-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ ήμουν γκαντεμης κ έχω αλλάξει 4 φορές λάστιχο, ακόμη κ σε ορεινό χωριό μου έχει τύχει, σκίστηκε το λάστιχο από πεταμένη λάμα. Οπότε από φοβία πλέον θα βάλω ρεζέρβα κ θα έχω κ ένα κομπρεσσερακι για καρφιά κλπ για να φθασω μέχρι βουλκανιζατέρ
Δεν το συζητώ, 1 φορά θα σου χρειαστεί και σε σώζει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις!
Το θεωρώ αναγκαιότητα..
Παράδειγμα. Ραφήνα 6 το απόγευμα χειμώνα, κλειστά όλα.. τι κάνεις;!
Γύρω στις 00:00 μετά από δουλειά στο ύψος του φράγματος Μαραθώνα κόψιμο ελαστικού..τι κάνεις;
Βράδυ βουνίσια βόλτα off road.. τι κάνεις; (Μας έσπασε και το μπουζοκλειδο και τυχαία έκανε από έναν αγρότη που πέρασε εντελώς στο άκυρο!)
Μία φορά θα σου χρειαστεί..
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως το AWD δεν παίρνει ρεζέρβα, ούτε μικρή και αυτό με χαλάει λίγο.
Απαράδεκτο, ειδικά για AWD. Γνώμη μου.. αλλά κοίτα παραπάνω την απάντησή μου.. ειδικά σε Vitara μας έχει χρειαστεί άπειρες φορές.
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ ήμουν γκαντεμης κ έχω αλλάξει 4 φορές λάστιχο, ακόμη κ σε ορεινό χωριό μου έχει τύχει, σκίστηκε το λάστιχο από πεταμένη λάμα. Οπότε από φοβία πλέον θα βάλω ρεζέρβα κ θα έχω κ ένα κομπρεσσερακι για καρφιά κλπ για να φθασω μέχρι βουλκανιζατέρ
Δεν το συζητώ, 1 φορά θα σου χρειαστεί και σε σώζει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις!
Η γνώμη μου είναι ψιλοαχρηστη (περιτό βαρος) εντος πόλης
Αλλα μπορεί να αποβει σωτήρια στην μέση του πουθενα για να μην περιμένεις οδική με τις ώρες.
Εγώ προσωπικά είχα ζητησει και παρει δώρο ρεζερβα με την αγορά του αυτοκινήτου (δεν ζήτησα καλύμματα και της πλάκας μεβρανες που δίνουν) και της έχω πάρει κάλυμμα και την βάζω στο Megabox (χωράει και περισσεύει χώρος και για άλλα πράγματα χωρίς να τρώει χώρο από τον κανονικό χώρο αποσκευών) οταν ταξιδεύω.
Οταν είμαι μεσα στην πόλη δεν την κουβαλάω καθόλου. Αν χρειαστεί κάτι (παρα πολύ σπάνιο), η οδικη έρχεται πολύ γρήγορα στην πόλη οπότε δεν κουβαλάω αχρηστο βάρος
-
Εντός πόλης έχεις δίκιο ότι η χρησιμότητα της είναι μικρή, διότι θα φουσκώσεις λίγο και θα φθάσεις σε βουλκανιζατέρ (οδική δεν έχω καλέσει ποτέ για λάστιχο). Σε επαρχιακό δίκτυο όμως την πάτησες, εάν η τρύπα είναι μεγάλη ή έχει σχίσιμο το φούσκωμα δεν σε βγάζει μέχρι το βουλκανιζατέρ οπότε θα χρειαστείς οδική, τεράστια ταλαιπωρία δηλαδή και καθυστέρηση. Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι ελαστικό έκτακτης ανάγκης, διότι η 18αρα σιδερένια είναι απλά πελώρια και ασήκωτη...
-
Για αυτές τις καταστάσεις που περιγράφετε όλοι σας, η λύση ( καλώς ή κακώς ) είναι τα run flat και θα το δείτε στο εγγύς μέλλον, εκεί θα πάει το πράγμα...
-
Εγω απο εδω θα παραγγειλω για το Mazda.
Με παιδια στο αμαξι κ ταξιδια απαραιτητως ρεζερβα μαζι.
Δεν ξερεις ποτε που θα σου τυχει κ υπο ποιες συνθηκες.
Βεβαια ο καθενας παιρνει τα ρισκα του.
