-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ φαίνεται ένας να έχει βάλει ρεζέρβα στο AWD. Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλο το θέμα.
https://www.reddit.com/r/CorollaCross/comments/1693rxf/cc_hybrid_spare_tire/?share_id=nUDAgzfBJAq-kWMAhw-ws&utm_content=2&utm_medium=ios_app&utm_name=ioscss&utm_source=share&utm_term=1Απίστευτη σε αυτό το θέμα η Toyota ….
Το δικό μου …
Του άλλου που έβαλε τη ρεζέρβα …
Δυο διαφορετικες λύσεις
Το πορτοκαλί εξάρτημα έχει έρθει προς στο κέντρο όπως έλεγα και εγώ συγκρίνοντας με τη θέση της μαύρης τρύπας που περνάει το καλώδιο για να πάει κάτω.
Έτσι αφήνει ελεύθερο χώρο από πάνωΟι βάσεις στήριξης του καλωδίου τελείως διαφορετικες και το πως ελίσσεται το καλώδιο …. Τι σκέφτονται εκεί πέρα οι μηχανικοί της …..
-
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Δυο διαφορετικες
Από τις βάσεις στήριξης του καλωδίου μέχρι το πως ελίσσεται το καλώδιο …. Τι σκέφτονται εκεί οι μηχανικοί τηςContinuous Improvement ("Kaizen" το λένε στα Γιαπωνέζικα) !
ή απλά ότι κομμάτι μέταλλο περίσεψε το βίδωσαν και στήριξαν τα καλώδια
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ αγόρασα από Allegro αυτό το set και το έχω όταν πάω ταξίδι εκτός Ελλάδας ή στα βουνά
Η τιμή στα 223€ περιλαμβάνει και τα μεταφορικά ως Κέντρο ΘεσσαλονίκηςΚαλό κι αυτό αλλά τι μάρκα είναι το λάστιχο της ρεζέρβας;
του autonotrad.de βλέπω είναι continental
παίζει κι αυτό το ρόλο του!
ειδικά για κάτι που θα το χρειαστείς σε ώρα ανάγκης!Δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι θα το τσεκάρω αν και νομίζω ότι και σε αυτό Continental είναι όπως και στου Γιώργου
-
Ηρθε με LING LONG σε λάθος διάσταση... γύρισε πίσω... Το continental το έβαλα εδω εγώ γιατι ήθελα άμεσα τη ρεζέρβα... Λίγο ψαχνοντας νομίζω σε αυτή τη διάσταση μονο αυτές οι 2 εταιρείες κατασκευάζουν. Όποιος παραγγείλει να ξέρει οτι η βίδα με την πατούρα που κρατάει την ρεζέρβα επανω στην καρότσα πωλείται χώρια, νομίζω 12 ευρώ !!! Εγώ δεν το πρόσεξα... αλλά έφτιαξα μια δική μου απο μιά ντίζα, 1 παξιμάδι, μια πεταλούδα και ενα λαμαρινάκι με κόστος 0,75 λεπτά.
-
@Otto-SKG Σε σενα τελικα μπαινει η ρεζερβα που αγορασες ? Γιατι λες λογω του πορτοκαλι δεν μπαινει
-
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
@Otto-SKG Σε σενα τελικα μπαινει η ρεζερβα που αγορασες ? Γιατι λες λογω του πορτοκαλι δεν μπαινει
Την βάζω σαν αποσκευή όταν την παίρνω μαζί μου.
Τώρα που χειμωνιάζει και θα κάτσω πιο πολύ σπίτι θα το ψάξω να δω μήπως την καταφέρω και θα ενημερώσω σχετικά. -
Σε παγωνιά - χιόνια κλπ... σε μηχανικό κιβώτιο δεν τραβούσα χειρόφρενο αλλα το αφήνα με ταχύτητα...
Τώρα με το αυτόματο τι συνίσταται να κάνω? -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σε παγωνιά - χιόνια κλπ... σε μηχανικό κιβώτιο δεν τραβούσα χειρόφρενο αλλα το αφήνα με ταχύτητα...
Τώρα με το αυτόματο τι συνίσταται να κάνω?Δεν έχει θέμα, γιατί αυτό το έκανες για να μην παγώσει το συρματόσχοινο και δεν λύνεται μετά. Πλέον το χειρόφρενο είναι ηλεκτρικό, οπότε δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.
-
Πήγα είδα και οδήγησα το δίλιτρο εν απουσία του 1.8
Ωραίο μου φάνηκε εκτός απο τον αεροδυναμικό θόρυβο που έχει αναφερθεί και εδώ μέσα. Όμως επειδή με ενδιαφέρει το 1.8 ρώτησα διαθεσιμότητα.... γύρω στους 10 με 11 μηνες. Οπότε χωρίς τεστ drive και 10 μήνες αναμονής δεν. Συγνώμη κιόλας. Πολύ κοντινότερη παράδοση σε hatchback και το chr. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Τώρα με το αυτόματο τι συνίσταται να κάνω?Δεν έχει θέμα, γιατί αυτό το έκανες για να μην παγώσει το συρματόσχοινο και δεν λύνεται μετά. Πλέον το χειρόφρενο είναι ηλεκτρικό, οπότε δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.
