά ήταν κοντή. Πήγα σε μαγαζί με εργαλεία και βίδες και μου έκοψαν μια ντίζα 20 εκατοστά. Την βίδωσα στην θέση του αυτοκινήτου και έβαλα το πλαστικό καπάκι στερέωσης ανάποδα για να στερεώνει την ρόδα. Επίσης έβαλα απο κάτω ένα ξύλινο τάκο, καθώς και το φαρμακείο που είχε έρθει μαζί με το αυτοκίνητο. Στην συνέχεια στερέωσα την ρόδα με μια πεταλούδα με ροδέλα.
Τα εργαλεία που είχε το κιτ ταίριαξαν στις θήκες των εργαλείων της toyota. H τρόμπα και το κιτ επισκευής πήγαν στα αριστερά.
Το κάλυμα του χώρου αποσκευών είναι πιο ανασηκωμένο μισό με ένα εκατοστό το πολύ.Τα καλώδια δεν πιέζονται καθόλου και η ρόδα δείχνει να είναι πολύ καλά στερεωμένη. Πήγα και μια βόλτα στο τετράγωνο σε κάτι λακούβες, δεν φαίνεται να τρίζει κάτι.
Με γειά !!!
Χαίρομαι που ταίριαξαν όλα καλά !!!
Αχρείαστη να είναι βέβαια -
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Με γειά !!!
Χαίρομαι που ταίριαξαν όλα καλά !!!
Αχρείαστη να είναι βέβαιαΕσύ την έχεις στερεώσει κάπως διαφορετικά;
Toyota Corolla Cross