Εγω ας πουμε κ εντος Αθηνων να ειμαι προτιμω να κατσω 10-15 λεπτα να αλλαξω την ζαντα κ να φυγω παρα να περιμενω την οδικη. -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Εγω ας πουμε κ εντος Αθηνων να ειμαι προτιμω να κατσω 10-15 λεπτα να αλλαξω την ζαντα κ να φυγω παρα να περιμενω την οδικη.Εννοείτε.. κάτι αναμονες 2-3 ώρες έχουν συνήθως και ανάλογα την εταιρεία..
-
Εγω ας πουμε κ εντος Αθηνων να ειμαι προτιμω να κατσω 10-15 λεπτα να αλλαξω την ζαντα κ να φυγω παρα να περιμενω την οδικη.Ποιος ξέρει και μπορεί να αλλαξει λάστιχο; Ειδικά στις συνθήκες που περιγράφεις (φορτωμένος με οικογένεια μέσα κλπ)....
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Ποιος ξέρει και μπορεί να αλλαξει λάστιχο; Ειδικά στις συνθήκες που περιγράφεις (φορτωμένος με οικογένεια μέσα κλπ)....
Σιγά το δύσκολο! Θυμάμαι ως παιδάκι να έχουμε αλλάξει λάστιχο πάρα πολλές φορές, σε ταξίδι, διακοπές κλπ.
Ως ενήλικας έχω αλλάξει ελαστικό 4-5 φορές. Αλλά πλέον και η οδική το κάνει.
-
Εγω ας πουμε κ εντος Αθηνων να ειμαι προτιμω να κατσω 10-15 λεπτα να αλλαξω την ζαντα κ να φυγω παρα να περιμενω την οδικη.Ποιος ξέρει και μπορεί να αλλαξει λάστιχο; Ειδικά στις συνθήκες που περιγράφεις (φορτωμένος με οικογένεια μέσα κλπ)....
Ελα ρε συ το να βγαλεις τροχο κ να βαλεις τη ρεζερβα δεν ειναι πυρηνικη φυσικη.
Ολοι μπορουν να το κανουν.
Αν δεν νιωθεις σιγουρος κανε μια προπονησουλα σπιτι σου με τον καφε σου κ θα δεις οτι ειναι ευκολο. -
Από το να περιμένεις οδική σε ιδιαίτερες συνθήκες στο τέταρτο στο έχω αλλάξει!
-
Είναι πανεύκολο, απλά πρώτα ξεσφίγγεις πατώντας το κλειδί με το πόδι (διότι με χέρι δεν ξεσφίγγουν τα μπουλόνια), χωρίς να βγάλεις τελείως τα μπουλόνια, μετά αφού έχεις ξεσφίξει βάζεις στο σωστό σημείο τον γρύλο και όχι σε κατωφέρεια το αυτοκίνητο διότι θα κυλίσει και ανυψώνεις μέχρι να αιωρείται η ρόδα και εν συνεχεία βγάζεις τελείως μπουλόνια και αφαιρείς ρόδα. Και αντίστροφα, βάζεις ρεζέρβα, βιδώνεις ελαφρά μπουλόνια για να μην φύγει η ρεζερβα, χαμηλώνεις γρύλο να κάτσει η ρόδα σφίγγεις πατώντας το κλειδί με πόδι χιαστί, και μετά χαμηλώνεις τελείως γρύλο και τον βγάζεις να καθήσει τελείως το βάρος του αυτοκινήτου και ξανασφίγγεις μπουλόνια με όλο το βάρος πλέον. Είναι πανεύκολο, 5 λεπτά υπόθεση παιδιά. Την πρώτη φορά μου πήρε 15 λ. την τέταρτη το άλλαξα σε 5 λ. Δεν αξίζει η αναμονή οδικής βοηθειας για ελαστικό.