Ηλεκτρικό χειρόφρενο είχε και το προηγούμενο αυτοκίνητο. Σε παγωνίες γύρω στο -10 και κάτω που έτυχε να ξεχαστώ και να δέσω το χειρόφρενο στο λύσιμο έτρωγε λίγο ζόρι.
-
Ηλεκτρικό χειρόφρενο είχε και το προηγούμενο αυτοκίνητο. Σε παγωνίες γύρω στο -10 και κάτω που έτυχε να ξεχαστώ και να δέσω το χειρόφρενο στο λύσιμο έτρωγε λίγο ζόρι.
Ζόρι ΟΚ, αλλά σου κόλλησε ποτέ? Εγώ δεν είχα θέμα. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να βάλει μόνο "Ρ" χωρίς χειρόφρενο. Αλλά τρώει ζόρι η ασφάλεια στο κιβώτιο, δεν είναι και η καλύτερη λύση. Για 1-2 φορές ειναι ΟΚ, για συνέχεια δε νομίζω.
-
Σωστά και αυτό κολλάει, όχι η ντιζα που δεν έχει... αλλά γιατί παγώνει η υγρασία (αν έχει οδηγηθεί σε υγρές συνθήκες) ανάμεσα στους δίσκους και τα τακάκια...
-
@georgekn said in Toyota Corolla Cross:
Σωστά και αυτό κολλάει, όχι η ντιζα που δεν έχει... αλλά γιατί παγώνει η υγρασία (αν έχει οδηγηθεί σε υγρές συνθήκες) ανάμεσα στους δίσκους και τα τακάκια...
Ναι... μου έχει τύχει και αυτο
-
Ζόρι ΟΚ, αλλά σου κόλλησε ποτέ? Εγώ δεν είχα θέμα. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να βάλει μόνο "Ρ" χωρίς χειρόφρενο. Αλλά τρώει ζόρι η ασφάλεια στο κιβώτιο, δεν είναι και η καλύτερη λύση. Για 1-2 φορές ειναι ΟΚ, για συνέχεια δε νομίζω.
Έχει τύχει να κολλησει δαγκάνα.. βεβαια το αυτοκίνητο ήταν σε αυτή την κατάσταση.
Ευτυχώς στο σημείο έξω από το σπίτι είναι επίπεδο οποτε δεν πέφτει βάρος στο κιβώτιο... αρα μπορώ να το αφήσω στο Ν... να ισσοροπήσει μόνο του μετά πατάω φρένο μετά P με το φρένο πατημενο μετά λύσιμο χειρόφρενο και σβήσιμο
-
Μπήκαν σήμερα τα χειμερινά.
-
Να επανέλθω με ένα θέμα το οποίο σκέφτομαι να τρέξω επίσημα .
Σχετικά με τα ρεζερβουάρ καυσίμων, έκανα μέτρηση και έχω σίγουρα 36 λίτρα και όχι 42 όπως αναγράφει και το manual. Υπάρχει κάποιος που σε 4wd cross έχει ρεζερβουάρ 42 λίτρων?
Μιλάω για το 2.0 -
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Σχετικά με τα ρεζερβουάρ καυσίμων, έκανα μέτρηση και έχω σίγουρα 36 λίτρα και όχι 42 όπως αναγράφει και το manual. Υπάρχει κάποιος που σε 4wd cross έχει ρεζερβουάρ 42 λίτρων?
Μιλάω για το 2.0Έχει βγει updated manual στο οποίο αναγράφει τους κωδικούς κινητήρα που έχουν 36 ή 42 λίτρα.
Εγώ με 1.8 κ 36 λίτρα… προς το παρών είναι το μόνο που με χαλάει στο αυτοκίνητο
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
Μιλάω για το 2.0Έχει βγει updated manual στο οποίο αναγράφει τους κωδικούς κινητήρα που έχουν 36 ή 42 λίτρα.
Εγώ με 1.8 κ 36 λίτρα… προς το παρών είναι το μόνο που με χαλάει στο αυτοκίνητο
Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά, εμείς τι να πούμε που έχουμε ρεζερβουάρ 54l και με την κατανάλωση μας έχουμε λιγότερη αυτονομία από εσάς με τα 36;
-
Μιλάω για το 2.0Έχεις CC 2.0 AWD και το μέτρησες 36 λίτρα?
-
Αναφέρει το manual :
36 lt
Για τα μοντέλα ZVG13L-KHXGBW, ZVG13L-KHXNBW, ZVG13R-KHXGBW και ZVG13R-KHXNBWΔες από την άδεια τον κωδικό κινητήρα σου.
Toyota Corolla Cross