-
ειναι πανευκολο να αλλάξεις ζάντα, παιχνιδάκι
Ο λογος που δεν θα το έκανα στην Αθηνα αν με εποιανε λάστιχο και πήγαινα στην δουλειά είναι πολύ απλά ότι συνήθως είμαι με παντελονάκι και πουκάμισο και θα γινόμουν σκ@τ@ οπότε δεν θα μπορούσα να πάω στην δουλεια. Αν με ποιάσει με casual ρουχα σιγά τα αβγά σε 5 λεπτά την έχω αλλάξει. Αλλά όπως είπα μεσα στην πόλη δεν την κουβαλάω καθώς είναι σπάνιο να την χρειαστεις
-
Να πω ότι υπάρχουν και βουλκανιζατέρ με κινητό συνεργείο(τουλάχιστον Θεσσαλονίκη που γνωρίζω).σε εμάς στο doblo της δουλειάς,μας χρειάστηκε γιατί η ρεζέρβα δεν μπορούσε να ξεβιδωθει(στα επαγγελματικά βανακια η ρεζέρβα είναι πάντα από κάτω και ξεβιδωνει από την καρότσα)
Δεν είχαμε θέμα να αλλάξουμε λάστιχο απλά δεν είχαμε καν ρεζέρβα ουσιαστικά
Το δύσκολο ήταν να μας βρει,όχι να φτιάξει το λάστιχο.σε λιγότερο από ώρα κάναμε την δουλειά μας παρότι βρισκόμασταν στα στενάκια της Βούλγαρη κάτω από το πάρκο της Ν.Ελβετιας και το συνεργείο ερχόταν από Εύοσμο
Χρέωση δεν γνωρίζω γιατί δεν πληρώσαμε εμείς -
Εγω ας πουμε κ εντος Αθηνων να ειμαι προτιμω να κατσω 10-15 λεπτα να αλλαξω την ζαντα κ να φυγω παρα να περιμενω την οδικη.Έχει και Ελλάδα τέτοια κιτ; Ή είναι αρκετά φτηνότερα από Πολωνία;
Επίσης, πρέπει να πάρει κανείς ίδια ζάντα με αυτή που φοράει το αυτοκίνητο; Πχ, εμένα το active plus που έχει 17άρα πρέπει να πάρω την 17άρα; Θα φανταζόμουν ότι και με την 16΄'αρα πάει, απλά έχει περισότερο λάστιχο και λιγότερο σίδερο (και πιο ελαφρύς ο τροχός).
-
Οι ρεζέρβες λογικά έχουν ίδια διάμετρο ζάντας, δηλαδή ό,τι φοράει το αυτοκίνητο, αλλά διαφορετικό ύψος και προφιλ ελαστικού διότι διαφορετικά θα ήταν ασήκωτες και θηρία σαν τους κανονικούς τροχούς, για τον λόγο αυτό επιτρέπουν κίνηση μέχρι 80χλμ διαφορετικά θα την άφηνες και θα την άλλαζες όταν έφθανες στον προορισμό σου. Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι πιο έγκυρο ας μας πει.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Εγω ας πουμε κ εντος Αθηνων να ειμαι προτιμω να κατσω 10-15 λεπτα να αλλαξω την ζαντα κ να φυγω παρα να περιμενω την οδικη.Έχει και Ελλάδα τέτοια κιτ; Ή είναι αρκετά φτηνότερα από Πολωνία;
Επίσης, πρέπει να πάρει κανείς ίδια ζάντα με αυτή που φοράει το αυτοκίνητο; Πχ, εμένα το active plus που έχει 17άρα πρέπει να πάρω την 17άρα; Θα φανταζόμουν ότι και με την 16΄'αρα πάει, απλά έχει περισότερο λάστιχο και λιγότερο σίδερο (και πιο ελαφρύς ο τροχός).
Λογικα θα εχει. Η αντιπροσωπεια τι λεει? Δεν δινει ρεζερβα αν την ζητησεις?
Ποια ειναι τα χαρακτηριστικα της? Ειναι πολυ ευκολο πλεον στις μερες μας να βρεις τι κ πως χρειαζεται.
Εγω ηδη επικοινωνησα με τον Πολωνο κ στελνει κανονικα Ελλαδα με +17ε μεταφορικα.
Πληρες πακετο για οποιον θελει η μονο ρεζερβα αν θελει καποιος αλλος. -
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Η 16αρα έρχεται πιο κοντά στην διάμετρο με το εργοστασιακό λάστιχο. Έστω και λίγο μικρότερη, αλλά κοντά.
17αρα και 18αρα έχουν μεγάλη απόκλιση προς τα κάτω, και φοβάμαι ότι αν σκάσει το εμπρός ελαστικό και την βάλεις εμπρός, θα δημιουργήσεις μεγάλες φθορές στο διαφορικό αν κανεις πολλά χιλιόμετρα. π.χ. εθνική οδός.Βαζεις αυτη που δινει ο κατασκευαστης.
Αποκλειεται να δινει ρεζερβα που μπορει να προκαλεσει καποιο προβλημα στο διαφορικο.
Εκτος κ αν ερχεται με καποια επισημανση.
Μια ερωτηση στην Toyota κ ο οποιος προβληματισμος υπαρχει θα λυθει. -
Νομίζω μόνο σε μπλοκέ διαφορικά υπάρχει θέμα.
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@xenos said in Toyota Corolla Cross:
Νομίζω μόνο σε μπλοκέ διαφορικά υπάρχει θέμα.
Και σε ανοιχτό θα δημιουργήσεις υπερθέρμανση και φθορές.
Όπως τα λέει ο pgp737ng είναι
Toyota Corolla Cross